Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Jan B Securitas
Hemsida

Stephan. Vad är problemet, om styrelsen vill bli av med någon besvärlig så kan vårt bolag på deras muntliga order jaga dom med kontrollavgfter tills dess dom flyttar. Om styrelsen upplever någon störande (hur, är inte vårt problem) och tecknar avtal med oss att med alla medel lösa detta så utför vi detta, ni vet förmodligen inte ens vem ni ska stämma och ni som medlemmar klarar inte av att samordna er, det vet vi. Vi vinner alltid och styrelsen är nöjd och betalar. Gnäll på ni!

17/02 2006 (534) e
    Kommentar av Admin
Det var helt nytt för mig att Securitas kunde anlitas för dessa tjänster. Det skulle vara intressant att veta hur "alla medel" ser ut. Såvitt jag känner till så är det ytterst få "medel" som står till buds för detta.

Vinner ni verkligen alltid? "Pianofamiljen" som det stått en hel del i tidningarna om vann i den rättsliga prövningen. Ändå kan jag tänka mig att "pianoklinkande" kan upplevas mer störande än mycket annat. Det är till syvende och sist vid den rättsliga prövningen som det avgörs vem som vinner.

Sedan hoppas jag att alla "störningar" som finns inleds med att styrelsen eller de som upplever störningarna i vänlig ton diskuterar frågan med berörda personer.

Vissa upplever det t.ex. störande om grannen diskar, men att kunna diska tycker jag ändå ska vara tillåtet.


G-I
Hemsida

Det kan vara så som du säger, men det kan vara på ett helt annat sätt. Vad jag tror ofta händer är att styrelsen vill undvika ”kupper” på stämman: några medlemmar samlar på massor med fullmakter för att få genom en motion.

Det är ofta så få medlemmar närvarande på stämman, att styrelsen själv står för nära 50 % av alla närvarande. Lätt för dem att styra så att ”rätt” motion bifallas.

Vad jag vill säga med det är att det finns olika sätt att krångla till det för medlemmarna för att undvika en för stor demokrati på stämman. Det sättet som Myggan beskriver kan vara en sådan.

Men, som du säger, kan det också var en styrelse som är lite extra petig som vill ha det så.


16/02 2006 (533) e


gunilla, medlem
Hemsida

På tal om fullmakter kan jag berätta att på en av våra stämmor var det en person som stod och delade ut fullmakter "in blanco" till "lämpliga" personer under inskrivningen vid stämman.

Fullmakterna var inte helt ifyllda utan namnen på fullmaktsmottagaren skrevs dit vartefter vissa medlemmar inkom till stämman och tog med sig en fullmakt.

Så ska det inte gå till.... det är inte säkert för den som lämnat fullmakten i god tro!

Det ska vara säkert och tryggt för alla medlemmar att göra sin röst hörd på en stämma.

Alla fullmaktsgivare kanske inte är medvetna om vad man faktiskt lämnar fullmakt till, vilka konsekvenser användandet kan få.... och vilka följder?

En fullmakt ska ju ge en möjlighet att påverka även för den som inte kan närvara och förfarandet skall ju självklart vara säkerställt för den som lämnar fullmakt.

Jag tror nog att anledningen är att styrelsen i din förening vill att ordningen skall vara säkerställd enligt stadgarna innan stämman.
Något man nog skall vara tacksam för - alla vet ju egentligen vad som gäller men tyvärr finns det alltid folk som vill testa gränserna och missbruka.

Sätter man inte stopp för det som styrelse har man inte tagit sitt styrelseansvar fullt ut.

Utgå inte från att styrelsen vill något ont - i detta fallet vill i alla fall jag tro att din styrelse gör något gott.

Vi ska vara rädda om möjligheten att använda fullmakt. Jag har själv använt mig av det eftersom jag arbetar skift och inte alltid kan närvara på stämman.

16/02 2006 (532) e
    Kommentar av Admin
Skrämmande, men det visar;
1) Att reglerna inte är nog tydliga
2) Att styrelser kan utnyttja de bristfälliga reglerna.


Stephan
Hemsida

Jag fick som medlem i föreningen ett brev undertecknat styrelsen, det börjar; En störningsjour har då och då efterfrågats av boende i vår förening...

Samtidigt har styrelsen i föreningstidningen gått ut med statistik av felanmälningar under ett år. Totalt 396st 1 står under rubriken störningar.

Brevet avslutas efter en del rappakalja med "Varje uttryckning faktureras den störande.
Falska eller omotiverade anmälningar faktureras anmälaren.

Tilläggas bör kanske att förening tidigare i 25 år haft egen jour för "feststörningar" som utförs av styrelseledamöter, och är en anledning till att styrelsen har 10 basbelopp att fördela i arvode om året.

Nu har man tecknat ett avtal med något bolag, som sen ska vara mellanhand där styrelsen skall agera poliser och döma skyldig till störning eller skyldig till felanmäld, felanmälan. Mama mia.

16/02 2006 (531) e


stephan
Hemsida

Fingerklådan gör att jag måste lägga mig i debatten om fullmakter. Inför "min" förenings senaste stämma, beslutade styrelsen att bjuda in en till (utöver HSB-ledamoten och suppleanten i styrelsen)HSB anställd.

Några dagar efter stämman skrev jag till medlemssektions´chefen och frågade hur han kunde närvara på stämman och lägga förslag och kommentera en del ärenden. Svar: jag hade fullmakt. Fråga igen av mig: vem hade utfärdat den? svar: det kan du läsa på fullmakten.

2 veckor efter stämman kunde jag ta del av stämmoprotokoll och närvarolista inkl. fullmakter. Fullmakten var undertecknad med 2 andra högre chefer inom HSB Stockholm.

Till saken hör att styrelsen 7 dagar innan stämman hade beslutat att om HSB skulle ha ytterligare deltagande på stämman skulle den/de namngivas. Varför blev det så? Ni som läst det jag skrivit tidigare kanske förstår? Bevaka vissa intressen kallar jag det.

16/02 2006 (528) e
    Kommentar av Admin
För någon stämma sedan i min förening så drog HSB fram det tunga artilleriet. Det var 5-6 extra personer (varav 4-5 från HSB, bl.a. det skandalomsusade BoRevision) som styrelsen tagit in (i allra största hemlighet) för att besvara mina frågor och synpunkter.

Det är svårt att som enskild liten medlem att kunna hävda sig mot 10-12 personer, och det är lätt för motparten, som också sitter med ordförandeklubban i handen (och bl.a. styr vem som får säga vad) att trycka ner alla åsikter som går emot styrelsen på något sätt.

Men jag förstår inte riktigt vad som hände i din förening. Fick en person på HSB en fullmakt till stämman från andra personer på HSB?

För det första så får inte någon på HSB dela ut fullmakter till någon föreningsstämma.

För det andra så får inga fullmakter utdelas till andra än medlemmar i föreningen.


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Sven (medlem)
Hemsida

Finns det någon mall för hur en fullmakt ska se ut någon stans på nätet?

16/02 2006 (527) e
    Kommentar av Admin
Visst, t.ex. här;
Fullmakt

Se även;
Fullmakt, beskrivningCarl Carlsson
Hemsida

Förstår fortfarande inte vad du har emot att fullmakterna utfärdas på det sätt som du beskriver. Låter väl helt okey...

16/02 2006 (526) e
    Kommentar av Admin
Med de rutiner för fullmakter som Myggan beskriver så blir det ett extra arbete för att skaffa en fullmakt som kan resultera i att de demokratiska rättigheterna naggas i kanten.

Jag ställer mig dessutom ytterst tveksam till att det är lagligt att införa dessa rutiner.

Återigen, en kontroll av fullmakterna är viktig, och styrelsens skyldighet. Men så här ska det inte gå till, där styrelsen försöker lägga upp en massa arbete på andra personer (medlemmar) i stället för att fullgöra sina skyldigheter på ett korrekt sätt.

Eftersom nu Myggan (medlem) och Carl Carlsson (också medlem?) bor i samma förening så kanske ni borde ta denna diskussion på stämman?

Not. Det finns risk för att stämman ogiltigförklaras pga styrelsens hantering i frågan om ombud (om en stämma inte genomförts på ett korrekt sätt så är det varje medlems rättighet att lämna in klander mot stämma för rättslig prövning).

PS.
Carl, du refererade tidigare till §19 och 20 i er förenings stadgar. Jag undrar vad ni i er förening har i dessa paragrafer som är relaterat till fullmakter?

I HSB:s normalstadgar står det "Ombud skall förete skriftlig dagtecknad fullmakt. Fullmakten gäller högst ett år från utfärdandet". Har ni i er förening lagt till att vittnen är ett krav?


myggan
Hemsida

Det har inte varit några problem med några fullmakter förut.
Det är du som påstår att:
"Antagligen har fullmakterna missbrukats vid tidigare tillfällen"
Hur har dom missbrukats?
Dom har ju alltid kontrollerats vid ingången Och blivit godkända


16/02 2006 (525) e


Carl Carlsson
Hemsida

Ja, och vad är problemet? Att någon kollar om fullmakterna är riktigt utfärdade?

15/02 2006 (524) e


myggan
Hemsida

"Antagligen har fullmakterna missbrukats vid tidigare tillfällen"Vad menar du?
Vi har en vicecärd som alltid står och kollar samtliga fullmakter på varje stämma.
Så om du bor här så vet ju du det?
Så dom orden du använder är nog lite överilade.


15/02 2006 (523) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.