Sida: << | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


myggan

Kortfristiga placeringar HSB Nordvästra Götaland,3-mån konto 2004/6 milljoner kronor!
Ser ut som denna summa stiger med 1.5 mille om året!
Är det låsta pengar eller vad handlar det om?Någon som vet?


18/03 2006 (676) e
    Kommentar av Admin
Ingen utom HSB/de som sköter redovisningen kan svara på vad det är och om det är låsta pengar. Men om det är låsta pengar så är det i så fall, som namnet antyder, låst på en "kort tid".

Om summan stiger på det sätt du beskriver är det inte pga någon ränta. Det är inkomster från något okänt som löpande förs över till detta konto och som placeras kortsiktigt.

I ditt senare inlägg indikerar du att det är en post som finns i er brf:s balansräkning.

I så fall tycker jag du ska fråga styrelsen var dessa slantar kommer från, men det låter som pengar som styrelsen lämnat över till HSB-avdelningen att fritt förvalta.

Hade det varit en seriös redovisning så skulle det finnas en not som förklarar vad detta är för pengar (6 mkr är inte precis vad gemene man går runt med i plånboken), vad räntan ligger på samt bindningstiden.

Vår styrelse gör samma sak och lämnar glatt över våra pengar (medlemsavgifter) till HSB under ca. 3 månader i stöten (precis som i fallet med din förening). Detta alltså i stället för att placera pengarna i en bank (jag tror få eller inga föreningar undersöker vilka alternativ som finns).


stephan
Hemsida

Moms på lokaler, p-platser.

Mig veterligt fram till 25 maj 2005, fick aldrig styrelsen information om moms.

Även om HSB inte tycker de har någon skyldighet att informera sina medlemmar om dylika viktiga ting, så måste ändå det ifrågasättas hur HSB-ledamoten i styrelsen kan sitta och veta med sig att styrelsen begår fel.

Skattebrott måste väl benämningen bli om inte föreningen betalar ålagd skatt på intäkter?.

En bedömning av mig blir att föreningens uthyrning till icke medlemmar, (fast enligt "ledamot i brf" finns det inga medlemmar vilket i detta fall då skulle bli avsevärt större brott) lokaler och p-platser innebär en "skattesmitning runt 100 000kr per år.

Om någon borde ha svårt att acceptera detta bör det vara HSB-ledamoten, som oftast har förvaltning som yrke, och bör veta om regler och lagar.

18/03 2006 (675) e


stephan

Ja, det är inte lätt att bena ut vad "ledamot i brf" menar, inte medlem i föreningen. Ja det är ju så HSB frälsta tydligen vill ha det. Arvode. Hur mycket är det rimligt att få i arvode för en styrelseledamot, och ska ordförande ha mera för titeln även om någon annan gör ett större styrelsearbete? Fram till för 2 år sedan hade "min" förening följande arvode. styrelsemöten 400kr, andra möten där minnesanteckningar fördes 250kr, därutöver hade vi 100kr per "uppdrag. Där styrelseledamöter förde "dagbok" och en arbetsgrupp sammanställde och bedömde "uppdragen" Förslag lades sedan till styrelsen för beslut. För 2 år sedan "gaddade" 5 av 9 ihop sig, hittade på egna "spelregler" och med majoritet röstade igenom förslaget. Nu blev arvodena för styrelsemöten 1000kr VU-möten där dessa 5 ingick 1000kr. Under en månad satt man och "skvallrade" 5 gånger 2 timmar, bra arvode?.

För att nämna ett annat exempel tog 3 av dessa 5, 500kr per gång för att bjuda mindre än 1% av de boende på ett kafferep en gång i veckan, ej beslutat av styrelsen. Varje gång var 2 styrelseledamöter på "cafet".
Ett Cafe där man för ett år sedan, även det utan styrelsebeslut renoverade lyxigt för 500 000kr. Lokalen är en av föreningens bästa med kök, toalett, och inredning. Lokalen används bara dessa 2 timmar i veckan.
Med utebliven lokalhyra, och andra kostnader för kafferepen blir priset för kaffe och en bulle 64kr, av föreningens pengar. Arvodet ej medräknat. Är detta spelets regler för arvodesfördelning i en styrelse.

18/03 2006 (674) e


stephan
Hemsida

Det är nog tur att några i detta samhälle ifrågasätter "spelets regler".
Ofta är det ju bara några som vet om spelets regler.

När kommer första fallskärmsavtalen för styrelserna i brf:er? Styrelsen bestämmer ju reglerna, hur ofta får medlemmarna vara med?

SBC, Sveriges Bostadsrätts Centralorganisation, de är visst till och med äldre än HSB, tar (tog) 15.000kr för ett årligt medlemskap för föreningen, inget av medlemmarna.

Sveriges Fastighetsägares förbund är lite dyrare, men här är det många gånger bättre information till fastighetsägarna. Det vill säga styrelserna i en brf.

Hur tror du "ledamot" att konkurrensen (den som HSB:are verkar motvilja så fort det inte handlar om egen plånbok) skulle se ut om Riksbyggen, Arsenalen, SBC, skulle ta ut extra HSB-avgifter för att förvalta?

HSB spelar i en egen division, och där kommer de förbli, tills fler tycker att alla ska spela med samma regler.

18/03 2006 (673) e


stephan
Hemsida

Det handlar kanske om taktik. Det är så illa att inte ens politiker som inte bor i bostadsrätt har en aning om hur vedervärdigt HSB förskansar sig medlemspengar.

Tala gärna om för mig någon annan som skulle komma på tanken att låta medlemmar betala medlemsavgifter 3 gånger.

HSB är uppbyggt i en federation säger de själva, att använda sådana ord talar sitt tydliga språk.

Avgäld ett annat ord HSB använder för att ingen ska förstå varför man tar ut byggkostnader flera gånger. Afgeld som det hette för 2 sekel sedan var att staten tog in lite pengar från rika godsägare. Kapitalbildning kallar HSB detta med annat ord.

Räknar man om detta i dagens värde har HSB tagit in 30 miljoner om året från starten 1928.

Var har detta kapital tagit vägen? Inte kommer det långt utanför styrelserummet.

Det krävs bra fallskärmar för att anställa toppen. En topp som vill sätta sitt spår och omorganiserar enligt eget huvud. Medlemmarnas möjlighet är genom att skriva motioner, som till 99% avslås för att de kostar pengar.

18/03 2006 (672) e
    Kommentar av Admin
OBS! Se Föreningsavgäld i HSB - en ej giltig avgift!


G-I
Hemsida

"Ledamot i BRF".

Du har fel på flera punkter:

- när det gäller RB föreningar (Riksbyggen) fungerar det inte som med HSB, och inte alls som du säger. Jag är medlem i min förening, föreningen är medlem i Riksbyggen intresseorganisation. Jag är inte medlem i Riksbyggen. Ingen medlem i brf:ar är medlem i Riksbyggen. Så funkar det för alla som bor i Riksbyggen-föreningar. Riksbyggen intresseorganisation är medlem i min brf och i varje brf. Så när det gäller Riksbyggen, är vi medlemmar hos varandra, kan man säga.

- när det gäller HSB, måste varje medlem vara medlem i HSB först. Sen blir jag förvånad när du säger att man inte är medlem i sin egen Brf också. Tar du inte fel här? Kan någon detta?

- när det gäller ”för ett utträde om styrelse eller medlemmar inte tycker det” är det så att jag arbetar i första hand för att upplysa de övriga styrelseledamöter i min förening att det kostar pengar att anlita Riksbyggen, och att vi tjänar på att gå ut. Även om mitt mål är att anlita någon annan förvaltare, försöker jag i första hand ta reda på fakta. Läs här http://hotpot.se/riksbyggen_forvaltning.htm på hur Riksbyggen tar överbetalt. Om medlemmarna visste om det, skulle de förmodligen vilja gå ut. Jag arbetar alltså i första hand i att informera. Riksbyggen-representant har fram till nu haft alla svar på alla frågor (svar som passar Riksbyggen).18/03 2006 (671) e
    Kommentar av Admin
Jo, visst är man medlem i sin förening!


Svante Medlem
Hemsida

Styrning eller ledning, är det någon skillnad?

Hur är det i er förening?

17/03 2006 (667) e


Bernt medlem
Hemsida

HSB = Karaokekapitalism

17/03 2006 (666) e


G-I
Hemsida

Eller så säger man vad man tycker. Om man är redan medlem i en brf, behöver man inte vara medlem i HSB också.

Vad är detta medlemskap bra för?

Det tredje alternativet är att arbeta för att föreningen ska ut ur HSB, men detta alternativ skulle "Ledamot i Brf" tydligen aldrig komma på själv. Konstigt.

Ärligt talat: att skriva "så accepterar man reglerna, [...] eller så flyttar man." är det sjukaste jag har hört.
I alla sammanhang, arbetet, ideella föreningar, ett demokratiskt land, är det ett tecken på sundhet att kritisera och att vilja påverka. Saker skulle vara de de var för 2000 år sedan med "Ledamot i Brf"s inställning.
Jag blir arg att behöva läsa sådana kommentarer!!!

17/03 2006 (665) e
    Kommentar av Admin
Efterföljande inlägg i ämnet har flyttats hit.

Ledamot i brf - 668

G-i tycks inte förstå hur det hänger ihop det här med medlemsskap."Om man redan är medlem i en brf, varför ska man vara medlem i HSB också"

Du är inte medlem i brf:en utan i HSB; RB etc via din brf. Eller enkelt det är inte 2 medlemsskap, bara 1 och det är i HSB du är medlem via din brf.
Även om det är din brf som "tar" in dig som medlem när du köper din bostadsrätt.

Och varför ska man arbeta för ett utträde om styrelse eller medlemmar inte tycker det?

Det finns föreningar och HSB regioner som funkar.


Ledamot i brf
Hemsida

Stephan, antingen så accepterar man reglerna, som att betala medlemsavgift mm eller så flyttar man.

Du har väl själv skrivit på överlåtelseavtal och medlemskap?

Barnsliga frågeställningar överhuvudtaget, därav svaret från vilket parti det nu än är.

17/03 2006 (664) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:02:20 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: