Sida: << | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Stephan
Hemsida

Förtydligande, det är/var inte på KWH-kostnaden för elen som de i Gävle "bara" fick 5 öre kvar av 26 öres sänkning.

Det var övergång från kollektiv till individuell avläsning/betalning som Home Solution (HSB-delägt då) roffade åt sig den största vinsten.

Avseende HSB:s förhandlingar med elbolag på den förhandlingsbara delen förbrukningen 30% av totala elkostnader tror jag HSB använder lite mer raffinerade förhandlingskunskaper för att tjäna en liten "hacka" själva.

HSB bygger ju som alla vet och el måste ju dras fram till husen. Här tjänar eventuellt HSB någon % av kostnaderna.

13/01 2006 (430) e


G-I
Hemsida

Det är inte bara volymen, det är en vilja att förändra och förbättra. Förhoppningsvis blir HSB bättre i framtiden tack vare detta debattforum. Kommunikation, granskning, kritik, ideer är sånt som brukar förändra saker. Att lita på den etablerade makten leder till apati. Volymen gör inte allt.

13/01 2006 (429) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Min förening ligger under HSB Norr det gör nog inte Stephans.

Anledningen att tex HSB kan göra bra avtal är ju volymen, se bara på Bredbandsavtalet som är på gång nu.

13/01 2006 (428) e


G-I
Hemsida

Så, enligt vad Stephan säger, var HSB ganska dålig på att förhandla elleveranrörer för några år sedan, men det verkar som om de har nu blivit bra (i alla fall där Ledamot i BRF bor men kanske på andra ställe också).

Det jag vill spekulera här är att HSB kan ha blivit bra för att vissa föreningar har tryckt på, kanske är det t.o.m. så att "Ledamot i BRF" har nu billig el från HSB för att Stephan var en som kritiserade HSB:s beteende för några år sedan! Fast detta är ren spekulation. Kan ju ha varit någon annan än Stephan, men någon/några måste ha insett ha inte allt var rätt då.

13/01 2006 (427) e


Ledamot i BRF
Hemsida

HSB tar inget av det avtalade priset. Jag har hört det förut, men nu har vi 2-årsavtal o det kWh-priset vi erbjöds, tror det är 29,1 öre/kWh + moms är det vi betalar när fakturan kommer från Skekraft.
Plus skatter osv.

Så dom har ingen "provision" per kWh som en del påstår.


12/01 2006 (426) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Stephan
Hemsida

Topp ledamot i brf.
Nu börjar vi kanske förstå varandra.
Tiderna förändrades mycket snabbt efter den tiden jag talade om avseende elkostnader.

Idag har HSB "ramavtal" med många elbolag, men då gällde i princip endast Vattenfall-HSB, så även HSB kan om de vill. I slutänden tror jag nog tyvärr att de gör detta för att tjäna pengar. För de gör det inte av ideella skäl till föreningarna. Så funkar inte "marknaden".

Nyligen gjorde HSB sig av med Home Solution, ett företag i företaget (blev inte gammalt innan försäljning).

Vår förening tog in anbud nyligen från 5 företag som sysslar med samma som HS =individuell elmätning.

I Stockholm under miljonprogrammet byggdes massvis med föreningar där elen var kollektiv. HS var dubbelt så dyrt som lägsta och mer än 25% dyrare än det näst högsta priset.

Jag var i Gävle på studiebesök där de gått från kollektiv elmätning till individuell genom HSB. Föreningen fick sänkta kostnader med 26 öre per KWH, tyvärr blev det "bara" 5 av dessa ören till föreningen, resten tog HSB.

12/01 2006 (425) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Hos oss har HSB tagit in offerter från 5 elleverantörer där sedan alla föreningar via HSBs ramavtal kunnat teckna bra pris på el.

Det blev Skellefte Kraft. Jag blev uppringd av Vattenfalls förs (utanför HSB avtalet) men han kunde inte komma ens i närheten av det av HSB upphandlade priset. Det skiljde 7-8 öre/kWh (2003).12/01 2006 (424) e


Stephan
Hemsida

Hej ledamot i brf.
Kul att du berättar lite om dig och skrev ett som jag ser sakligt inlägg.

Jag har sagt det förr, att det av HSB:s 4000 föreningar måste finnas en del styrelser som är bra och gör rätt saker. Oftast är det väl så att funkar det behöver/skriver man inte något om hur bra det är. Medan tvärtom så vräker vi på.

Men här kommer dilemmat in som jag ser det med stora kolosser. Om HSB och andra företag idag verkligen skulle värna om "sina" föreningar hade det fungerat på ett helt annat sätt. Distrikten skulle dela med sig av "bra grejer" HSB:s hemsida skulle se helt annorlunda ut. Tyvärr har pengarna tagit över så mycket i samhället, alla vill bara vara bäst. Därför hjälps det inte till utan stjälps hellre.

Ett exempel på hur det fungerar i vårt distrikt. Jag höll ett föredrag om eltaxor för 3 år sedan. 15 ordförande var samlade och jag började med att fråga hur många som funderat på att konkurrensutsätta Vattenfall som alla föreningar hade som leverantör. Alla tittade på HSB:s "Höjdare" som var med innan det kom fram att ingen hade ens diskuterat frågan i någon styrelse. I och för sig hade inte avregleringen av el varat så länge då, men i alla fall 4 år.

Med detta vill jag säga att man inte kan vara lojal mot allt och alla. "Vi" var den första föreningen i "vårt" distrikt (32 föreningar) som lämnade HSB:s förvaltning, som fram till för 10 år sedan var tvång. Men istället för frågor hur det gick/går, kostnader, m.m. skylldes det till exempel på att andra föreningar fick höjda kostnader och sämre skötsel på grund av "vårt svek". Ett svek som jag tror kommer att få HSB att inse att de måste utvecklas i takt med samhället och tekniken. De har haft det för lätt, därav kommer fler och fler problem.

Jag kan jämföra med Riksbyggen som jag har varit anställd hos sedan 1979. I takt med att föreningarna "mjölkades" anställdes fler och fler, detta för att inte "behöva" ge bort vinsten? Kraven är ju inte lika höga som i "privata företag".

Det är bara att räkna alla intäkter HSB får in varje år, förutom det som ger vinst i form av tjänster. Med min matematik har de inte gått vinst någon gång under "moderna tider".

12/01 2006 (423) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Stephan du hade inte ett enda rätt i dina gissningar.Jag är inne på 11:e året som ledamot, förslagen jag medverkat i är fler än ett, jag har inte gått på HSB-ledamotens "uppgift" för sitt bolag ej heller bevaka och "fixa uppdrag åt HSB".

Det jag tycker är att ni blåser upp "småsaker" till gigantiska problem. Som ska lösas med extra stämmor o gud vet allt. Jag har sagt det förut o säger det igen, använd sunt förnuft det löser många bekymmer.

En här påstår bla att styrelsemedlemmar inte engagerar sig för medlemmarna, sitter bara där för egen sak osv.

Vår styrelse är en bra fungerande styrelse som uppnått bra resultat, gjort stora förbättringar o besparingar men är det att bara se till sig själv? Bra beslut gynnar ju även styrelsens medlemmar då vi ju oxå bor här.12/01 2006 (422) e


Stephan
Hemsida

Ja du "ledamot i brf", jag vet inte om det är du som skrivit alla "led....brf". Hur som helst jag känner igen ditt sätt att "kritisera". För mig är, för att kritisera bör man tycka till. Inte bara kritisera för kritiserandets skull, att någon tycker något.

Skulle jag gissa mig till din erfarenhet av brf styrelsearbete skulle jag säga du har varit ordinarie ledamot 2 eller 3 år. Förslag du lagt "i sin ordning" skriftligt till kallelsen med "förslag" är inte fler än ett. Du har även gått på HSB-ledamotens "uppgift" för sitt bolag. Bevaka och "fixa uppdrag åt HSB".

Jag vill ge dig ett råd. När du kritiserar något/någon gör det sakligt med egna synpunkter. Använd inte ord som du inte är helt klar över vad de innebär. Ställ frågor istället för att "tycka till" och dra förutfattade meningar av det som skrivs.
Kortare sagt TÄNK TILL FÖRST.

12/01 2006 (421) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.