Sida: << | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Mitt tips är att det var vice VD:n som röstade på att VD:n skulle sitta kvar.
Jag grundar mitt stalltips på de uttalanden som vice gjort. och den radiointervju som hon gjorde.
Också på att de närmaste cheferna oftast skyddar sina "likar".

27/01 2008 (3369) e


micke

Vem har kliat vem på ryggen? Det räcker med att titta i HSB Malmös årsredovisning, eller här på dessa sidor för att se hur mycket facket har i arvode. Har de som bestämmer i HSB Malmö verkligen bestämt så? Det är minsann bra att facket inte är med längre. De anställda måste välja nya representanter eller är det antalet anställningsår på HSB Malmö som styr? Tommy Schumann och de andra borde skämmas som de har agerat! Det är medlemmarnas pengar det handlar om!

26/01 2008 (3368) e
    Kommentar av Admin
Det är absolut positivt att styrelsen blev av med "de fyras gäng", men det finns å andra sidan en tråkig sak i denna historia som man måste tänka på.
Det är att nu gör de fackliga representanterna i styrelsen det ännu svårare att hitta nya ledamöter till styrelsen. Vem vill sitta där med dessa "pellejönsar"?

De tidigare arbetstagarrepresentanterna har skött sig mycket illa. De opponerar sig inte när det förekommer fiffel, men när styrelsen kickar de inblandade, då börjar de gnälla.

Håller med!
Vill de anställda ha arbetstagarrepresentanter i styrelsen så får de nog se till att välja nya innan valberedningen plockar fram kandidater till styrelsen. Detta så att inte tänkbara kandidater sedan hoppar av i sista stund bara för att de måste sitta med dessa livstidsanställda facknissar?

Sedan vill jag bara tillägga att jag tycker det är bra om styrelsen satsar på "mjuka frågor" och medlemsfrågor. Det är något som man missat under de senaste nästan 100 åren, så det är kanske dags att börja nu. Nästan alla mina motioner handlar om detta så jag är naturligtvis intresserad av att höra vad styrelsen mer konkret tänkt sig här.

Noterar också att det fortfarande är skrämmande informationslöst på HSB Malmös webbplats.
Ofattbart dåligt! Det får inte fungera så här illa! Det måste nu snabbt fram all info från Köpenhamnskonferensen och rätta namn på förtroendevalda och anställda som är kvar!


Jag gjorde en liten sammanräkning.
Styrelsen består idag av 6 personer. 2 facknissar. 1 suppleant. Summa: 9
Fem röstade för att kicka VD:n. Fyra röstade emot. Summa: 9
Alltså fick suppleanten rösta, och rösten blev som vi vet mot att kicka VD:n.
Två av de som röstade emot var arbetstagarrepresentanter.
Det ger totalt 3 av de 4 som var emot att kicka VD:n.
Det var alltså en i styrelsen som inte ville kicka VD:n.
VEM?

Det måste fram vem detta var eftersom det är en direkt avgörande fråga inför årsstämmans val!


Micke1

Kul att se att många kommentarer kommer in på mitt inlägg.
Det var en markant ökning och jag håller med styrelsen att det var rätt att sätta ner foten och gå imot det.
Håller med dig om att en extra stämman inte behövs men att platserna skall sättas till förfogande.
Jag spekulerade när det gällde de fackliga representanterna eftersom de företräder personalen.
Läste i SDS nu att anledningen var "att vi inte accepterar de grupperingar inom styrelsen som sammanträder och bereder ärenden utan vår kunskap och medverkan”.26/01 2008 (3367) e
    Kommentar av Admin
Ja, vad "de fyra" menar med att de inte accepterar grupperingar inom styrelsen som sammanträder och bereder ärenden utan de fyras kunskap och medverkan, kan man undra.

Det finns inget konkret i detta så man ska nog ta vad som sägs med en nypa salt.
Bevisligen fick de fackliga representanterna vara med att rösta, så den biten var i alla fall inget problem.

Om de sedan vill vara med när styrelseledamöterna bereder ärenden och dylikt så krävs det nog fler fackliga representanter eftersom de då konstant måste ha en "vakt" bakom ryggen på varje styrelseledamot.

Frågan är om facknissarna har missuppfattat sin roll en aning när de säger att de inte accepterar att styrelseledamöterna sitter hemma i sin kammare och bereder ärenden utan att bjuda hem dem. Det är inte de fackliga representanterna som ska styra HSB Malmö, även om de tycks tro detta.

De blev putt för att de inte fick som de ville. Sån't är livet ibland. Man får inte alltid vad man vill, och det kan naturligtvis upplevas jobbigt, speciellt om man är van vid att altid få sin vilja igenom.

Men nu är facknissarna borta, liksom fiffelnissarna, och då kanske styrelsen kan få lite arbetsro så att det blir något gjort.


micke

admin har rätt, det är skrämmande att Daniel Ljung och facket försvarar sådana avtal.

26/01 2008 (3366) e


Daniel Ljung

Min "brud" sitter på ett eget mandat och jag lärde känna henne genom mitt föreningsengagemang.

26/01 2008 (3365) e
    Kommentar av Admin
Tack för denna information, Daniel. Då vet vi att det inte begåtts något fel där i alla fall.


Övrigt.

Från deltagare på Köpenhamstrippen så har jag nu fått veta att avtalet mellan f.d.VD och f.d. styrelseordförande togs upp.
Avtalet skulle tydligen ha varit något i hästväg, som inte liknade något annat avtal.
Det kommer förmodligen stå i media i morgon, så jag behöver inte gå närmare in på det nu, men enligt vad jag hört så skulle det inte bara vara en ryslig höjning av VD:ns inkomst med fri bil och allt. VD:n krävde tydligen också att det skulle läggas in i avtalet att någon skulle städa hans bostad.

Ännu inte helt verifierade uppgifter säger att det dessutom hade varit avsikten att föra stämman bakom ljuset avseende VD:ns löneökningar (vilket resten av styrelsen inte tyckte var rätt, medans tydligen detta beteende är ok för arbetstagarrepresentanterna).

Jag hoppas att alla förstår att nu måste verkligen detta avtal offentliggöras i sin helhet!
En oberoende granskare måste tillsättas (finns det fler avtal av denna typ som tecknats?)


micke

Håller med admin. Men Micke1, styrelsen berättade att facket var med i beslutet? Och i demokratisk ordning följer man majoritetens beslut. Vad de har för känslor är ointressant. Menar facket att HSB Malmö inte skall arbeta som en medlemsorganisation? Här håller jag också med admin. Facket borde inte suttit där från början och när det gäller inriktning är det väl de som medlemmarna har valt som skall bestämma. Har man arbetat 40 år på HSB Malmö och inte fattar det bör man nog söka nytt arbete. 2 2 2 2

26/01 2008 (3364) e


Micke1

Min syn på HSB avhopp etc är följande:
Fackliga representanterna hoppar av för att personalen vill att Lars Danielsson är omtyckt och ger arbetsro. Annars hade de inte hoppat av.
Vad jag har läst så har inte de som hoppat av fått deltaga i beslutet eftersom de ej "varit kallade". Detta är ett stort fel från styrelsens sida och så skall det inte gå till.
Jag hade själv hoppat av om jag ej fått insyn i beslutstagningen.
Sen kan de vänta med att ta bort Lars om man nu vill ha en annan inriktning på arbetet tex ta det på årsstämman.Är det inte styrelsens roll att styra VD på rätt spår?
Vi hade sparat en del pengar med på det sättet med.
Bengt H, ditt påhopp på Daniel hör inte hemma här.
Ta reda på informationen varför han ställde sin plats till förfogande istället för kalla han en pojkvasker. Kul att se att någon i styrelsen har moral att stå på sig och följa sin övertygelse.
Goran, jagh var en av dem som var med i helgen och festade som du kallade det på andras bekostnad. Medlemmarna i "min" förening fick stå för kostnaden men man måste också tänka på att jag kanske lärde mig något under resan med som gör att man kan se det som en investering. Avis eller?
Stephan, att blanda in USA-problemet när det gäller ekonomin är helt rätt erftersom de är en bidragande faktor till hur tex räntebilden blir för våra inlåningar. Vet inte om du är hemma på ekonomi men även vi kan bli påverkade i lilla sverige om stora usa går dåligt finansiellt.
Anser att styrelsen skall sätta sina platser till förfogande vid årsstämman och där kanske bli invalda igen eller delar av den.
Är ett valberedningsarbete som bestämmer det.

26/01 2008 (3363) e
    Kommentar av Admin
Jag har kanske missat detta, men av allt jag läst så har jag inte sett något om att de fackliga representanterna inte kallats. Tvärtom. Jag tror det var i SKD det stod att arbetstagarrepresentanterna var två av de fyra som röstade nej till att avsätta Lars Danielsson.

Vilka de två andra var som ville ha kvar VD:n framgår inte, men eftersom Daniel Ljung i egenskap av suppleant inte har rösträtt så kan han i alla fall inte ha varit en av dessa (om inte styrelsen särskilt gett honom rösträtt i denna fråga).

Det finns inget som säger att de fackliga representanterna hoppade av för att personalen anser att han var omtyckt och gav arbetsro (jag har hört motsatsen, men rykten är rykten, och inget annat). De ska representera de anställda, men de kan precis lika gärna ha representerat sig själva. Så om detta vet vi ingenting (ännu).

Att arbetstagarrepresentanterna går ut i media med att de känner sig överkörda var för att de inte fick sin vilja igenom i den demokratiskt genomförda röstningen. Inget annat.

Men det viktigaste här är att alla fått vara med och ta ett beslut i frågan, precis som det självklart ska fungera. Styrelsen har inte gjort fel här.

Visst hade de kunnat vänta med att plocka bort VD:n om det var för att de ville ha en annan riktning på arbetet. Men det är den offentliga versionen. Styrelsen vill förmodligen inte gå ut med några anklagelser, men visst hade det varit bättre om förklaringen varit lite mer tydlig.

Håller helt med dig om att det är styrelsens uppgift att styra in VD:n på rätt spår.
Men kanske det inte var så lätt, vad vet jag?

När det gäller den före detta styrelsesuppleanten så framgår väl skälet till hans avhopp med all önskvärd tydlighet. Han gillade inte att VD:n kickades. Och det måste han naturligtvis vara fri att tycka. Om det sedan var det enda skälet kan man undra. Jag vet att han läser vad som skrivs i detta forum, så vi kanske kan få svar direkt från hästens mun?

Jag ska inte svara för Goran, men han kanske mest avsåg att det inte kändes som riktigt läge för att festa just nu... mer än kanske för att dränka alla bekymmer? 2
Dessutom så är det ju tyvärr många som inte informerar vidare till sina medlemmar om vad som kommit fram, och då ska inte medlemmarna behöva bekosta detta.
För de brf:ar där medlemmarna informeras om lärdomarna från Köpenhamsresan kan det säkert ha varit en bra investering.

Det är väl troligt att styrelsen kommer att ställa sina platser till förfogande på årsstämman för att se om de sedan blir invalda igen. Men jag tycker vi nu ska ge dem en chans att visa vad de går för, under den relativt korta tid som är kvar till årsstämman. Jag tycker inte att det ska kallas till en extrastämma för att röra till det ännu mer i detta läge!


micke

Styrelsen för HSB Malmö berättade att medlemskapet är viktigt nu. De sa inget negativt om någon. Daniel Ljung hade med sin brud 2 på medlemmarnas bekostnad... det kommer han säkert att få schavottera för liksom att han inte tagit sitt ansvar utan försöker berätta att han inte har vetat något? 2 2

26/01 2008 (3361) e
    Kommentar av Admin
Men herregud !!!

Så får det väl aldrig gå till ???

Hur har HSB Malmö ens kunnat acceptera att en fullmäktigeledamot tar med sig utomstående på en fest och låter denna förenings medlemmar stå för fiolerna? Är detta verkligen sant?

HSB Malmö kan inte alltid skylla ifrån sig, utan de måste faktiskt ta lite ansvar själva!

Jag har informerats av HSB Malmös styrelse att suppleanten alltid är med på styrelsemötena. Självklart att Daniel Ljung vetat vad alla andra vetat!
Dylika lögner, som att han inte känt till något, är skrämmande.

Jo, medlemskapet är självklart viktigt, men sådana luddiga uttalanden från styrelsen kanske inte ger så mycket just nu? Styrelsen borde vara mer konkret.

Jag kan förstå att ingen i styrelsen säger något negativt om någon. Jag gissar att det väl är rätt av dem att gå.


stephan

Kl 09.40 HSB Malmös styrelse svarar på frågor
Kl. 10.30 Bensträckare

Det är nog bra för HSB att frågestunden är det första som sker i Köpenhamn. (innan man tar "den lille"2)

resten av programmet ställer jag mig också undrande över USA-problemen tillexempel.
Jag tror det blir svårt att referera det som sägs om detta till medlemmarna. för det är väl det som är meningen? De är i alla fall de som betalar.
HSB borde iställer "bjuda" föreningarnsledamöterna på information hur fastighetsskatten påverkar föreningen, och kanske ett tips om att styrelserna skall använda "vinsten" på fastighetsskatten till att minska en avgiftshöjning.

26/01 2008 (3360) e
    Kommentar av Admin
De ska i skrivandes stund alla ha landat i Malmö nu.
Dags att vi får börja höra lite om vad som hänt (utöver kvällens festande).
Och så kanske HSB Malmö kan börja uppdatera sina webbsidor och ge någon förbannad form av information, så att inte precis all information om vad som händer i HSB Malmö enbart kommer från olika media.


Läs HSB-styrelsen vill ha annan sorts direktör SKD

"Arbetet går som på räls", säger Maj-Britt Thulin.

"Jag har jobbat här i 40 år och varit stolt men nu känns det gräsligt", säger den fackliga representanten Tommy Schumann.

Tja, det gräsliga är väl att ha en facklig representant som Tommy Schumann, där han kan ställa sig upp och ta ohederligt beteende i försvar så som han gör. Skrämmande, och jag hoppas verkligen för HSB Malmös bästa att de tidigare fackliga representanterna aldrig mer får sätta sin fot innanför dörrarna till ett styrelsemöte.

Men så är det kanske när man jobbat på ett och samma ställe i 40 år som Tommy Schumann. Då tycker man att lögner och ohederlighet bara hör till vardagen, och det är inget som ska stävjas.

HSB Malmö måste rensa ut lite i leden, och ersätta de som arbetat på HSB sedan de föddes med lite mer (ny)tänkande personer.Goran

Hej o hopp !

Jag tänker i detta nu på alla HSB:are som festar loss i Köpenhamn. Tänk så fantastiskt att kunna äta och dricka gott på andras bekostnad. Det är klart att det finns skäl att festa-ingen ordförande, ingen VD, inga fackliga styrelserepresentanter inga suppleanter och inget förtroende någonstans. Skål för f..n !


25/01 2008 (3359) e
    Kommentar av Admin
He, he.

Jo, det känns som ett hån mot medlemmarna att de ska behöva betala för att deras förtroendevalda ska festa ihop med HSB Malmö i detta läge. Hur många av dessa representanter för medlemmarna kommer hem på lördag och genast börjar informera de som valt dem om allt som hänt, vad de lärt sig och vilka stora förändringar de snarast kommer att dra igång för att förbätta verksamheten i föreningen?

De fackliga styrelserepresentanterna kanske avgick för att de inte fick vara med och festa i Köpenhamn? 2

En intressant fråga här är vad som fick dessa representanter för facket att vakna till just nu?
De har inte sagt ett ljud under hela den långa tid problemen i styrelsen pågått!
De har låtit en styrelseordförande härja fritt (enl. vad som framgår från vad resten av styrelsen framfört), och inte tillfört något för att det skulle bli bättre.

Jag skulle kunna nämna hundratals saker bara sedan förra årsstämman där fackrepresentanterna borde ha reagerat. Men inte ett dugg har de gjort! De har inte ens tagit avstånd från Alf Gustavssons hemliga avtal Skrämmande! I stället så går de nu ut i media och försvarar ett oärligt beteende. Har de ingen skam i kroppen?

Det känns som att det blev ett stort extra plus för HSB Malmö att de blev av med sina fackrepresentanter på köpet. Det kanske bästa av allt i denna historia?
Så här skriver Sydnytt;

"HSB Malmö:s VD tvingas avgå
Turbulensen i HSB Malmö fortsätter.

På fredagen stod det klart att också vd:n Lars Danielsson avgår.

I förra veckan avgick styrelseordföranden Alf Gustavsson på grund svåra konflikter inom styrelsen.

Sedan dess har sammanlagt fem ledamöter lämnat styrelsen.

VD:n för HSB Malmö, Lars Danielsson, lämnar företaget efter uppmaning från styrelsen. Lars Danielsson säger till Sydnytt att han satt effektivitet och lönsamhet i första rummet.

Styrelsen vill nu, enligt Lars Danielsson, satsa på mjuka värden som medlemsfrågor och kooperationen.

Danielsson är 55 år och lämnar HSB med två årslöner."


Det är inte fem ledamöter som lämnat styrelsen efter Alf Gustavssons avhopp.
Det är 2 arbetstagarrepresentanter och två suppleanter till dessa, plus en styrelsesuppleant.
Med andra ord noll styrelseledamöter.

Är det ingen som har den minsta koll på någonting?

Sydnytt borde ta och försöka sätta sig in lite i det som de rapporterar om.


Varför går inte HSB Malmö ut och informerar sina medlemmar om sanningen, när nu media förvränger den på detta allvarliga sätt?

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:26:50 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: