Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Stephan
Hemsida

Medlemsavgifter.

Konsten att tjäna 1 237 000kr.

För 2 år sedan gjordes medlemsavgiftssystemet om. "Min" förening fick ingen information om ändring av betaldag. NÅGON ANNAN SOM FICK DET??

Hur som helst tidigare hade medlemsavgiften alltid betalats av föreningen vid sommarhalvårsskiftet, nu ändrades detta till att pengarna skulle vara HSB tillhanda under januari. Detta gör med 2% i ränta på pengarna ovan nämnda siffror. Lättförtjänta!!!! Du/ni som tycker att det är småaktigt eller fel att klaga etc, motivera gärna varför HSB ska få göra "som de vill". Tyck också gärna till om vad ni anser om att i en förening, låt säga 300 lägenhéter tas medlemsavgifter in av de som flyttar in.

Innan 30:de juni full avgift d.v.s. 125kr efter 1 juli halva beloppet 62,50kr. Många bäckar små blir till en hel flodvåg.

17/01 2006 (441) e


Stephan
Hemsida

Seriös förvaltning???

Ett bostadsområde utanför Stockholm består av 4500lgh. 10 000 boende. 2 sorters fastigheter, höghus 8 våningar och låghus 3 v, jämt fördelat antal.
3000 lgh ägs genom ett kommunalt bolag resten 1500 är två stycken brf byggda av Siab med HSB som byggherre.

HSB förvaltade allt fram till för 10 år sedan. Då gick kommunbolaget i konkurs, för 5 år sedan lämnade ena föreningen HSB-avtalen. Tiden fram till för 10 år sedan satt en idag högt uppsatt HSB-anställd som förvaltare för kommunbolaget. Han var också ledamot i båda föreningarna. Nämnd person satt alltså som jag ser det på en trebent pall.

Jag skall skriva senare vad som hände, vad det fick för konsekvenser, men jag skulle först vilja höra hur detta ses med era ögon. Under en 10-årsperiod gjordes en upphandling gemensamt i området, centralantenn.

15/01 2006 (440) e


myggan
Hemsida

Du har rätt Anton!
Det har varit och är samma problem hos oss.
Innan dom har blivit invalda i styrelsen har dom varit resonabla,självständigt tänkande personer.
Sen blir dom passiva,icketänkande, maktgalna mm
Stämmorna påminner om livets ord.
För att sitta i en styrelse borde man först fatta att det är ett förtroendeuppdrag.kunna eller i vart fall forsöka att lyssna på sina medlemmar,samt hålla medlemmarnas kostnader nere,I annat fall så begår styrelsen stadgebrott!
Att aldrig ta in anbud på jobb som skall göras måste vara stadgebrott?
Att kalla en investering för underhåll måste vara stadgebrott?
Vi i föreningen hade en anslagstavla i trapphuset som alla kunne använda-en dag sätter styrelsen upp en skylt att anslagstavlan tillhör styrelsen!
brott mot grundlagen?
Kan fortsätta i evighet när det gäller felaktigheter.
Vi har en pågående minoritetsgranskning som förhoppmimgsvis får rätsida på problemen!


15/01 2006 (439) e


Stephan
Hemsida

Det får bli ytterligare en beskrivning på tidigare lurendrejerier i "min förening".

För 20 år sedan lade HSB ett förslag till styrelsen att få leasa ett garage av föreningen, föreningen hade 3 st med plats för cirka 700 bilar, kall och varmgarage blandat. För 300 000kr om året togs beslut av styrelsen att HSB kunde hyra/leasa en sektion av garagen.

Sammanlagt finns 3 kall+ 3varmsektioner + något som vi kallar nedre nedre. Det var detta som HSB hyrde, varpå det byggdes om från parkerigsplatser till förråd. 6st på 156kvm 8 på cirka 60kvm och ett på 418kvm. Jag har inte kunnat faställa/hitta hur/vem som byggde om men 3 månader senare ville HSB avsluta hyrperioden. Vilket också beslutades på ett styrelsemöte. Vad som ingick i det beslutet var att HSB:s markavdelning ville och fick hyra 418kvm-förrådet. Dit hade det dragits vatten och el. 1990 fick de betala 160kr/kvm inkl. vatten, värme och el.Kontraktet är tecknat med indexhöjning, liksom alla de andra förråden som hyrdes ut då. År 1998 blev jag ordförande efter några år som ledamot. Styrelsen hade då beslutat i konkurrensupphandling att HSB: förvaltningsuppdrag, gick till andra entreprenörer. Dagens Nyheter skriver hösten 1998 på en helsida om föreningen som tjänar miljoner på att ha konkurrensupphandlat HSB:s tidigare avtal.

Styrelsen beslutar att säga upp HSB:s förråd. Då görs uptäckten att HSB (och alla andra) fortfarande betalar 1990 års satta priser, trots att alla hyresgäster har signerat avtal där indexhöjning ingår (index på denna tid var mellan 7-10% per år).

Styrelsen tog reda på att föreningen kunde ta ut retroaktivt tio år tillbaka på företag och 5 år för privathyresgäster. Då det var jag som drev hårdast att föreningen skulle ta in "glömda" hyresavgifter var nog stakt bidragande till mitt "öde" som styrelseledamot i föreningen några år senare. HSB skulle i tecknat avtal med föreningen se till att indexhöjningar gjordes.

Sammanlgt "förlorade föreningen" på HSB:s (slarv) 258 000kr som skulle betalts av HSB + cirka 1 000 000kr för de andra som "slapp" indexhöjningar.

Jag tog upp ärendet under några år, men då hälften av styrelseledamöterna också hade hyresavtal av förråd för halva kostnaden som andra medlemmar, och HSB-ledamotens motstånd till som det ibland heter "rota i det gamla" gjorde att när jag "åkte ur styrelsen" var ärendet inte slutbehandlat.

Nyligen läste jag i vår föreningstidning att styrelsen beslutat om att låna upp 15 miljoner på grund av myndighetskrav. Det myndighetskrav som referats till är att ovan nämnda garage inte får vara förråd, på grund av brandbestämmelser.
Så kan det gå om inte haspeln är på???

14/01 2006 (438) e


Stephan
Hemsida

Anton jag tror jag har svaret, i alla fall ett lysande exempel från "min" förening.

Dagens ordförande och vice ordförande har båda fått sparken från Telia när de skar ner på personal för ett par år sedan här i utkanten av Stockholm. Båda är så kallade besserwisser, eller krokodiler. Det senare antyder till krokons förutsättningar; små öron (knappt befintliga) men med en jättekäft, som ständigt öppnas. Vice är också något av "vill inte vara näst bäst" = hänger alltid på diskussioner med att bräcka tidigare talare. Att arbeta länge på Telia som båda gjort 20 år, ger ju med statligt löneupplägg förr en bra lön. Sen jämför man sig med andra yrkesgrupper och konstaterar att "jag måste vara duktig" som tjänade så bra. Dessutom fick jag ju en halv årslön utan att behöva arbeta när jag sades upp. Ingen av dem skulle komma på tanken varför de blev uppsagda.

14/01 2006 (437) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Anton
Hemsida

Vad som fascinerat mig under en längre tid är hur det kan komma sig att tidigare förnuftiga och resonliga människor med sunda idéer totalt ändrar personlighet och förnuft efter dom blivit invald i en styrelse!

14/01 2006 (436) e


Börje Medlem
Hemsida

Vårt område byggdes av PEAB med liknande fel som Stephan räknade upp + duschgolv som lutar åt fel håll, vattnet rinner ut i hall mm. HSB och PEAB gjorde en deal över huvudena på föreningsstyrelsen som ingen i den vet vad den går ut på men som gottgjorde att ofullständig slutbesikning ändå gick igenom. Nu får medlemmarna själva stå för problemen som kommer i rask takt och styrelsen har fullt upp med att hålla medlemmarna på "avstånd" ibland på så sätt som Anton beskriver sin föreningsstyrelses behandling/bemötande av de boende som upplevs besvärliga/krävande.

14/01 2006 (435) e


Stephan
Hemsida

Börje. Det är ett av många exempel.

"Min" förening byggdes i början på 70-talet för 100 miljoner. efter 5 år vid garantibesiktningen var HSB med på cirka 50%, resten fick SIAB besiktiga själva, vilket betydde att det t.ex. står ej besiktningsbart p.g.a. polislås i 80% av lägenheterna.

Konstaterades att 50% av de översta lägenheterna hade vattenskador på grund av läckande (senare visat felbyggda tak), elledningarna var underdiminsionerade, stuprör hade rostat sönder etc, etc, etc.

Under 5 år försökte(?) HSB göra reklamation på fuskbygget.

Vid överlämnandet till föreningsvald styrelse lånade HSB ut 6 miljoner till föreningen som sedermera skrevs upp som byggkostnader (olagligt?).

Två år därefter, alltså 12 år efter byggadet, fick styrelsen beskedet att reklamation av SIAB var nerlagt, i det stämmoprotokollet står att: styrelsen samt revisorer reserverar sig mot beslutet????????

Följande 5 åren var föreningen tvungen att låna 15 miljoner där kommun gick i borgen, för att renovera tak, byta stuprör etc etc. Vilket ledde till att föreningen var på konkursens brant och hade som enda alternativ att höja avgifterna med 60%.

Så gick det alltså till då. Nu likadant, men med lite bättre touch.

Vid efterforskningar av mig på 2000-talet visade det sig att SIAB och HSB tecknade byggavtal vid denna tid.

Bonus?????

14/01 2006 (433) e


Börje Medlem
Hemsida

HSB:s hackor kan bli rätt rejäla, när vår förening tog över fastigheterna i början av 90-talet betalade den ca 100 miljoner till HSB, produktionskostnaden för HSB var ca 60 miljoner.

13/01 2006 (432) e


Ledamot i BRF
Hemsida

I såna fall bjuder elbolgen på denna "hacka", det är inget som föreningarna/mdlemmarna betalar

13/01 2006 (431) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.