Sida: << | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


myggan
Hemsida

Bredband 100 mbit och IP-telefoni för 150 kr/mån, 3-års avtal....
Tala om resten med då!

Samtliga medlemmar måste ansluta sig.
Rätt hastighet skall vara 100 ner- 10 upp.
Samt att detta pris läggs på samtliga medlemsavgifter!

22/03 2006 (720) e
    Kommentar av Admin
Plus många, många andra fel och underligheter i detta dunkla erbjudande, som ger intryck av att vara så bra, och som säkert lurar många.

Det skulle vara intressant att veta om HSB vet vad de tecknat avtal med Bredbandsbolaget för.

Antingen vet HSB detta och försöker medvetet dölja sanningen för medlemmarna, eller så vet inte HSB detta för att de är så oerhört inkompetenta.

Jag tror jag vet.
HSB har säkert lärt sig från HSB Malmö (med sin bredbandslösning) hur lätt det är att lura medlemmarna (där det dessutom är ytterst sällsynt med ledamöter i styrelsen med tillräcklig IT-kompetens för att kunna förstå avtalen), och hur lätt det sedan är att tysta kritiken när medlemmarna så sakta börjar upptäcka sanningen.

Ett hett tips till styrelserna i HSB-föreningarna är att noga analysera avtalet och konsultera experter inom området, kräva svar på alla obesvarade frågor, ta fram de kostnader/avgifter som egentligen gäller, sammanställa vad som egentligen ingår, vad som behöver köpas till och vilka tilläggsfunktioner som finns till vilket pris, samt att inte utelämna någon information till medlemmarna, innan avtal tecknas.

Till medlemmarna vill jag särskilt understryka att ni måste ställa krav på att styrelserna utför sitt uppdrag enligt ovanstående.
Du kan t.ex. som medlem begära en kopia av avtalet med Bredbandsbolaget.


PS.
OBS! Jag säger inte att Bredbandsbolaget är dåligt. Vad jag säger är att informationen är bedrövlig... för att inte säga bedräglig. Ingen verkar veta vad de ger sig in på, vad de får eller vad den verkliga kostnaden blir och jag tycker inte det ska fungera så att HSB samarbetar med leverantörer för att föra medlemmarna bakom ljuset.
Om HSB haft ärliga avsikter så hade HSB kört med öppna kort.


Sven (medlem)
Hemsida

Från HSB:s hemsida:

Bredbandsinstallation - förnyat avtal 2005

HSB har tecknat ett nytt förmånligt avtal med Bredbandsbolaget för bredbandsinstallation. En förutsättning för att du som medlem ska kunna nyttja avtalet är att din bostadsrättsförening, som är ansluten till HSB, tecknar avtal med Bredbandsbolaget.

HSBs avtal med Bredbandsbolaget förnyades den 10 mars 2005 och erbjuder en mängd förmåner - såväl tekniska som prismässiga.

Avtalet välkomnar såväl nya kunder som gamla som vill förlänga sina avtal. Man kan antingen förlänga eller ansluta individuellt som enskilt hushåll, eller i ett gruppavtal där en hel bostadsrättsförening ansluter sig gemensamt.

Gruppanslutningsavtal
Gruppanslutningsavtal innebär att er bostadsrättsförening tecknar ett gemensamt avtal med Bredbandsbolaget gällande Internetaccess och/eller IP-telefoni.

· Tillgång till Internetaccess - 143 kr/månad och lägenhet.

· Tillgång till IP-telefoni - 49 kr/månad och lägenhet.

· I de fall då bostadsrättsföreningen vill ha bägge dessa - Internetaccess samt IP-telefoni - utgår ytterligare rabatt, vilket ger en kostnad per lägenhet på 150 kr/månad.

Individuellt avtal
När er bostadsrättsförenings avtal med Bredbandsbolaget löper ut har ni möjlighet att skriva ett förlängningsavtal på 2 år. I samband med tecknandet av detta avtal erbjuds medlemmarna följande priser:

· Bredband - 275 kr/månad (med autogiro 265 kr).

· Bredband för personer som är 60 år eller äldre - 225 kr/månad (med autogiro 215 kr).

· Dessutom har man möjlighet att få telefoni till ett pris av 99 kr/månad (samtalstaxa tillkommer).

Övrigt
- Priserna erbjuds även de bostadsrättsföreningar som sluter ett nytt anslutnings- eller uppkopplingsavtal. I bostadsrättsföreningar som har DSL-lösning kommer de boende att få tillgång till det nya priset från och med den 1 januari 2006.

- Startavgiften för en ny Internetabonnent är 420 kronor (15% rabatt mot ordinarie pris).
Startavgiften för IP-telefoni är i dagsläget 275 kr. Startavgifterna betalas av varje boende var för sig. Det gäller även vid en GAN-lösning.

- Boende erbjuds även 8 % rabatt på 100 Mbit.

- För de abonnenter som väljer att betala med autogiro utgår en rabatt på 10 kronor.


Sedan föregående text skrevs så finns inte 10Mbit-tjänsten kvar hos BBB utan alla har eller ska uppgraderas till 100/10 Mbit för samma pris som tidigare.

22/03 2006 (718) e
    Kommentar av Admin
Ja, bara rappakalja!

Jag kan inte tolka det på annat sätt än att HSB medvetet försöker vilseleda medlemmarna, dels med den information de uppgivit, dels med den information de inte velat avslöja.

Naturligtvis har Bredbandsbolaget på sina webbsidor varken den information som HSB uppgivit eller den information som saknas.


stephan
Hemsida

Hur mycket kostar detta bredband?

En förening på 500 lägenheter får x MB bredband och telefoni för 150kr/mån.

250 tecknar avtal med föreningen eller bbb.
Om de boende betalar direkt till bbb 150kr/mån så blir intäkterna till bbb 37 500kr/mån. Sen får föreningen betala lika mycket för ej använda abbonemang. det gör att du betalar 75kr till i månaden genom avgiften till föreningen och din granne som inte har bredband betalar 75kr för ingenting.

Kan nästan garantera att detta säljs in med "lägenhetens värde höjs". 150 + 75 = det som de flesta tror tydligen är att man får höghastighetsbredband för 150kr/mån, vilket jag härmed säger att det inte är sant.

Typisk kollektivfint?

22/03 2006 (717) e


stephan
Hemsida

Vad står det på bbb:s hemsida?

Vanligaste frågor
Varför får inte alla Bredbandsbolagets kunder en uppgradering i uppkopplingshastigheten till 100 Mbit/s?

För tillfället kan vi bara leverera upp till 100 Mbit/s nedströms och upp till 10 Mbit/s uppströms via bredbandsuttag.

Vi kommer fram till juni 2006 att bygga ut vårt nät. Tyvärr gäller det än så länge inte följande orter; Falun, Västervik, Örnsköldsvik, Skövde och Värnamo.

Hur mycket kostar detta bredband?

En förening på 500 lägenheter får x MB bredband och telefoni för 150kr/mån.

250 tecknar avtal med föreningen eller bbb.
Om de boende betalar direkt till bbb 150kr/mån så blir intäkterna till bbb 37.500kr/mån.

Sen får föreningen betala lika mycket för ej använda abbonemang.
Det gör att du betalar 75kr till i månaden genom avgiften till föreningen och din granne som inte har bredband betalar 75kr för ingenting.

Kan nästan garantera att detta säljs in med "lägenhetens värde höjs". 150 + 75 = det som de flesta tror tydligen är att man får höghastighetsbredband för 150kr/mån, vilket jag härmed säger att det inte är sant.

Typisk kollektivfint?

22/03 2006 (716) e


G-I
Hemsida

Visst får vi billigare el genom att använda ett avtal som Riksbyggen har förhandlat, och det är väl bra.

Det som är dåligt med Riksbyggen är andra saker:
att ha en styrelsemedlem från Riksbyggen (eller HSB) är inte rätt.

På frågan: "Tycker du att det är bra att vårt avtal med RB tillåter Riksbyggen att ta betalt för icke gjort arbete?" får jag svaret:
"Jag kan inte svara, jag kan inte arbeta mot min arbetsgivare.".

Nej, vad hade jag förväntat mig.

Jag tycker själv att det är bra att ha en "expert" utanför vår styrelse, men helst ska han/hon tillhöra en oberoende organisation, inte bunden till HSB eller Riksbyggen.

Hela förvaltningsbranschen behöver konkurrensutsättas. Nu har HSB och Riksbyggen alldeles för lätt, med starka bindningar till föreningarna.

Jag hoppas att det kommer uppstickare snart, mer villiga att hjälpa (hälften av min arbetstid för styrelsen går till att försöka få tillbaka pengarna som Riksbyggen har tagit ut för mycket, eller att förhindra dem att ta mer i framtiden).

22/03 2006 (713) e
    Kommentar av Admin
Riksbyggen-ledamotens svar ("Jag kan inte svara, jag kan inte arbeta mot min arbetsgivare") visar med all önskvärd tydlighet hur det fungerar för den som ev. inte redan fattat problemet med ledamoten från HSB/RB i styrelsen.

Se även;
Riksbyggens förvaltning


stephan
Hemsida

Kallelse till extra stämma

Val av styrelse.

"Därför blir det en extrastämma.
Att Du nu fått en kallelse till en extra stämma är mycket ovanligt och beror på att en medlem ansett att mötesordföranden på stämman den 25 maj 2005 inte gått till väga på rätt sätt.

Trots att vi ska ha val till styrelsen igen redan i maj så har en medlem stämt vår förening till Tingsrätten för att försöka få valet av styrelse förra året ogiltigförklarat.

Att gå via Tingsrätten för att välja en ny styrelse anser åtminstone vi i nuvarande styrelse är att gå alldeles för långt.
Vi tycker att det är medlemmarna som skall avgöra det, inte en domstol


Fakta:
Ovanstående är skrivet av HSB-ledamoten
27 maj skriver jag och talar om att det valdes in en icke medlem, att förslaget till styrelse föreslogs av en icke medlem, ej heller ombud, fanns alltså inte i röstlängden någon av dem.

Detta brev mottogs och skrevs på av ordföranden med namn och mottaget informationen.
2 månader senare skriver jag till styrelsen och talar om att innan klandertiden går ut kommer jag att skicka in klander till Tingsrätt, om inget händer (detta har troligtvis inte HSB-ledamoten tagit del av då han bara läser styrelseprotokoll.

I september anlitar styrelsen en advokat, vars utlåtande blir att styrelsen måste låta styrelseickemedlemmen avgå, och att styrelsen måste kalla till ny stämma.

Denna stämma som nu jag "är boven i dramat till" med att jag anser att ordföranden för stämman gjorde fel och därmed stämt föreningen.

Inte lätt att vara positiv till HSB?

22/03 2006 (712) e
    Kommentar av Admin
HSB:s strategi tycks genomgående vara "anfall är bästa försvar".
Om det är något som HSB lägger ner energi på så är det att försöka trycka ner enskilda medlemmar. HSB borde skämmas !

I stället för att försöka förklara sitt agerande eller att korrigera begångna fel så vill HSB, på ett infantilt sätt, angripa den som har mod att göra sin röst hörd... detta i ett desperat försök att få andra medlemmar att känna en aversion mot de som inte är rädda för "överhögheten", och i hopp om att alla andra ska "lära sig" att inte kritisera varken styrelse eller HSB.

Tyvärr finns det säkert medlemmar som låter sig luras och inte förstår hur det egentligen gått till.

Man kan förstå att HSB inte gillar att en domstol kommit fram till att styrelsen/HSB agerat på ett felaktigt sätt, men om styrelsen/HSB velat undvika att det skulle gå så långt som att en domstol skulle tvinga styrelsen att korrigera de fel som begåtts, så kan man fråga sig varför inte styrelsen självmant rättade upp det som de visste var fel !!!

Jag kan bara hoppas, för din förenings bästa, att medlemmarna är smarta nog att se till så att såväl HSB-ledamoten som den sittande styrelsen ryker all världens väg.


Ledamot i brf

Bredband 100 mbit och IP-telefoni för 150 kr/mån, 3-års avtal....upphandlat av HSB. Men Sven mfl ni söker ju bara nackdelar och spekulerar och drar en massa egna slutsatser.

22/03 2006 (710) e
    Kommentar av Admin
Var har du fått det ifrån att 100 Mbit bredband och IP-telefoni kostar 150 kr/mån, och vem menar du skulle kunna få detta pris?

Allt är inte vad det ser ut att vara! Ta gärna reda på fakta innan du uttalar dig.
Du som har Bredbandsbolaget själv borde ju veta.

PS.
Det är väl tur att du rättar alla fel som vi andra säger här och att du aldrig "spekulerar" och "drar en massa egna slutsatser".


Efterföljande inlägg i ämnet har flyttats hit här:

Ledamot i brf - 711

Stephen det är väl typiskt resonemang när der gäller dig, adim o några fler. Bara spekulationer, kan inte acceptera att HB gör bra saker för föreningarna, måste vara trist att leva ett så negativt liv....


Admin

Vi tar upp det som är intressant, om detta inte är till HSB:s fördel så är det så det är.

Du är varmt välkommen att redogöra för vad du tycker är bra med HSB.
Under alla dessa månader som du skrivit i detta forum har du inte lyckats hitta mer än en 2-3 saker som du tycker är bra med HSB, men kommer du på något mer så vill vi gärna höra.

Om det är positiva saker som du vill läsa om HSB så kan jag rekommendera HSB:s webbsajt.
Där finns massor med till synes positiva saker om HSB.

När det gäller spekulationer så finns det nog få ställen med så mycket fakta som du kan hitta här.
Däremot är ditt mål bara att kritisera dem som tar fram diverse fakta i ljuset som tidigare varit okända för de flesta.

I stället för att vara så genomgående negativt inställd till att det finns de som försöker uppnå förbättringar borde du vara glad för att det finns de som faktiskt engagerar sig i sitt boende.

Jag vet inte hur ditt liv ser ut, men själv lever jag ett spännande, aktivt, innehållsrikt och roligt liv.


Ledamot i brf - 714

Ja du adim, igår kom avtalet från BBB för påskrift, det börjar gälla 2006-05-01. Det är ett kollektivavtal som medlemmarna på en extra stämma i februari röstat Ja för.
Fick igår mail frpn BBB att uppgradering till 100 mbit nu påbörjas i mitt postnummerområde.
Avtalet har HSB Norr förhandlat fram.


Admin

Jag kan bara beklaga att du inte tycks ha förstått innehållet i detta avtal.

PS.
Vem är denna "adim" du hela tiden refererar till?


Sven (medlem)
Hemsida

Det här med att man kan upphandla en del saker billigare genom HSB måste väl faktiskt vara en (av de få?) fördelarna med HSB.

22/03 2006 (709) e
    Kommentar av Admin
Visst är det en fördel att handla saker billigare, men om det - som i fallet med elen - blir dyrare än vad det annars skulle kosta så är det ju inte särskilt bra.


Ledamot i brf

G-I det är väl intesvårt att förstå skillnaden mellan tex HSB och en privatperon. Privatpersonen kanske förbrukar 2-3000 kWh/år i hushållsström i en lägenhet, HSB förhandlar om 10 milj kWh/år X antal lägenheter.

22/03 2006 (708) e


G-I
Hemsida

Elpriser
När jag fick veta att vi köpte el från ett stort känt bolag (som ofta är dyr), blev jag skeptisk. Dessutom hade Riksbyggen förhandlat priset. Jag blev förvånad att konstatera att priset var ganska mycket lägre än det officiella priset de erbjöd till privata personer.


22/03 2006 (707) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 20:31:17 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: