Sida: << | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

informationsmöte eller stämma.

Kommer just från ett medlemsmöte kallat av Vädurens styrelse. Cirka 250 lägenheter var kallade och informationen gällde utbyte av elmätare. För 5 månader sedan sa stämman nej till inviduell elmätning. Idag visade det sig att styrelsen redan beställt arbetet med att byta elmäatre kostnad 4,6 miljoner, (vilket kommer öka med 10-20%?) På fråga från mig om det inte ska vara stämmobeslut på detta efter information om att de ska först göra en okulärbesiktning efter det ha tillgång till lägenheten 2 dagar a`8 timmar med avslagen ström, fick jag svaret att detta är väl ingen stor om eller tillbyggnade.
Man kan undra vad styrelsen har för pespektiv. av 7 närvarande medlemmarna ställdes förutom min fråga en ytterligare: "Om man nu änddå ska göra så mycket kan man inte samtidigt få beställa jordning ab hela lägenheten?.
Entreprenören Infometric (2medverkande)hänvisade frågan vidare till förvaltaren (1 medverkande) som tittade på styrelseledamoten (även en suppleant var med) varefter han sa att det får bli en styrelsedisskussion om. HALLELUJA, ÄR MIN KOMMENTAR TILL DETTA MEDLEMSMÖTE, DÄR JAG I ALLA FALL FICK TA EN AV DE 80 UPPLAGDA LUSSEBULLARNA.


Vid mina sinnens fulla bruk.

Jag förklarar härmed krig mot de som jag omnämt på dessa sidor tidigare.

Efter 100 brev till styrelsen för brf Väduren, utan någon respons skiter jag i vad som händer från och med nu. Håller med Myggan att nu har följande personer fått mig att hålla käften. Nils Ansersson f.d.ordförande, rolf stockhaus, nuvarande ordförande efter sluten omröstning. Gun, axel, Torben Swede, Bo Widerdal HSB-representant, Maud Fischer f.d.brottling i Loke, Bitte Sandebert förkingrare av 10 miljoner ur Vädurens kassa, samt övriga ledamöter som har låtsats som de aldig hört något.
Förvaltningen Adex som mörkar alla beslut de lagt förslag genom att utnyttja en totalt okompetent styrelses dårskap för att förse sig själva med kapital. Stäm gärna den person som talar sanning. Bara det blir ett slut på detta dårskap.


Öhrlings revisionsbyrå, med jonny Isaksson i spetsen som låtit förvaltning och styrelse "skriva av" 60 miljoner på 30 år för tvättmaskinsbyte efter 6 år gamla mskiner till ett belopp av 12 miljoner, ventiltionsarbeten totalt meningslöst för 12 miljoner, elapparaturbyten för 5 miljoner trots avslag på stämma. atc atc för ytterligare entreprenader som ej utförts för 20 miljoner. allt avskrivet på 30 år vilket kommer att "kosta medlemmarna" åtskilligt på sikt, med nya lån etc etc.
PS.
Kumlabunker vs bostadsrättsföreningar

Jag försökte få tag i en grannförenings styrelse idag och berätta lite detaljer avseende ett 10 miljonersprojekt de ska ta beslut om på en stämma imorgon. samma förvaltare samma arbete som utförts i "min" förening senaste 2 åren.

Min fråga och det svar jag fick var detta.
Ska det vara svårare att få kontakt med en styrelse i en bostadsrättsföreningen än en livstidare på Kumla?

"Hej Lokes styrelse.
Går det att få kontakt med någon i styrelsen direktväg?


Hej
Om du lämnar telenummer och vad det rör sig om så lämnar vi det vidare.
Vi lämnar ALDRIG ut telenummer till styrelsemedlemmar
Mvh
Marianne
Brf LOKE"

7/12 2006 (1525) e
    Kommentar av Admin
Ett stämmobeslut är ett stämmobeslut. Många styrelser (inkl. min) kommer undan med att inte utföra beslut tagna på stämmor, men att utföra åtgärder i strid mot beslut tagna på stämmor är kanske ännu värre, och är ett solklart brott som styrelsen kan fällas för.

Att byta elmätare utan att i samband med detta fixa jordning av lägenheter känns korkat, men det är inget beslut styrelsen har rätt att ta. Det måste beslutas av stämman.

Av 7 närvarande medlemmar?
Menar du att det bara var 7 medlemmar som kom till denna extrastämma... eller om det var "informationsmöte"?


JA

Underhållsplan forts,

Ja vi har stöd från SBC. Men jag tror t om att jag skall föreslå att vi tar in ytterligare en utomståndes synpunkt på de särskilt kostsamma momentent. Tex om ett arbete nästa år för 450 000:- verkligen måste göras omedelbart. Det skulle kosta ca 1500:- att få en sådan bedömning, kan det vara värt i sammanhanget.

7/12 2006 (1524) e
    Kommentar av Admin
Kan vara ett smart drag. 1.500 kr är inte mycket mer än vad mackorna kostar till ledamöterna i min förening varje gång de har styrelsemöte så det måste vara en bra investering.

Fler föreningar borde borde säkra sina åtgärder med input från fler än ett håll.
Det är precis som t.ex. med tandläkare. När jag bytte tandläkare för någon månad sedan så fick jag helt plötsligt inte bara för första gången en tandläkaråtgärd som inte gjorde ont utan även värdefull information som aldrig någon annan tandläkare upplyst mig om.


G-I

Vi har underhållsplanen på hemsidan, och budgeten, fast bara för medlemmarna. Och Riksbyggens underhållsplan ändrar vi efter eget huvud, självklart. Att skjuta en omålning till framtiden är lätt att bedöma. Men att hitta dolda problem som kommer att uppstå i framtiden (smygande fukt i grunder t.ex.) är klart svårare och svårt att planera underhåll för innan olyckan är framme.

6/12 2006 (1522) e


JA

Underhållsplan,

Vi har tagit fram en underhållsplan men måste säga att det är ganska viktigt att man inte accepterar oförändrad. Flera saker är baserade på statistiska bedömningar om livslängd för olika produkter och material vilka inte nödvändigtvis är i dåligt skick i verkligheten. Självklart har vi fått många bra och kvalificerade synpunkter på vad som bör göras på själva byggnaden men vad gäller tillbehör som tvättmaskiner o dyl är planen ingen bra vägledning.

Nu har vi prioriterat och tagit bort en del, hade vi inte gjort detta hade vi behövt genomföra en avgiftshöjning med några procent för 2007.

Mitt tips är att man försöker hålla koll på detta i sin föreningen. En styrelse bör kunna lämna en kopia på underhållsplan, om inte annat definitivt en sammanfattning på hemsida eller liknande.

6/12 2006 (1521) e
    Kommentar av Admin
En alldeles ypperlig idé !!!
En styrelse som visar upp föreningens underhållsplan skulle jag vilja säga ger ett mycket, mycket förtroendeingivande intryck, och det finns ju inget hemligt i en underhållsplan.

Det där med underhållsplanen är nog vad jag skulle vilja säga är det kanske mest komplicerade i en brf. Personligen anser jag inte mig kompetent för att kunna göra alla de komplicerade bedömningar och antaganden som måste göras. Man får då kanske hoppas det är någon annan i styrelsen som har bättre kunskaper inom detta område. Men jag gissar att ni har stöd från SBC när ni reviderar er underhållsplan (vilket man bör göra löpande... kanske t.o.m. varje år?).


stephan

Väduren

Den 12 december (mitt i julstöket) håller styrelsen informationsträff (istället för lagstadgade stämmor) här vet jag att ett nytt passerssysten skall presenteras. Cirkakostnad för detta projekt blir cirka 6-7 miljoner. Man talar om att nycklar är "en falsk trygghet" Med passersystem kan man ta bort nycklar ur systemet. Nyckelsystem är dessutom dyr och omständig. denkan kopieras och stjälas"

Världen måste vara galen? Som har nyckelsystem kvar?.
1999 bytte man låssystem i väduren för cirka en miljon kronor. Samma system installerades igen år 2001 efter en "borttappning av nycklar. Nu är det alltså dags igen denna gång för många miljoner, tur att min förenings styrelse är så omtänksam?

6/12 2006 (1520) e
    Kommentar av Admin
Jag är personligen positivt inställd till tagg-systemet, men man måste ta hänsyn till alla parametrar. Och att bränna pengar på det sätt som skett i din förening är oförsvarbart.

Samma sak har ju, som jag tidigare nämnt, i min förening, där man först byter ut alla lås/nycklar, och två år sedan så går man över till tagg-systemet (dessutom på ett halvdant sätt).

Som information kan jag nämna att Telias system med "porttelefon" kopplad till medlemmarnas egna telefoner inte fungerar. Och styrelsen har inget att sätta emot Telia (förmodligen pga att styrelsen inte begriper hur man ska teckna avtal).

Så nu står vi utan ett fungerande system sedan ett år tillbaka, och kanske för "all" framtid.


Snacka om resursslöseri!


stephan

Ny styrelse

Man kan tycka det. Men som sagts här tidigare vilka går på stämmor, 50% pensinärer, inget illa om dem men de är de som är mest nyfikna och har bästa tiden. Och i min förening har styrelsen lagt beslag på pensionärerna med kaffebjudning varje vecka som går att läsa om på andra sidor här. Då blir man utbuad om man talar om att styrelsen är ett pack som lurar medlemmarna på mångmiljoner varje år.

Som många vet går ju mångas förtroende genom magen!.

Men jag kommer göra ett allvarligt försök till att få fram rättvisan. Problemet är bara att det börjar nu bli abstrakta summor som medlemmarna har blivit "lurade" på av denna styrelse.
De senaste 2,5 åren har det investerats lika mycket som det kostade att bygga husen för 35 år sedan. Då är inte 35 miljoner för fasadrenoveringen inräknad.Till Styrelse och den s.k. revisorn för brf Väduren.

Man kan inte annat än tänka på alternativa Nobelpris.
Eller som jordmannen sa när han träffade inkräktaren från rymden, som meddelade att där jag kommer ifrån har vi både tryckfrihetslag och uttryckanderätt. Det har vi också men i vädurens styrelse får man betalt för att hålla tyst.

Alternativt Nobelpris får bli till de som just tjänar en massa på att hålla käften.
Revisorn J som inte får tala med medlemmar,Vilka bevis de än skickar om mygel, utan istället talar med styrelse"brottslingarna" när de är överbevisade att de förskingrar pengar från medlemmarna. Resten av styrelsen erhåller ett litet mindre pris, för deras tysthet avseende allt utom när de själva drar några förutfattade meningar att föreningen måste haft en galning i 13 år varav 8 av dessa som ordförande?.

Jag försökte i alla fall svara de medlemmar jag "tjänade" något som denna styrelse som sagt förtjänar alternativa nobelpriset för att istället vara tysta och bedra allihopa på alla möjliga och omöjliga sätt.

Må ni bränna Er när ni vid utdelningen bränner Er på nobelelden.

Ingen nämnd ingen glömd, JO Väduren har ju en förvaltare som är "värd" stora alternativa nobelpriset.

Fråga honom själv, han vet vad jag menar.

stephan


6/12 2006 (1519) e
    Kommentar av Admin
Ja, och därav det som jag skrev tidigare om min åsikt avseende att styrelsen selekterar ut en grupp i föreningen som får extra förmåner. Jag ser det som mycket, mycket allvarligt och är fullt och fast övertygad om att ifall detta prövats rättsligt så skulle styrelsen i Stephans förening "åka dit" för detta.

I min förening är det samma problem. Föreningen består förmodligen av betydligt fler pensionärer procentuellt sett än i din förening, Stephan. Det som görs i föreningen görs i huvudsak för de äldre. Styrelsen förstår inte att det bara leder till att intresset minskar för yngre att flytta in, och det får i sin tur ett antal mindre bra konsekvenser.


Sven (medlem)

Såsom din styrelse beter sig borde det finnas en majoritet för att avsätta styrelsen. Kan du inte bara se till att alla ni som är emot styrelsen går på nästa årsmöte och röstar in nytt folk i styrelsen?

6/12 2006 (1517) e


stephan

Väduren i ett nötskal.

Imorgon börjar man informera en tredjedel av de boende att "trots att ni sa nej till individuell elmätning på senaste" så har styrelsen beslutat att byta elskåp för 5 miljoner.

Vilken demokrati ?.

Och "anmäler man detta till länsstyrelsen får man till svar att om styrelser gör på detta sätt så fungerar lagen så att man avsätter dem?.

"Vad är dröm och vad är verkligen, finns det nån som verkligen vet". Citat Dag Vag på 70talet.

6/12 2006 (1516) e


JA

Korta svaren på frågor från Pingvin,

Fråga 1, Enligt BRL som hänvisar till bostadsrättsförordningen måste den ekonomiska planen innehålla fastighetsbeteckning.

Fråga 2, Styrelsen kan tillåta att medlemmar bisitter styrelsemöten men medlemmar har ingen rätt att deltaga.

Fråga 3, Om inte styrelsen åtgärdar felen kan man i yttersta fall åtgärda saken på föreningens beskostnad (iaf om det är fel i bostadsrätten) och dessutom få nedsatt årsavgift tills dess felet är avhjälpt. Rätt till skadestånd kan också föreligga.

5/12 2006 (1515) e
    Kommentar av Admin
Ett litet tillägg till svaret för fråga 2.
Eftersom detta är helt upp till styrelsen att bestämma, precis som du skriver JA, så lär det i princip aldrig någonsin inträffa.
Men om man mot all förmodan skulle få sitta med på ett styrelsemöte så får man göra det under tystnad.
Rent praktiskt är det lite komplicerat att genomföra också, av olika anledningar.

Däremot kan du;
1. Kräva utdrag från styrelseprotokollet (utom om "känsliga" uppgifter).
De flesta styrelser kommer med all säkerhet att neka detta, även om HSB själv skriver
att medlemmar har denna rättighet.
2. Se till via en motion att styrelseprotokollen blir "offentliga" för medlemmarna.
I väl fungerande föreningar så får medlemmarna idag läsa styrelseprotokollen.
Det finns ingen anledning att försöka hemlighålla protokollen, mer än om styrelsen gör detta
för att försöka skydda sig själv från att medlemmar ska upptäcka fel som styrelsen begått.


Pingvin

Ja vad ska man säga.. Cirkusen rullar på här borta.

Kikade lite på den ekonomiska planen registrerad i början av 2006. Där står det fastighetsbeteckning Tjoflöjt 4 (under bildande).

I förhandsavtal och upplåtelseavtal som bank fått kopia på står det Tjoflöjt 1.

RB säger att efter fastighetsköpet är klart (som skulle varit klart den 1:a Juni, och därefter i Augusti, men som fortfarande inte är klart) ska den heta Tjoflöjt 2.

Fråga 1
Måste inte korrekt fastighetsbeteckning framgå i den ekonomiska planen för att den ska vara korrekt och giltig? En fundering till följd av sådant är om det då finns andra saker i den ekonomiska planen vilket ej är korrekt.

Fråga 2
Om några dagar ska den byggande föreningen ha styrelsemöte. Jag har för mig att jag läst en diskussion eller liknande någonstans här om att jag som medlem har full rätt att deltaga på styrelsemöte förutom de delar vilket är känsliga (till exempel om någon ej betalat avgiften etc). Stämmer det?

Fråga 3
Så fort det blåser något ute så dunkar det i tak och väggar i vårt sovrum. Jag har varit på dem om den saken nu i nära 6 månader och de har inte löst det. Jag funderar starkt på att börja kräva in skadestånd, med tanke på att jag inte alls kan sova i det dunkandet och fått lov att sova på luftmadrass i annat rum. Jag har varit på dem flera gånger om det och först senare har byggföretag varit hit (dock utan att lyckats fixa det) när jag skickade dem en lång skrivelse med hänvisning till bostadsrättslagar etc. Men nu anser jag att det är dags att kräva kompensation för sådan störande brist. Några tips om hur man ska gå tillväga med sådant?

5/12 2006 (1514) e
    Kommentar av Admin
Vad gäller fråga 3 så är det som JA skriver i efterföljande inlägg.

Som enskild medlem är man mycket utsatt för styrelsen, och man har inte mycket att sätta emot utöver rättsliga åtgärder. Dvs rakt uttryckt en stämning pga att styrelsen inte utför sina skyldigheter. Som alltid annars för rättsliga prövningar så är det viktigt att dina klagomål till styrelsen dokumenterats skriftligt, men det tycks - vad jag förstår - inte vara något problem här.

Sedan är det lite svårt att uttala sig mer specifikt i ditt fall eftersom man måste känna till hela historien och sätta sig in i den.
Köpa bostadsrätt?

Vad gäller för handpenning?

Diskutera förhandsavtal i forumet

hotpot.se/forum


Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 04:37:40 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: