Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Jan Ledamot
Hemsida

Om en styrelse inte beviljas ansvarsfrihet på den ordinarie årsstämman innebär det att medlemmar vill reservera sig rätten att stämma styrelsen. T ex för grov ekonomisk försummelse. Om inte detta görs inom ett år beviljas styrelsen ändå, via automatik, ansvarsfrihet.

7/11 2005 (234) e


stephan
Hemsida

10% som inte är nöjd med styrelsen i sin helhet är höga siffror.

99% av alla stämmor bör ha enhälligt beslut om ansvarsfrihet för styrelsen. Att inte få ansvarsfrihet ska vara detsamma som att sitta bakom lås och bom. Ansvarsfrihet handlar om att man lurat föreningen oftast i kronor.

7/11 2005 (233) e


Också medlem
Hemsida

Jo hos oss var det strax över 10% som röstade för att inte ge styrelsen ansvsarsfrihet vid den ordinarie årsstämman. Detta trots att en stor majoriteten på ett mycket fint sätt ställde sig upp och visade genom detta att de har förtroende för styrelsen, och ville ge styrelsen ansvarsfrihet.

7/11 2005 (232) e


stephan
Hemsida

Till "också medlem" Nu har du fått saker och ting om bakfoten. En minoritet på stämman kan inte besluta om ansvarsfrihet för styrelsen. De kan endast begära en granskning av styrelsens arbete, som kan leda till "inte ansvarsfrihet".

För cirka 10 år sedan togs i lagen bort att ansvarsfrihet för styrelsen måste bistås med minst 75% av de röstande på stämman. Numera gäller alltså enkel majoritet 51% eller mer. Det kan inte finnas en styrelse i detta långa land som inte fått ansvarsfrihet och sitter kvar.

7/11 2005 (231) e


En medlem till (IP: 213.114.90.181)

Att du myggan kan sprida så mycket lögner och felaktigheter i detta forum är en skam.
Att du inte kan acceptera demokratiskt tagna beslut är en skam. Att vissa av våra äldre boende i området känner sig hotade och rädda av er när ni går runt med era listor är en skam. (jag vet 3)

Att du som medlem tycker precis tvärtemot styrelsen och majoriteten på området i alla frågor som kan tänkas komma upp, är en skam.
Jag vill påstå att det är du som har noll koll.

Vanligtvis flyttar man när man inte trivs i sitt boende. Nej du ägnar hela dina dagar till att ställa till en massa skit för oss andra som hör till den stora massan... skaffa dig ett jobb.

7/11 2005 (230) e
    Kommentar av Admin
Om Myggan sagt någon lögn eller felaktighet och du känner till vad detta är så berätta vad detta skulle vara, i stället för att på ett så okonstruktivt sätt bara generelllt hävda att allt Myggan säger är lögn och felaktigt !

Om du inte kan precisera vad du avser så är det heller ingen läsare som kan ta dina synpunkter på allvar.


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Också medlem (IP: 213.114.90.181)
Hemsida

Klart att dom kan sitta kvar. Minoritetsskyddet där 10 % inte beviljar ansvarsfrihet är en sak. Men när styrelsen på samma stämma har förtroendet från övriga medlemmar räcker det...

7/11 2005 (229) e


stephan
Hemsida

Ansvarsfrihet.
Om en styrelse inte får ansvarsfrihet, betyder det att den gjort fel, och självklart inte ska sitta kvar. Samtidigt som styrelsen inte beviljas ansvarsfrihet ska det finnas skäl och som minst att en granskning ska göras av styrelsens förehavande, som det står i tidigare inlägg här. En stämma som inte beviljar ansvarsfrihet till styrelsen skall därmed ajourneras i väntan på utredning.

Hur föreningen skall fungera under tiden till nästa stämma bör ligga på revisorerna att bedöma, om de inte är inblandade till exempel med att de också missat styrelsekoll.

Sen kan det bli ännu mera invecklat om det visar sig att endast delar av styrelseledamöterna inte beviljas ansvarsfrihet. Får diskuteras nästa gång.

7/11 2005 (228) e


Sune Medlem
Hemsida

Tekniskt om styrelsen inte får ansvarsfrihet måste mötet även på samma möte väcka frågan om ny styrelse annars sitter gamla styrelsen kvar och blir den som sköter ev. utredning.

6/11 2005 (227) e


Sven (medlem)
Hemsida

Klart att dom kan sitta kvar, men eftersom dom inte har medlemmarnas förtroende tycker jag inte att dom bör gör det. Om man inte vill ha styrelsen kvar är det väl bättre att rösta in andra personer i styrelsen.

6/11 2005 (226) e


Medlem
Hemsida

Om en styrelse inte får ansvarsfrihet kan då styrelsen sitta kvar?

6/11 2005 (225) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.