Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Micke

Kommentar till 2931Bara såg att du nämnde hans namn i inlägget och inte de andra.
Vet att din förenings styrelse gillar att arbeta i det tysta och glömma bort medlemmarna.
Vet att man har lite mer ansvar när man är HSB ledamot, men menar att det är en röst av flera så man har inte så mycket att säga till om mer än att reservera sig mot beslut mm. Vilket jag inte vet om han gjort mot dem som går imot hans roll i styrelsen.
Det är bara de runt bordet som vet eftersom styrelse protokoll ej är offentlig handling och man har tystnadsplikt.
Information är en enormt viktig sak att ge till de boende samt att lyssna på vad de boende vill eftersom man är deras förlängda arm och skall verkställa deras beslut.September 26 2007 (2934) e
    Kommentar av Admin
Att man har tystnadsplikt är bara en gammal myt, som otroligt nog lever kvar än idag, men det är sant att det inte finns ett spår av insyn i min brf. Styrelsen är livrädd för att det ska komma ut den minsta lilla information som jag (som är den enda som bryr sig i min förening) kan anmärka på.

Jag vet heller inte om Bengt reserverat sig i någon fråga. Om någon reserverar sig i en styrelse är tyvärr också en väl bevarad hemlighet (inte bara i min förening). Jag vet inte ens Bengts ståndpunkt i någon fråga i min förening vilket gör att jag inte vet om Bengt ens försökt styra in styrelsen i rätt riktning eller om han bara låter övriga ledamöter göra som de vill så länge det inte är solklara lagbrott som han hittar.

De 146 fel som jag i egenskap av justerare framförde på föregående stämma tycker man borde ha gett någon form av reaktion från styrelsen. Men inte. De bara kör på som vanligt och bryr sig inte om något så länge de kan plocka ut sitt oförtjänt höga arvode. I stället sprider ordföranden i min förening ut kränkande lögner om att jag kostat föreningen 150.000 kr (eller mer) för att styrelsen anlitat advokater för att hålla stämman med de 146 felen.

Jag nämnde Bengts namn eftersom jag anser att HSB-ledamoten inte bara har lika stort ansvar som övriga ledamöter, utan även ett utökat ansvar eftersom skälet för att HSB-ledamoten sitter där (officiellt i alla fall) är för att bistå lekmannastyrelsen med kompetens.

Många lever ju i tron att HSB-ledamoten är någon form av garant för att det i alla fall inte går alltför galet till i styrelsen. Om nu så ej är fallet så är det självfallet livsviktigt att medlemmarna förstår att de i stället själva måste engagera sig för att säkra sin investering.

Bengt är en mer officiell person, men alla i styrelsen kommer jag förmodligen att namnge i framtiden när jag gör en sammanställning om hur styrelsen arbetat, vilket kan bli en utomordentlig mall för exakt hur en styrelse inte ska arbeta.

Bengt har nu lovat att framföra till övriga ledamöter i styrelsen att kompletterande information bör gå ut om vad extrastämman handlar om. Så får vi se om de lyssnar på honom.

För att ta upp något glädjande så har jag noterat att allt fler brf:ar i landet offentliggör sina styrelseprotokoll. I den certifiering som HSB har så borde detta vara ett grundläggande krav, men det är inte så lätt att lära gamla hundar (läs "HSB") att sitta. I en väl fungerande styrelse så är offentliga styrelseprotokoll kanske inte så viktigt, men i alla föreningar med styrelser som min så kan offentliga styrelseprotokoll vara skillnaden mellan en välmående förening och en konkurshotad förening.

Se även;
- Styrelsen, tystnadsplikt gäller ej !!!

- En styrelse ska iaktaga tystlåtenhet... enligt... gissa vem !

- Revisors tystnadsplikt och offentliga handlingar

- Valberedning, tystnadsplikt

- Har HSB-ledamoten tystnadsplikt?

- HSB Landskrona vill inte lägga ut stämmoprotokoll

- HSB Riksförbund påstår att medlem inte ens har rätt att skriva av stämmoprotokoll

- Brf-styrelse vägrar lämna ut stämmoprotokoll... med stöd av HSB

- Offentliga styrelseprotokoll, vad bör censureras?
- Styrelseprotokoll och deras offentlighet


Nästa inlägg
Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.