Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

7 kap. Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter

Föreningens ansvar för lägenhetens skickDenna lag blir nog bara svårare och svårare att tolka?

Ni såg här hur HD bedömde radiatorutläck för ett tag sedan. Många föreningar tycker också att detta med att packa om kranar fortfarande bör ingå i fastighetsskötsel för att undvika vattenförbrukning etc.

Nu läste jag om brandvarnare.
Min förening har "ställt till det än mer?
Om en månad skalll en första stämma behandla nya stadgar.
De senaste åren har föreningen varit in ne och gjort en hel del entreprenader som hör ryms inom denna lag, kommer det då att vara garantitider inbakad i stadgarna, vad sägs om att föreningen under mer än 2 år nu gått in och tagit bort alla radiatorer, tömt dem satt in ett nytt ventilationsdon "en trATT" (så att många klagar på nya ljud som uppstått) därefter fyllt på radiatorerna och luftat dem, Nu kommer de igen och skall "förbättre något", vad händer imorgon vid ett radiatorläck? efter garantitiden? Man har även satt in ballofixer hos de av mig beräknade 75% som inte själv beskostat det tidigare, (ingen ersättning till dem) har man uppskrivet vilka ballofixer föreningen kontra de som beskostat själva? olika regler vid haveri?
Och till slut denna gång sattes också nya brandvarnare upp, detta trots att 2 år tidigare hade alla medlemmar fått en brandvarnare i julklapp.
gLÖMDE JAG ATT FRÅGA OM NI TROR DET VAR EN STÄMMA SOM FCIK VARA MED OCH BESTÄMMA OM DETTA 10 -15 MILJONERSPROJEKT?

VAD GÄLLER, OCH NÄR???????

30/01 2007 (1799) e


stephan

HSB:s ledamot

Oftast är det väl förvaltaren för föreningen som också sitter med på styrelsemötens som ledamot? I min förening kallar han sig "fritidledamot", om det är för att kamuflera hans kostnade för föreningen eller något annat vet jag inte, men som alla vet är ingenting gratis i denna värld?
Vet Ni vad det kostar en förening att HSB ledamoten sitter där, gissa?
I och med att han också sitter med och tar alla beslut och ofta styr besluten?, så blir det krystat i slutläget då "något händer"
Styrelsens andra Om tillexempel styrelsen försöker ta hjälp av sin moderorganisation HSB, kan en 5åring räkna ut hur de kommer att "hjälpa till". I de värsta fallen hittills har väl också BoRevision blivit inkopplad, med resultat? Un mindre reprimand? Eller i värsta fall någon svårtydd skrivelse i samband med revisionen?
Rätta mig gärna om du inte har samma synpunkter, så här går det i alla fall till i "den stora staden".

30/01 2007 (1798) e


PG (medlem)

Brandvarnare

Jag undrar vad som gäller för brandvarnare i lägenheter? Det kom en lag för några år sedan om att fastighetsägare måste se till så att alla lägenheter är försedda med brandvarnare. Styrelsen såg då till att detta installerades i alla lägenheter. Men idag säger våra stadgar att underhållet av dessa ligger på medlemmarna.
Om fastighetsägaren/föreningen enligt lag är ansvarig för brandvarnaren, måste inte då också föreningen vara ansvarig för underhåll (kontroll) av våra brandvarnare?

30/01 2007 (1797) e
    Kommentar av Admin
Ja, som Stephan skriver här efter så är detta ett problem.
Det går inte riktigt ihop att föreningen först är ansvarig för brandvarnare och installerar dessa, och sedan lämnas ansvaret över till varje enskild medlem.

I och för sig så tycker jag att lagen om brandvarnare i varje lägenhet är ypperlig, och jag har gärna själv ansvaret för min egen brandvarnare. Å andra sidan så är det ju så att man i flerfamiljshus är beroende av sina grannar. Då kan det vara en säkerhet att veta att föreningen ser till så att mina grannar har fungerande brandvarnare.


stephan

Myndigheter

Vad ställer Länsstyrelsen för krav?
De är ju de som granskar granskaren att han gör det de skall.
Min erfarenhet av Länsstyrelsen att de tycker dessa "mål" är små för dem och sätte5r nog inga speciella villkor.
Granskaren tycker nog att Länsstyrelsen är en bra arbetsgivare?


30/01 2007 (1796) e
    Kommentar av Admin
Jag tror som du.
Länsstyrelsen har ingen koll på vad den av dem utsedda granskare presterar.

Det värsta är att det spelar ingen roll vad granskningsmannen kommer fram till. Styrelsen kommer ändå att komma undan, oavsett i princip hur allvarliga saker som begåtts. Anledningen till detta är att medlemmarna inte känner till (inte informeras om) att utifrån vad granskningsmannen kommer fram till så kan medlemmarna sedan dra ledamöter inför rätta och utkräva skadestånd.

Jag vet inte om så någonsin har skett i en brf, men jag tror inte det.

För ett år sedan så var en granskningsmans rapport klar för Brf. Urnan i Solna.
Ledamöterna hade på ett lagvidrigt sätt tilldelat sig själv arvoden utan stämmans godkännande, styrelsens vice ordförande fick sitt staket och sina buskar bekostade av föreningen, modern till samme vice ordförande hade utan kompetens för detta fått uppdraget att sälja sex tomma lägenheter i föreningen, föreningens revisor fick sin renovering av badrum betalad av medlemmarnas pengar medan andra medlemmar med samma behov nekades, styrelsen spred desinformation bland medlemmarna, och ett år så skrevs inga revisionsberättelser, etc.

Man tror att styrelsen hamnade bakom lås och bom efter detta. Men vad hände? Historien förtäljer inte detta men granskaren, advokat Lars Bentley, gav som exempel att hela eller delar av styrelsen kunde avsättas. Mer än så lär inte ha inträffat.

Styrelsens ordförande tyckte inte att det var något speciellt som granskningsmannen kommit fram till, utan ansåg bara att det var för jäkligt att föreningen kastat bort pengar på granskningsmannen.

Vi kan väl gissa att styrelsens i Myggans förening kommer att ha samma inställning.


Lite kuriosa.

Brf Korsriddaren verkar vara en förening där styrelsen inte är rädd för att lägga ut information.
Förutom att styrelsen gör som nästan alla andra föreningar och undviker forum för medlemmarna, så tycks det som detta är en förening med en styrelse som delvis kan föregå lite som ett gott exempel. De har ett snyggt informationsblad och lägger på sin webbplats ut stämmoprotokoll (tyvärr ej styrelseprotokoll), kallelser, röstlängd och motioner!

Men medlemmarna i denna förening kanske inte är fullt lika exemplariska.
Noterade att det till en extra föreningsstämma 2004 om stadgeändring endast dök upp 7 personer (varav 2 var från styrelsens 8 ledamöter) utav 175 medlemmar. Sorgligt, sorgligt, sorgligt !


G-I

14 månader för att granska föreningen? Låter lite väl mycket, borde inte 1 elelr 2 månader räcka?

30/01 2007 (1795) e
    Kommentar av Admin
Jag tycker oxo att detta låter märkligt.
Inte minst med tanke på att om det skett något fuffens i styrelsen så är det ju knappast särskilt lyckat om styrelsen sitter kvar under så lång tid och kan ställa till med fler problem eller kanske dölja saker.

Jag förutsätter att den som granskar föreningen inte arbetar 40 timmar i veckan med Myggans förening utan att denna person arbetar parallellt med flera uppdrag, men om det tar 14 månader (eller mer) så känns det lite som att den som granskar kanske inte är tillräckligt kompetent för sitt uppdrag.


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Myggan

Nu är det tid att skriva motioner...

Lapp i trappa...
På styrelsens egna anslagsskylt
Alla motioner ska lämnas in till Ordföranden!
Årsmötet kommer i Mai månad !
I att:form
Har du ideer i övrig tid så kan du lämna dina ideer till ingen ting
På senare tid så har styrelsen genom trivselnånting hittat på att "klart vi har medlemsaktiviteter"
Aktiviteten har fått en sjuts uppåt
Vi sitter nu och väntar
Jag har allt på band .


Vi har nu haft en "grsnskning" i 14 månader och hela tiden har styrelsen och deras tomtar påpekat att det behövs inte

Vad än granskningsmannen kommer fram till så måste de vara en bra sak?
Om du har en förening där är granskad in på huden så kan du som medlem öberopa att : min redovisning granskad och klar
En förening som är granskad
Den måste ju va bättre än ..
Ny förening i Gransäters nytilsatta
Ny styrelse -ny förening -3 mille -avgift 9+ tusen
Vad kallas det?
Pyramidspel?
I trollhättan säljer HSB lägenheter för 3-5 millioner-
sen ska du få en styrelse att försvara detta pris?

Kan det va så att HSB trollhättan har tagit sig vatten ober hubut?


30/01 2007 (1794) e
    Kommentar av Admin

Vad gäller motioner så tycker jag att du ska ladda upp med ett antal motioner till stämman. Det tycks behövas i din förening!

Du kan få mängder med tips på motioner om du går till Tips på motioner.

För årets motioner så kommer jag snart att lägga in svaren från styrelsen i min förening (tillsammans med mina kommentarer).

Många motioner har besvarats av styrelsen i klartext med att medlemmarna inte ska lägga sig i styrelsens arbete.stephan

ledamot

Stadgar säger ofta att man ska vara HSB-medlem, men i dagens EU-samhälle undrar jag om detta håller?
Kränkande mot föreningsrätt?
Likväl som stadgar säger att föreningen skall ha nära samarbete med HSB, tur i alla fall att de flesta tagit bort att HSB SKALL förvalta föreningens pengar.
Så var det för inte så länge sedan!!!!

29/01 2007 (1792) e


stephan

Bostadsrättslagen 12§


Om inte något annat har bestämts i stadgarna, kan bostadsrätts- havarens make eller sambo vara styrelseledamot eller suppleant för styrelseledamot, även om maken eller sambon inte är medlem i föreningen.


29/01 2007 (1791) e
    Kommentar av Admin
Plus en liten "slamkrypare"
HSB-representanten, respektive Riksbyggen-representanten, som har privilegiet att ingå i styrelsen utan att vara medlem i föreningen.

Är inte säker på hur det funkar inom SBC, men jag tror inte de har någon representant som sitter i föreningars styrelser.


Myggan
Hemsida

Ett tillägg til artikel i bollen.

Hur man får till en extrastämma.
Om du vill ha en granskning av din förening gör du följande:
Längst upp på papperet ska det stå exakt vad ni vill ha granskat.
Ex:Nedanstående personer kräver en extra stämma.Där det ska tas beslut om att:Hela föreningens ekonomiska förvaltning granskas mellan år 2003-2006

Sen samlar du/ni ihop 10% underskrifter och lämnar detta till länstyrelsen i ditt län.
Lämna även en kopia till din styrelse tex till ordföranden personligen (se till att du har med dig ett eller två vittnen vid överlämnandet)
Efter detta är styrelsen SKYLDIG att begära en granskning genom länstyrelsen.
Gör inte styrelsen detta så kallar länstyrelsen till en extrastämma.
Har styrelsen "rent mjöl i påsen" så välkommnar densamma detta med öppna armar.29/01 2007 (1790) e


Kenneth, medlem

Ej medlem som ledamot?

Jag undrar om någon som ej är medlem i föreningen kan sitta i föreningens styrelse eller ha annat förtroendeuppdrag i föreningen?

29/01 2007 (1789) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.