Sida: << | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Fd. ledamot i brf

Är det ingen som sett reportaget om Brf Myggan i Hemma hos HSB ?

9/11 2007 (3147) e
    Kommentar av Admin

Jag har i och för sig sagt upp mitt abonnemang på Hemma i HSB, men det sista numret av Hemma i HSB fick jag häromdagen, och då läste jag om stambytet som gjorts i Brf Myggan II (inte i Brf Myggan).

HSB:s version är rätt lustig med tanke på vad man läst i media tidigare om detta stambyte, där missnöjet med stamrörsbytet var stort i föreningen.

Artikel i Hemma i HSB

PS.
Tips till alla!
Spara miljön och säg upp ditt abonnemang på tidningen Hemma i HSB !!!
Du kan maila hemmaihsb@hsb.se för uppsägning, men de vill att du kontaktar din regionförening.
Jag fick (mycket snabbt) svaret;
"Tidningen Hemma i HSB har inget eget adressregister, utan hämtar adresser från 33 regionala HSB-föreningar runt om i landet. Din ändring måste göras på den förening som du tillhör. Jag vidarebefordrar ditt meddelande till HSB Malmö som jag gissar är den förening som du tillhör".
(alla tycks veta vilken regionförening jag tillhör).
Samma dag var jag ute ur registret.
Inlägg i ämnet har flyttats hit.

Stephan 3149

Fick du inget erbjudande om 17kronors reducering av medlemsavgiften, vid uppsägningen av tidningen?


Admin

Jag har motionerat om att få tillbaka pengar för att jag säger upp medlemstidningen.
Svaret från HSB var att man från och med att tidningen "Hemma i HSB" skapades inte får någon kompensation om man säger upp tidningen.

HSB gör som de vill, och vad kan man göra åt det?


Myggan
Hemsida

Gamla HSB-styrelsen minns inte optioner

Det har aldrig funnits några optionsavtal med utländska bolag. Det hävdade den gamla HSB-styrelsen när den hördes igår.

Åklagarsidan försöker bevisa att den gamla styrelsen duperats av Johnny Örbäck och hans två med-åtalade.Rättegången mot HSB:s förre vd Johnny Örbäck, HSB:s före detta fastighetsekonom Hans Lindquist och fastighetsmäklaren Mats Carlson fortsatte under torsdagen med att den gamla styrelsen hördes.

Klicka i bollen

9/11 2007 (3146) e


Tobbe

Johnny Örbäck

Jag läser att Johnny Örbäck sagt:
– Begränsat till en liten yta ser det inte ut som goda affärer, men ser man det i ett större perspektiv var det mycket goda affärer.

Vi har läst detta uttalande flera gånger tidigare. Varje gång säger Johnny Örbäck att han ska visa hur bra affärerna egentligen var. Men ingenstans kan han (varken nu eller tidigare) förklara i vilket perspektiv det är goda affärer att förlora 40 miljoner kronor.

Jag tycker att de kan erbjudas en deal. Lämnar de tillbaka 50 miljoner kronor så kan de slippa fängelse, annars tycker jag de ska låsas in i mörk källarcell, och sedan kastar man bort nyckeln.

6/11 2007 (3142) e
    Kommentar av Admin
Jag tror det perspektiv som Johnny Örbäck tänker sig att det är en mycket god affär är för Johnny Örbäck, Hans Lindquist och mäklaren.

Det är uppenbart att detta lilla gäng hittat ett sätt att föra runt pengarna mellan olika länder och banker tills det inte går att följa pengarna längre, men pengarna (eller en stor del av dessa 40 miljoner kronor) har självfallet landat i dessa tre herrars fickor. Efter att de skakat galler ett par år så ligger medlemmarnas pengar säkert där i något land och väntar på Johnny Örbäck & Co.

Så går det när man arbetar i en organisation utan kontrollfunktioner och där det är så lätt att göra vad man vill med pengarna. Att just denna affär landat i domstolen är väl mest en tillfällighet, men vi kan vara säkra på att många andra liknande fall förekommit och förekommer inom HSB Malmö och andra regioner, om än kanske inte i samma omfattning.

För det är ju faktiskt så att ingen av medlemmarna har någon koll på hur medlemspengarna används. Om inte ens HSB Malmös styrelse har en susning om hur medlemmarnas pengar används (enligt vad de själva hävdar till sitt försvar), hur ska då medlemmarna kunna veta detta? Årsredovisningen visar endast i stora drag hur pengarna kanske använts, men om det är 10 eller 100 miljoner som på olika sätt "försnillas" om året i HSB Malmö är det ingen som vet eller kan kontrollera med dagens odemokratiska system helt utan insyn i HSB.

Vi kan se från alla fel som görs bara i min brf att revisorerna bara finns mest för syns skull, och att de alltid tycks klara sig från att åtalas trots alla dessa fel som revisorerna bevisligen begår.


G-I

Däremot erbjuder Riksbyggen bra ränta på placerade pengar. Men om man inte köper ekonomisk förvaltning hos de, vill de inte ha placerade pengar hos sig längre. Konstigt, med tanke på att det står ingenstans i avtalet om den ekonimiska förvaltningen att förvaltning av placerade penagr ingår.
Tydligen gjorde det det ändå.


5/11 2007 (3140) e
    Kommentar av Admin
Märkligt. Man undrar hur Riksbyggen tänker då.
Även om Riksbyggens ränta är bra så är frågan om den är bättre än bankernas.


stephan

Fastighetsskatten, snart i var mans vetande?
Under år 2007 har jag nu sett alla varianter som finns.
Hyresrätt, bostadsrätt villor, alla vinnare och alla förlorare?
Skall det verkligen vara så svårt att analysera?


5/11 2007 (3139) e


stephan
Hemsida

Bra Micke.

Till något helt annat, fortsättningen i Tingsrätten idag.
Nytt för mig. Iden om skruvade byggnader.

Utdrag ur Sydsvenskan.
"Johnny Örbäck, före detta socialdemokratisk toppolitiker i kommunen, var vd för HSB i Malmö 2000 och initiativtagare till projektet Turning Torso i Västra hamnen, Malmö. Örbäck blev snabbt förälskad i arkitekten Santia­go Calatravas idé om den skruvade skyskrapan.
försöker övertyga sina medlemmar om att bygget innebär en renässans för HSB och jämför byggnaden med en formel 1-bil. Det som i dag ser ut som lyx kommer att vara standard i morgon, säger han på ett välbesökt HSB-möte.

I dag står Turning Torso färdigt i Malmö hamn, 190 meter högt, och de första hyresgästerna har börjat flytta in. Månadshyran för en lägenhet på 100 kvm är 15.000 kronor. Men budgeten har överskridits med hela 0 800 miljoner kronor och slutar på 1,5 miljarder. 0

Arkitekten Santiago Calatrava är i gång med nya arbetsuppgifter i New York där han bland annat ritat en järnvägsstation som håller på att uppföras på Ground Zero, platsen för terrorattentatet den 11 september 2001."
Må han själv få skruva på sig framöver!

Turerna är många avseende HSB Malmö, advokater och Jonny Örbäck med company?.

Och HSB-medlemmarna få bara betala?
x miljoner tillbaka = Kapitaltillskott?


5/11 2007 (3138) e
    Kommentar av Admin

Visst är det ofattbart att kostnaden kan dubbleras utan att någon blir skadeståndsskyldig!!!??? När HSB gör så här dåliga affärer så är det inte utan att man blir lite mörkrädd.
Örbäck affären
"Den åtalade trion är kompisar och har varit på flera vintersemestrar tillsammans i Österrike och Italien. De hävdar att affärerna har varit ”kanonbra” för HSB.
Förtvivlat försökte åklagarsidan förstå hur den ekobrottsåtalade trion, med HSB:s förre vd Johnny Örbäck i spetsen, kunde se det som ”kanonbra” affärer för HSB."
Länk till artikel i SDS.
HSB Malmö skriver;
"Attitydundersökning
Vi på HSB Malmö genomför just nu en attitydundersökning bland våra medlemmar, förtroendevalda, hyresgäster i Sundsfastigheter och våra Bosparare.
Syftet är att ta reda på hur du upplever HSB Malmö och våra tjänster. Det görs ett slumpmässigt urval av respondenter och om just du är utvald får du ett brev i din brevlåda med instruktioner på hur du går till väga för att fylla i undersökningen. Hjälp oss att fylla i undersökningen så att vi kan erbjuda dig en ännu bättre service framöver!
2007-10-24
"

HSB Malmös medlemsundersökning (från 1999)


Micke1

Eftersom man i en styrelsen har hand om medlemmarnas "kapital" så är det viktigt att man får så bra ränta som möjligt. Därför har vi vid de senaste tillfällena ej gjort utlåning till HSB utan till en bank. Detta har gjort att vi fått ihop mer räntepengar.Skillnaden på räntan har varit markant bättre hos tex Handelsbanken.

5/11 2007 (3137) e
    Kommentar av Admin
Ja, detta som Stephan tar upp är egentligen ganska märkligt.
Varje styrelse är enligt lag/stadgar skyldig att se till medlemmarnas bästa.
Ändå är det så många styrelser som placerat medlemmarnas pengar i HSB till nästintill noll ränta.


stephan

Tänk om fler styrelser tänkte på medlemmarna istället för "jamsa med HSB"

"HSB Malmö sitter på ett stort eget kapital. Dessutom har föreningarna en gemensam inlåning till HSB Malmö på 850 miljoner kronor.
Enkelt uttryckt låter föreningarna HSB Malmö förränta pengarna, istället för att sätta in dem på banken.

Men flera föreningar överväger nu att ta ut pengarna från HSB och istället låta vanliga banker förränta kapitalet. Så gör redan bostadsrättsföreningen Kasper på Slussgatan.
- Vi har satt in våra pengar på vanliga banker eftersom 0 vi litar på oss själva mer än vi litar på HSB. 0 Jag är övertygad om att det just nu finns många föreningar som är ganska rädda. I det läge som har uppstått känns det skönt att sköta sitt eget, säger Kaspers ordförande Micke Jackson"

5/11 2007 (3136) e


Myggan

Finns ju en lösning på stämmobeslut och protokoll som inte stämmer med varandra.
Spela ALLTID in stämman.
Till Admin:Tror du inte HSB Malmö spelade in stämman?
0
Fråga om det nästa gång du pratar med dom.
Den inspelningen borde ju vara lika offentlig som protokollet?

4/11 2007 (3135) e
    Kommentar av Admin
Det var en snubbe som HSB Malmö anlitat för att dokumentera stämman via filmutrustning, men HSB förnekar detta idag (gissa varför). Dock så är det andra som spelat in stämman, så det hjälper inte HSB att de inte vill kännas vid den dokumentation som de själva gjorde av stämman.


JA

Jag håller med om att protkollet i stort sett är avgörande ur bevissynpunkt, det bör vara mycket svårt att visa att något annat beslut har fattats än det som framgår av ett justerat protokoll.

Jag har mao samma åsikt, men ingenting är absolut i alla situationer.

4/11 2007 (3134) e
    Kommentar av Admin
Precis så är det.
Jag har i min brf kommenterat allvarliga fel som begåtts i protokollet, men styrelsen har hävdat att det spelar ingen roll vad som beslutades på stämman för det som styrelsen skrivit i protokollet är vad som gäller.

Hoppas alla ser demokratiproblemet här, och hur allvarligt detta är.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 9/08-2022 06:24:38 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: