Sida: << | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Varning för enkäter.
Och är detta vad HSB:s medlemmar vill att HSB ska satsa medlemspengar på?

Här nedan följer ett utdrag ur DN ekonomisidan från idag. Man kan undra vilka som fått och svarat på enkäten? Jag kan dra paralellfallet med Riksbyggen Stockholm som för 8 år sedan satsade på omsorg, äldrevård. De sa att tjänsterna var eftertraktade (några i RB:s styrelse ifrågasatte hur man kan veta det? "hemliga enkäter" undrar jag nu när jag sett resultatet att omsorg äldrevård inte blev någon jättehit för RB, och såldes för något år sedan.
Lockelsen vet jag däremot att dåvarande Stockholmschefen för RB övertalade styrelsen med att pensionärerna är rika och det finns enorma vinster att "hämta hem".

För en månad sedan genomfördes en enkätundersökning bland HSB Malmös
medlemmar kring boende, service och omsorg av äldre. Av enkäten kan man
bla dra slutsatsen att en klar majoritet är positivt inställt till
kundvalsmodell (som innebär att brukaren av tjänsten har stort
inflytande på kvaliteten på de tjänster som erbjuds) och att man i hög
utsträckning skulle välja HSB Malmö som tjänsteleverantör av bla
hemtjänst om den möjligheten fanns. Enkäten ger oss stöd i att fortsätta
opinionsarbetet med att förmå kommunerna besluta om kundvalsmodell samt
en utmaning till HSB Malmö att bli en av aktör-erna inom service och
omsorg av äldre. Sammanfattningsvis finns det en förväntan bland såväl
våra medlemmar som en del kommuner att HSB tar initiativ i frågor som
rör service och tjänster till äldre personer.


Jag kan inte låta bli att ta ett stycke till ur HSB:s SNABBA beslut att satsa på detta. Är detta väl genomtänkt? Eller är det snabba klipp man är ute efter? Enkät för en månad sedan. Beslut idag. Ja samhället dundrar fram i allt snabbare takt.


Utdrag ur dagens DN:
HSB Malmö satsar på omsorg och hushållstjänster - startar nytt dotterbolag

HSB Malmös styrelse har beslutat att HSB Malmö som en del i sin
verksamhet skall satsa på omsorgsfrågor och hushållstjänster.

När ska HSB någonsin satsa något på de under 65?

15/12 2006 (1559) e
    Kommentar av Admin

Bullshit...


heter ett program som går på TV6 med Penn & Teller.

I ett avsnitt så tog de upp hur man inför presidentvalen i USA ställer frågor så att man får de svar man vill ha. (Deras webbsajt finns här. Men man måste veta lite trick hur man ska komma åt denna sajt eftersom den är spärrad för internetanvändare utanför USA. En LQ-video på 16 minuter med Penn & Teller, som exempel, kan ses här. )

Om det är en "statistikproducent" som SCB (finansierat med skattepengar) så ställs frågor kanske något mer neutralt (inte alltid, eftersom de ställer frågor på uppdrag av olika företag), dock ställs sällan frågor av SCB eller andra på rätt sätt.

Om ett företag eller en organisation som HSB ställer frågorna så kan man vara garanterad att frågorna är speciellt utformade för att man ska få de svar som efterfrågas enligt hur HSB vill att det ska fungera.

Självklart vill HSB plocka ut så mycket pengar de kan av medlemmarna och försöker hitta nya vägar att dra in pengar. Hemtjänstbiten är ett led i denna kommersiella satsning.

HSB kanske först ska lära sig hantera det som verksamheten baseras på innan man drar igång nya projekt som inte har några större förutsättningar att lyckas.

HSB Malmö sålde för ett tag sedan fastighetsskötselbiten till ett bemanningsföretag. En kort tid efter detta köpte HSB tillbaka denna del av verksamheten. Hur mycket av medlemmarnas pengar som gick förlorade i denna som vanligt ogenomtänkta affär får ingen veta.

Tänk själv, varför skulle någon svara att man skulle välja just HSB för hemtjänst?
Det beror väl på vilka alternativ som finns och vem som är mest prisvärd i just den stund man gör sitt val. Det har väl noll och inget att göra med vem som tillhandahåller den aktuella tjänsten?

I och för sig förlitar sig HSB på de äldre eftersom de vet att det finns minst motstånd inom denna kategori mot HSB:s agerande och dunkla metoder, men ändå.

Var kommer det ifrån att medlemmar och kommuner förväntar sig att en bostadsrättsorganisation som HSB ska sköta kommunala tjänster?
Jag skulle vilja våga påstå att det är en ren och förbannad lögn!

Jag har inte sett eller ens hört talas om denna enkätundersökning i mina trakter.
Det har t.ex. inte stått något om denna undersökning på HSB Malmös webbsidor.
Lätt att ana ugglor i mossen eftersom dessa tankar väl borde vara något som HSB Malmö inte skulle vara sena att marknadsföra sig med.


stephan

styrelse agerande

Allt jag skriver här är 100% sanning. Jag vet att styrelsen läser denna sida, och borde rimligen ha "stämt2 mig för förtal om det inte vore så att precis allt är sanning. Till och med taget i underkant för att inte försätta mig i något riskmoment. Jag vet att styrelsen talat med andra om det är möjligt att anmäla mig etc. Men som tur är får man i Sverige tala och skriva sanningar fortfarande.
Å ena sidan säger styrelsen till medlemmarna att det var fel av mig att gå till Tingsrätten avseende klander av stämma, "sånt kan man göra upp internt". Men hur skall detta ske när de inte ens svarar på "mina anklagelser".
En sak är också att styrelsen mycket troligt har beslutat att inte svara mig på brev.
Men förslaget nedan från mig och en medlem har jag svårt att se att någon i styrelsen inte tar tag i och föreslår att styrelsen bör lämna ett svar.
Det finns att läsa om vädurens medlemsaktiviteter på andra platser i detta forum. Här säger jag bara att en föreningslokal upprustad för en halvmiljon bör styrelsen låta medlemmarna använda mer än 2 timmar i veckan då 12 pensionärer dricker kaffe där, med 2 styrelseledamöter som för detta tar ut ett arvode av 1000kr per gång.
Vårt förslag löd:

Bridge på onsdagskvällar.Vi har nu fått in några namn och planerar en bridgekurs på onsdagskvällar.Planen är att starta kring månadsskiftet januari/februari. Om det blir varje eller varannan vecka vet vi inte än, det tar vi upp på första träffen. Det kan också vara aktuellt med att ha repetition på t ex lördagsförmiddagar.Vi vill alltså boka lokalen på Vattumannens gata för en bridgekurs. Förslagsvis från sista onsdagen i januari och så varje onsdag t o m maj, ca 17.30 till 21. Vi förutsätter att det är kostnadsfritt, det handlar ju om fritidsverksamhet för Väduren.Faktiskt skulle vi kunna tänka oss att låna en over-head-projektor om Väduren nu har (kvar) den. Vissa kostnader kommer givetvis att uppstå, t ex kortlekar och studieböcker. Bridgebord kan vi förhoppningsvis låna in (hyra?) men på sikt kanske Väduren ska skaffa egna. En liten avgift kan vi givetvis ta ut från deltagarna men nog vore det en mycket trevlig gest från Väduren om ett fritidsbidrag utgick även för denna aktivitet.Vår förhoppning är att bridgespel ska kunna intressera alla de kortspelare som nu bl a spelar poker på datorn.Om informationsblad för Väduren ska ut i januari el början av februari vore det bra att få veta detta, då skriver vi ihop en lite ”annons”.

P. T och Stephan Sundling


Till F:D ledamot.

Vänta så får du höra.
Eftersom jag är av naturen en snäll människa har jag gett styrelsen de chanser jag tycker den bör få. Jag hade till senaste stämman samlat ihop 94 namn till "granskning av styrelsens arbete". Länsstyrelsen som är den som skall fullfölja gick på styrelsens linje att det endast fanns 88 "godkända namn" på listan. Det vill säga att det saknades 1, då föreningen har 899 bostäder som är b-rätter.
Styrelsen hade anlitat advokat för medlemmarnas pengar, begärt tidsuppskov etc. Detta gör att avslaget kom till mig för cirka en månad sedan. Föreningens stämmor hålls under maj/juni månad.
Nu har jag insett att "samla ihop till en ny stämma" lika gärna kan vänta. Risken för att det blir samma personer som redan "godkänt" denna styrelse är stor. (det väl väl de flesta att släktet människor har mycket svårt att erkänna misstag. Så jag tror det vore astrategiskt att kalla till en ny stämma nu. Jag vet att en del medlemmar detta och tror på mina sanningar, jag har ett stort stöd och jag har ingen brådska mina bevis försbinner inte, inte ens om jag själv "förvinner". En dag kommer medlemmarna även de som godkänt och tytt sig till dennna styrelse att inse sina misstag.
Som svar på ditt inlägg blir det alltså förkortat.
Förskingringen kommer att komma upp till ytan på bred front.

14/12 2006 (1553) e


stephan

Dagens HSB.

Maria Rydhagen: Dags att medieträna HSB-chefen!

Läs artikeln i dagens (luciadagen)kvällsposten.


13/12 2006 (1549) e
    Kommentar av Admin
Artikeln är intressant och i högsta grad aktuell än idag.

Klicka här för att läsa artikeln.

Artikeln handlar om att vd Lars Danielsson på HSB Malmö inte vill ha någon insyn.

Samt;

"HSB informerade medlemmarna om polisutredningen först när saken redan läckt ut. Alltså: Hade det inte funnits tidningar, hade de fortsatt hålla tyst."


Och om hur HSB Malmö vill rikta blickarna mot pressens mediabevakning i stället för att rikta in sig på den lite viktigare frågan om de 49 miljoner kronor (eller mer) som försnillats på HSB Malmö.

Det står också att år 2006 är första året som HSB Malmö har en extern revisor (men det nämns inget om alla de andra HSB-avdelningarna som fortfarande idag inte har någon extern revisor).


Inlägg som detta inlägg resulterat i har flyttats hit:

Fd. ledamot i brf - 1551

Stephen, du måste leva ett tungt, trist liv.......bara kritisera o gnälla förutom hur bra du själv var när du satt med i styrelsen.
Mer bitter o inåtvänd person får man väl leta efer.

Tyvärr är detta inlägg mot reglerna men nya som är in här o läser kan ju bara se det negativt att bo i bostadsrätt.

Stephen, du påstår ju bla att en styrelsemedlem (tror jag det var) har förskingrat 10 milj. från er förening. Varför polisanmäler du inte det?

Det är ju olagligt. Att ta dåliga beslut är inte olaglig däremot, även om det är till nackdel för medlemmarna.

Och varför samlar ni inte ihop 10% av medlemmarna o får en extra stämma där ni väljer en ny styrelse? Att skriva i detta forum kommer ju inte att hjälpa Vädurens medlemmar.


Admin

Det var ju trevligt att du vid det här laget i alla fall lärt dig att inlägg av denna typ bryter mot reglerna.

Alla som läser i detta forum är fria att bilda sig sin egen uppfattning utifrån vad som sägs i detta forum men även från alla andra håll och från egna erfarenheter.

Inte minst viktigt är att alla - hela Sverige, inkl. "Fd. ledamot i brf" - har möjlighet att på ett sakligt sätt att bemöta allt som sägs i detta forum. Läsare i detta forum är bara intresserade av fakta och sakliga påståenden. Om ingen kan bemöta vad som sägs på ett sakligt sätt så är det ganska naturligt att förutsätta att vad som sägs då bör ha ganska stor bäring.


Precis som fd. ledamot i brf säger så bryter detta inlägg mot reglerna och kommer således att tas bort (men får ligga kvar tills vidare).


G-I - 1552

Folk är olika. Vissa är nöjda med allt, andra inte. Stephan, som jag träffat, är också nöjd med vissa saker, med tydligen är han inte nöjd med sin styrelse. Eftersom detta är ett forum för brf:ar blir det mycket kritik från Stephan om sin styrelse som är så dålig.
Det är också sant att gnäll och kritik är en bristvara. Gnäll och kritik kan t.o.m vara en drivkraft. Själv får jag mycket kraft av att bli arg. Det är så jag funkar, jag får liksom en "kick" och får massor med energi. Men man har inte en trist liv för det, snarare tvärtom. En "trist liv" definieras olika för olika människor. Titta på såpa är för mig trist.


Admin

Ja, "Fd.ledamots i brf":s slutledningsförmåga är något märklig.

"Gnäll" (som du tar upp, G-I) ser jag inget positivt i, men kritik inte bara nödvändigt, det är t.o.m. en av de garanterat viktigaste bitarna för världens överlevnad.

"Fd.ledamots i brf" säger inte att Stephans styrelse beter sig rätt (och kan på inget sätt bemöta Stephans kritik mot den aktuella styrelsen), han säger bara att Stephan inte skulle ha rätt att uttala sin till synes rättmätiga kritik.

Stephan tar ställning. Detta gör han i motsats till alla de som är för fega - eller för dumma - för att ta ställning i olika frågor. Är något fel så ska man f-n inte vara rädd för att tala om vad man tycker. Annars blir inget rätt.

Få svenskar är medvetna om hur styrda vi egentligen är och hur maktfullkomlig "överheten" är, men vi har i alla fall någon form av grundläggande demokrati och rättigheter kvar i detta land.
Detta måste vi värna om.

Jag kan lova en sak, om vi inte aktivt kämpar för våra demokratiska rättigheter så kommer de helt enkelt att försvinna... sakta men säkert. Men det är en delvis lite annan historia som vi kanske inte ska gå in på här.


Bostadsrättsinnehavare (IP: 85.227.189.71) - 1556

stephan, stephan, admin, stephan, Sven, G-I, stephan, stephan, admin, stephan, G-I, myggan, admin, Sven

och så fortsätter det hela tiden i detta forum dagarna i ända.

En samling goa gubbar som inte har nåt annat för sig i sina liv än att gnälla över bfr styrelser som gör så gott dom kan.

Tror ni verkligen att dessa människor som sitter i sina styrelser är till för att jävlas med alla de boende som dom representerar.

Allt som görs, och då menar jag allt, är fel enligt er. Ingenting är bra. Påstår jag att himlen är blå så är den inte det enligt er. Bara ni, och ingen annan, har rätt.

Men det är klart att detta inlägg kommer att försvinna lika fort som jag skrivit det...


Admin

Ja, klart att ditt inlägg kommer att försvinna!
Vad trodde du skulle hända om du inte följer reglerna för detta forum (du lyckas bryta mot nästan alla av de ytterst få reglerna i ett och samma inlägg)?

Det är uppenbart att alla i din förening, Brf Myggan, inte håller med dig och du borde kanske lyssna lite mer på dina med-medlemmar och ta lite lärdom av dessa personer så kanske er förening kan fungera riktigt bra en vacker dag?

En styrelse som skickar grundlösa hotbrev till medlemmarna och som inte besvarar frågor från medlemmarna och som försöker dölja vad som sker i föreningen samt som beter sig väldigt illa på en mängd andra sätt är i alla fall enligt min mening inte en styrelse som gör så gott den kan.

Det gläder mig att du är en så flitig besökare till detta forum, men om det är så att du inte gillar vad som skrivs här, och inte klarar att argumentera mot vad som sägs... vad gör du då här?
Ingen tvingar dig att läsa vad som skrivs i detta forum.

Vem som har rätt är inte jag eller Stephan eller G-I eller Sven, m.fl. som avgör.
De som avgör vem som har rätt är övriga läsare, baserat på vad som framförs.

Räkna inte med att argument som enbart går ut på att kritisera och smutskasta skribenterna (i stil med ditt inlägg här) är särskilt hållbara argument för något.

Och förvänta dig inte att de som skriver i detta forum kommer att sitta som med munkavle när du skriver saker som upplevs felaktiga. Dessutom, hur många inlägg har du skrivit som handlat om det som detta forum ska handla om... de kan nog räknas på ena handens tumnagel.

När den bistra sanningen avslöjas är det oundvikligt att man trampar någon på tårna. Beklagar att några av dessa tår tillhör dig, men det kommer inte att stoppa någon från att säga sanningen i detta forum.

Du är lika välkommen som alla andra att skriva inlägg här, men då får du faktiskt bete dig lite mer vuxet och sluta med att ösa ditt hat över oss som avslöjar hur det fungerar inom brf:ar.


Myggan - 1557

"Bostadsrättsinnehavare"


Solens vita ljus är egentligen en blandning av regnbågens alla färger. Av det synliga ljuset har blått kortast våglängd (ca 400 nanometer) och rött längst våglängd (ca 700 nanometer). Det innebär att när ljuset passerar genom jordens atmosfär sprids det blå ljuset mest - och reflekteras i partiklarna i atmosfären som därmed SER blå ut.
Så med detta så vet vi att himmelen har aldrig varit blå och kommer inte att bli. hehe


Myggan 2 (IP: 85.227.189.8) - 1679

Ett forum där opassande inlägg raderas av ansvarig


Admin

Ett tips!

Utmana inte ödet. Du är loggad. Jag kan göra en polisanmälan mot dig för att du bryter mot uppsatta regler för detta forum, och tro inte att jag skulle tveka att göra detta om jag känner för det. Skulle bli en ganska intressant rättegång.

Jag kan också kontakta Bredbandsbolaget och be dem stänga ner din internetuppkoppling.

Bara för att du tycker det är besvärligt att sanningen avslöjas här så hjälper det inte att du beter dig på ett infantilt sätt. Det enda du uppnår med detta är att läsarna undrar vad det är för dårar som bor i Myggan.

Det enda inlägg som raderats här sedan starten av detta forum (utöver spam och dubletter) var ditt förra inlägg igår (som för övrigt också var en dublett). Och ja, det var synnerligen opassande, för att inte säga rejält korkat, precis som ditt inlägg här.

Du har nu varnats.
Inga fler inlägg från dig i detta forum, tack!


Fd. ledamot i brf - 1683

Dom ska ju till tingsrätten om jag fattat hans inlägg tidigare rätt? Med det menar jag jag att styrelsen avvaktar utgången för den.

Och dessutom har han ju själv suttit med i denna styrelse själv i flera år.


Stephen, konstigt att du alltid glider undan när jag tar upp ditt eget engagemang i styrelsen? För det är väl inte så att under om åren du själv var med så begicks inga oegentligheter?

Och än en gång, varför polisanmäler du inte styrelsen då? Du säger ju dig ha hur mycket bevis som helst? Då gör du ju medlemmarna en stor tjänst. Jag kan inte se annat än svar än:
1 Du har själv suttit med i denna styrelse (tom. som ordf.)Därmed är du en lika god kålsupare som övriga styrelsen.
2 Det är inte alls på det sättet som du påstår.


Admin;
Är det inte att sila mygg o svälja elefanter? #1679 inlägget? Hota med polisanmälan......Ok fast det är din webbsajt men ändå.

Tänker närmast på Stephens alla namngivna anklagelser. Kul o se efter deras rättegång om styrelsen blir friad vad tror du dom gör då?? Han lär ju ha fina skadestånd att vänta.


Admin

Skillnaden mellan inläggen från nissen i Myggans förening och Stephans inlägg, är att Stephan tar upp material för diskussion i extremt viktiga frågor, och han följer reglerna för detta forum. Även om jag inte direkt rekommenderar att namnge personer (med undantag av offentliga personer - vilket på sätt och vis faktiskt styrelseledamöter är - samt personer som arbetar inom bostadsorganisationer - vilket styrelseledamöter delvis kan anses göra) så ser jag inget fel i att personer som begår felaktigheter namngivs. Styrelsen i Stephans förening har alla möjligheter att bemöta Stephans kritik, men styrelsen har valt att inte göra så (vilket säger en hel del bara det). Dessutom kan jag inte se att det står i strid med lagen. Så varför skulle jag då göra något åt det?

Stephan har sagt att han inte är rädd för att gå till rättegång mot styrelsen, men jag är väldigt övertygad om att så aldrig kommer att ske. Varken styrelsen eller HSB vill göra detta till en mediagrej. Om styrelsen skulle dra Stephan inför rätta för Stephans anklagelser så skulle med all säkerhet helt plötsligt väldigt mycket information komma fram i ljuset... kanske något som de flesta tidningar i landet skulle skriva om. Jag kan lova dig att styrelsen gör allt för att undvika detta.


Myggan - 1686

Styrelsearbete.
När man sitter i en styrelse så har man ju rätt att reservera sig i fråger man tycker är helt uppåt väggarna?
Eller ska man sitta å göra som dom övriga gör?Nämligen sitta som en tompåse och buga sig för HSBs goda råd?
För att sen avsluta med "We shall overcome"
En styreleledamot måste veta vad det innebär att sitta i en styrelse och inte tro att det är att gå på styrelsemöten och lyfta arvoden.
I Sovjet fanns det något som kallades "Nyttig tomte" och sånna finns det gott om innom HSB och i styrelser.Utan dessa "Nyttiga tomteer" så skulle HSB inte finnas kvar.
Om du går med i en sektliknande org så är det inte sektens fel utan det är individen som väljer på eget bevåg att gå med.
Individen har ett eget ansvar och kan ju faktiskt gå ur eller i vart fall reservera sig och upphöra med att vara "nyttig tomte"


Fd. ledamot i brf - 1687

Reservera sig ska man alltid göra om man inte har samma åsikt som majoriteten i en fråga. Och observera en styrelsemedelm är ALLTID ansvarig i ett beslut om man ej reserverat sig. Bra inlägg Myggan!Sven (medlem)
Hemsida

Förra veckans säkerhetshaveri kan stå Telia dyrt. Avtalet med HSB i Malmö löper ut efter årsskiftet. Läs hela artikeln genom att klicka på bollen uppe till höger.

11/12 2006 (1546) e
    Kommentar av Admin
HSB-nissarna är roliga.
"Enligt Börje Nilsson, chef för HSBs bredbandssatsning Bolina i Malmö, förväntas antalet boende som väljer bredband från Telia minska när fler aktörer nu släpps in på marknaden".

Nähä!?

Så om det kommer in nya aktörer i nätet som TDC Song, Tele2, Bahnhof, Adamo och Bredband2 med betydligt bättre priser och produkter så "förväntas" antalet Teliakunder att minska?
Kan det verkligen vara så?

Telia startade detta projekt med att lura medlemmarna, med stöd av HSB, genom att tvinga HSB-medlemmarna att använda sig av Telias hyperdyra uppkoppling under en startperiod. De som varit dumma nog att teckna några längre avtal kommer fortfarande att ligga kvar som Telia-kunder, men när avtalet gått ut så måste man vara en dåre om man väljer det dyraste alternativet, dvs Telia.

För de i Malmö som ingår i HSB/Telia-nätet ("Bolina") så kan nu alla räkna med kraftigt sänkta priser efter nyår på sin bredbandsuppkoppling.
Jag har inte hört något om vad priserna kommer att ligga på, men det borde väl vilken dag som helst dyka upp information om vad andra leverantörer har att erbjuda?

Om jag ska våga mig på en vild gissning (i egenskap av expert på området) så kommer TDC Song att vara ett mycket prisvärt alternativ (även om jag är lite förvirrad eftersom Adamo och TDC Song i praktiken är samma... de konkurrerar med sig själv?).

Undrar var bredbandsbolaget blev av?
Enligt vad jag snappat upp så hade Bredbandsbolaget egentligen en bättre deal med HSB när det nya nätet skulle dras igång, men HSB valde Telia i stället utan att någon fick reda på varför ett sämre och dyrare alternativ valdes... men vad spelar det för roll... det är ju ändå bara HSB-medlemmar som drabbas.


G-I

Hej Stephan, kan du berätta lite vad "statlig garanti" är för nåt. Vad är din källa om den här listan, och vad innebär det att t.ex. Riksbyggen Bospar inte har någon statlig garanti.
Hälsningar

10/12 2006 (1544) e
    Kommentar av Admin
Det innebär att om det händer något, någon försnillar pengar eller om företaget/organisationen går i konkurs av olika anledningar så får du inga pengar tillbaka om det inte finns några pengar. Vissa (alla?) banker har en statlig garanti, vilket innebär att staten är garant för att dina pengar inte försvinner.

Med andra ord, om det händer något inom "Riksbyggen bospar" så kan du bli av med alla dina pengar som finns i detta sparande (alltså i motsats till bankerna).


stephan

HSB:s kod för föreningsstyrning

HSB extrastämma 4 december.

När så stämman formellt var öppnad lämnade vd Charlotte Axelsson en information om vår verksamhet med inriktning på 2007 och där HSBs kärnvärderingar engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan kommer att vara utgångspunkten.

Efter vd tog styrelsens ordförande Anita Modin vid och berättade om den kod för föreningsstyrning som håller på att utarbetas för HSB-rörelsen. I sitt remissvar ställer sig HSB Stockholm bakom koden.

– Vi tycker att stora delar av det som beskrivs i koden är bra, till exempel att valberedningens roll tydliggörs och stärks, säger Anita Modin. Ett förslag till kod kommer att behandlas vid förbundsstämman i maj 2007."

Jag läser det mesta jag kommer över från HSB men detta har gått mig förbi. Vad jag förstår tummar man på demokratin genom att sänka antalet ledamöter till näst stämma, annars detta med koder, går inte att förstå genom artikeln.

10/12 2006 (1543) e


stephan

Bospar

Följande 13 bolag saknar statlig garanti:

Akelius Fastigheter

Svithoid Spar

Riksbyggen Bospar

HSB Bomera

Kooperativa Förbundet, KF Ekonomisk Förening (oklart)

My Travel Sweden

OK ekonomisk förening

OK Norrbotten

OK Örnsköldsvik

OK Västerbotten

OK Köping (oklart)

OK Värmland (oklart)

OK Piteå (oklart)

Källa: SvD

Flertalet av dessa företag håller på att krascha. Några har "puttat" av liknande bolag. Akelius tillexempel lämnar bra ränta med är Cypernägt, vilket kan ställa till det.

10/12 2006 (1542) e


lissan medlem
E-post

Hej och tack till dig som har skrivit detta. Vi har just bildat en bostadsrättsförening och representanten från hsb agerade exakt som beskrivits här, jag var nästan den enda som opponerade mig emot att styrelsen endast skulle vara utrustade med sunt förnuft. Detta har gjort att jag inte längre är intresserad av att köpa min lägenhet.

9/12 2006 (1538) e


Sven (medlem)
Hemsida

Tusentals bredbandskunder boende hos HSB i Malmö har kunnat se vilka Internetsidor andra inom samma nät besök och följa Internettrafik, till exempel e-post.

Klicka på bollen uppe till höger för hela artikeln.

8/12 2006 (1527) e


myggan
Hemsida

Nya hot mot tryckfriheten

Den svenska tryckfriheten fungerar bra. Men nu ligger några radikala förslag som hotar ett av den svenska demokratins fundament. Åke Wredén varnar för ett drastiskt systemskifte.

8/12 2006 (1526) e
    Kommentar av Admin
För kännedom för de som är nya i detta forum, klicka på den blåa bollen uppe till höger här.

Detta står inget (vad jag kan hitta) i artikeln om skälen för detta hot mot tryckfriheten.
Men jag kan gissa... ett av skälen är kanske att det är så lätt att förtala folk på Internet.

I stället för att anstränga hjärncellerna endast en liten aning och lösa problemen genom att instifta kompletterande lagar så angriper man kärnan till en av de viktigaste bitarna vi har i Sverige i egenskap av demokrati.

Det är inte svårt att styra förtal på Internet om man bara vill. Det handlar bara om lite tydliga lagtexter (ja, jag vet, sådana finns inte, men man kanske göra ett undantag?).

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 19:44:12 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: