Sida: << | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Barnsjukdomar för brf föreningar.

Riksbyggen vet jag inte men tror att de föreningarna startar på samma sätt som HSB_föreningar.
Fram till övertagandet av lekmän som styrelse efeter cirka 10år sitter det HSB-tjänstemän i styrelsen.

Dessa har ett styrelsemöte varannan månad och bevakar husens låneräntor och HSB:s intressen att få lägenheterna sålda.

de tjänster som köps in som fastighetsskötsel och liknande går ju ganska lätt att räkna ut cem som utför??
Jäv är bara första bokstaven i detta skede, men som accepteras av alla ända upp till riksdagen som i detta fall med vetskap totalt skiter i konkurrenslagar m.m????

När väduren övergick till en boendestyrelse hade HSB:s tjänstemän som avslutning på sin karriär i styrelsen haft massvis med revisorsanmärkningar, men det var ju HS själva som också som nu var revisorer (BoRevision).
Smart hade de också 2 månader innan överlämnandet tecknat 3 årsavtal med HSB på alla punkter, det vill säga mark, fastighets, teknisk och ekonomisk förvaltning.
Tror nån i detta avlånga land att HSB:s tjänstemän hade konkurrensutsatt dessa avtal.

Då tror ni fel, en bra pensionpeng, eller någon resa är nog snarare troligt att de fick för dessa 10 år utan insyn i den nystartade föreningen. Kanke en mellanchefspost var aktuellt. det finns det många både i HSB och Riksbyggen säger en som har full kontroll på detta.
Möjligen att det inte gick lika "rått" till i mindre orter?

3/03 2007 (2078) e


Jokke
E-postHemsida

Känns som pm de flesta styrelser HÄNGS ut här.
Enl egen uppfattning är det lätt att klaga över styrelsens jobb. Är själv ordf. i en liten förening.
Man sitter självklart "frivilligt" och bör ha lite intresse för arbetet men det är inte i styrelse för ett stort bolag man sitter i tex Volvo eller Hobbex.
Oftast byts också styrelsen med jämna mellanrum dvs när nyinflyttade får ta "skit" jobbet. Det blir därför oftast inga proffs som sitter med, utan det är nya arbetsuppgifter för alla i en styrelse nångång. Ofta får man jobba för föreningens skull på arbetstid och gå på möten på fritid. Hos oss är det relativt enkelt att göra förändringa då ingen annan boende har andra åsikter, ingen motion på de snart 2 år som jag suttit ordf.

3/03 2007 (2077) e
    Kommentar av Admin
Av alla föreningar - HSB:s 3.844 föreningar + Riksbyggens 1.600 föreningar (förvaltningsavtal med drygt 3 000 kunder) samt SBC:s ca. 3.600 (enl. vissa uppgifter 4.000) medlemmar i form av bostadsrättsföreningar... där SBC sköter förvaltningen för hälften av dessa - så är det bara 2-3 styrelser som "hängs ut" här. Det är på tok för lite. De styrelser som inte sköter sig måste nog hängas ut rejält om det ska komma några förändringar till stånd, men så här långt har i princip alla klarat sig. Kan du komma på något skäl till varför man inte skulle ta upp de problem som finns med styrelser som missköter sig?

Personligen tycker jag inte att bostadsrättsföreningars styrelser ska ha frikort när det gäller insyn och kritik. Speciellt med tanke på att normala demokratiska regler ofta sätts ur spel i dessa föreningar.

Jag vet att det fungerat så under alla år tidigare att styrelser har kunna komma undan med i princip vad som helst. Men säg den lycka som varar för evigt. Det är kanske dags att ta tag i problemen?

Ingen säger annat än att en styrelses arbete kan vara tufft, för de som sköter sitt uppdrag.
Men för att det finns föreningar med styrelser som sköter sig bra så kan man inte bara strunta i de föreningar där styrelserna missköter sig på olika sätt. Det ena tar liksom inte ut det andra.


Precis som du säger så blir det inte proffsstyrelser, det är lekmän som hanterar mångmiljonbelopp. Känns inte riktigt säkert för medlemmarna, och det är därför viktigt att medlemmarna har kontroll och insyn i hur deras pengar förvaltas. Så fungerar det som regel inte idag av olika anledningar.

Det handlar alltså inte om hur många styrelser som hängs ut, utan det handlar om ifall det finns något fog för den kritik som riktas mot styrelser. Jag är en av de många som klagar på styrelser och jag är inte helt oinsatt inom området. Jag har på 1.000 A4 sidor presenterat fakta som bakgrund för min kritik. Karl G. Jönsson på SDS har blivit överöst med telefonsamtal, brev och e-post från människor som känner sig illa behandlade på en mängd olika sätt. Jag vill nog hävda att det finns fog för den kritik som riktas mot styrelser... oavsett om det är lätt eller svårt att sitta i en styrelse.

Det du beskriver om att inga andra boende har några åsikter och att det inte skrivits en enda motion de senaste åren är inget unikt. Det är nog tyvärr normalfallet. Det är sorgligt att inte fler medlemmar engagerar sig och det är definitivt inget som skapar några bra förutsättningar för bostadsrättsverksamheten.

Den stora frågan är hur medlemmarna ska engageras, och vilka ska ta på sig uppgiften att börja engagera medlemmarna i sitt boende såväl som i sin personliga ekonomi? Du? Jag? HSB? Riksbyggen? SBC? Vem?
Kanske den senaste tidens skriverier i media kan vara en uppstart till mer engagerade medlemmar?Om man inte är helt ute i det blå och simmar så vet man att bostadsrättsföreningar baseras på en lögn om demokratiska förhållanden och jag tror inte någonting blir bättre av att hålla tyst om detta.

En fråga, Jokke. Länken du angav i fältet för hemsida, leder till en spamsida. Varför?


Påminnelse: Glöm inte läsa SDS på söndag!


Sven

Varning för Bahnhof!
Fick mail att Bahnhof höjt avgiften i Bolina. De har dessutom avgift om man byter/säger upp abonnemanget på 95 kr som inte står nånstans i villkoren! Klaga att du inte skall betala denna avgift!
Tänk på detta!

2/03 2007 (2076) e
    Kommentar av Admin
Från HSB Malmös webbsajt:

Banhof lämnar felaktig information till varför de höjer avgifterna i Bolina-nätet

Banhof har till sina kunder i Bolina aviserat att de avser höja avgiften för att använda deras Internettjänst. I sin förklaring anger de oförutsedda händelser inom HSB Malmö och Bolina som anledning till den aviserade höjningen.

Från HSB Malmös sida noterar vi att Banhof hela tiden har varit medveten om vad som gäller för att leverera Internettjänst i Bolina-nätet. Det finns ett avtal mellan oss. När Banhof meddelande oss sin prissättning i mitten av december 2006 ifrågasatte vi om deras meddelade priser var ”kampanj-priser” eller ej då vi tyckte att de var mycket låga. Banhof har hänvisat till att de vill vara billigast i nätet och därför inte svarat oss.

Från HSB Malmö kan vi inte mer än beklaga den uppkomna situationen och vi kommer nu att ta kontakt med Banhofs ledning för att få ett förtydligande till deras meddelande.

Med vänlig hälsning
HSB Malmö
Affärsområdet Information och information

Börje Nilsson

Bengt Skånhamre 2007-03-01


Ja, som alla kan se varnade jag för att just detta skulle hända. Billigast är inte alltid bäst.
Ett mycket fult trick från Bahnhof, faktiskt rent bedrägeri, men Bahnhof är inte den enda skurken.
HSB visste lika väl som jag att Bahnhofs priser låg under vad Bahnhof betalade till HSB, men ändå varnade HSB aldrig medlemmar för detta! Jag ser det som att Bahnhof var i maskopi med HSB.

HSB skriver;
När Banhof meddelande oss sin prissättning i mitten av december 2006 ifrågasatte vi om deras meddelade priser var ”kampanj-priser” eller ej då vi tyckte att de var mycket låga. Banhof har hänvisat till att de vill vara billigast i nätet och därför inte svarat oss.
Mycket fult av HSB Malmö som lurat sina medlemmar på detta sätt !!!
"då vi tyckte att de var mycket låga", skriver HSB !!!
Ja, det var lockpriser, och inget annat. HSB ville inte bistå medlemmarna med information om detta då och nu försöker HSB lägga all skuld på Bahnhof !!!


Jag rekommenderade (se länk ovan) Adamo framför Bahnhof. Det gör jag fortfarande.

Det finns bara två levarntörer att välja mellan i HSB BoLina-nätet, och där är det enligt min mening Adamo som har det bästa erbjudandet totalt sett.


En speciell varning för Bahnhofs formulering i avtalet enligt följande;

6. Avtalsperiod och uppsägning
Abonnemang på tjänsten löper alltid med en fast initial
bindningstid (s.k. avtalsperiod), vilken är tre (3) månader
– såvida inte annat anges för tjänsten.
Om kund inte inkommer med skriftlig, av kunden
undertecknad, uppsägning senast 30 dagar innan sådan
avtalsperiods slut, inleds automatiskt en ny avtalsperiod
(på tre månader) och abonnemanget förlängs automatiskt
med denna bindningstid.
Uppsägning skall undertecknas och skickas med brev eller
faxas till Bahnhofs kundtjänst (kontaktinformation finns på
Bahnhofs hemsida) eller till fastighetsägaren/nätägaren i
de fall beställning har gjorts direkt hos
fastighetsägare/nätägare och denna fakturerar kunden.
Att inte betala faktura är ej att betrakta som uppsägning.
stephan

trappstädning

ide att fundera på, politiker brukar inte tänka på sånt när de lägger förslag.
Lätt att det uppstår kryphål.


1/03 2007 (2075) e


Jonte

Nu föreslår regeringen et avdrag på hushållsnära tjänster och en tjänst sägs kosta runt 150- 200 kr. Tänka att medlemmarna som privatpersoner i en bostadsrättsförening "slår ihop" sina rabatter och köper exempelvis trappstädningen för då 150 kr/h. Massor med pengar att spara!
Kan det vara möjligt att göra så tro?!

1/03 2007 (2074) e


undrar

ja det verkar ju så. bra med mindre bostadsrätter.

1/03 2007 (2073) e


Fd. ledamot i brf

Undrar: strax under 200 lgh.

O det tror jag oxå att föreningar inte ska vara större än 200-300 lgh. Det blir mer kontakt mellan medlemmar - styrelse, man känner igen sina grannar fast det är flera hus - som leder till en positivare attityd. Oftast känner vicevärd o styrelse igen sina grannar (medlemmar).

Stora föreningar, 500-1000 lgh blir mer opersonliga, sämre kontakt styrelse - medlemmar. Alla blir mer annonyma när det är en stor förening, engagemanget minskar (tror jag).

1/03 2007 (2072) e
    Kommentar av Admin
Jo, jag håller med om att det kan finnas en större gemenskap i en mindre förening.

Tips.
Läs i forumet om Brandskada - vem står för självriskenMyggan

Nu kommer bostadsrättsmässan till Stockholm!
Fribiljett kan skrivas ut från sajten.

1/03 2007 (2069) e
    Kommentar av Admin
Tack för tipset!

Länken till BostadsrättsMässan i Älvsjö är;

Bostadsmässan


Fredag 30 mars - Söndag 1 april 2007


Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö/Stockholm


PROGRAM

Fredag 30 mars

10.30 Invigning
11.00 Säkerhet och trygghet i boendet
11.30 - 12.30 STORA SCENEN Aktuella frågor som påverkar bostadsrätten. T.ex. Schablonskattens borttagande, bostadsrättsregister, krav på postboxar, stopplagens borttagande, energideklarationer, sophantering.
12.00 Alternativ uppvärmning - miljöskäl och kostnadsskäl
13.00 Gamla hus - nya tider! Utgå från husets kvaliteter, i såväl sekelskifteshus som miljonprogramhus, vid ombyggnad och renovering
13.30 - 14.00 STORA SCENEN Frågor och svar - expertpanel svarar på publikfrågor.
- - - - - - - - - - FRÅGOR ATT STÄLLA TILL HSB, RB, SBC!
14.00 Inför och efter stämman
15.00 Bygga balkonger
15.15 - 16.00 STORA SCENEN Stambyte - hot eller möjlighet?
16.00 Roll och ansvar som styrelseledamot/"Fastighetsägare". När krävs stämmobeslut? Egen personal.

Lördag 31 mars

11.00 Hur hantera störningar i boendet?
11.00 - 13.20 STORA SCENEN Bostadsrättens prisutveckling - vid ombildning från hyresrätt till bostadsrätt, för nyproducerat och på andrahandsmarknaden?
12.00 Vad får jag göra i min bostadsrätt? Rättigheter och skyldigheter. Andrahandsuthyrning.
13.00 Intervju med anledning av Stockholms Stads erbjudande om friköp av allmännyttans fastigheter för ombildning till bostadsrätt.
13.45 - 14.15 STORA SCENEN Skådespelarna Helge Skoog och Peder Falk underhåller kring boendet i bostadsrättsförening.
14.00 Individuell mätning - teknik och ekonomi
14.15 - 15.30 STORA SCENEN Frågor och svar - expertpanel svarar på frågor.
- - - - - - - - - - FRÅGOR ATT STÄLLA TILL HSB, RB, SBC!
15.00 Hur hantera föreningens outnyttjade utrymmen, t.ex. vindar? Förändrat lokalutnyttjande
16.00 Vattenskador - ansvar och förebyggande.

Söndag 1 april

11.15 - 12.00 STORA SCENEN Frågor och svar - expertpanel svarar på frågor.
- - - - - - - - - - FRÅGOR ATT STÄLLA TILL HSB, RB, SBC!
12.00 Hur välja tjänster för bredband, TV och telefoni?
12.30 - 13.00 STORA SCENEN Skådespelarna Helge Skoog och Peder Falk underhåller kring boendet i bostadsrättsförening.
13.00 Köpa/Sälja bostadsrätt
13.45 - 14.45 STORA SCENEN Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Ombildningsprocessen steg för steg.
14.00 Underhållsplan - styrinstrument eller papperstiger?
15.00 Energideklarationer - vad innebär de nya bestämmelserna för föreningarna?
16.00 Arvodering av styrelseledamöter - rimligt och/eller vanligt? Skattepliktiga förmåner.Tips till Stephan & G-I. Skriv ut 1.000 fribiljetter och lägg till en text om vad denna sajt handlar om (gärna en slagkraftig text som väcker intresse och uppmärksamhet) under biljetten med tips om att gå till http://hotpot.se/bo.htm och http://hotpot.se/riksbyggen.htm, för utdelning på mässan. Inte minst till media som besöker mässan!!! Skulle vara kul att läsa om er i tidningen 0
PÅMINNELSE: GLÖM INTE LÄSA SDS PÅ SÖNDAG !!!


Hubert medlem
E-post

Rättigheter/skyldigheter?
Har renoverat min bostadsrätt, nu kräver hyresgästen/företaget under ersättning för för det inkomstbortfall som ljudstörningen skapat. Förvaltaren och styrelsen uppmanar mig att klara upp det. Har sagt till företaget att jag inte tycker att jag ska betala något alls. Fick då ett brev från förvaltare och styrelsen där jag uppmanas att inkomma med relationsritningar för VA- och ventilationsanslutningar samt injusterings protokoll gällande från- och tilluftsystemet samt att jag åter uppmanades att klara uppersättningsanspråket. Om jag inte gjorde detta skulle föreningen stoppa en tänkt köpare från att bli medlem i föreningen och därmed en försäljning av bostadsrätten . Är lite undrande vad jag har för rättigheter och skyldigheter, Nån som vet?

28/02 2007 (2068) e
    Kommentar av Admin
En sak vet jag!

Styrelsen kan under inga omständigheter godtyckligt stoppa någon från att bli medlem i föreningen för att därmed skapa problem för dig.

Godkännande av medlem är strikt reglerat (har skrivit mer om det i extra forumet så jag kommer inte att gå in på detaljerna här).

Se Bostadsrättslagen om medlemskap i föreningen.Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forumFd. ledamot i brf

Till JA - kontakta Kone eller er hissleverantör så fixar dom säkert det. Såna skyltar har vi haft i säkert 10 år.

28/02 2007 (2066) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:21:43 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: