Sida: << | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Fd. ledamot i brf

Jag vill bara säga att det var bra att Maj fick bo kvar.
Här har styrelsen inte lagt ner tid på att unersöka varför hyran släpat några gånger.
Eftersom det är en liten förening bör styrelsen vetat om att hon varit inlagd m m.

Men sen som några här bla admin ge HSB en stor skuld är fel.
Som påstår att;
HSB tog initiativet till vräkningen. HUR?

HSB ingår med en röst i styrelsen (och denna HSB-representant har inte ens reserverat sig mot vräkningen.
Hur kan man veta vad HSB-ledamoten röstat eller om denne reservaerat sig? Har admin varit närvarande? O om man röstar så är det majoriten som vinner o vid oavgjort har ordf. en utslagsröst.

Det här ärendet är ett solklart exempel på ärenden som behandlar en enskild bostadsrättsinnehavare o naturligtvis kan inte styrelsen diskutera saken med bla media.

Läs på lite om vad som gäller när man är sen med hyran.

Men än en gång, man ska hellre hjälpa än stälpa en bostadsrättsinnehavare.27/09 2006 (1244) e
    Kommentar av Admin
Jag har lite svårt att förstå hur du t.o.m. i detta läge kan försvara HSB, men här kommer svar på dina frågor:

1. Att HSB tog initiativet till vräkningen stod i artikeln (och säg inte att man inte kan lita på media, för detta har inte förnekats av HSB). Man kan kanske tycka att det är naturligt eftersom HSB är förvaltaren, men dock... beslutet låg mer på HSB:s sida än på den okunniga lekmannastyrelsen.

Och glöm inte att HSB var enig med styrelsen i att Maj skulle vräkas hela vägen fram till dagen före den planerade försäljningen av bostadsrätten !!!

2. Hur man kan veta om HSB-ledamoten röstat eller om denna HSB-representant reserverat sig?
Ja, eftersom media inte har ställt denna fråga så kan man inte veta detta på annat sätt än genom HSB:s förbundsordförandes svar till Stephan. Detta svar räcker gott och väl.

3. Nej, jag har inte varit närvarande, behöver man vara det?

4. Att det är majoriteten som vinner och att ordförande har en utslagsröst är helt irrelevant. Det handlade om HSB:s fega försök att skylla ifrån sig och inte ta ansvar för sina egna handlingar, och att HSB ljuger medlemmarna rakt upp i ansiktet.

5. Jag vet inte vad din nästa kommentar är kopplad till, men du har fel.
Självklart kan styrelsen diskutera vräkningen med media, likväl som att HSB kan göra det. Men nu var styrelsen så feg att den överlät detta helt till HSB.

6. "Läs på lite om vad som gäller när man är sen med hyran."
Vad menar du med detta? Syftar du att något som skrivits här är fel, så undrar jag vad?
Jag vet precis vad lagen och stadgarna säger. Vet du?

Du avslutar med "man ska hellre hjälpa än stälpa en bostadsrättsinnehavare".
Tycker du HSB:s agerande varit att hjälpa Maj? För i såfall tror jag du är väldigt, väldigt ensam om denna åsikt.


F

Jag var lite otydlig ser jag nu. Det är inte ledningen mellan lägenheten som jag ska behöva betala utan det som påverkas i mitt badrum. Till saken hör också att det inte finns någon golvbrunn utan det är en liten öppning på väggen vid golvet och detta är något som i de flesta lägenheterna på området har byggts om till golvbrunn och i samma ombyggnad har vattenledningarna bygds om till ett bättre system. Om jag har förstått rätt så är det en försäkring som har täckt ombyggnaden/renovering av badrum/golvbrunn i en del av lägenheterna men att denna försäkring inte gäller längre. I och med detta får lägenhetsinnehavaren betala en del av renoveringen medan förening tar den största delen.

Som exempel kan jag nämna att jag tidigare hade en lägenhet på samma område och där fick jag badrummet renoverat och golvbrunnen fixad utan att betala något själv. Nu ett antal år senare när jag är tillbaka på samma område fast en annan lägenhet står jag ev. inför samma åtgärd men måste betala en del av jobbet själv.

26/09 2006 (1243) e
    Kommentar av Admin
Vattenskada, den eviga frågan. Ja, det är inte helt enkelt, men föreningen måste enligt lag stå för stammarna. Man kan kanske undra var gränserna går för vad som är stammar, men en vattenstamm är ett vattenrör som betjänar mer än en bostadsrätt.

Sedan blir det problem eftersom varken lag eller stadgar säger på vilket sätt en bostadsrättshavare ska ersättas för skador som uppstår i bostadsrätter pga skador på stammar.

Precis som med allt annat inom bostadsrätter är det lite godtyckligt och makten ligger tyvärr (som vanligt) hos HSB/styrelsen att avgöra.

Om din styrelse varit förutseende så har er förening tagit fram kompletterande regler för vad som ska gälla vid vattenläckor (i stadgarna).


G-I
Hemsida

Jag är ganska säker att allt som är under golvet och i väggarna är föreningens ansvar. Jag förstår inte ens hur din styrelse skulle kunna kräva att du ska fixa en ledning mellan 2 lägenheter. Bäst du kan göra är att rapportera felet, och påpeka att det är föreningens ansvar att fixa felet. Föreningen och också skyldig att ersätta eventuella skador som vattenläckaget kan orsaka.

26/09 2006 (1242) e


F

Hej!

Jag har en fråga angående vattenskada. I min bostadsrätt är det tydligen något problem med vattenledningarna i badrummet. Vattenledningarna hänger ihop på något sätt med grannens badrum som är ovanför mitt. Jag har fått den informationen att om det skulle bli vattenskada i det redan dåliga vattenledningarna så kommer jag själv få stå för renoveringen i själva badrummet (golvmatta, väggar/tapeter m.m.) Kan detta stämma?

26/09 2006 (1241) e


Admin

Medias Makt

Att diskutera den tredje statsmakten (som jag personligen nästan skulle vilja räkna som den 2:a statsmakten) är mycket intressant. Men man måste veta att detta är en helt annan fråga för ett annat forum. När det gäller försöket från HSB och styrelsen att vräka Maj så handlar det bara om det är rätt eller fel att HSB kastar ut folk på gatan bara för att man missat månadsavgiften tre månader.

Om man missar på en dag att betala in sin bilskatt till Regeringen så åker man på en av de högsta straffavgifterna som finns i Sverige (om inte t.o.m. den högsta).

De som tycker att det var rätt att vräka Maj, tycker ni att Vägverket är alldeles för mesiga här? Ni kanske tycker det är rätt om staten i stället konfiskerar bilen vid försenad inbetalning?

Det kanske finns alternativ? T.ex.
Steg 1. Påminnelse.
Steg 2. En straffavgift på normal nivå?

Det skulle möjligen kunna rädda ett och annat liv om man hade någon form av empati för medmänniskor och om man förstår att alla (inte bara de äldre) av olika skäl kan glömma att betala fakturor i tid. Det kan t.o.m. vara så att tekniken falerar så att betalning ej sker i tid.

26/09 2006 (1240) e


Stig

En liten fundering bara... Vad hade hänt om det var en kille i ung ålder med alkohol och drogproblem som missat sin månadsavgift tre gånger, samt vanvårdat sin lägenhet. Men i övrigt skött sig. Ingen någonsin hade protesterat mot denna vräkning då. Och det hade inte ens hamnat i lokalpressen. Det är i alla fall vad jag tror. Notera att jag tycker Maj ska få bo kvar...

26/09 2006 (1239) e
    Kommentar av Admin
Det har med all säkerhet inträffat många gånger tidigare, och du har säkert rätt. Det skulle definitivt inte ha blivit denna uppslutning då.

Men vi får väl ändå vara lite glada över inte bara att Maj fick tillbaka sin bostad utan även att detta problem där HSB och styrelsen har den totalitära makten att bestämma över ditt liv på detta sätt, nu uppmärksammats. I bästa fall kan detta leda till i alla fall något ökad säkerhet för bostadsrättshavare.


stephan

Maj vräkning styrelse.

Jag skrev till GB Mårtensson och frågade om HSB-ledamoten hade reserverat sig. Svar inget hon visste, vilket jag tolkar som ett nej. Hur det än går med Skattens styrelse, tar jag gift på att HSB-ledamoten fortsätter sina uppdrag som om inget hänt!!!!

26/09 2006 (1237) e
    Kommentar av Admin

"Att be om ursäkt är styrelsens sak, säger Yngve Stridh, vd för HSB Mitt."


De är en samling fega råttor på HSB !!!


Sedan säger denna HSB-VD;
- "Ni får hålla isär HSB och bostadsrättsföreningens styrelse. Jag har tagit ett initiativ för att hjälpa Maj".

Vem tror han att han lurar? Har han tagit ett initiativ att hjälpa Maj? Vi vet alla att HSB höll styrelsen bakom ryggen nästan ända in i sista minuten. HSB-vd:n har bara tagit initiativ till att hjälpa sig själv, inget annat !!!

Inte nog med att;
1. HSB stöttade styrelsen i sitt beslut att vräka 83-åriga Maj (HSB var enig med styrelsen i att Maj skulle vräkas hela vägen fram till dagen före den planerade försäljningen av bostadsrätten), och att
2. HSB tog initiativet till vräkningen, och att
3. HSB ingår med en röst i styrelsen (och denna HSB-representant har inte ens reserverat sig mot vräkningen... dvs HSB har varit högst delaktig i beslutet att vräka Maj), och att
4. HSB stoppade vräkningen endast i egenintresse, och att
5. HSB inte vill be om ursäkt för sitt fula agerande,
det är också;
6. HSB som tagit fram de lagar och stadgar som gör att HSB och styrelser i sin maktfullkomlighet kan behandla människor på detta hemska sätt.


När HSB förstod att det fanns en stark opinion mot hur HSB och styrelsen behandlade Maj (230.000 namnunderskrifter på bara ett par dagar) så gjorde HSB och Yngve Stridh en tvärvändning. Plötsligt så ville HSB inte inte stötta styrelsen längre... eftersom HSB hade mer att vinna på att bryta mot sina normalt sett oomkullrunkeliga ordinarie rutiner (där prioritet ett är att med alla resurser stötta styrelsen gentemot den lilla medlemmen, oavsett vad styrelsen gör och säger, och oavsett hur detta drabbar den enskilda medlemmen) i detta fall.

HSB borde skämmas öronen av sig för att de inte ber Maj om ursäkt !!!

Och jag förstår inte varför HSB har så svårt att be om ursäkt för sitt rent ut sagt svinaktiga beteende. Men det säger en hel del om vad HSB går för, och nu vet hela svenska folket att HSB inte drar sig en sekund för att ljuga för och bedra sina medlemmar.

Tack vare mediauppståndelsen denna gång så kommer nog HSB att vara lite försiktigare med vilka de vräker under en tid framöver, men om ett år eller så - när de flesta glömt denna incident - så lär HSB med allra största säkerhet fortsätta att behandla medlemmarna illa på liknande sätt.

Vad HSB försökt undvika att prata om är att det inte ens ingår i HSB:s rutiner att ta kontakt med sociala myndigheter, etc innan de vräker någon. Det är bara att knäppa med fingrarna så har man kastat ut en person eller familj på gatan, utan att HSB eller styrelsen ens först kontaktat den person eller den familj som de sätter på bar backe.

HSB har heller inte velat ta upp de olagligheter som HSB och styrelsen begått i samband med vräkningen av Maj. T.ex. att man utestängde en styrelseledamot (den enda som var kritisk) från mötet där styrelsen och HSB spikade att vräka Maj.Vi har tidigare här sett hur HSB/styrelsen försökt vräka Myggan, och detta enbart för Myggans åsikter.

Kanske dags att införa demokrati och åsiktsfrihet även i bostadsrättsföreningar... eller ska bostadsrättsföreningar fortsätta att vara små lokala samhällen i samhället, där egna lagar gäller?


myggan

tips@tv4.se
Om du känner till nåt liknande innom HSB så vill gärna tv 4 ha in tipps om detta.
Maila till:tips@tv4.se

26/09 2006 (1236) e
    Kommentar av Admin

Lögn och bedrägeri från HSB och styrelsenBara en liten notering i fallet med HSB:s försök att vräka Maj.

Läste precis i Expressen något jag missat tidigare;
"Ordförande i HSB Skatten är Berit Persson.
- Vi har haft återkommande sena betalningar. När vi gått in i lägenheten har vi också sett vilket dåligt skick den befinner sig i. Vi måste ta hänsyn till hela föreningen.
Men tar ni hänsyn till Maj Holmblad?
- Vi har många medlemmar att ta hänsyn till i den här situationen."


Akta dig för att ha ostädat hemma, du kan bli vräkt!


HSB och styrelsen använde sig av bostadsrättens renoveringsbehov som skäl för Majs vräkning. Om inte styrelsen känner till detta så borde HSB känna till att detta under inga omständigheter kan vara skäl till vräkning. En bostadsrätt kan vara i obegränsat behov av renovering så länge inte grannar eller förening drabbas av detta (t.ex. vattenläcka eller skadedjur), och så var ej fallet med Maj. Det är bara för HSB att läsa lagen, om de inte vet vad som gäller.

Men det är typiskt HSB och styrelser. När man inte kan stödja sina beslut på lagar och regler så hittar man på egna. Så har det fungerat i alla tider... och medlemmarna har bara i sin okunskap accepterat detta.


Ann

FYY
Tänkte o köpa en lägenhet i Kalmar hos HSB men drar mig nu ur affären, efter vad som har framkommit i fallet Maj kan jag ALDRIG tänka mig en bostadsrätt hos HSB.

25/09 2006 (1235) e
    Kommentar av Admin
Det finns bra HSB-föreningar... som regel de som fjärmat sig mest från HSB. Det viktiga är bara att du mycket, mycket noga kollar upp vilka som ingår i styrelsen och hur dessa uppfattas bland medlemmarna. Kan vara mycket svårt att forska i detta, men årsredovisningarna för några år tillbaka kan ge en bild av läget.

Om du lyckas hitta en HSB-förening som inte sitter i knät på HSB så tror jag det kan vara rätt säkert att investera i en HSB-bostadsrätt.


Ett enkelt tips är att du tar reda på hur styrelsen informerar sina medlemmar. Saknas en uppdaterad och informationsfylld webbsajt så är det ett stort varningstecken. Saknas regelbundna informationsutskick är också detta ett varningstecken. Saknas anslagstavlor i portuppgångarna med utförlig information är även detta ett varningstecken. Saknas bra svar på medlemmarnas motioner så kan detta enbart i sig vara helt avgörande för om man ska flytta till den aktuella bostadsrätten eller ej!

Annars kan du avvakta tills lagarna ändrats så att HSB och styrelser inte kan behandla sina medlemmar så illa som de gjort med Maj, och med många tidigare än detta.


Admin

"Behandlingen av Maj Holmblad i Sundsvall kan komma att medföra att bostadsrättslagen ändras.
– Styrelsen har missbrukat lagen och den kan behöva skärpas, säger Bertil Kjellberg riksdagsman för moderaterna."

Så står det i Sundsvalls Tidning.

Äntligen!
Inget ont som inte har något gott med sig. Nu verkar även politikerna ha fått upp ögonen för att bostadsrättslagen är otillräcklig och att ändringar måste till.

Medlemmarnas rättigheter måste stärkas så att inte styrelser och HSB kan trycka ner medlemmar på det sätt som skett under så många år nu.

Hoppas att bostadsrättslagen ändras snabbt och att man denna gång gör en ordentlig och väl genomtänkt revidering så att alla "svarta hål" täpps till.

25/09 2006 (1234) e
    Kommentar av Admin
Senaste nytt (kl. 11.153

Maj får bo kvarNotera följande från Expressen;
"Enligt Yngve Stridh hade styrelsen redan från början bestämt sig för att upphäva beslutet - på grund av att frågan fick så stor uppmärksamhet."

Ja, som jag nämnde tidigare så var beslutet redan fattat och frågan var bara hur HSB skulle presentera svaret för media, och precis som jag skrev här igår så ställer styrelsen sina platser till förfogande.

HSB/Styrelsen låter alltså inte Maj bo kvar för att styrelsen och HSB begått ett misstag, utan för att mediauppmärksamheten blev för stor.
Och det blev inte den minsta ursäkt från varken HSB eller styrelsen!


Denna ruttna styrelse överträffar sig själv varje gång!

I Aftonbladet står det bl.a.;
"Trots att skulden hade betalats, stod styrelsen fast vid sitt beslut. Men protesterna var omfattande. Det fick HSB i Västernorrland att svänga från att försvara styrelsens beslut till att kräva en ändring."
HSB stödde - som alltid - styrelsen in i det sista, men denna gång blev det för mycket t.o.m. för HSB. Jag vet inte var gränsen gick, men efter 200.000 namnunderskrifter så kände nog HSB att de måste göra ett exklusivt undantag från regeln att stötta styrelsen i alla lägen mot enskilda medlemmar.Senaste nytt (kl. 10.513

HSB-styrelsen släppte inte in Maj


Aftonbladets representant ville lämna över en lista med 220 000 personer i hela Sverige som protesterar mot vräkningen, men fick inte göra detta.

Maj Holmblads advokat har inte ens blivit kontaktad av styrelsen.

Ofattbart att de fortsätter att bete sig som svin trots de historiskt kraftfulla protesterna från svenska folket.

Det kanske kan ge en liten varning till andra föreningar så att medlemmarna är lite försiktigare med vilka de släpper in i styrelsen.

Medlemmarna i föreningen påstår att de inte fått kännedom om vräkningen av Maj förrän för någon dag sedan. Det visar tydligt hur farligt det är med att styrelser kan undahålla i princip all information för medlemmarna.
Det måste ändras på i alla föreningar !!!

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 20:40:21 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: