Sida: << | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan
Hemsida

Härligt att se att inkomna lägenheter för ungdomar ökade med 5000% 2007 från året innan?31/01 2008 (3385) e


stephan
Hemsida

Man bävar när man hör bortförklaringarna från byggbranchen, med HSB och riksbyggen i spetsen.
Klåpare???

30/01 2008 (3381) e
    Kommentar av Admin

För den som är intresserad så har jag 352 sidor motioner att fördriva tiden med;

Motioner till HSB Malmö, 2008
Jag vill egentligen vara snäll, men det är inte alltid så lätt. Därför kan jag inte hålla mig från att fråga om det är någon som kan se kopplingen mellan rubriken "Att flytta till bostadsrätt engagerar" och Karl G Jönssons anförande? Står inte denna rubrik i stället i motsats till vad Karl G Jönsson säger om de demokratibefriade bostadsrättsföreningarna?

Jag har förståelse för att HSB Malmö vill försöka vinkla kritiken till något positivt, men någonstans finns det en gräns för där det bara blir komiskt.

Kanske HSB Malmö hade vunnit på att inte hela tiden försöka linda in problemen i fina ord och meningslösa floskler, utan att de i stället slagit näven i bordet och sagt att nu får det f-n vara nog med hur vissa styrelser beter sig?


medlem

Det framgår följande på HSB Malmös sida: Förändring efter årsmöte
Alf Gustavsson har avgått 18 januari 2008, Daniel Ljung och de fackliga representanterna har avgått 25 januari 2008.

Och bosparmötet var igår... vad har du gjort för att få rätsida på det? Ingenting kanske mer än att göra dig lustig på dessa sidor....

30/01 2008 (3380) e
    Kommentar av Admin
Ja, det har nu uppdaterats att Daniel Ljung har avgått den 25/1, och det är bra att i alla fall denna lilla information rättats upp efter 5 dagar.

Han står dock fortfarande kvar som suppleant utan notering på denna plats att han avgått.

De fackliga representanterna står kvar (även om det nu lagts till att de också avgått tillsammans med Daniel Ljung) .

Och fortfarande står Alf Gustavsson som styrelseordförande (trots det lilla oansenliga tillägget om att han avgått den 18/1).

Inget nämns överhuvudtaget om att Maj-Britt Thulin är ordförande, eller när hon i så fall skulle trätt in som ordförande.

Inget står om ifall det finns en vice ordförande.

Och aldrig har det informerats om att Daniel Ljung gått in som ordinarie ledamot
Tvärtemot till vad medlem tidigare hävdat här så är det inte så att en suppleant träder in med automatik, men det visar en del på den okunskap som finns, och behovet av att informera bättre om hur regelverket ser ut.

Jag har lite svårt att förstå hur någon kan ta en så här genomusel information till medlemmarna i försvar.

Nu står det att det var den 29 januari för bosparmötet, innan stod det att det var den 9 januari.
Vilket du själv kan se av min kopia av texten nedan.

På vilket sätt ska jag få rätsida på bosparmötet, och vad är det som behöver fås rätsida på där?
De klarar väl sig alldeles utmärkt utan mig?

Förlåt för att jag tydligen gjort mig lustig. Jag lovar att försöka bättra mig.

Off Topic

Väldigt vad det rasslar på i nyhetskolumnen på HSB Malmös webbplats. Mer än någonsin förr, även om informationen kanske kan betecknas som tidvis lite underlig; om prisbasbelopp, att webbsidorna är under någon form av uppdatering och om ett tre veckor gammalt bosparmöte.

Bosparmöte i närvaro av drygt 200 personer

Bosparmötet på Kockums fritid den 9 januari öppnades av Maj-Britt Thulin, vice ordförande i HSB Malmös styrelse, numera tillförordnad ordförande.

Maj-Britt Thulin berättade att det händer mycket på HSB Malmö. Vi behöver nu samla den kraft som finns inom HSB Malmö för att se framåt och bygga vidare på våra visioner om det trygga boendet och för att fortsätta utveckla den kloka och – inte minst – eftertraktade bostaden. Och vi behöver utveckla medlemskapet i vår organisation, konstaterade hon.


Jaja, ja ja, hur många gånger förr har vi inte hört att nu måste vi minsann se framåt.
Glöm det gamla, ställ inga frågor om vad som hänt och utred inte det som styrelsen till varje pris vill hemlighålla, t.ex. VD-avtalet.

Men nu kanske medlemmarna inte vill släppa allt bara för att det är den väg som passar styrelsen bäst? Medlemmarna kanske vill ha svar på sina frågor. Har styrelsen ingen förståelse för detta? Kan styrelsen inte inse att det är medlemmarnas rättighet att få svar på frågor?
När alla frågor är besvarade kan vi se hur vi går vidare, men inte förrän då!

Maj-Britt Thulin gav uttryck för att det är viktigt att vi riktar blicken mot de ljusa och positiva inslagen i vår historia. Turerna, utredningarna och den bitterhet som ibland kommer fram i media, måste vi faktiskt ha kraft att lägga bakom oss, sa hon bland annat. Annars är det risk att vi fastnar, att vi tappar den kraft som vi behöver för att driva på utvecklingen och att utveckla oss själva till att bli det bästa alternativet på Malmös bostadsmarknad.

Återigen.
Ja, vi har fastnat i en lerpöl av obesvarade frågor. Vi kommer att plaska runt i denna lerpöl till dess att alla för styrelsen uppenbarligen känsliga frågor retts ut. Det är ofrånkomligt. Det kan inte gå till precis hur som helst, och sedan säger man bara att nu släpper vi det och går vidare för det leder inte till något positivt för styrelsen om medlemmarna får reda på hur det egentligen gått till.

Maj-Britt berättade att HSB Malmö står nu redo för att vara mera medlemsinriktat och kundnära.

Jag vet inte om det någonsin kommer en förklaring på vad detta innebär, men om det är någon som lyckas få en konkret definition på hur HSB Malmö tänker börja bli medlemsinriktad och kundnära, så skulle jag gärna vilja höra detta. Men visst låter det bra...

Not.
Enligt HSB Malmö är Alf Gustavsson fortfarande styrelsens ordförande, och inga övriga förändringar har heller skett i styrelsen? Svårt att hänga med i svängarna?Medlem

Rotary, Lions eller någon annan orden är inget problem. Liksom PRO, SPF eller de politiska livet. Rotary hyr här som på andra ställen av restaurangen. Dessa "klubbar" liksom andra är en del i samhället. Några är med i scoutrörelsen hela livet. Andra i friskis och svettis, fotbollsklubben eller i frimärksklubben. Var vi än befinner oss utbytts erfarenheter och delas tankar och idéer. Det är inte annorlunda idag än jämfört med för några år sedan eller ens på 40-talet.

30/01 2008 (3378) e
    Kommentar av Admin
Jag tror inte det är så många VD:ar och styrelseordförande som samlar frimärken ihop, eller som tänder brasor i skogen med de andra skojterna.

Jo, jag förstår din tanke. Under normala omständigheter så skulle jag kanske kunna hålla med dig. Men här måste man nog se hela bilden, och inte bara rikta in sig på enstaka företeelser i händelseförloppet

Vad är det som gör att styrelsens ordförande fixar en lön på en bit över 5 mkr till sin klubbkompis? En lön som inte står i proportion till någonting. Att VD:n lurade ordföranden tror jag inte för ett ögonblick på. Det förutsätter att man tror att styrelsens ordförande är korkad... och det tror i alla fall inte jag. Vad kan det då finnas för alternativ kvar?

Och man ska veta att dessa orimliga höjningar pågått under 3 års tid.

Det handlar om att hitta den röda tråden, och Rotary-tråden är väldigt röd här.

Sedan kvarstår frågan till HSB Malmö om dessa 3 HSB-nissar hyrt lokalen eller om det var ännu en löneförmån. Förvisso en piss i Mississippi med de löner och arvoden vi talar om här, men det är en principsak. Förmåner till anställda i en kooperativ organisation ska redovisas! Annars faller förtroendet för hela organisationen.

Detta händer dessutom i efterdyningarna av Örbäck-historien. Han hinner inte mer än hamna bakom lås och bom förrän nästa mygelhistoria ser dagens ljus. Inte bra.

När kommer nästa avslöjande?

Ett rykte säger att vissa HSB-anställda har en stuga någonstans i fjällen att dela på. Var ser vi denna i årsredovisningen (om det är sant)?


micke

Rotary hyr inte av HSB det kan jag aldrig tro. De brukar alltid knyta det till någon restaurang och då ligger väl Twisted, för den heter väl så, nära till hands. Så den saken är nog rätt enkel att utreda.

29/01 2008 (3377) e
    Kommentar av Admin
Det är säkert som du säger att de inte har en lokal som de har permanent, men visst måste de väl hyra lokalen för sina möten?

Alf Gustavssons, Lars Danielssons och Michael Carlssons rotary-klubb.

Notera att Michael Carlsson ej uppges som medlem (se fliken "Funktionärer") i denna klubb (det står i stället i Rotarys yrkesregister).

Men jag har ställt frågan i en av mina motioner, så vi får se vad svaret blir.
Jag vill att det ska finnas en öppenhet inom HSB, och då ska man inte lägga locket på för sådana uppgifter. Hur många är det t.ex. som vet att Michael Carlsson sitter i samma styrelse som valberedningens sammankallande?


HSB medlem

Det är uppenbart att det råder en stor svartsjuka här inne. Har ni inget annat för Er än att kräka ur er på andra. Det är också uppenbart att vissa här inte förstår vad de pratar om när det spekuleras om att vice VD hade rösträtt och att HSB skulle undanhållit att Daniel L gick in som ledamot (det fungerar så om någon ordinarie lämnar) osv. Dessutom blandar ni ihop äpplen och päron i beräkningrna om VD:ns avgångslön.
Men det är klart, ni härinne som kräker ur Er på andra drivande och duktiga människor skulle definitivt inte platsa i NÅGON styrelse och det vet ni om, det är kanske just därför ni måste ge upplopp för Er svartsjuka här..

Att blanda in Rotery klubbar osv är patetiskt. Då kan man lika gärna påstå att de är uppgjort innan för att man handlar på samma Ica affär eller har barn på samma dagis. Vilken låg nivå vissa av Er ligger på härinne.

29/01 2008 (3375) e
    Kommentar av Admin
Oj då, där var det någon som minsann trillat ur sängen på fel sida idag! 0


Liknande inlägg har flyttats hit:

Stephan - 3376

En riktigt sann HSB:are uttalar sig nedan.
De gedigna HSB:are har verkligen brett mellan fingrarna?
En riktig HSB:are tycker allt skall hemlighållas.?
En riktig HSB:are tycker att medlemmarna bara skall rätta sig i ledet?


Goran - 3383

Till medlem: Ser fram emot välformulerade motioner utan meningslösa floskler från dig till HSB Malmö stämman i april. För du är väl medlem.
Kör hårt ”bror duktig ”


Stephan - 3384

Ni bästa "tydligen hjärtvättade" medlemmar som har synpunkter. Kom med fakta istället för att spy galla, för det är vad man gör när man kritiserar utan "att kritisera".
själva har ni troligtvis aldrig skrivit en motion själva med tanke på tidigare motionsinkommande till HSB?
pappa vet bäst följer er tydligen livet ut?
Eller är det så att HSB lyckats "värva" några att spy mot de som har insett HSB hyckleri?


Medlem (IP: 81.233.215.167) - 3418

debatterna på dessa sidor är på sandlådenivå! kom igen med sakliga fakta.... tappar man intresset annars?


Admin

Sorry för att vi inte är lika sakliga som du i ditt inlägg här. Det är ju inte alls att vara på sandlådenivå när man gör som du och klagar utan att ens kunna peka på vad man klagar på.

Mycker mer "sakliga fakta" än vad du får här lär du få svårt att hitta någon annanstans.

Det är inget tvång att besöka detta forum. Om du tappar intresset så är det tråkigt, men inget som kan göras något åt. Då får du söka dig till de forum om bostadsrätter som du tycker är sakligare.

Den sakliga debatten går dock vidare här, och kommer att göra så till dess att det blivit lite mer ordning och reda inom bostadsrättsvärlden.


Goran - 3423

Till”medlem” !
Förstår inte ditt bekymmer om sandlådenivå-det är ju
din hemmaplan-där borde du väl trivas förträffligt. Sen kan man ju fråga sig om du är medlem i Knohults syförening ? Det finns apotek som har jouröppet-besök ett sådant ock köp något mot sur mage så skall du se att du kommer att må mycket bättre. Krya på dig !


stephan

HSB:s Certifiering
Certifieringens mål är att medlemmar i bostadsrättsföreningar och blivande medlemmar skall ha information om föreningens framtidsplanering och framtidsprognoser t ex prognos på avgiftsutvecklingen.

Kanke borde HSB tänka på att certificera sina egna styrelser?

Har HSB Malmö 34 000medlemmar?
Min matematik säger då att en lön på 5 miljoner innebär att den enskilda medlemaavgiften för 34 000medlemmar gick till en lön???
Hoppas jag har fel 0 0 0

28/01 2008 (3373) e
    Kommentar av Admin
Ingen vet riktigt hur många medlemmar som ingår i HSB Malmö. HSB ger olika uppgifter.
Men en vanligt förekommande uppgift den senaste tiden är 43.000.
Jag gissar att ca. 6.000 av dem är bosparare (kanske fler, ingen vill avslöja hur många det är).

Så i alla fall i snitt lite drygt hälften av medlemsavgifterna går till VD:ns lön.
Kanske dessa pengar kan användas till något meningsfullare?

OBS! HSB Malmös VD = drygt 5 mkr --- HSB Stockholms VD = under 1,6 mkr
De drygt 5 miljoner kronorna till HSB Malmös VD kan jämföras med lönen på 1,3 miljoner kronor till HSB Stockholms VD, som utöver detta endast har en "försumbar" del i förmåner (totalt under 1,6 mkr i lön och övriga förmånsersättningar).

Jag hoppas att fullmäktigeledamöterna och medlemmarna ställer krav på att det ska avslöjas vem det var i styrelsen som röstade för att behålla Lars Danielsson (enligt vad jag tagit upp flera gånger här). Som jag ser det finns det bara tre möjliga alternativ, och den som kanske ligger "bäst" till där är Anders Lundberg.

Om jag skulle ha fel så är Anders Lundberg välkommen att dementera detta.Förhastat beslut får HSB-ledamot att avgå SKD
Suppleanten uppger två skäl till varför han inte ville sitta kvar; att beslutet var förhastat och att en grupp i styrelsen gjort upp i förväg.

"– Det var inte fel att förhandla om avtalet för att få ned kostnaderna och jag har inte några invändningar mot att mjukare värden ska betonas, men styrelsens majoritet agerade förhastat och riskerar att skada HSB Malmö, säger Daniel Ljung."

Det var alltså inte fel, enligt Daniel Ljung, att en enskild styrelseledamot får rätten av de övriga att inte bara förhandla om avtalet, utan även att teckna avtalet, utan den övriga styrelsens vetskap?

Dessutom en förhandling mellan två rotary-bröder!

Varför invände du inte mot detta, Daniel?
Du tycker inte att sådant agerande skadar HSB Malmö på något sätt?
För om något skadar HSB Malmö så måste det väl vara detta, enligt min mening!
Inte att styrelsen visar handlingskraft och får bort personer som bara är ute efter att sko sig själv.

Och att det rådde en rejäl konflikt inom styrelsen utan revisorers eller någon annans vetskap, är inte heller något att anmärka på?

Och att informationen till medlemmarna hela tiden varit i princip lika med noll är precis som det ska fungera?

Etc., etc.

Daniel, det känns onekligen som att du reagerar på fel saker.
Det enda fel du hittat är att den som verkligen skadat HSB Malmö har fått gå!

Not.
För första gången så får vi idag via Skånska Dagbladet reda på att Daniel Ljung vid okänt tillfälle trätt in som ordinarie ledamot. HSB Malmö informerar lika lite om detta som om något annat.

Fortfarande är det en hemlighet vem den enda ledamot var i styrelsen (utöver Daniel Ljung) som röstade för att Lars Danielsson skulle få sitta kvar.


Micke1

Jag tror det inte gör något att han är med i samma klubb. Han inte har igjort hemlis av det. Han är en helt annan person och det är nog det viktiga i det här sammanhanget

28/01 2008 (3372) e
    Kommentar av Admin
Jag vet inte vem denna Michael Carlsson är, men för mig som medlem har han defintivtivt gjort en hemlighet av att han ingår i Danielssons/Gustavssons klubb.

Och fortfarande idag vet jag inte hur mycket han är med och betalar för att utnyttja min fastighet.

Sedan vill jag inte hålla med om att det inte gör något att han är med i "de kickades klubb".
Som jag nämnde innan så skapar det en osäker situation, där man inte vet om deras vänskap på fritiden (som de ljuger om att de inte har!) gör att Lars Danielsson får inside information om den fallskärm som ska förhandlas fram.


Alf Gustavssons höjning av sin rotarybroders lön var från den sanslöst höga lönen 1,9 mkr till den inte mindre sanslösa lönen, drygt 5 miljoner kronor (inkl. sociala avgifter).

Dvs nästan 3 gångers höjning av den redan innan Sveriges högsta HSB-VD-lönen.

Rättelse:
Inklusive kapitalförsäkring, pensionsavsättning, fri bil, städning i hemmet.
(Enl. tidigare uppgift så tillkom ovanstående, men det gör inte så stor skillnad ändå när vi talar om så enormt höga summor som här.)

Och avsikten var att medvetet lura medlemmarna (i första hand fullmäktigeledamöterna) om denna höjning!

Lars Danielsson försökte lura skjortan av medlemmarna med stöd av sin Rotary-broder, och om de kan bete sig så här så finns det absolut ingenting som säger att den nya t.f. VD:n inte är av precis samma skrot och korn!

Den som efter denna information tycker att Lars Danielsson skulle fått sitta kvar måste ha ett ganska vidrigt sätt att se på saker och ting.

Jag tycker att arbetstagarrepresentanterna borde skämmas ögonen ur sig eftersom de med sitt agerande tycker det är rätt att blåsa medlemmarna på pengar, jag tycker att den ledamot i styrelsen som röstade för att Lars Danielsson skulle få stanna kvar omedelbart ska bort från styrelsen, och jag är glad över att Daniel Ljung är ute ur leken.

Daniel, efter detta så vill jag bara säga till dig att jag innerligt hoppas att du inte försöker komma in i styrelsen ännu en gång, för där har du inget att göra!


Micke1, en fråga till dig.
Tycker du att det inte var någon skillnad på styrelsens förslag (vilket de inte hade något) och VD:ns tidigare lön?

Vet du vad styrelsens tak var?Micke1

Löneavtalet som Alf skrev under är betydligt mycket högre än vad styrelsens förslag var så micke kan jag svara att de inte behöver stå i skamvrån.Vad jag kan se så är det inte så stor skillnad mellan det och det han tidigare hade.
Styrelsen reagerade över det vilket gjorde att Alf avgick.
I den saken visade styrelsen att de var handlingskraftiga.
Orsaken som jag ser det att de avgick hör ihop med Lars Danielssons avgång/sparkning och att de inte blev kallade till möten som hölls av styrelsen.
Enligt vad jag läste och tolkade Sydsvenskans artiklar.

27/01 2008 (3371) e
    Kommentar av Admin
Som jag läst har facknissarna kallats i erforderlig ordning.

De ville bara ha mer att säga till om än vad medlemmarna har.

Men i en medlemsorganisation tycker jag nog att medlemmarna ska ha mer att säga till om än facknissarna.


Är det inte lite pinsamt att tf. VD på HSB Malmö Michael Carlsson är medlem i Alf Gustavssons och Lars Danielssons lilla Rotary-klubb i HSB Malmös (läs medlemmarnas) lokaler?

Styrelsen har gjort helt rätt när de anlitat advokat för att förhandla om Lars Danielssons fallskärmsavtal (var står det i årsredovisningen att han har ett sådant, för övrigt?), men nu har ju Lars Danielsson en länk in i HSB-organisationen, där han kan få insyn i förhandlingarna från andra sidan.

Kanske lika bra att kasta ut t.f. VD Michael Carlsson oxo när man ändå är igång? 0


micke

Vice VD ingår inte i styrelsen. Så det kan inte vara han. Notera att facket och Daniel Ljung som måste varit ordinarie vid omröstningen inte såg till medlemmarnas bästa. Utan kunde tänka sig en fortsättning med ännu högre lön vad jag förstår. Skäms! 0

27/01 2008 (3370) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:19:55 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: