Sida: << | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Bengt H.

Om man inte klarar av att ta tuffa beslut så platsar man inte i en styrelse!
Styrelsens suppleant är bara en pojkvasker och har väl aldrig varit ute i arbetslivet förut, så styrelsens beslut kan naturligtvis vara en lite känslig sak för honom.
En uppsägning är sällan vacker. När någon varslas så tror jag det är rätt sällsynt att denne utbrister i glädjetjut.

Jag vet inte vilken annan väg styrelsen kunde välja i detta läge, så heder till styrelsen som nu följde majoriteten av medlemmarnas önskan.

25/01 2008 (3358) e
    Kommentar av Admin
Facken avgår ur HSB-styrelse (SKD)

Hmm... om styrelsen tar ett majoritetsbeslut att avsätta VD:n, hur kan de känna sig överkörda för att de med beslutsrätt tagit detta beslut?

Här är så väldigt många frågor nu att man blir helt förvirrad över vad 17 det är som händer?

I SKD står det;
"– Han har fått rätsida på verksamheten och har inte några brister i arbetet gentemot föreningarna och medlemmarna, säger Tommy Schumann."

Jo, han har alldeles säkert haft sina kvaliteter, men från vad vi har läst i media och den info vi fått från HSB Malmö så har han inte varit ärlig mot varken styrelsen eller medlemmarna, och ska man då inte behöva stå sitt kast när detta nu har upptäckts? Som fackliga representanter borde de i stället för att ta oärligt beteende i försvar, ha gått ut och sagt att sådant agerande är oacceptabelt!

Att VD:n, som han säger, handlat i god tro, undrar jag om det är någon enda som litar på.
Han är mer intelligent än så, och man ska veta att VD-lönen var exceptionellt hög redan innan det hemliga avtalet.

Historien upprepar sig.
I SDS kunde vi läsa följande om f.d. f.d. VD:n Johnny Örbäck;
"1999 undertecknades ett avtal som gav HSB:s dåvarande vd Johnny Örbäck 88 000 kronor i månaden. Vid en uppsägning hade avtalet kostat HSB drygt tre miljoner kronor. När kostnaderna för Turning Torso sköt i höjden hamnade initiativtagaren Örbäck i öppen konflikt med styrelsen.

Innan han sparkades omförhandlade styrelsen Örbäcks lönevilkor - bakom ryggen på HSB:s medlemmar - till 125 000 kronor i månaden. Ett avtal som kostade HSB över fem miljoner kronor extra jämfört med det tidigare avtalet.
"

I en kooperativ organisation måste medlemmarna komma i första hand, och man måste ge tydliga signaler om att man inte accepterar vad som helst, annars tror alla att det är fritt fram att bete sig hur som helst utan att det får några konsekvenser. Styrelsen har visat på en styrka i att ta detta beslut.

Det är nog svårt för en styrelse att bereda alla ärenden tillsammans med alla de fyra fackliga representanterna i styrelsen. Om styrelsen skulle göra detta så skulle styrelsearbetet bli lidande.


Vad gäller avgångsvederlaget för den f.d. VD:n så vet vi inte så mycket mer om hans fallskärmsavtal än att han har två års uppsägningstid. Alltså 2 årslöner. Nästan 4 miljoner kronor.
Sedan tillkommer gissningsvis 1,5 miljon kronor, så en uppskattning är att det landar på 5,5 mkr.


Micke1

Kan hålla med dig Göran om ditt inlägg. Han blev uträknad av fullmäktige pga av olika saker och nu ger han sig in i "leken" igen.
Sen fråga 17 i admins inlägg finns informationen på HSB Malmös hemsida gällande frågestund.
Så man kan säga att informationen är ute.
Skall själv deltaga i Köpenhamn vilket medlemmarna i min förening står för. Anmälningsavgiften är rätt hög för att deltaga.
Hoppas på att det skall bli givande så att föreningens medlemmar skall få tillbaka det i långa loppet.

25/01 2008 (3357) e
    Kommentar av Admin
Pressmeddelande från HSB Malmö.

"Michael Carlsson ny tf VD i HSB Malmö

Styrelsen har vid sitt sammanträde under torsdagen beslutat att utse Michael Carlsson till tillförordnad VD för HSB Malmö.

Michael Carlsson är idag vice VD för HSB Sundsfastigheter AB och träder nu in tills att en ny VD har tillsatts.

Styrelsen och Lars Danielsson som nu lämnar sin befattning har gemensamt kommit fram till att HSB Malmö nu måste möta framtiden med fokus på medlemskap och ytterligare utveckla detta i organisationen.

- När Lars Danielsson tillträdde VD-posten var behovet av hans kompetens tydlig. HSB Malmö har fått bättre styrning, organisation och ekonomi, säger Maj-Britt Thulin, tf ordförande i HSB Malmö.

Nu är är det viktigt att vi tar nästa steg och går vidare.

För ytterligare information kontakta Maj-Britt Thulin, tfn 0730-480873"


Till och med HSB Riksförbund går nu för första gången i historien ut med vad som händer i Malmö!
Inte ens HSB Riks kan nu längre stå emot kraven på att informera!

HSB Riks:

"HSB Malmö byter både vd och ordförande

Lars Danielsson avgår som vd i Malmö, och ersätts av Michael Carlsson. Beskedet kommer en vecka efter att HSB Malmös ordförande Alf Gustavsson lämnade sin post.

Michael Carlsson träder in som tf. vd för HSB Malmö med omedelbar verkan, det beslutade styrelsen för HSB Malmö på torsdagskvällen. Michael Carlsson kommer från helägda dotterbolaget HSB Sundsfastigheter AB, där han varit vice ordförande.
HSB Malmö meddelar att styrelsen och Lars Danielsson gemensamt har kommit överens om att Danielsson ska lämna sin post.

Förra veckan meddelade HSB Malmös ordförande Alf Gustavsson att han lämnade sin post med omedelbar verkan, efter inre motsättningar i styrelsen. Alf Gustavsson ersattes då av Maj-Britt Thulin, som klev in som tf. ordförande."


Med tanke på att jag lämnade in en motion igår om krav på VD:ns avgång så kan jag bara konstatera att jag är nöjd med denna utgång.

Nu vill jag bara se hur avgångsvederlaget ser ut!


Enligt SDS lämnar även "flera" styrelseledamöter styrelsen. Men inga namn uppges.
Det står felaktigt att Daniel Ljung lämnar styrelsen, men han ingår inte i styrelsen (i alla fall inte vad medlemmarna känner till).

Daniel Ljung säger sig ha blivit illamående över hur VD:n hanterats. Något mer specifikt än så uppges inte. Hur VD:n hanterats vet vi alltså inget om, men under rådande omständigheter (efter den information vi har) så kan jag inte se hur det var möjligt att Lars Danielsson skulle kunna sitta kvar. Det hemliga avtalet är kanske en springande punkt här, men även oavsett detta så är det väldigt uppenbart att något inte stått rätt till med Lars Danielssons lönesättning och hans förmåner.

Nu har styrelsen (vilka som nu är kvar, men det är uppenbarligen majoriteten eftersom styrelsens beslut om att avsätta Lars Danielsson togs med votering) visat på handlingskraft, och detta tycker jag medlemmarna ska värdera högt!

I SDS står det:
"- Lars Danielsson var kallad till förhandling som sina lönevillkor, men ställdes inför fullbordat faktum. Det här svärtar ner hela varumärket HSB, säger Daniel Ljung."

Jag tror inte jag är riktigt överens med Daniel Ljung om vad som svärtar ner HSB:s varumärke.
En VD som förhandlat till sig orimliga lönevillkor i smyg med sin rotary-kompis är däremot något jag anser svärtar ner varumärket! Att inte agera när man upptäcker fel är också något som svärtar ner varumärket. Vad är det f.d. suppleant Daniel Ljung menar skulle ha gjorts fel???

På HSB Malmös webbplats står det också;
"Till följd av pressmeddelande idag kommer hemsidorna att uppdateras inom kort".
Jag gissar att vad denna kryptiska text avser är att information om VD och hur styrelsen ser ut idag kommer att läggas ut. På HSB Malmös webbplats uppges Alf Gustavsson, en vecka efter hans avhopp, fortfarande vara styrelsens ordförande.


Hmm...

Jag vet väl inte om jag vill hålla med om att informationen om frågestunden är ute bara för att man igår la in denna text i en pdf-bilaga till en undersida. Informationen får man bara om man nu skulle ha sådan otrolig tur att man hittade länken till filen med denna information. Startsidan är tom!

Sedan finns det de som inte är inne på HSB Malmös webbplats varje dag och letar runt bland information för att se om det kommit något nytt på någon sida någonstans.

Det finns säkert till och med de som sällan eller aldrig är inne på HSB Malmös webbplats.

Det skulle;
A. Gjorts ett direktutskick
och
B. Informerats om på HSB Malmös webbplats huvudsida

Jag vet inte hur man skulle kunna dölja informationen bättre ens om det primära målet var att informationen skulle vara så svårtillgänglig som möjligt. Kan det vara annat än medvetet?


Vad gäller kostnaden så fick jag själv en inbjudan från HSB Malmö, och om jag minns rätt låg avgiften på 2.500 kr/person.
Men frågan är hur mycket extra HSB Malmö lägger till? Det beror kanske på hur mycket sprit "HSB Malmö" bjuder på under kvällen?


Kan man kalla det för en konferens när det bara är ett program på 4+3 timmar under dessa två dagar? Jag tror många upplever dessa sju timmar endast som en ursäkt för att festa på medlemmarnas bekostnad, och som en ren och skär muta till de förtroendevalda.

De flesta konferenser jag varit på varar mer än 7 timmar per dag (ofta varar de 10 timmar eller mer per dag). Varför dela upp dessa 7 timmar på två dagar?


Hur tuffa kommer frågorna till styrelsen att bli när de ställs i samband med HSB Malmös bjudfest för särskilt utvalda? Känns som läge för en motion om detta.
Program
Fredagen den 25 januari
Kl. 08.00 Samling och bussavfärd från Föreningsgatan 15 - Bolagsgatan
Kl. 09.00 Ankomst SAS Radisson Falconer Kaffe och fralla
Kl. 09.30 Konferensen öppnar, presentation av moderator Maj-Britt Thulin tf. ordförande HSB Malmö.
Kl 09.40 HSB Malmös styrelse svarar på frågor
Kl. 10.30 Bensträckare
Kl. 11.00
– Bostadspolitik- Vad är på väg att hända?
– Har bostadsrätten någon framtid Eva Thalén Finné, riksdagsledamot
– Tar ägarlägenheter över? Civilutskottet
Kl. 11.30 Ekonomi – Öresundsregionen, Nordens hetaste region
Roger Josefsson, Chefsekonom, Danske Bank
* Vad betyder det för bostadsmarknaden?
– Kommer USA-smittan att drabba oss?
– Hur skuldtyngda är hushållen och hur påverkar det betalningsförmågan för bostaden?
Kl. 12.10 Frågestund – Panel
Jan Hellman HSB Rsfb (Vad är Rsfb?)
Lars Danielsson, VD
Kent Olof Stigh
Eva Thalén Finné ???
Roger Josefsson ???
Kl. 12.30-13.30 Lunch, incheckning
Kl. 13.30 Demokrati o inflytande K G Jönsson, journalist Sydsvenskan
”Är det inte så att det passar - flytta”
– Har HSB ett problem?
Kl. 14.00 Hur stärker vi inflytande och engagemang?

Anders Johansson, kommunalråd Sigtuna
Kl. 14.45 Kaffe
Kl. 15.10 HSB 2015 – ett modernt medlemskap Kent Olof Stigh, ordförande HSBs Riksförbund
Kl. 15.40 Jan Hultgren, ombudsman LRF
Hur ser det framtida medlemskapet ut?
Varför och vem gynnar medlemskapet?
Kl. 16.10 Bensträckare 5 min.
Kl. 16.15 Det moderna medlemskapet i HSB Malmö Börje Nilsson
Kl. 17.00 Debatt med panel och publik
KG Jönsson
Anders Johansson
Kent Olof Stigh
Jan Hultgren
Börje Nilsson
Kl. 17.30 Avslutning dag 1 och trpt för de som ska bo på SAS Scandinavia
Kl. 19.30 Avfärd fr. SAS Scandinavia och SAS Falconer till ”Hansens Familjehave”
Kl. 20.00 Middag och Fest


Lördagen den 26 januari
Kl. 08.00-08.30 Utcheckning SAS Scandinavia
Kl. 08.30 Avfärd från SAS Scandinavia
Kl. 09.00 Kod för styrelsearbetet - Göran Sjöholm
- presentation av det viktigaste i HSBs kod samt erfarenheter från affärslivet styrelseakademien
Kl. 09.45 HSB Malmös stadgar - Maj-Britt Thulin, HSB
– presentation av de viktigaste förändringarna och synpunkter Stadgegruppen
Kl. 10.30 Kaffe-Fika,
Kl. 11.00 HSB Malmös Valberedning
- Presentera förslag till instruktion i valberedningsarbetet
Kl. 11.30 Rolf Brandt, Miljögruppen
- HSB Malmös Miljögrupp presenterar resultat av enkät
Kl. 12.00 Lunch
Kl. 12.45
Är din Bostadsrättsförening Slösa eller Spara? Annika Nilsson, energiexpert
Hur kan ni spara pengar i er Bostadsrättsförening? Catarina Warfvinger, lektor på LTH och bitr.miljöchef
Vad händer framöver som påverkar din brf?
Kl. 13.45 Avslutning
Kl. 14.00 Bussfärd mot Malmö


Vi har ju en representant från SDS (K.G. Jönsson) där som jag hoppas kan redogöra för vad frågorna och svaren blev, om nu HSB Malmö inte vill informera medlemmarna. Men Micke, jag hoppas att du kan ge oss som inte fick ställa frågor, lite info om vad som kom fram av de svar HSB Malmös styrelse gav.


Goran

En före detta ordförande i HSB Malmö som avslutade sin sejour med att inte själv få ansvarsfrihet försöker nu att få till stånd en extrastämma för att fälla den nuvarande styrelsen. Vad kan hans syfte vara ? Kanske ett HSB Malmö utan styrelse ?
Egen revansch ?


24/01 2008 (3356) e
    Kommentar av Admin

I helgen (fredag kväll-lördag) är det fest för HSB Malmö.
Då åker HSB Malmö över till Köpenhamn. Det var meningen att det skulle vara ett seminarium för hur HSB skulle få ett bättre anseende. Ytterst få anmälde sig till detta. Nu har tydligen HSB Malmö gått ut till bostadsrättsföreningarnas styrelser och sagt att HSB Malmös styrelse kommer att svara på frågor, och vips blev det 160 stycken som nu drar över till Köpenhamn.

Bara att hoppas att rätt frågor ställs.
Jag ska sammanfatta ett antal frågor, men den viktigaste frågan är kanske varför styrelsen gjort allt för att dölja avtalet mellan Lars och Alf?

Förstår inte styrelsen att utan offentliggörandet av detta avtal så är styrelsen stekt?
Detta avtal som i förlängningen ledde till att Alf Gustavsson hoppade av måste naturligtvis alla medlemmar få ta del av i sin helhet för att kunna få en inblick i vad som egentligen hänt!

En fråga är, hur får 42.000 undrandes medlemmar en objektiv redovisning över vad som kom fram under denna frågestund?

En annan fråga är varför HSB Malmö försöker hemlighålla för medlemmarna att styrelsen nu plötsligt beslutat sig för att den kommer att svara på frågor? Se HSB Malmös webbplats med den nyinlagda informationen om Köpenhamsresan, men helt befriad från den viktigaste informationen!
Frågor till styrelsen till HSB:s Köpenhamnstripp i helgen.
 1. Vi vill se exakt hur avtalet mellan Alf och Lars såg ut !!!

 2. Varför har inte detta avtal presenterats trots att det var det som var avgörande för att Alf Gustavsson gick?
  Det kanske var ett bra avtal?

 3. Styrelsen påstår att de framfört klagomål både enskilt och i grupp hela tiden på Alf Gustavssons ledarskap. Vad exakt har detta rört för frågor?

 4. Vad är skälet till att styrelsen inte varit öppen och redogjort för detta till medlemmarna, varken före eller efter att Alf Gustavsson avgick? Håller alla varandra om ryggen in i det längsta?

 5. Hur länge har detta förhållande med att Alf förhandlat sin lön med Lars pågått?

 6. Är detta skälet till att Lars Danielsson har en så ofattbart och oförtjänt hög lön och höga förmåner idag?

 7. Vilka rutiner finns det egentligen i styrelsen (om några) när det kan gå till på det här sättet?

 8. Vad är skälet till att styrelsen inte informerat någon, inte ens revisorerna, om vad som pågått, när styrelsen haft sina åsikter om Alf Gustavssons dåliga ledarskap så här länge?

 9. Vad är skälet till att styrelsen inte informerade revisorerna ens efter att avtalet mellan Lars och Alf kom till styrelsens kännedeom?

 10. Revisorerna fick i stället sin information via media. Tycker styrelsen att det är så det ska gå till?

 11. Hur kan styrelsen låta Lars och Alf förhandla med varandra trots att styrelsen visste om att de var president och vice president i samma Rotary-klubb?

 12. Hur mycket har Alf och Lars betalat för att ha sin Rotary-klubb i medlemmarnas lokaler?

 13. Tycker styrelsen att det är rätt mot medlemmarna att de skulle luras att det fanns en ordförande i styrelsen, och ingen skulle veta att denna ordförande tagits ifrån sin yttrande- och attesträtt?

 14. Tycker inte styrelsen det hade varit bättre om styrelsen själv gått ut med information till medlemmarna i de olika frågorna i stället för att media i precis varje fråga gått ut med information innan styrelsen (i bästa fall) informerat medlemmarna?

 15. Vad finns det mer för hemligheter som medlemmarna inte fått reda på?

 16. Finns HSB Malmös valberedning kvar, och om så är fallet, varför är det så otroligt tyst från dem?

 17. Varför har varken styrelser eller övriga medlemmar informerats om att planeringen för Köpenhamnsresan justerats så att styrelsen skulle börja svara på de många frågor som medlemmarna har?

 18. Hur kommer alla frågor och svar redovisas för alla de som inte kan, får eller har möjlighet att närvara på frågestunden i Köpenhamn (ska det som vanligt vara media som informerar om vad som händer i HSB Malmö)?

 19. Hur mycket får medlemmarna betala för festandet i Köpenhamn? Vad ligger budgeten på?


stephan

Bättre förr?
Då fanns i alla fall proggmusiken som talade om hur det var.
Nationalteterns text. "miljonärerna och skattefifflarna går fria" stämmer än idag.
Men tidningarnas sätt att skriva om de enskilda fifflarna, de som "myglar" med sjukpenning etc det är tydligen stort?
Men att utbildade fifflare stödjer varandra och på så sätt gör de enskilda till "jkan de kan jag" det ska det talas tyst om?
Nej bättre upp media. Börja i rätt ände med att avslöja på chefsnivå så blir samhället bättre.


21/01 2008 (3351) e
    Kommentar av Admin

Ska berätta mer i detalj senare, men kan bara kort nämna lite om dagens årsstämma.

Som vanligt hölls stämman av en advokat.
Ännu en gång av HSB Malmös kompisadvokat Mats Engstrand.

Han ville ännu en gång ta ifrån mig min yttranderätt (precis som han gjorde på förra stämman).

Dessutom så lyckades han få stämman att avslå alla mina 17 motioner i ett svep (även de som bara handlade om att följa lagen).

Han vägrade intensivt att ge mig rätten att yttra mig om mina motioner, men jag gav mig inte.
Till slut fick han ge efter, men under den korta stund som jag fick för att tala för mina motioner så trakasserade han mig hela tiden om att jag skulle sluta.

Så fungerar demokratin inom HSB!

En stor varning utfärdas för advokat Mats Engstrand från advokatfirman Delphi. Han drar sig inte för något och tar ifrån medlemmarna deras demokratiska rättigheter utan att skämmas för detta!stephan

Jag skrev för några dagar sedan och undrade, varför de stora morgon o dagstidningarna inte har ett ord om HSB Malmö och deras chefers agerande.
Första svaret från från dessa tidningars synpunkt på HSB Bostad här nedan tyder på det jag trodde.
Liknande händelser är så vanliga numera att det inte är något att skriva om.
Vart är vi på väg. Chefssvin får bete sig hursomhelst.
Medlemmar och "Svensson" skall inte få veta något?


"Varför nyhetsredaktionerna på DN inte har tagit upp fallet känner jag inte till, kanske har man bedömt att det är en lokal konflikt som inte har större allmänintresse. Har du information i ärendet bör du kontakta ekonomiredaktionen eller Sverigeredaktionen på DN, tel vx 08-738 10 00.

Med vänlig hälsning
Bo Westmar
Redaktör, DN "


Inga journalister som läser dessa sidor?
Mot en egenkostnad av kopiering får ni allt i detalj av det jag skrivit om Väduren på dessa sidor.
En och annan bra atikel om hur det går till i HSB-föreningar kunde det bli?
Och kanske framförallt hur revisorer arbetar inom branchen.

21/01 2008 (3350) e
    Kommentar av Admin
DN tycks tydligen tycka precis likadant som HSB Riksförbund. Det som händer utanför Stockholm är lokalt.

Kan något beröra hela Sverige mer än konflikten i HSB Malmö? HSB finns ju faktiskt på några fler ställen än i Malmö.

Det som hänt i HSB Malmö kommer oundvikligen att få effekter på HSB i hela Sverige, från Ystad i söder till Haparanda i norr (eller var nu den nordligaste HSB-föreningen finns).

Det kommer det att göra även om HSB Riksförbund försöker dölja vad som hänt, och även om DN inte har kompetens att bedöma vad som är av allmänt intresse.

Men jag tror att resultatet hade blivit så mycket bättre om media hade varit lite mer vaken.

Fifflande ordföranden och VD som i hemlighet har en klubb ihop (en uppenbar jävsituation), styrelsekonflikt, hemliga avtal, lamslagen styrelse, alla lägger locket på, krav från brf:ar på styrelsens avgång, en mycket dåligt skött förening, en kommande kaotisk årsstämma, etc, etc.

Skulle denna dokusåpa i en nationell förening inte vara av allmänt intresse?

Jag tror media behöver väckas lite, och hade jag bara haft tid för det så hade jag skrivit till all media i hela landet.

Här hade media kunnat göra en god sak för hela Sverige och uppnå bra förändringar inom branschen bostadsrätter, och vad gör de? Ingenting!Journalister kan vara svårväckta ibland, speciellt om det rör sig om mer komplicerade historier som i ditt fall. Svårt att sammanfatta det i en artikel som ryms i tidningen. Men om du gör deras arbete lite och gör en tillräckligt bra sammanfattning så är jag säker på att det fins journalister som nappar.


stephan

"Alf Gustavsson blev omvald för andra gången på HSB-stämman i april 2007. Mandattiden gällde ett år, men så blir det inte.
– Jag hade gärna fullföljt uppdraget, säger han."

Vad är det för svin som är chefer i detta land (speciellt i HSB). Dessutom kooperativa chefer.

Skriva egna avtal utan styrelsens vetskap och ändå säga att man skall fullfölja uppdraget?????
Du Lars får vänta tills du får skriva nya avtal med han där nere. Hoppas de blir varma. 333


18/01 2008 (3349) e
    Kommentar av Admin

Förtroendet för HSB Malmös fifflande VD Lars Danielsson torde vara mer än förbrukat vid det här laget.

Om inte Lars Danielsson avsätts med en gående gång så är det givet att fullmäktigeledamöterna måste kalla till en extrastämma och avsätta hela styrelsen i förtid, för att få bort Lars Danielsson innan han sänkt hela HSB Malmö!

Jag skulle vilja säga det som att hela styrelsen måste åtalas om de inte låser denna farliga person ute från HSB med en gående gång.

Han måste plockas bort från HSB innan han hunnit undanröja allt bevismaterial!

Varför polisanmäler inte styrelsen Lars Danielsson?
Jag har skickat följande skrivelse till HSB Malmös styrelse:

Till styrelsen för HSB Malmö

I egenskap av medlem och delägare i HSB Malmö vill jag härmed be HSB Malmös styrelse att snarast ta ert ansvar som styrelse och se till att Lars Danielsson avsätts och utestängs från HSB Malmö med omedelbar verkan.

Det är självfallet helt ohållbart att han får sitta kvar, och det ska inte ges någon möjlighet att kunna förstöra något bevismaterial.

Det lär inte finnas en enda medlem i HSB Malmö som har förtroende för Lars Danielsson längre, när det nu framgått hur han i maskopi med Alf Gustavsson fifflat till sig hemliga förmåner.

Att sedan Alf Gustavsson och Lars Danielsson är president och vice president i samma lilla klubb ger nu förklaringen till Lars Danielssons orimliga lön och förmåner.
Har styrelsen varit medveten om detta?

HSB Malmös styrelse har i detta läge inget alternativ, utan måste omedelbart verkställa Lars Danielssons avsked och söka en ny VD.

Jag hoppas innerligt att styrelsen är helt införstådd med detta.

För varje minut som Lars Danielsson får sitta kvar så ökar risken för omfattande skador för HSB Malmös redan skamfilade rykte.

Styrelsen måste nu börja visa lite handlingskraft!

Styrelsen måste också överväga att göra en polisanmälan gentemot såväl Alf Gustavsson som Lars Danielsson!

Inte minst måste styrelsen nu börja informera medlemmarna!

Hur tänker styrelsen agera?

Bekräftelse att detta mail tagits emot önskas.
HSB-medlemmar samlar röster för extrastämma

I dagens SDS står det att röster nu håller på att samlas in för en extrastämma där resten av styrelsen ska avsättas.

Det står också att Maj-Britt Thulin inte vill kommentera det avtal som upprättats i hemlighet mellan Lars Danielsson och Alf Gustavsson.

Inte kommentera?
Om det är läge för att kommentera detta så måste det väl ändå vara nu!
Medlemmarna ska fortsätta hållas i mörker, utan någon som helst förklaring från styrelsen.

Maj-Britt Thulin säger enl. SDS vidare;
"Vi hoppas inte att det här ska få några negativa konsekvenser för HSB. Vi vill göra ett bra arbete och ett schyst arbete. Vi får presentera det bättre på stämman".

Min lilla undran; Är det inte lite för sent att göra det på stämman?

SDS frågar Lars Danielsson om han är beredd att gå ner i lön.

Lars Danielsson svarar;
"Där är vi inte ännu. Vi för en diskussion om ett avtal som jag har slutit med den gamla styrelseordföranden i god tro".

Pah! I god tro. Jag föredrar den om Rödluvan!
Lars Danielsson har självfallet varit fullt medveten om att hans Rotary-kompis Alf Gustavsson utnyttjat den bristande kompetensen i styrelsen.

Det ska inte förhandlas om något annat avtal än Lars Danielssons uppsägningsavtal. Och denna förhandling ska skötas av proffs, annars råkar HSB Malmö illa ut igen!
Så här står det i SKD;

"Lars Danielsson själv vill inte kommentera förhandlingarna men konstaterar att det inte uttryckts någon misstro mot honom.
– Även om det funnits viss oro inom organisationen den senaste tiden pågår verksamheten som vanligt och här finns en professionalitet som gör att allt går bra, säger han.
".

Jag tror inte Lars Danielsson vet vad som händer inom HSB eller vad man tycker ute i bostadsrättsföreningarna om honom.


Till SKD säger Maj-Britt Thulin att hon fått "positiva medlemsreaktioner";
"Maj-Britt Thulin har mest mötts av positiva medlemsreaktioner under de senaste veckornas turbulens".

Och vad har medlemmarna varit positiva över?
Bara över att styrelsens ordförande fått lämna?
Läs SKD angående VD Lars Danielsson absurt höga lön;

"Ny förhandling Anställlningsvillkoren omförhandlas nu på nytt, och ingen av parterna vill berätta om utgångsläget, det vill säga fjolårets revidering."
Tråkigt med allt detta hemlighetsmakeri. Det skapar inget förtroende... vilket ingen ändå lär ha för Lars Danielsson. Och styrelsen bättrar inte precis på sin image här.

""Kompistjänst" Att revideringen av villkoren skapat turbulens i styrelsen har också väckt reaktioner på annat håll. En sådan är att ordföranden Alf Gustavsson helt enkelt gjort Lars Danielsson en "kompistjänst"; de är verksamma i samma Rotaryklubb och påstås umgås privat. Ett påstående som dock avvisas bestämt av Alf Gustavsson; de umgås inte privat, och att de sitter i samma Rotarystyrelse betyder inget.
– Vi har aldrig umgåtts privat, påpekar även Lars Danielsson.
– Det är inget jag kan utttala mig om, det är bara lösa spekulationer, säger Maj-Britt Thulin som konstaterar att hon känt till att de var aktiva i samma Rotaryklubb.
"

Skönt att någon vågar ställa Lars Danielsson och styrelsen mot väggen i denna fråga.
Vad annat kan Alf Gustavsson säga att det inte betyder något att de styr en liten Rotary-klubb tillsammans?
För oss alla andra sunt tänkande människor så betyder det emellertid en hel del!
Styrelsen har känt till att Lars Danielsson och Alf Gustavsson var vice president och president i sin lokala Rotary-klubb i HSB:s lokaler, men ändå låter styrelsen dem förhandla med varandra!
Skrämmande.

Dessa lönerförhandlingar inkluderade väl ett och annat hemligt handslag kan jag tänka.
Ett handslag per 100 papp till Lars Danielsson, kanske?


G-I

I vår förening finns 3 valberedare, 1 sammankallande och 2 till. Han som är sammankallande flyttar. Hur gör man då? Kan de två andra bestämma själva att den ena blir sammankallande?

18/01 2008 (3347) e
    Kommentar av Admin
Svar Ja.
Försvinner den som är sammankallande så utser de två andra sammankallande inom sig.
Det är inget som är stadgat någonstans, utan det är att btrakta som praxis.

Normalt utses sammankallande på stämman, men det finns faktiskt inget som helst som hindrar att detta sedan förändras.

Att det ska finnas en sammankallande är ju mest en intern grej inom valberedningsgruppen så att det inte uppstår förvirring om vem som ska kalla till möte. Det är inget som är av intresse för resten av medlemmarna vem som är sammankallande.


stephan sundling

Tack till dessa medier som verkar bry sig om vanliga medlemmar i HSB-organisationen
Skånska Dagbladet, Newsdesk Sveriges Radio Malmö,
Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan,

Men resten av drevet, bland annat de största morgon- kvällstidningar verkar göra som HSB själva, det vill säga mussel, och strutsmetoden. Varför?

3 3 3 3 3

18/01 2008 (3346) e


Goran

HSB-Styrelsens sönderfall.

Ett rykte säger att Lars Danielsson fortfarande VD i HSB Malmö och före detta ordföranden Alf Gustavsson är medlemmar i samma rotaryförening.Kan detta ha betydelse i sammanhanget ?

18/01 2008 (3345) e
    Kommentar av Admin

MALMÖ-VÄSTRA HAMNEN Rotaryklubb
District 2320-2410

President Alf Gustavsson

Vice president Lars Danielsson

Därmed har vi förklaringen till allt mygel och de rekordstora arvodena och lönerna.
De fixar förmåner till sig själva!

Övriga medlemmar:
Richard Bornefors
Sekreterare Göran Alvek
v Sekreterare Anna Ternéus
Skattmästare Peter Hammar
Klubbmästare Mie Jernbeck
Klubbmästare Mikael van der Sluis
IT-samordnare Göran Alvek
Matrikelansvarig Peter Hammar

Adress:
Restaurang Torso Twisted
Västra Varvsgatan 44
21115 Malmö

Restaurang Torso Twisted är granne med Turning Torso.
Telefon 040-357700
Det kanske är lätt att missa i all information, men den uppmärksamme kan notera att Alf Gustavsson och Lars Danielsson har haft "lite" fuffens för sig tidigare oxo. Se tidigare inlägg för de enorma lönehöjningar som Lars Danielsson fixat sig med Alf Gustavssons hjälp.

Turning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forum


Myggan
Hemsida

klicka i den blå bollen Siamak.
Dom borde ha koll och rekommendera dig nån som kan Brf.

18/01 2008 (3343) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 8/02-2023 14:24:19 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: