Sida: << | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Ledamot i BRF
Hemsida

Allstå Myggan har du svårt att förstå vanlig svenska? Om man inte med 2 stämmor röstat för dom nya stadgarna gäller ju dom dom gamla, som innebar att föreningen hade mer ansvar över underhåll.

Och ids man inte läsa info eller masa sig till en stämma ska man inte sitta och klaga!

I medlem: Du har ju rätt om packningen, allt kan man ju inte täcka in 100% med varken nya eller gamla stadgar. Vi har egen personal så vi byter kostnadsfritt en kranpackning, då det blir billigare än att låta den droppa precis som du säger.

28/12 2005 (362) e
    Kommentar av Admin
Inte helt korrekt.
Har inte nya stadgar röstats igenom så gäller de gamla stadgarna enbart om de inte strider mot nya lagar/regler.
Försök sedan lura ut vad som gäller egentligen! ;)

Sedan angående packningarna så kan man självfallet täcka in det med nya stadgar. I de nya stadgarna ska den nya formuleringen avseende detta strykas och i stället ska det stå att föreningen tar denna kostnad.

Detta alltså om man inte har individuell vattenmätning (som det borde vara överallt), för i sådant fall är nog medlemmen noga med att byta packningar.


myggan
Hemsida

Till och med fuktspärr bakom kakel är medlemmen ansvarig för numera.
Sänk då medlemmsavgiften!

Det blir nog roligt för folk att få en faktura på rep av kran eller andra utförda rep."har vi röstat igjenom detta?"
"Hade vi ingen aning om"


28/12 2005 (361) e


I Medlem
Hemsida

Det kan vara den lag du beskriver som HSB nya normalstadgar innehöll, men då vet jag.

Men om det är som du Ledamot i BRF beskriver det nya förslaget känns det som vi går mot ökade egenavgifter och väldigt ojämn kvalitet på lägenheterna.

Jag kan inte byta kraninnehåll om så behövs och har jag inte råd att anlita fackman då får den stå och droppa, ingår då vattnet i avgiften vad har föreningen då sparat in?

28/12 2005 (360) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Stephan det är ingen lag som trätt i kraft med automatik. Det är nya stdgar för brf-föreningar som via 2 stämmor skall besluta om man vill anta dom eller inte.

Sitt inte igen och säg att HSB undanhåller information om det. Vi fick i alla fall info i god tid för att sen kunna utlysa extra stämma.

Tycks bara vara din och några andra här vars föreningar aldrig får information.

En anledning till nya stadgar är för att underhållskostnaderna skall minska för föreningen.dvs. att medlemen själv får bekosta mer av underhållet.

Det gör ju at föreningens kostnader minskar eller?

28/12 2005 (358) e


Stephan
Hemsida

Nya stadgar?

Menar Ni nya lagen om ändring av medlemmens underhåll i lägenheten m.m? Den 1 juli år 2003 gjordes lagen om avseende uthyrning i 2:a hand, ombyggnad av sin lägenhet och underhållet i densamma. Förenklat blev det så här;
Lättare att hyra ut i 2:a hand, exempelvis ska "provbo" med sin käraste vara en giltig anledning.

Ombyggnader i lgh, innan lagen kunde styrelsen avslå en rad ombyggnader, numera är det endast konstruktionsombyggnader som styrelsen måste medgiva.

Sist men inte minst handlar det om underhåll i lägenheten, nåt som HSB inte förbättrat på lång tid i sina stadgar på grund av fastighetsskötselavtalen som HSB har med föreningarna. Lagen säger nu att det är den boende som har mera skyldigheter att reparera. På gott och ont. Jag har skrivit om detta tidigare, men endast respons från någon.

Ska föreningen följa lagen, skulle det betyda att den måste skriva om stadgarna och omförhandla fastightesskötaravtalen (till billigare, därav HSB:s svala intresse). "Min" förening fick denna information från HSB ett år efter lagens iträdande. Styrelsen tog beslut april 2004 att en arbetsgrupp skulle se över stadgarna och diskutera upplägg av fastighetsskötsel. På stämman den 25 maj 2005, tog jag upp ärendet.
Resultat: Styrelsen föreslog att en arbetsgrupp skulle bildas!!! Reservation av mig då jag påtalade att man inte kan välja något som redan finns. Jag vet inte hur många som uppfattade att styrelsen inte har velat ta tag i äredet, livligt understödd av HSB-ledamoten, som helst ser att inga nya stadgar tillkommer, så att lagen kan träda ikraft på ett riktigt sätt.

En kombination av lagen och det gamla är nog att föredra, till exempel ompackning av kranar. Lagen säger den boende, sunt förnuft säger föreningen.

27/12 2005 (357) e


I Medlem
Hemsida

Hur är det med de nya stadgarna, om reparation av lägenheten på den enskilde medlemens bekostnad.

Reparerar föreningen och sänder faktura eller vad??

Nya stadgar. Ska säga att jag inte förstått ett dyft av ens anledning till byte eller innehåll. Kan nån?

27/12 2005 (355) e


stephan
Hemsida

Medlemsavgiften

Citatet från HSB-Göteborg här nedan, får mig att fundera lite.

Är detta ett stämmobeslut av HSB-Göteborg.
Om någon styrelse/förening anser att sina medlemmar ska betala avgiften själv, måste de då skriva en motion och riva upp beslutet, vilket troligtvis inte kommer att lyckas?
Vad har lockelserna varit för att HSB ska tjäna porto m.m, lägre avgift?

I så fall bevisar det bara att utrymme finns för lägre medlemsavgifter.


"Medlem som bor i HSB-bostadsrätt:

För dig som bor i en HSB-bostadsrätt betalas medlemsavgiften till HSB Göteborg av din bostadsrättsförening och ingår alltså i månadsavgiften. Skillnaden du märker är att du inte längre får "Vår bostad", om inte din bostadsrättsförening ändå har beslutat att bibehålla prenumerationen. Om du bor i en bostadsrätt inom HSB Göteborgs verksamhetsområde och vill fortsätta läsa Vår bostad, bör du i första hand kontakta din förenings styrelse. Har de beslutat att avstå från tidningen kan du själv kontakta Vår bostad, tel 08-692 0200, för att prenumerera. En årsprenumeration kostar 97 kr.

27/12 2005 (354) e


Sven Medlem
Hemsida

Tack admin för inlägg, pedagogiska redskap med självhjälpsanvisning behövs verkligen, i allt större och vidare utsträckning! Gott nytt år!

27/12 2005 (353) e


Sven Medlem
Hemsida

Ja Stefan, tyvärr måste ni nog fortsätta dialogen om reparationen av den återlämnade lägenheten via ombud (advokat), HSB har som standardsvar, vid missnöje med styrelsebeslut, stäm oss! Föreningstyrelsen har alla medlemspengarna att sätta emot med, därmed inte sagt att dom får rätt men några har backat ur när dom sett kostnaderna. Vad är då detta för medlemsvård?

26/12 2005 (352) e
    Kommentar av Admin
Jag vet inte om det finns mer till historien än vad som sagts här, men om jag utsatts för något liknande så hade jag inte varit det allra minsta orolig.

Jag hade inte ens brytt mig om att anlita advokat.
Styrelsen består av människor. Dessa människor vet inte alltid vad de håller på med. Det är lätt att kräva folk på pengar. Vem som helst kan t.ex. anlita kronofogden för att kräva ut pengar från vem som helst. Men därifrån till att få pengar är steget väldigt, väldigt långt.

Om någon ska stämma någon så är det styrelsen som ska göra detta. Stefan bara vägrar att betala pengarna styrelsen vill ha. Väljer sedan styrelsen att stämma dig Stefan så får du starta från denna utgångspunkt.

I händelse av att styrelsen stämmer dig för att du inte betalar de pengar de vill ha är det dock en stor fördel om du snarast (om du inte redan gjort detta) frågar styrelsen med vilken rätt de kräver dig på pengar (de lär inte kunna svara på denna fråga, men någon form av svar måste styrelsen ge dig, och detta svar kan du ha glädje av i framtiden).


Ledamot i BRF
Hemsida

Man kan väl bara säga att det är förj-ligt. Men det förekommer ju på många andra ställen, se bara hur det blev med insamlade penger till tsunamikatastrofen.....

25/12 2005 (351) e
    Kommentar av Admin
Ja det finns många liknande händelser, och vid varje sådan "incident" är det extremt viktigt att huvuden får rulla. I annat fall ser alla att vem som helst kan göra vad som helst utan konsekvenser.

PS.
I fallet med tsunamikatastrofen så var det också så att man skickade mängder med containrar innehållande olika saker, som sedan bara fick kastas eller brännas upp. Vad jag känner till är det ingen som fått på skallen för detta. Hur påverkar inte detta människors generositet vid framtida katastrofer?

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 06:15:52 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: