Sida: << | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


JA

Det är många olika aspekter att bedöma och det kan handla om mycket pengar därför bör ni ta kontakt med en advokat med denna specialitet för att få ett utlåtande. Advokater gör en kostnadsfri initial bedömning om man bör gå vidare med ett fall.

Besiktningsmän har i stort sett alltid ansvarsförsäkringar så det är dessa medel man vill åt.

24/08 2007 (2830) e


Myggan
Hemsida

Hoppas denna länk kan vara till nån nytta.

"Ett dolt fel föreligger exempelvis i fastighetens tillbehör (huvudbyggnad) vanligtvis då köparen i alla delar har uppfyllt sin undersökningsplikt och i samband med detta inte har kunnat upptäckt felet.

Om inte annat framgår av köpehandlingar så ansvarar säljaren av fastigheten för denna typ av fel som längst i en tid om tio år räknat från köparens tillträdesdatum. Säljaren kan här ha tecknat ett försäkringsskydd sk. säljarförsäkring/dolda fel försäkring som till vissa delar tar över säljarens tioåriga ansvar enligt försäkringsvillkor.

När exempelvis en köpare påstår att dolt fel föreligger så har köparen att uppfylla hela sin bevisbördan för det som påstås exempelvis att dolt fel föreligger, omfattning samt att framföra kostnadsanspråk. Med tanke på det motstånd man här normalt sätt möter rekommenderas det att anlita särskilt sakkunnig som behärskar de olika byggnadstekniska o juridiska områden man här kommer i kontakt med.

När man anlitar en sakkunnig med utförande av vidare särskild undersökning bör alltid feltyp bedömas samt vilken typ av problem köparen har, nästa svar som utredningen skall ge är om just detta problem kan nå upp till och bedömas som en avvikelse enligt 4 kap JB (Relevansbedömning).
"

24/08 2007 (2829) e


Björn Eriksson, Ordf

Hej, vår förening bildades för cirka 1,5 år sedan genom en så kallad 3D ombildning. Detta betyder att vi fortfarande har en del av fastigheten under vår förening som vi ej äger. När vi skulle köpa gjordes som sig bör en tekniskt besiktning av fastigheten. Enligt besiktningsmannens rapport så var avlopp och vattenrör i normalt skick och skulle statistiskt sett hålla cirka 30 år till. Dock skulle en stamspolning göras inom kort. Men detta i ryggen köpte vi och stamspolade även för cirka 6 månader sedan. Nu när det renoveras i fastigheten under så ser de att våra rör är väldigt dåliga och kommer hålla max 2-3 år till!?! Detta är väl synligt då de är stora rostblommor på flera ställen av rören. Vår undran är ju då vilka skyldigheter en besiktningsman har (då han onekligen har haft fel och vållat oss stora ekonomiska förluster) samt vilka möjligheter vi som brf har att driva detta vidare? Tack på förhand!

24/08 2007 (2828) e
    Kommentar av Admin
Jag är själv helt okunnig inom detta område, men jag vill minnas att Uppdrag Granskning för inte alltför länge sedan tog upp dessa problem med dåligt genomförda besiktningar.

Om jag minns rätt där så är det väldigt svårt att få rätt mot en besiktningsman pga att de var tämligen ansvarsbefriade. Jag kan ha fel.


G-I

Gruff, du försöker blanda äpple med päron i en konstig resonnemang för att försvara din teori. Men ...

I företag ska man skilja på börsnoterade bolag och de andra. De som är börsnoterade ska informera allmänheten enligt vissa väldigt tydliga regler. Om de ljuger kan det verkligen straffa sig.

De andra bolag får göra som de vill.

I en brf bor styrelsen intill sina medlemmar. Att ljuga där kan verkligen straffa sig också. Vem vill vara osams med sin granne?

Och så finns det de stora organsationerna som Riksbyggen och HSB där medlemmarna som röstar fram styrelsen är väldigt långt borta från denna styrelse. Vad är valdeltagandet i HSB Malmö förening? Hur många brf:ar skickar representanter till HSB-Malmös årstämman? Förmodligen är närvaron löljigt liten. Och eftersom medlemmarna inte bryr sig, kan denna styrelse göra lite som de vill, tills Admin och Mistel börjar bry sig...


Så Gruff, värdlen är inte så enkel. Det finns nuanser och skillnader. Jag tycker att Riksbyggen och HSB är verkligne värre än de andra.

23/08 2007 (2827) e


Gruff

Ok, styrelsen har kanske inte medlemmarnas stöd. Det är möjligt att de inte bryr sig. Men jag tror säkert att styrelsen har fullmäktige med sig, och det är det enda som betyder något, eftersom det är fullmäktige som bestämmer.

Sedan tror jag inte att HSB Malmös styrelse är den enda styrelse som hittar på saker. Jag tror massor med styrelser i företag och andra organisationer ljuger häcken av sig i vissa lägen. Det är helt enkelt bara så det fungerar.

23/08 2007 (2826) e
    Kommentar av Admin
HSB påstår sig ha kärnvärderingarna ETHOS (Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke, Samverkan, där HSB påstår att den viktigaste punkten är Trygghet).

ETHOS är grekiska och betyder; "Förtroende för den som talar".
Det lanserades inom HSB år 2003 (tog 3 år för HSB att ta fram) och börjar så smått komma till medlemmarnas kännedom i slutet av år 2007.

HSB skriver om sig;
"Vi visar våra värderingar på många sätt; i vårt tilltal i telefonen, hur vi uttrycker oss i brev och e-brev, i vår attityd när vi möter medlemmar i bostadsområdet eller i lägenheten.
Vår uppgift är helt enkelt att fylla våra värderingar med ett innehåll i allt det vi gör och i alla kontakter med omvärlden.".

Hur menar du att man ska kunna ha förtroende för de som ej är sanningsenliga?Kan tillägga att HSB nu (om än lite i hemlighet) förklarat vad de menar med ETHOS.

Ett sammandrag kommer här så kan var och en själv avgöra hur mycket verkligheten svarar mot HSB:s värderingar.

Engagemang

"När vi i HSB gör något så gör vi det med hjärtat.

När vi fattar ett beslut så gör vi det aldrig för att anpassa oss till tidens nycker eller för att få kortsiktig ekonomisk vinning.

HSB finns till för att erbjuda människor ett bo, ett hem.
Därför lyssnar vi till människans enskilda behov i olika faser av livet.

Det handlar om att lyssna på människan och engagera sig i hennes liv."

Trygghet

"Trygghet handlar om gemenskap och samverkan - att veta att man inte står ensam, utan har någon att luta sig mot, som ger stöd när den egna kraften sviktar.

Trygghet handlar om hållbarhet: Att tänka och agera långsiktigt.".

Hållbarhet

"Att HSB vilar på en hållbar idé har vi 80 år av bevis för.

De idéer vi byggt upp HSB på är kanske mer aktuella idag än någonsin. De är en förutsättning för att få finnas kvar. I tider då företag bedöms på etiska grunder. I tider då ingen längre tiger still.

Vi är det levande beviset på att det går tillsammans skapa hem, utifrån lika villkor där alla röster väger lika tungt.

Vi är i en bransch som, med all rätt, synas i sömmarna.

Låt oss frankt kunna säga: lita på oss!

Vi ska hålla tider.
Vi ska hålla löften.
Vi ska ta ansvar.

Vi kan nog göra fel ibland, vi är ju bara människor. Då står vi för det och tar vårt ansvar.

Vi kan säga; du kan tryggt lita på oss, idag och imorgon".

Omtanke

"Vi talar med värme om kooperativa grundprinciper, om samhällsnytta och medlemsengagemang.

Därför verkar vi för starkare gemenskap mellan grannar.

Därför säger vi vår ärliga mening, alla vi som jobbar i HSB.".

Samverkan

"Tillsammans kan vi bli klokare."

Min kommentar; En torftigare definition av samverkan än den HSB har får man nog leta länge efter. Extemt okonkret!

De ojämförbart viktigaste bitarna;
- Demokrati
- Öppenhet
- Insyn
- Information
har HSB nästan helt bortsett från i sina kärnvärderingar.


G-I

Det handlar inte om att vara perfekt eller inte. Men i vissa positioner (t.ex. styrelseledamot) finns det egenskaper som man ska ha och andra som man inte ska ha. Att ha principer som man håller sig till när man både pratar med medlemmarna, media och sina anställda är jätte viktigt. Det blir så fel att ha olika budskap bara för att det känns bekvämast så.

Gruff, att du är säker att styrelse i HSB Malmö ha medlemmarna bakom sig tror jag är en lögn från dig.

22/08 2007 (2825) e
    Kommentar av Admin
Att försöka dölja fel (så som HSB gör med de fel HSB begått på årsstämman) med lögner, är som att försöka ersätta en fläck med ett hål.

Situationen blir bara värre!


Gruff

Vem är perfekt?

Säg den som inte ljuger ibland! Jag är säker på att HSB Malmös styrelse har medlemmarna bakom sig!

22/08 2007 (2824) e
    Kommentar av Admin
Hmm... i så fall långt bakom styrelsen... väldigt långt bakom!

Om inte fullmäktigeledamöterna (dvs medlemmarnas representanter från normalt sett styrelserna i HSB Malmös bostadsrättsföreningar och bospararna) reagerar mycket, mycket kraftigt mot HSB Malmös styrelses agerande (såväl under den felaktiga årsstämman som efter) när årsstämman görs om, så är detta den tydligaste möjliga signal om hur sjukt detta system är.

HSB Malmös medlemmar måste då snarast se till att börja processen med att kasta ut de gamla styrelserna (alltså de ej fungerande) i sina brf:ar, så att det kommer in självständigt tänkande och någorlunda förnuftiga personer i brf:arna, som kan leda utvecklingen framåt.

Alternativt att medlemmarna vid nästa brf-stämma väljer fullmäktigeledamöter fristående från bostadsrättsföreningens styrelse.

Jag vidhåller vad jag sagt tidigare. Dagens styrelse i HSB Malmö måste bytas ut i sin helhet om HSB Malmö ska börja fungera!

Not. Jag väntar fortfarande med spänning på att se om HSB Malmös styrelse håller sitt löfte om att besvara skrivelser från medlemmar. Jag har ställt nästan 20 frågor sedan en tid tillbaka.


G-I

Den här Alf Gustavsson verkar bara säga det han känner är mest lämplig vid olika tillfälle. Han liksom smörjer och spelar snällt. Han har nog inga principer han går efter. Inte mycket vettigt kommer ut ur honom verkar det. Att en sådan människa ska var i en styrelse är verkligen beklagligt.

21/08 2007 (2823) e
    Kommentar av Admin
Ja, jag förstår inte hur HSB Malmös styrelse tänker.

Varje försök av Alf Gustavsson att komma undan sitt ansvar bara adderas till listan över nackdelar med denna styrelse.

Styrelsen ställer till med en hel del skada, inte bara för HSB Malmö, utan även för hela HSB organisationen, och det tycker jag inte är bra.

Medlemmarna måste ha en styrelse de kan lita på, som inte oavbrutet försöker slingra sig, och som är ärlig och uppriktig gentemot medlemmarna.

Jag förstår idag att mötet vi hade med HSB Malmös styrelse bara var ett led i deras plan för att kunna lura media och medlemmarna att de haft ett möte med Brf Misteln (att detta möte sedan inte hade ett dugg med klandret att göra är tydligen oväsentligt för denna märkliga styrelse).

Hade det varit det minsta vett i styrelsen för HSB Malmö så hade de gått ut offentligt och bett om ursäkt för alla de fel som HSB Malmö begått. Någon som tror att detta kommer att inträffa?

HSB borde vara betydligt mer lyhörd för medlemmarna och deras åsikter.

Idag tycks HSB resonera som Charles de Gaulle en gång uttryckte det;
"När jag vill veta vad Frankrike tycker, då frågar jag mig själv".
Med lite mer kontakt med medlemmarna - i stället för att helt isolera sig från medlemmarna - kanske HSB får mer känsla för medlemmarnas behov, önskemål och krav!


Admin

3 HSB Malmö bryter mot sina egna stadgar

Detta är rubriken på en artikel i Skånskan den 17/8.


21/08 2007 (2822) e
    Kommentar av Admin

Tomtar på loftet?

I denna artikel i SKD (skriven av Ove Gustafsson) hävdar Alf Gustavsson följande till media;
"På onsdagen hade vi ett möte med Misteln som tog en positiv vändning, säger Alf Gustavsson. Vi har lovat varandra att se framåt och HSB Malmö hoppas kunna ge Bo Linde nöjaktiga svar innan vi går till huvudförhandling.".

Vad är det som Alf Gustafsson vill förhandla om?
Vill han förhandla om att HSB Malmö ska ha rätt att bryta mot lagar och sina egna stadgar?
Låt oss säga att det omöjliga skulle inträffa och Brf Misteln sa; "ok, vi ger HSB Malmö tillstånd att bryta mot lagar och stadgar, kör på".
Vad tycker övriga medlemmar då? Tycker resterande 42.000 medlemmar att bara för att en förening gett HSB Malmö tillstånd att bryta mot lagar och stadgar så är allt ok?
Alf Gustavsson säger här att han tycker att HSB Malmö ska ha rätt att bryta mot lagar och stadgar... men varför ska HSB stå över lagen?

Varför tar Alf Gustafsson upp detta möte (som jag initierade) i samband med HSB Malmös brott mot lagar och stadgar? Det fanns inte ett ord som yttrades om klandret på detta möte som vi hade med HSB Malmös styrelse. Tvärtom så sa HSB uttryckligen själva att klandret inte skulle diskuteras.

I Skånska Dagbladet kan man även läsa;
"- Jag har hela tiden ansett att ärendet borde kunna lösas med diskussion och är fortfarande öppen för det även om tingsrätten kopplats in, säger HSB Malmös styrelseordförande Alf Gustafsson".

Lögn och ingenting annat än förbannad lögn från styrelsen!!!
  1. Alf Gustafsson har aldrig i något läge efterfrågat en diskussion om klandret! Förutom till media!

  2. Alf Gustafsson har - tillsammans med resten av styrelsen, inkl. suppleant - ignorerat varje fråga från medlemmarna om klandret, trots att hela styrelsen samt suppleant - t.o.m. långt innan klandret lämnades in till tingsrätten - fick ett antal mail om detta.
    Vad menar Alf det är som nu helt plötsligt kan diskuteras som HSB Malmö blåvägrat att diskutera innan, och varför ville Alf inte diskutera när medlemmarna bad om det?

Återigen, vad är det Alf Gustavsson vill diskutera???
Vill Alf diskutera om HSB ska friskrivas från alla lag- och stadgebrott som HSB begått? Eller vad?
Vad är det Alf vill uppnå med en diskussion?
Varför ställer media inte frågor om detta?

Som om dessa lögner inte var nog så går Alf Gustafsson även ut med pressmeddelanden och texter på HSB Malmös webbsajt med rena, skära lögner om innehållet i klandret. Naturligtvis enbart med som mål att försöka fortsätta sin smutskastning av Brf. Misteln och för att försöka ta bort fokus från de fel som HSB Malmö begått på ett så allvarligt sätt!
HSB Malmö vägrar benhårt att dementera de falska uppgifter som HSB Malmös styrelse spridit ut.

Tidigare har Alf Gustafsson bl.a. på HSB:s webbplats ljugit om att det skulle vara HSB Malmö som initierat mötet med mig och Brf Misteln. I stället var det jag som initierade mötet genom att kontakta HSB Riksförbund, som sedan på något sätt fick till stånd ett möte med HSB Malmös styrelse.

Finns det ingen gräns för vilka lögner HSB Malmös styrelse kan sprida bland medlemmarna?

Man måste vara bra okänslig för medlemmarna om man vågar ljuga på ett så här flagrant sätt trots att man vet att alla lögner kommer att avslöjas här!

Den som efter detta har det minsta förtroende för denna styrelse måste vara helt galen!Admin

Möte med HSB Malmö och Kent-Olof Stigh

Mötet mellan HSB Malmö samt bl. mig och styrelsen i brf. Misteln är nu avklarat.

Jag kan väl säga att det fanns i alla fall några positiva besked som gavs av Alf Gustavsson och Lars Danielsson.

Samtidigt så blev det ännu mer uppenbart än tidigare hur illa HSB Malmös styrelse (eller i alla fall delar av denna) tycker om mig och de avslöjanden som görs på denna sajt.

Mer info kommer!

15/08 2007 (2820) e
    Kommentar av Admin

Sanningen! (om än obekväm för HSB)

Kan bara först kort nämna att efter att jag här informerat om mötet med HSB Malmö så gick styrelseordförande Alf Gustavsson ut med ett meddelande på HSB Malmös webbsajt om att HSB Malmö kallat till möte med mig och brf. Misteln (!!!???).

Så här skrev Alf;
"HSB Malmös styrelse möter brf Misteln
Då det gäller HSB Malmö och bostadsrättsföreningen Mistelns förbindelser har HSB Malmös styrelse tagit initiativ till ett möte med bostadsrättsföreningens styrelse, såväl som med 'mig' och 'Lars P.' för att räta ut de frågetecken som finns. Mötet kommer att vara på HSB Malmö den 15 augusti. HSBs Riksförbunds ordförande Kent-Olof Stigh kommer att närvara.
"

Detta är definitivt inte sant! HSB Malmös styrelse har inte tagit initiativ till någonting, och det har jag otvetydiga skriftliga bevis för (från flera håll).
Och Kent-Olof var inte bara närvarande, han var också mötesledare.

Anledningen till att mötet uppstod med HSB Malmö var att jag i ren frustration kontaktade Kent-Olof Stigh (förbundsordförande HSB Riksförbund) pga HSB Malmös styrelses totala ovilja att svara på frågor och att ens bekräfta att de tagit emot mail från medlemmar (även deras arbetsgivare).

Kent-Olof Stigh kontaktade HSB Malmö och lyckades efter ett tag få till stånd ett möte mellan mig (m.fl) och HSB Malmös styrelse.

Rätt ska vara rätt, hur oviktigt det än kan tyckas för den som inte har hela bilden!

Detta är bara ett exempel på hur oerhört viktigt det är att HSB granskas i sömmarna så att sanningen kommer fram och så att HSB ska veta att det inte håller att fara med osanning hur som helst mot medlemmarna, för det finns alltid en risk att det uppdagas och avslöjas här eller i media.

Jag vet inte säkert, men jag tror medlemmarna vill ha en styrelse som de vet att den inte för medlemmarna bakom ljuset.

PS.
Kom ihåg vad jag skrivit här om denna osanning eftersom det även har betydelse för vad jag senare kommer att ta upp.1. Krav från HSB för att medlemmar ska få ställa frågor!
HSB Malmös styrelseordförande Alf Gustavsson ställde villkor för det tidigare utlovade mötet med Brf Mistelns medlemmar, där medlemmarna, i motsats till tidigare, skulle få rätt att ge sina synpunkter och att ställa frågor till HSB Malmös styrelse.

Kravet som Alf Gustavsson har för att HSB-medlemmarna ska få ställa frågor är att jag inte får representera någon medlem som ej har möjlighet att närvara på detta möte (läs; "särbehandling", en solklar sådan!).

Jag förstår att Alf upplever det besvärligt att det finns någon medlem som inte är så lättlurad och som dessutom kan ställa frågor, men uppfyller man sin uppgift som styrelsens ordförande i en HSB-förening om man inte kan hantera detta på annat sätt än att stänga dörrar?

Är detta HSB Malmös definition av demokrati och att följa HSB:s kärnvärderingar, ETHOS, med bl.a. öppenhet och insyn? Tycker HSB att särbehandling och diskriminering är acceptabelt inom HSB? Framförallt, tycker du som medlem att en styrelse som beter sig så här är en styrelse som du vill ska förvalta dina pengar?

Denna information borde mer än väl räcka för alla för att förstå hur illa det står till inom HSB Malmö... men det kommer mera!

När förändringens vind blåser bygger en del vindskydd medan andra bygger väderkvarnar.

Alf och hans styrelse bygger sina vindskydd för att försöka skydda sig mot kritik och avslöjanden. Men stormen har inte ens börjat!


2. Styrelsen lovar att HSB ska svara på frågor från medlemmarna!
Den bästa som kom ut av mötet med HSB Malmös styrelse är att styrelsen (inför HSB Riks) utlovade att HSB Malmö nu ska börja svara på frågor från medlemmarna, tillika styrelsens arbetsgivare!

Detta är en revolutionerande vändning, men det kvarstår att se hur väl HSB Malmö kommer att leva upp till stt löfte.

HSB har "glömt" att föra in detta i ETHOS och sin etiska kod för föreningsstyrning, och därför måste du som medlem kräva att detta dessutom skrivs in i stadgarna så att denna självklarhet att skrivelser ska besvaras aldrig mer behöver diskuteras, och så att HSB inte som tidigare bara svarar godtyckligt på de frågor HSB känner för att svara på.


3. Styrelsen lovar att HSB ska bekräfta mottagandet av skrivelser!
Styrelsen utlovade också att HSB ska börja göra den självklara sak som de flesta andra organisationer och företag gör, och bekräfta att de mottagit skrivelser som kommit in till HSB Malmö.

Tidigare har HSB Malmös styrelse inte bekräftat mottagandet av skrivelser ens om detta begärts.

HSB har "glömt" att föra in detta i ETHOS och sin etiska kod för föreningsstyrning, och därför måste du som medlem kräva att detta dessutom skrivs in i stadgarna så att denna självklarhet att skrivelser måste bekräftas aldrig mer behöver diskuteras.


4. HSB Malmös vd utlovar att varje brf styrelse äger rätten att avpolletera sin HSB-ledamot!
Lars Danielsson säger att om personkemin inte stämmer med den HSB-ledamot som utsetts av HSB så kommer denna HSB-ledamot att bytas ut.

Detta är en självklarhet som det tvistats helt onödigt om under flera månader (i andra föreningar har det gått bra att byta HSB-representant, dock inte i brf Misteln), men HSB Malmö har nu klart och tydligt gett efter i denna fråga.

Att det ska vara så här måste dessutom föras in i stadgarna för alla HSB regionföreningar i landet så att tid aldrig mer behöver ödslas på detta! Som medlem måste du se till att din brf styrelse kräver detta av din lokala HSB-regionförening och att styrelsen sedan redovisar resultatet för dig.


5. HSB Malmö tecknar muntliga avtal !!!
Det framkom också på mötet med HSB Malmö att den advokat som HSB Malmö bussat på brf Misteln för att försöka tysta styrelsen från att ställa frågor inte hade något skriftligt uppdrag från HSB Malmös styrelse.

Är det så HSB Malmö tecknar sina avtal? Muntligt?
Vad är anledningen till detta?
Är det för att det garanterat inte ska kunna finnas några bevis i efterskott som styrelsen och HSB Malmö ska kunna ställas till svars för?

Detta visar hur viktigt det är att alla medlemmar är kritiskt granskande och inte är rädda för att ställa frågor. Den som aldrig blir ifrågasatt kan bete sig hur som helst utan risk!


6. Ingen behörighet att svara
I samband med mina frågor om skälen till varför styrelsen blåvägrat att svara på frågor så frågade jag styrelseledamot Giovanna Brankovic (Brf Hilda) om hon hade behörighet att svara på frågor.
- Självklart har jag det, blev svaret från Giovanna.
Därefter sa styrelsens ordförande Alf Gustafsson att om någon svarar på frågor så är det han som svarar (vilket jag eg. redan visste).
Alltså var Giovannas svar ej sanningsenligt !!!

Finns det någon som inte förstår varför man ska ställa frågor till HSB?


7. Utropstecken = inget svar
På min fråga om varför även övriga, utöver Alf Gustavsson och Maj-britt Thulin, underlåtit att fullgöra sina skyldigheter som medlemsvalda styrelseledamöter och svara på skrivelser från medlemmar så svarade styrelseledamot Giovanna Brankovic (Brf Hilda) att ett av mina mail innehöll utropstecken, och hon svarar inte på skrivelser som innehåller utropstecken.

Är det någon som kommer ihåg Seinfeld-avsnittet där Elaine hade en perfekt pojkvän, med ett undantag som gjorde att hon var tvungen att göra slut med honom? Pojkvännen hade missat att skriva ett utropstecken på en post-it lapp till Elaine. Är kanske HSB en sit-com?


Sens moral: Vet till vem, och när, du ska skriva utropstecken!


8. Frågor till HSB måste motiveras
Suppleant Daniel Ljung la sig i vårt möte med styrelsen genom att anklaga oss för att vilja försöka sätta dit "någon" med våra frågor. Det är typiskt för de som inte kan argumentera på annat sätt, att bemöta frågor som är känsliga genom att anklaga frågeställarna för att bara försöka sätta dit någon.

Han menade att om man ställer en fråga så måste man varje gång motivera varför man ställer frågan...??? Så om frågorna inte är svåra nog att ställa som de är så måste alltså alla frågor först motiveras med varför man ställer respektive fråga? Jag förstår att om man inte har rent mjöl i påsen så vill man gärna veta om man ska svara på frågan i förväg ifall svaret eventuellt skulle kunna bli till nackdel i framtiden, men man får nog förstå att världen fungerar inte på detta sätt, och kommer heller aldrig att göra det!


9. HSB Malmö utlovar träff mellan Misteln och rädda HSB-anställda
Eftersom HSB Malmö hävdat att anställda på HSB var rädda för Brf. Mistelns styrelse så förslog Brf. Mistelns styrelse ett sammanträffande med dessa personer som HSB påstår är rädda för att göra fel när de svarar på frågor från Brf Misteln.

Alf Gustavsson och Lars Danielsson lovade att de skulle se till så att det blir ett möte mellan dessa HSB-anställda och Brf Mistelns styrelse.

Jag hoppas att HSB Malmö håller detta löfte, eftersom jag personligen starkt betvivlar att dessa personer existerar!


Man ska säga det man står för!
Man ska göra det man står för!
Om man inte har något att dölja så har man inget att vara rädd för!

HSB hasplar ur sig en massa (hot och allt vad det kan vara), men sedan vågar och vill (eller kan) HSB inte förklara sig.
Hur rimligt är detta?
I stället för att vara så otroligt rädd för mina frågor så borde kanske HSB lägga sin energi på att säga och göra rätt från början. Då finns det ju inget att kritisera och därmed inget för HSB att oroa sig för.
Sammanfattningsvis kan jag säga att även om en del positiva besked gavs (enligt ovan) så är jag ganska besviken på resultatet av mötet men framförallt på styrelsens (inte hela styrelsen!) dåliga beteende och bristande respekt för sin arbetsgivare. Trots de skriftliga förutsättningarna för mötet där vi alla skulle få ställa och få svar på alla de frågor vi ställde så säger Alf Gustavsson att han "kommit dit" (alltså helt uppenbart mot sin vilja, och inte för att han tagit initiativ till något) bara för att lyssna på de frågor som han vill höra.

Styrelseledamot Anders Lundberg (brf. Gåsen) ville också på mötet lägga sig i vad frågorna skulle handla om och tog sig rätten att försöka ändra de givna förutsättningarna och styra mötet till att jag inte fick ställa de frågor jag utlovats att få ställa.

Tiden räckte inte till för att ställa alla de frågor vi hade med oss. Men det gör absolut ingenting. Det innebär bara att framtiden får utvisa om mötet verkligen bar frukt, genom att HSB Malmö faktiskt besvarar alla de frågor som medlemmarna ställer, och att ingen särbehandlas på det sätt som skett tidigare.


HSB angriper brf Misteln offentligt !
Om du läser vad jag skrev för några dagar sedan i inlägg 2803 så ser du där hur jag beskriver att HSB kommer att bemöta klandret genom att skuldbelasta brf Misteln. Jag vet att HSB läst detta. Ändå så går HSB ut idag och skriver exakt så som jag sagt att de skulle skriva för att försöka skylla ifrån sig;
"Bostadsrättsföreningen Misteln stämmer HSB Malmö

HSB Malmö har idag från Malmö tingsrätt erhållit de handlingar som bostadsrättsföreningen Misteln i Malmö ingett i sin stämningsansökan vid Malmö tingsrätt med begäran om att årsstämman av den 26 april skall göras om.

Bostadsrättsföreningen vill att HSB Malmös årsmöte den 26 april skall göras om då de anser att ett antal felaktigheter har begåtts, bland annat att stämman var öppen för andra än fullmäktigeledamöterna.

HSB Malmös styrelse kommer nu att gå igenom handlingarna och inge sina kommentarer till Malmö Tingsrätt.

– Det är för tidigt att uttala sig om när en eventuell förhandling i Malmö Tingsrätt kommer att äga rum säger ordförande i HSB Malmö Alf Gustavsson.

Det är vår förhoppning att ärendet får en snar lösning och jag vidhåller min åsikt att det är tråkigt att bostadsrättsföreningen har valt att frågorna skall avgöras vid Malmö tingsrätt, avslutar Alf Gustavsson.

För mer information, kontakta:
Alf Gustavsson, styrelsens ordförande, HSB Malmö, 0705-454353
Bengt Skånhamre, informationschef, HSB Malmö, 0708-705535

Bengt Skånhamre 2007-08-16"


Ingen ånger här inte för att HSB misskött stämman så som de gjort!

HSB ljuger dessutom medlemmarna rakt upp i ansiktet. Det står ingenstans i klandret att brf Misteln klandrat att stämman är öppen för andra än fullmäktigeledamöterna !!!
Ren och förbannad lögn !!!

Jag kan gå ed på att det som Alf Gustavsson hävdar inte står någonstans i klandret.
Det går inte ens att göra denna tolkning av det som står i klandret med tillhörande komplettering.
Jag tror inte ens det går att "klippa och klistra" ihop olika ord från olika ställen i klandret för att få det till vad HSB Malmö hävdar.

Det är helt uppenbart en uttänkt strategi från HSB Malmö för att försöka vända medlemmarna mot brf Misteln så att medlemmarna ska tro att brf. Misteln önskar minskad öppenhet i motsats till vad brf Misteln egentligen säger.

Det finns liksom inte något skäl för HSB att just nu gå ut och kommentera att de tagit emot en komplettering av klandret. Denna formulering är värdelös i sig själv, utan det viktiga för HSB har varit att försöka vända medlemmar inom HSB Malmö mot brf Misteln på exakt samma sätt som HSB skriftligen till en hel förening smutskastat mig.

Hur understår sig denna organisation att komma med dessa löjliga lögner??? Det är den grövsta och mest uppenbara lögn som jag någonsin har hört från denna styrelse.
Finns det inga gränser för dessa lögner och påhopp på medlemmarna från HSB?

Finns det verkligen inte en enda styrelseledamot i denna styrelse, eller tjänsteman på HSB, som vågar komma fram och säga att han eller hon inte ställer upp på de lögner som framförts av HSB Malmö?
Det går inte att i efterskott komma med att man inte kände till detta. Det är en ledamots skyldighet att känna till !!!

HSB är uppenbarligen så säkra på att kunna bete sig precis hur som helst och komma undan med precis vad som helst att de inte ens bryr sig om att jag avslöjar allt här.
Är detta inte riktigt, riktigt, riktigt skrämmande... mest skrämmande av allt?


Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:53:06 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: