Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Jonas
E-postHemsida

Hej, jag genomför en liten undersökning om vad människor som köper en Bostadsrätt skulle vilja veta före köpet. Alltså jag undrar vad skulle ni vilja ha vetat på förhand om föreningen och den lägenhet ni köpte? Dessutom undrar jag skulle ni vilja ha sett föreningens årsredovisning innan köpet? Om ni såg föreningens årsredovisning vad tyckte ni om dess läsbarhet och gav den en bra bild av föreningen, kort och gott förstod ni den? Skulle ni vilja att det fanns en standardmall för hur föreningens årsredovisning såg ut? Skulle ni vilja att mäklaren som sålde er bostadsrätten hade haft en färdig analys och beskrivning av föreningens ekonomi? Ni behöver på inga viss besvara alla frågorna men jag vore tacksam om jag kunde få någon respons i frågan.

Ni finner min mail adress i höra hörnet knappen som blinkar.
MVH, och tack på förhand, Jonas Wennerberg


31/01 2006 (466) e


Stephan
Hemsida

Nyckelsäkerhet.

De allra flesta styrelser vad jag vet utsätter sig själva och medlemmar för stora risker vid entreprenader där det behövs kommas in i lägenheter. Vem som än har hand om nyckelkvittenser, styrelsen, förvaltning/HSB eller entreprenörer, så vilar ansvaret på styrelserna. Vilket betyder att vad som än skrivs i avtal och överenskommelser slår tillbaka på styrelsen när det "hettar till". Tips!! medlemmarna skall alltid kvittera/hämta/lämna in och utlåning av lghnycklar. Tjuvar är smarta, och kan många trix.

30/01 2006 (465) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Det är inte HSB som sätter rutinerna med huvudnycklar, det gör varje enskild förening själv.

29/01 2006 (464) e


Roger Medlem
Hemsida

Huvudnycklar

Detta med att lämna ut huvudnycklar till hantverkare och annat folk utan koll är inte bra.

HSB har inte rutiner så att ex vicevärdarna har något att gå efter.

I Skellefteå fick en kvinna tillträde till en Bostadsrättslägenhet som hon redan sålt iväg, vicevärden lämnade ut nyckeln och efter det är en diskmaskin och mycket annat spårlöst borta.

Kvinnan är en internationell bedragerska så hon kan sin sak och hör och häpna HSB försvarar utlämnandet och föreningen ersätter inget, försäkringsbolaget gör det inte heller då huvudnyckel använts.

Nu är detta några år sen men några rutiner har inte tillkommit.

29/01 2006 (463) e


kafka
Hemsida

Jag har nu också fått en fakatura från Telia på 4200 kr!! Det står ingenting om vad jag betalar för. HSB har lovat att vi ska betala samma månadsvgift som förut, dvs. 275 kr/månad för vårt nya bolina-nät. Detta är fanimej skandalöst. Som tidigare inlägg visar så stog det inget om andra hastigheter förutom 10 Mbit så vart fan har dom fått uppgifterna ifrån? Jag vill gratulera HSB som sagt ifrån sig ansvaret för att driva bredbandsnät och lämnat över ansvaret till Telia och därmed sagt ifån sig andvaret för ekonomiska spörsmål mot kund. Jag vill även gratulera Telia som nu har blivit av med en "fast telefonikund" numera kör jag otroligt billig bredbandstelefoni. Om nu detta är tillåtet från Telia?
Något positivt kom det ut ur min ilska i alla fall.


29/01 2006 (462) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Micke medlem
Hemsida

Jag tycker den här historien som uppdagats på HSB Malmö är hemsk, och vad jag förstår så verkar det nu som om att bedrägeriaffären kan växa sig ännu större.

Det får en till att tänka på hur mycket som har hänt som inte kommit till medlemmarnas kännedom under årens lopp, såväl på HSB Malmö som på övriga HSB-enheter.

Man förstår att det måste vara bekvämt för HSB att de reviderar sig själva så att de kan få igenom vad som helst utan att medlemmarna har en chans att upptäcka något, men det är otroligt att det kunnat fortgå under så många år.

27/01 2006 (460) e
    Kommentar av Admin
Jo, naturligtvis finns det onekligen en stor risk att detta system - helt utan kontroller - utnyttjats av HSB-chefer på fler ställen än i Malmö.

Men det är upp till medlemmarna i föreningarna runt om i landet att kräva att en oberoende och auktoriserad revisor går igenom respektive HSB-avdelnings verksamhet under de senaste åren.

Sedan är frågan hur många år man ska gå tillbaka i revisionen. Ju längre bak i tiden, desto fler misstänkta ärenden lär man hitta, men å andra sidan så är detta arbete förenat med en viss kostnad.

Det är bara att hoppas att medlemmarna, på ett så tydligt sätt som möjligt, visar sitt missnöje, så att alla HSB-avdelningar till slut tvingas säkra upp sina system så att det inte är fritt fram överallt att plocka så mycket pengar man vill av medlemmarna.

HSB Malmö vill inte avslöja för medlemmarna vilket uppdrag den utomstående revisorn fått, men vi kan nog vara väldigt säkra på att denna revision är starkt avgränsad (för att så lite fel/olagligheter som möjligt ska komma fram).

Som alla säkert förstår så är HSB väldigt restriktiva i sin information. Allt HSB har att säga i frågan finns enbart på HSB Malmös webbsajt, och denna information är aningens vinklad.

Jag har uppdaterat länkarna till storyn om HSB-svindeln i Malmö.

Se HSB-svindeln.


Jessica T.
E-postHemsida

Tack för svaret! Saken är den att Telia påstod att vi beställt den snabba hastigheten för 795:- / månad trots att vi av HSB blev lovade Standard-hastigheten!

Telia har antagligen skickat iväg sitt dyrare avtal till oss felaktigt och vi har skrivit under eftersom där ej stod pris eller hastighet i avtalet så antog vi givetvis att avtalet var precis som innan(och som utlovat)!

En engångsavgift på 250:- skulle vi betala samt då Telia Bredband stadsnät 3 x 3 månader.4200:-totalt, vrickat! Jag är jättebesviken och ska ringa Telia idag igen. Jag både talade med dem samt mailade dem igår men detta kan bli ett fall för Plus i värsta fall...

Tillägg:
kan berätta att Telia faktiskt gav med sig och sade att de hade debiterat för fel hastighet! Undrar om det var för att jag skrev ett långt brev eller för att jag ringde och klagade en andra gång. Hursomhelst så är vi nu nöjda när det blivit rätt och vi får betala 275:- / månad.

26/01 2006 (459) e
    Kommentar av Admin
Verkligen lurigt med ett avtal där inte pris och vad man beställer specificeras. Det kan nog förvirra en och annan.

Å andra sidan måste det ospecificerade avtalet onekligen vara till din fördel när du överklagar.

Måste vara en chock att få en dylik räkning... även om det verkar som att du fått lite rabatt, eftersom 9 månader då kostar totalt 7.155 kr + 250 kr = 7.405 kr (undrar hur många privatpersoner som är beredda att lägga nästan 10.000 kr/år på sin bredbandsuppkoppling).

PS.
Lite märkligt att fakturan kommer först efter 3 månaders nyttjande... normalt vill de ha betalt i förskott.


Jessica T.
E-postHemsida

Är det fler än vi som fått problem med en otroligt dyr bredbandsfaktura från Telia när man gått över från Bolina avtalet?

Vi fick informationen att allt skulle vara som tidigare,trots byte av leverantör men när vi väl skrivit på avtalet får vi nu 3 månader senare en faktura på över 4000 istället för 275:-x3 ( + 275 x 3 i förskottsbetalning)!

Tacksam för svar, om vi måste gå vidare med detta vill jag veta om fler än vi känner oss lurade!

25/01 2006 (458) e
    Kommentar av Admin
Jag misstänker att du menar bytet från "gamla Bolina" till "nya Bolina" (dvs du har inte bytt leverantör, utan det är fortfarande HSB/Telia som tar emot dina pengar för bredbandet).

Jag har själv lämnat HSB/Telia Bolina för billigare och bättre alternativ, men det måste stå specificerat på din faktura vad denna märkliga summa på 4.000 kr avser... eller?

Har du beställt/debiterats för 100 Mbit-förbindelsen i stället för 10 Mbit-linan (även om inte ens den skulle uppgå till så stor summa)?

HSB hade i och för sig planer på att höja det redan hutlöst höga priset, men jag tror knappast att de kan höja så mycket, så jag rekommenderar starkt att ringa Telia och fråga vad de menar med denna faktura.

Det har utlovats att inga extra avgifter skulle tillkomma i samband med uppgraderingen av Bolina, så det enda som du kan ha fakturerats är månadsavgiften.

Om du har 10-Mbit så låter det som att Telia/HSB (olovligen) försöker debitera dig för ett år i förväg, utöver avgiften för dina tre "förbrukade" månader.


Gunnar - ledamot
Hemsida

"Det måste vara ganska unikt med ett nätverk som ställer krav på om du har Mac/Linux eller Windows..."
-HSB-Gbg har efter en "noggrann undersökning" kommit fram till "att de flesta använder den mjukvara som systemet kräver": Alltså; IE6, Win2k/XP, Adobe Reader 7, MS Office (krävs för doc- och xls-makron).
Därför valde HSB att köpa en cms-tjänst baserad på Barium-plattformen, som tydligen görs för intranet i MS-only-miljöer.

"Självklart måste man kunna välja om man vill ha PC eller Mac ... i ett nät."
-Plattformsoberoende lösningar är ju modellen. Surt att vi blir tvugna att köpa ny dator och mjukvara till vår expeditionsdator.
Problemet är att HSB gjort en tveksam investering som man nu väljer att försvara gentemot en minoritet.

"Men du kanske menade att HSB:s applikation bara fungerar med W2K och nyare?"
-Det går att logga in med tex Win98 och IE6, men med begränsad funktionalitet. Adobe Reader 7 kräver Win2k eller senare så många dokument kan ej öppnas korrekt.

"Du vet att man med Mac kan emulera Windows?"
Har loggat in med Linux via CrossOver/Wine, men för full funktionalitet och tillförlitlighet krävs att du har MS-Office (specialmakron) och Adobe Reader 7 med activeX-funktionalitet. Inte helt lätt för vanligt styrelsefolk att bemästra. De skulle behöva en HSB-kurs för nya styrelsenätet på alternativa plattformar.

25/01 2006 (457) e


Stephan
Hemsida

Hakar på avseende överlåtelsen som Pär undrar över.

Idag har väl de flesta föreningar inskrivet i stadgarna att föreningen kan ta ut en överlåtelseavgift. % av basbelopp. Men samtidigt är det baserat på självkostnadsprincipen. "Min" förening tar ut lika mycket för en överlåtelsa á la Pärs kommande, rätt eller?? Inte lika mycket arbete för föreningen, nycklar, mäklarkonakt etc.

24/01 2006 (456) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.