Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan
Hemsida

Stadgar och studieorganisatören

Sitter och tittar lite i HSB:s stadgar.
Det får mig att tänka till hur dåligt det är med "uppgraderingen" i takt med samhällsförändringar och människans utveckling.

När stadgarna gjordes var det väl korrekt att utse någon i styrelsen som studieorganisatör, men stämmer det idag?

Idag utgör väl inte styrelsearbetet att möjliggöra studier till medlemmarna någon stor post.

Skulle det inte till exempel vara viktigare att man utser någon ekonomisammankallande?
Visserligen har alla i styrelsen det ekonomiska ansvaret, men detsamma gäller ju även studier.

En del föreningar har lagt till fritid i studieorganisatörens uppgift. sämre verkar det vara med kulturen.

Avslutar med ett tips till de som läser detta och där föreningarna gör om stadgarna, tänk till före! Kanske ska det läggas till kultur, fritid på den som väljs som studieorganisatör?

29/10 2005 (214) e


Stephan
Hemsida

Idag ska jag berätta om BoRevisions syn på styrelseledamöter.

För något år sedan "tipsade" HSB:s ledamot sitt "företag" på 12 småsaker, om man nu kan värdera styrelsens arbetsuppgifter.

Ett bra exempel på småsak är att jag som ordförande då hade givit en boende 200kr i presentkort för att hennes p-plats var ockuperad, och hon fick den natten betala på kommunens betalplats.

I styrelseprotokollet kom den som jag anser skämtsamma texten "ersättning för sveda och värk". Detta slog Borevision ner på i brevet om anmärkningar på styrelsearbetet.

Detta brev innehöll ytterligare 12 punkter som styrelsen skulle ta upp enligt BoRevision. Detta gjordes på ett styrelsemöte där beslut fattades att 2 ledamöter dagen efter skulle formulera brevet enligt genomgången på mötet.

HSB:s ledamot var med på mötet, kommenterade inga av de förslag till svar styrelsen föreslog, och ingen reservation.

3 dagar senare kommer det ett brev från BoRevision till styrelsen, med texten "vi har fått kännedom att de svar styrelsen lämnat inte är styrelsens svar utan ordförandes".

Det jag ser som ett bevis på partiskhet mot HSB-ledamoten från BoRevisions sida är att dessa brev går till styrelsen, med "för kännedom" till HSB:s styrelseledamot?????? Kan det ha varit för att han skulle få informationen tidigare, kan man ju undra.

Hursomhelst, detta år har Borevision fått cirka 30 skrivningar från ledamot i samma styrelse, agerande 0. Inte ens en bekräftelse på mottagandet. Men som HSB själv säger, "Det kommer förmodligen ganska snart ett nytt revisionssystem". Vilket jag tror i klartext betyder att de är 100% klara på att nuvarande system är dödsdömt ur rättvisesynpunkt. Det vill säga att en revisionsbyrå ska "kolla" en rad människor i samma organisation. För mig är det att jämföra med diktatur.

26/10 2005 (213) e


stephan f.d.ordf./led.
Hemsida

Brf:arna är mjökkossor

Jag har gått igenom "min" förenings omsättning på styrelseledamöter och förvaltare.

Det är lätt att förstå att brf:erna är mycket stinna mjölkkossor.

5 HSB förvaltare som startar om varje gång inom 2 år.
En ledamot som avsagt sig uppdraget 5 gånger, kommit tillbaka lika många gånger, med krav att styrelsen ska skriva i protokoll att "vi har förtroende för dig".

Samhällsresursslöseri på allra högsta nivå. Och det finns bara en vinnare, de som sitter vid spenarna.

Dagens citat får bli från ett möte för länge sedan, från HSB:s Birgitta Mårtens, som då bara var ekonomiansvarig på HSB.
"Överskott på allkontot: beslutades att BM får i uppdrag att ordna en bra lösning med BM".
Så sant som det är sagt. De som kommer att betrakta oss som vikingar kommer att undra vad som hände vid 2000talet.

24/10 2005 (211) e


myggan
Hemsida

Vi sitter med en styrelse som har NOLL i kompetens!
Vicevärden fungerar mer som en VD,
Sköter alla kontakter med entrepenörer,alla upphandlingar sköts via vicevärd,HSBkonsult+HSB fastighetsservice!
Ställer man en fråga till Styrelsen blir svaret alltid:"ta det med vicevärden"!
Oavsett fråga!
Vi är några som kräver insyn och öppenhet,men blir behandlsde som luft-helt tyst locket på!
Medlem i HSB = med Demokrati och medbestämmande?GLÖM DET!23/10 2005 (210) e
    Kommentar av Admin
Det är nog tyvärr så att HSB-organisationen är mer att definiera som en diktatur (dessutom en rysligt dåligt skött sådan).

HSB lever på att medlemmarna inte kan organisera sig i en större grupp som är stark nog att påverka HSB, men det enda som kan göra HSB till en demokratisk och fungerande organisation är att medlemmarna står på sig, och inte ger sig bara för att det är svårt/omöjligt i dagsläget att göra sig hörd.


stephan
E-postHemsida

Avgäld

Kooperation, solidaritet och demokrati. Brukar vara ord som HSB använder sig av, när de är till fördel. Nu tar vi inte skit av någon, och vi uppfann det ena och det andra, är slogans som just nu syns i medier.

Inte mycket av detta, mer än att vi tar inte skit av någon (speciellt inte av medlemmarna) stämmer.
Nej, hemlighetsmakeri, undanflykter och underliga bortförklaringar står HSB mer för.

Hur kommer det sig att i HSB:s egna tidskrifter finns inte ett ord om att avgälden nu upphör. Det ska tydligen andra tidskrifter skriva?

HSB är förstås smarta och lägger locket på, i något som inte ens HSB kan svara på. Är det så? Att detta kommer i tryck kan jag inte tänka mig, men rådet är att öppna alla ventiler.

22/10 2005 (209) e
    Kommentar av Admin
OBS! Se Föreningsavgäld i HSB - en ej giltig avgift!


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Sajtägaren
Hemsida

HSB Malmö har beslutat att stänga sin anslagstavla (se länk ovan) när avslöjanden om HSB Malmös bredbandslösning började se dagens ljus.

Kan det bli tydligare att HSB inte har rent mjöl i påsen?

Jag hoppas att de från HSB Malmö som har information om hur det gått till hittar till detta forum och fortsätter diskussionen ostört här.

Jag kan garantera anonymitet eftersom jag inte kommer att avslöja vem som är vem. Så det finns inget att vara rädd för.

Jag kommer också att skapa en eller flera webbsidor med den backup av diskussionen på HSB Malmös anslagstavla som jag har.

Jag har dock inte det som avslöjats under de senaste två veckorna så jag hoppas att andra kan fylla i vad som sagts under denna period (dvs det som ledde till att HSB Malmö blev så rädd att de stängde ner anslagstavlan).


22/10 2005 (208) e
    Kommentar av Admin
Jag kan tillägga att det är informationschefen Bengt Skånhamre som är ansvarig för HSB Malmös anslagstavla och alltså således den som sett till att anslagstavlan stängts ner, i ett desperat försök att stoppa sanningen från att komma fram.

Om någon sedan har det avtal som gäller för bredbandet mellan medlem och HSB/Telia så är jag tacksam över en kopia av detta. HSB vill otroligt nog inte avslöja hur detta avtal ser ut, men jag hoppas att det är någon som har tillgång till avtalet.

Nu finns en webbsida med den diskussion som HSB plockat bort om HSB:s bredband. Klicka här!

HSB Malmös VD skriver följande om nerstängningen av HSB Malmös anslagstavla.

HSB Malmö har beslutat att stänga Anslagstavlan i dess nuvarande form. Vi arbetar på att finna en lösning som bättre än idag kan ta tillvara på de olika sakliga diskussioner som vill föras. Diskussioner och inlägg som idag drunknar i påhopp av olika slag och försök till förvanskningar av riktig fakta.

Vi har ingen ambition att tysta den fria debatten, däremot anser vi att vår hemsida på Internet inte är rätt forum för åsikter som vi som organisation varken representerar eller står bakom.

HSB Malmö är en demokratisk organisation som styrs av medlemmarnas intresse för det goda boendet. Vårt övergripande intresse är att skapa största möjliga nytta för medlemmarna i frågor som har betydelse för boendet och förvaltningen av bostadsrättsföreningar. I den nuvarande formen bidrar inte Anslagstavlan till att uppnå det målet.

Malmö den 20 oktober 2005

Greg Dingizian
Verkställande direktörHSB har ingen ambition att tysta den fria debatten, skriver Greg. Ändå är det exakt vad man gör!

Det måste vara väldigt besvärande att det kom fram att HSB plockar medlemmarna i Malmö på 29-36 miljoner kronor per år (i ren förtjänst) bara för bredbandsuppkopplingen... och att de nu vill ha ännu mer!

HSB Malmö försöker skylla nedstängningen av anslagstavlan på att det förekommit "påhopp" och försök till förvanskningar av riktig fakta.

HSB har inte gjort ett enda försök att stävja något påhopp! HSB har inte ens antytt att det förekommit påhopp, medan HSB samtidigt tillåtit personliga påhopp mot de som kritiserar HSB. När kritiken blir för stark mot HSB så väljer de att definiera detta som påhopp och som skälig grund för att stänga ner forumet för medlemmarna (på precis samma sätt som enskilda brf-styrelser gör när det blir kritik mot styrelsen).

De sanningar som HSB Malmö försöker vända till "förvanskningar" har HSB Malmö hela tiden haft möjlighet att kommentera eller dementera. Så har ej skett (om HSB skulle försöka ljuga om detta så har jag kopia av alla inlägg - inkl. en del av de inlägg som HSB Malmö censurerat - i anslagstavlan från start till den 11/10 -05).

I stället för att svara på frågor och reda ut vad som verkligen är sant väljer HSB att tysta kritiken genom att stänga anslagstavlan!

HSB skriver "Vi arbetar på att finna en lösning som bättre än idag kan ta tillvara på de olika sakliga diskussioner som vill föras.". På ren svenska betyder detta; "Vi har ingen lösning på hur vi ska kunna styra de debatter som förs så att HSB inte kan kritiseras, men om vi hittar en sådan lösning kommer vi kanske ge medlemmarna möjlighet att diskutera, under strikt kontrollerade former".

HSB skriver "... anser vi att vår hemsida på Internet inte är rätt forum för åsikter som vi som organisation varken representerar eller står bakom". På ren svenska betyder detta att kritik mot HSB är inte tillåtet!

Jag tror att det inte är så svårt att förstå för vilken normalbegåvad person som helst vilka de riktiga skälen var för nerstängningen av anslagstavlan!

Jag hade inget bestämd åsikt om Greg D. tidigare, men efter vad Greg nu skrivit så visar detta att han i praktiken är av samma skrot och korn som många andra på HSB. Det blir med andra ord ingen förlust när Greg nu försvinner från HSB.


Stephan
Hemsida

Tillägg.

HD har även fastslagit i denna dom avseende avgäld, att Trots att stadgarna säger att HSB ska godkänna eventuellt utträde av bostadsrättsföreningar, gäller inte detta. Med andra ord; HSB har ingen vetorätt avseende utträde. Stadgar är ihåliga på en rad andra skrivelser också.

20/10 2005 (205) e
    Kommentar av Admin
OBS! Se Föreningsavgäld i HSB - en ej giltig avgift!


stephan
Hemsida

Avgäld

HSB har efter 15års stridande mot sin lilla bostadsrättsförening S:t Erik gett upp att kräva dem på afgäld.
Dvs som det hette från början, på 1800-talet när staten "snodde" storbönderna på lite pengar.

Högsta Domstolen har fastslagit att föreningar som går ur HSB, inte behöver betala denna avgäld (som är den stavning som nu används).

Men ordet kanske går i graven med detta HD-beslut. Kooperationen och ideologin får en knäpp på näsan?
Tillvaratar verkligen brf-styrelseledamöter medlemmarnas ekonomiska intressen?
Då HD har fastlagit lite förenklat att "HSB kan inte ta betalt för något som inte är en tjänst".

Jag vet inte hur mycket som betalas i dag av föreningarna i avgäld, men vet att där jag bor betalade föreningen 2 miljoner under en period mellan 1980 och år 2000.
Eller som det också finns skrivet 2,5% av produktionskostnaderna.

Heder åt HSB som när de lånade ut pengar till vår förening, och höjde produktionskostnaderna med 5 miljoner, lät oss slippa avgäldstillägg.

20/10 2005 (204) e
    Kommentar av Admin
OBS! Se Föreningsavgäld i HSB - en ej giltig avgift!


stephan
Hemsida

Ja, en av de största i landet, snyggt i detta är även flertalet vattenskador i första åtgärdade huset.
Och tiden; blir brrr för medlemmarna snart. Entreprenaden klar mars?

16/10 2005 (203) e


Sven (medlem)
Hemsida

Jag tyckte först att det stod 10.000 och tyckte inte att det var så mycket att bråka om . 10 miljoner däremot låter väldigt mycket. Är det en stor förening?

15/10 2005 (202) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.