Sida: << | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


JA

Det kanske är som du säger, det är inte något problem att motioner inte skrivs, alla kanske är nöjda. Men det vore kul om någon mer än styrelsen och några få medlemmar visade något som helst intresse för föreningen. Tycker vi i alla fall!

7/11 2006 (1382) e
    Kommentar av Admin
Exakt.

Och det är ju absolut inte så att man behöver vara missnöjd för att skriva motioner.

Motioner är ju ofta förslag till förbättringar, och det existerar ingen förening som är perfekt med allt som önskas och med allt som behövs på något sätt för samtliga boende, har aldrig gjort så och kommer aldrig att göra så.

Motioner kan dessutom mycket väl underlätta för styrelsen i sin exekutiva funktion.

Det är trist att engagemanget är så dåligt bland medlemmarna.

Nu är det ju inte precis alla styrelser som likt er ser en fördel med motioner, men för de styrelser som inte är "anti-motioner" kanske man måste ta till drastiska metoder för att få medlemmarna att engagera sig och skriva motioner... ?


G-I

Ja, varför är det ett problem att motioner inte skrivs?

7/11 2006 (1380) e


JA

Problemet i vår föreningen är att överhuvud få in några som helst motioner. Har inte förkommit några på de senaste 10 åren (gissning)

7/11 2006 (1377) e
    Kommentar av Admin
Jag skulle gissa att er förening är långt ifrån unik i denna fråga... tyvärr.


Admin

FÖRSLAG PÅ MOTION FÖR ALLA FÖRENINGAR

Har för några dagar sedan lämnat in mina motioner till kommande årsstämma, den största lunta jag någonsin skrivit, och med rätt stor säkerhet världsrekord.

Varför blev då min samling motioner så omfattande? Jo, det är för att jag denna gång tog alla gamla motioner som styrelsen avslagit och körde dem ett varv till. Denna gång med kommentarer till de mer eller mindre märkliga svar styrelsen givit till de tidigare motionerna.

Svaren på motionerna från styrelsen har varit varierande, vissa utan någon som helst koppling till den aktuella motionen, andra helt felaktiga... det ena svaret värre än det andra.

De har en sak gemensamt, och det har varit att försöka få medlemmarna att avslå i princip alla motioner.

De har förresten en sak till gemensamt. Inte en enda enda motion av åtskilliga hundra motioner har utretts av styrelsen. INTE EN ENDA MOTION !!! Det har bara varit styrelsens personliga tyckande som styrelsen framfört.

Jag föreslår att alla skriver en motion där det står;
Innan motionerna kommer medlemmarna till del med styrelsens skriftliga svar så måste styrelsen ge medlemmen en möjlighet att kommentera styrelsens svar på motionen, och denna kommentar ska införas i utskicket till medlemmarna. Med andra ord. Sista ordet ska alltid vara medlemmens (inte styrelsens).

Bara denna lilla enkla förändring skulle kunna vara helt revolutionerande för föreningarna. Helt plötsligt så skulle det bli någon mening med att lägga ner tid på att skriva motioner.

Styrelsen skulle därmed tvingas att ge någon form av vettiga svar på medlemmarnas motioner när de vet att motionären kan ge styrelsen svar på tal.7/11 2006 (1376) e


G-I

Vad jag ville säga är, om det är 6 namn som inte stämmer på listan, borde då nämnas vilka de 6 namn är. Det kan vara så att de 6 namn var giltiga då, men att folk har flyttat, t.ex.. I vilket fall som helst förstår jag inte varför de inte avslöjade vilka dessa 6 namn är. Varför fick inte Stephan en chans att coskå dubbelkolal om detta stämmer att 6 namn inte är giltiga? Han skulle väl ha fått chansen att kolla upp det, och sen att ersätta dessa 6 namn med 6 nya, varför inte?
Och du, "koordinator", du skriver "Så är väl DU också en av dom som vet bättre än Länsstyrelsen,". Och varför inte? Är du en sådan som litar på att de som har makten alltid har rätt? Varför ska jag lita blind på länsstyrelsen? Du kan inte ana hur ofta makthavare och de som "vet bättre" ofta har fel.
Makten, ruttna kulturministrar, andra makthavare och länsstyrelser, alla som har makt måste granskas. För att makt förblindar, och granskning behövs som motvikt.4/11 2006 (1370) e
    Kommentar av Admin
Inlägg i ämnet har flyttats hit:

Koordinator (IP: 213.66.117.250) - 1371

G-I
Har DU träffat Stephan i verkligheten?. Det har jag gjort, och det var ingen höjdare. Stephan, har under 7 år varit ordförande i den brf som jag avflyttade ifrån för 1 år sedan. Nuvarande styrelse, håller fortfarande på med att rätta till dom fel/brister/vanvård, som föreningen utsattes för under den tid Stephan var ordförande. Så allt som han skriver i sina inlägg, får man ta med en stor nypa salt. Men har man inte träffat honom, utan bara tagit del av hans inlägg, så kan han uppfattas som en trovärdig person. Nej jag tror inte alltid på dom som har makt/position, här i livet. Men man bör kontrollera sanningshalten hos Stephan, innan man ställer sig bakom hans inlägg. Det finns flera färger än bara svart och vitt på färgskalan.


Admin

Personkemin kan inte alltid stämma mellan olika människor (speciellt inte mellan människor som inte är rädda för att uttrycka sina åsikter och andra). Men för den sakens skull finns det ingen anledning för dig att komma med barnsliga nedvärderande förolämpningar mot varken Stephan eller andra i detta forum.

Bemöt fakta med fakta i stället... om du kan!

Din luddiga personliga åsikt att nuvarande styrelse håller på att rätta upp de fel/brister/vanvård som förekom under Stephans tid i styrelsen, får stå för dig. Jag tror att vi som läst hur dagens styrelse beter sig kan uttolka att denna styrelse inte är kapabel för sina uppgifter oavsett om vi tar Stephans uppgifter med en nypa salt eller ej.

Sedan består aldrig en styrelse bara av en enda person.

Slutligen; om du inte kan bemöta Stephans inlägg med konkreta saker så tror jag de flesta är intelligenta nog att förstå vem som har rätt. Det är väldigt många från Stephans förening som är inne och läser i detta forum, men ännu så länge är det ingen som kunnat komma med något konkret påstående om att Stephan skulle ha fel i något av vad han skrivit här.
Man ska alltid ta allt med en nypa salt, men om ingen kan argumentera mot vad en person säger så får nog det sunda förnuftet råda där man måste inse att det nog ändå måste vara som den personen säger.

Just att det är så många i detta forum gör att allt vad Stephan, jag eller andra säger får en sorts automatisk kontroll av sanningshalten. Skulle något vara fel så lär det snabbt upplysas om av andra.


G-I - 1372

Jag har träffat Stephan (jag bor i hans grannkommun), och pratat i telefon med honom, och mailat. Stephan kan mycket om brf:ar och om Triksbyggen.

Berätta gärna vad styrelsen han satt i gjorde för fel. Då kan vi diskutera fakta.


Admin

Det är tyvärr ofta så att om man inte har några argument/fakta att komma med så tar man till personangrepp i stället, så som "koordinator" här gjort.

Att bara kasta ur sig anklagelser utan att ens kunna ge det minsta exempel tror jag inte lurar särskilt många.

Vi har sett åtskilliga exempel på detta här tidigare. Skulle vara intressant att analysera de bakomliggande skälen till att vissa beter sig på detta märkliga sätt.


Stephan - 1374

Fakta Väduren

Jag Stephan blev invald i Vädurens styrelse 1993, ordförande mellan 1997-2004= 7 år (enda rätt du har kordinator).
Föreningen höjde avgifterna med cirka 60% 1990 då ordförande hette Torben Swede. Samme man som hoppat av och blivit invald 5 gånger i styrelsen 3 av dessa har försigåtts att han var sammankallande i valberedningen (inget gott betyg?)

Fram till nu från 1990 har inte föreningen höjt avgifterna. (mitt fel?) Mellan 1993 0ch 2004 gjordes entreprenader för 100 miljoner, utan avgiftshöjning utan avskrivningar, därutöver betalades det av fastighetslån från dåvarande 85 miljoner till 65 miljoner. (nya styrelsen har tagit upp ett nytt lån på 15 miljoner och under 2 år gjort 30-åriga avskrivningar för 53 miljoner).

Lite skillnad.
Du kordinator varför skrev du aldrig och klagade på styrelsen när du bodde här?
Newj gömma sig och skjyta den som idag försöker visa de bevis på ockret och förskingringen som sker nu, och som man skyller på tidigare styrelser det ger inget.
Var lite reko och skriv till mig istället och fråga eller framföra dina synpunkter.
Här har du mailadress stephan@ownit.nu

Jag kan ju hoppas det är sant att du flyttade från föreningen och fick dina 450 000kr som lägenheterna är värda idag mot 10 000kr, 1993 när jag blev invald i styrelsen.


Fd. ledamot i brf

Ja 94 namn men 6 st var ej godkänd. Ex om 2 sammanboende i samma lgh är medlemmar räknas det som 1. Det är likadant vid en årsstämma, det är bara 1 röst/lgh även om båda är medlemmar som äger den.

O polisanmäla styrelsen för stöld... han har ju kontaktat kommunen som inte brytt sig. Det är väl kommunens problem o inte Stephens eller hur? Stephens "mål" är ju att sätta styrelsen på pottan, sen spelar det ingen roll hur...

4/11 2006 (1366) e
    Kommentar av Admin
Skälen till varför namnen inte blev godkända vet vi inget om... och det är i stället det som saken handlar om.

Inte att personerna ej blev godkända.

Du kan inte tänka dig att Stephans mål kan vara att få styrelsen att följa lagar och regler?


Inlägg i ämnet har flyttats hit:

kordinator (IP: 213.66.117.250) - 1368

G-I
Vad jag förstår av ditt inlägg, avseende att Stephan inte fick rätt mot Länsstyrelsen. Så är väl DU också en av dom som vet bättre än Länsstyrelsen, hur man skall handlägga Stephans ärende. Väx upp. Skaffa Dig ett liv.


Admin

Synnerligen omogen och korkad kommentar utan bäring i verkligheten, som inte hör hemma i detta forum! Inlägget bryter mot de grundläggande reglerna för detta forum!

Inte en gång till !
Var vänlig och följ reglerna !!!

PS.
Koordinator stavas inte som kordinator.


Koordinator - 1470

Admin !

I ett av dina inlägg/kommentarer, så skriver Du att Du inte är någon jurist.
När Du sedan kommenterar Stephans inlägg avseende Lika för alla, så är det enligt Dig, ett solkart lagbrott.
Försök, att var konsekvent i dina inlägg/kommentarer.
DU blir mer trovärdig då.


Admin

Suck... har du inte gett upp ännu?
Vad var det nu för regler som gällde i detta forum?

Måste man vara rörmokare för att kunna något om rör?

Måste man vara yrkesfotograf för att kunna något om fotografering?

Måste man vara snickare för att kunna slå i en spik?

Måste man vara styrelseledamot i en brf för att kunna något om styrelsearbete?

Etc. etc.


G-I

Stephan hade 94 namn, vilket är mer än 10 %. "Att påstå att 5 st. är ogiltiga" kan inte vara lagligt om man inte kan/vill nämna vilka 5 dessa är. Om styrelsen eller länsstyrelsen räknar bort 5 st. måste kunna säga vilka 5 dessa är, så att steåhan kan dubbelkolla de här och se om det stämmer. Oförskämd att inte berätta vilka dessa 5 är.
Men Stephan, kan du inte bara kompleterra lite din lista med 10 namn, och skicka den igen?


4/11 2006 (1365) e


Fd. ledamot i brf

Stephen hade ju inte 10% av medlemmarna......tydligen kan någon stadgar/lagar bättre än han. Länstyrelsen lär ju ha bättre kunskaper oavsett vad brfstyrelsen skrivit till Länstyrelsen.

4/11 2006 (1364) e
    Kommentar av Admin
Som sagt, det fanns 10 % av medlemmarna, och problemet är att Länsstyrelesen inte berättar skälen till varför namn ej godkänts.

Det är löjligt att tro att Länsstyrelsen nödvändigtvis har bättre kunskaper. Så fungerar det inte. Man kan tycka att de borde ha det, men verkligheten kan vara en annan.

Verkligheten kan t.ex. vara att Länsstyrelsen låtit sig manipuleras och vilseledas av styrelsen i föreningen.


myggan

stephan!
Har ni haft en extrastämma om granskning och 10% röstade för?
Listan du pratar om är det en lista där ni begär en extrastämma eller vad menar du?
Vem ogiltigförklarade listan?
Känner nämligen igen detta.
En styrelsemedlem prata om att "det ska va 2 s inte ett"
Ogiltig skreks det!
Ordningsföljden för en granskning är:
Lista med minst 10% som begär extrastämma med en punkt.
Att utse en granskningsman.
Sedan röstar ni och förslaget går igenom.
Sen har styrelsen att begära en granskningsman hos länstyrelsen som utser en sådan.
Om inte styrelsen begär en granskningsman så utser länstyrelsen det i alla fall.En revision kommer från okänd källa
Vad va det han sa?
250 tusen
hur vet han det=
sista notering som kom till medlemmarna var 64.5 tusen
Ska inte alla föreningar ha en granskning
Går det så går det
Genom denna sida så kommer det att fungera

3/11 2006 (1361) e


stephan

Länsstyrelsen

Idag nästan 5 månader efter Vädurens stämma där jag begärde granskning av styrelsen kommer beslutet från Länsstyrelsen.

Avslag: motivering av de 94 namn jag hade fått på listan var endast 88 godkända, av föreningens 889 bostadsrättslägenheter som hyrs ut med bostadsrätt.

Inget besked vilka namn som inte var giltiga, endast lite text om styrelsens inkomna brev (som skrivits av anlitade advokater, med uppskov och bortförklaringar).

Men skam den som ger sig, på måndag lämnar jag in polisanmälan till att börja med avseende stöld av kommunens egendom. Styrelsen beordrar entreprenörer att skruva ur 5000kronors armaturer från vägar kommunväg som gränsar till föreningen parkeringar. Föreningen har bytt ut föreningens för 6 år sedan nyuppsatta 9metersbelysningsstolpar mot små parkbelysningsstolpar och vill inte att de boende ska kunna jämföra "gamla" belysningen mor den nya mycket sämre belysningen.

3/11 2006 (1359) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 8/02-2023 13:55:28 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: