Sida: << | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I

Nej, admin, det är väl inte medlemmaran som tar beslut att vräka en medlem eller inte. Det är väl styrelsen, eller?

Medlemmarna har sen möjligheten att protestera och få styrelsen att ändra sitt beslut.

Är det inte så det fungerar?

24/09 2006 (1220) e
    Kommentar av Admin
Faktiskt inte riktigt, G-I.

Det är föreningsstämman som är det högsta beslutande organet (föreningsstämman = medlemmarna), och styrelsen ska inte göra något annat än att exekvera medlemmarnas önskningar.

Styrelsen har här tagit ett beslut. Ett beslut som ska representera medlemmarnas vilja.
Stödjs detta beslut av medlemmarna händer ingenting.
Tycker däremot medlemmarna att styrelsen betett sig på ett ruttet sätt i detta fall så avsätter de omedelbart styrelsen.

Som jag vill minnas att du själv nämnt någon gång så är medlemmarna styrelsens "arbetsgivare" och chef. Och som vi vet är det alltid chefen som har det yttersta ansvaret.

Det finns aldrig någon som kan lasta över sitt eget personliga ansvar på styrelsen!


D.O

Är folk så maktlösa inför en styrelse.Vem väljer dem.
Sparka styrelsen och lått May bo kvar. Är mänskligheten död eller

24/09 2006 (1219) e
    Kommentar av Admin
Eftersom det är medlemmarna i föreningen som bestämmer (alltså inte styrelsen) så är det faktiskt så att alla medlemmar i föreningen är medskyldiga till detta gravt allvarliga sätt att behandla en människa på. Att kasta ut en gammal människa efter 65 år i samma bostad där hon skött sig exemplariskt i alla dessa år är kanske inte riktigt hur man förväntar att männniskor ska bete sig.

Om inte medlemmarna i HSB-föreningen Skatten i Sundsvall kallar till extrastämma och avsätter styrelsen på stående fot så är medlemmarna precis lika skyldiga som styrelsen.

Notera följande respons från Kronofogdemyndigheten:
- Du måste betala i tid. Det spelar ingen roll om man är gammal, sjuk och trött. Det finns inga undantag, säger kronofogde Maria Persson till Sundsvalls Tidning.

Så resonerar Kronofogdemyndigheten. Ingen medmänsklighet där inte. Lyckligtvis har jag själv inte drabbats av denna myndighet någon gång, men jag håller som av en ren tillfällighet på med ett litet projekt där jag planerar att avslöja vissa bitar om Koronofogdemyndigheten som tydligen inte är allmänt kända.

Det tycks finnas en rättsröta i Sverige där Kronofogdemyndigheten hålls om ryggen av Tingsrätten på ett sätt som är närmast ofattbart (om detta gäller för hela Sverige vet vi inte ännu, men det räknar jag med att det kommer att avslöjas).

Inte nog med detta, jag ämnar också visa på att Kronofogdemyndigheten t.o.m. ägnar sig åt brottslig verksamhet. Låter det otroligt? Ja, kanske det, men jag har en hel del dokument som styrker just detta.


Sven (medlem)

Med den information jag har fått från tidningarna tycker jag definitivt inte att hon ska vräkas. Hon har ju betalat hyran nu. Jag ville bara tala om här vad styrelsen hade använt för ytterligare argumentation för att vräka henne, bortsett från att hon hade missat hyran. Nämligen att styrelsen tyckte att hon hade misskött lägenheten.

Självklart kan en gammal dam inte hålla standarden perfekt. Jag tycker dock ändå att det är viktigt att alla boende tex ser till att man inte orsakar vattenläckor. Men sådant borde nog styrelsen ha för vana att gå runt i lägenheter och inspektera och sedan upplysa de boende om vad som bör åtgärdas.

24/09 2006 (1218) e
    Kommentar av Admin
Det står så här;
"Berit Jonsson, ordförande för HSB Skatten avböjer att förklara varför de väljer att fullfölja vräkningen av Maj Holmblad.
I stället hänvisar hon till HSB Mitts vd Yngve Stridh.
- Policyn är att vi i första hand tar ett samtal och då brukar det lösa sig innan det går så här långt, säger Stridh till TV4:s Nyheterna.
- Jag i min roll kan inte stoppa detta.


Intressant. Styrelsen i föreningen Skatten har inte stake att stå för sina handlingar utan hänvisar bara till HSB.

HSB, som i grunden orsakat detta, påstår i sin tur att de är maktlösa. Hur vågar HSB-vd:n Yngve Stridh ljuga på ett så flagrant sätt inför media och alla läsare (det säger kanske lite om hur HSB fungerar, där man inte ens drar sig för uppenbara lögner)?
Självklart kan HSB stoppa det de startat upp. Det hoppas jag alla förstår.

HSB-vd:n säger att det normalt brukar lösa sig efter ett samtal. Men varför har man avvikit från den traditionella vägen i detta fall?


Elisabeth Halden

Ang. Maj,

Sven lille, näsan räcker inte så långt va? Det är klart att en lägenhet slits av rullstol och det kanske inte är så lätt att vara gammal och ha möjlighet till att renovera när man själv inte är så rörlig. Det kunde ju också vara så att den här gamla damen är alldeles nöjd med den stil hon har i sitt hem och det måste ni väl förstå att man har inte den gnistan och det intresset när man är i slutskedet av sitt liv. Jag förvånas över denna okänsla för medmänniskor. Skam har ni inte som inte kan hjälpa denna människa och absolut ingen uppfostran från Era så kallade fria uppfostran som ni tydligen fått. Det är tydligt att några generationer tappade mallar för vad som är rätt och fel.
Tur att jag är en mor av idag och ser konsekvenserna av tidigare missade normer. Det är tydligt att det skett en skada när inte människor kan känna empati eller åtminstone känna för andras situation. Må ni bliva gamla och hjälplösa Ni som inte kan försöka att sätta er in i andras situationer. Sven "lille" väx upp och bli stor, gör en god gärning istället och skicka vidare den till andra och du kommer att må mycket bättre av den känslan än att komma med små gliringar av elakt förtal, sådan syns i ansiktet på människor när dom blir gamla huruvida dom varit vänliga eller elaka. Tänk på det

Elisabeth Halden

24/09 2006 (1217) e
    Kommentar av Admin
Elisabeth, jag ska egentligen tala för någon annan, men jag tror att Sven kanske tycker som du egentligen.

Oavsett vilket så måste det finnas medmänsklighet i vårt samhälle om det ska fungera, och äger man en bostadsrätt så måste man oxo ha rätt att slita på denna. Det är rent rättsligt endast "slitage" som påverkar andra grannar som någon (styrelse, HSB, grannar) kan opponera mot. Man kan aldrig någonsin bli vräkt för "slitage" av sin lägenhet.

Jag vet de som inte betalt sin månadsavgift på nästan ett år, och utan att känna till alla fakta i just denna aktuella situation så kan jag nog säga att såväl styrelse som HSB (som ju dessutom är en och samma sak, som G-I mycket riktigt påpekat) har gjort fel.


Inger Olofsson
E-post

HSB Mitt: Vill med detta mail protestera mot Ert omänskliga och vidriga be uppladdningde mot en gammal och sjuk hyresgäst! Man tror inte det är sant! Ni använder samma argumentation som man gjorde i Hitlers Tyskland. DET borde stämma till eftertanke. Men det är väl någon av Er närstående som är ute efter lägenheten kanske. Ni borde skämmas.

23/09 2006 (1216) e


G-I

Det som jag tycker är mest sorgligt i denna historia, är att det inte finns någon granne eller bekant som kan hjälpa Maj lite grand att läsa alla papper hon fått, mm

HSB kan visst beskyllas på att de inte tagit kontakt med styrelsen i större grad för att se vad som egentligen händer med den gamla damen. I vår förening får vi i styrelsen i alla fall en förvarning från förvaltaren om någon inte betalat i tid. Varnade HSB styrelsen att det var förseningar? HSB har inte alls skyldighet att anmäla den boende till kronofogden utan styrelsebeslut, eller? Och vräkning ska (eller borde) definitivt vara ett styrelsebeslut.

HSB sitter i styrelsen också, därför borde de rapportera till styrelsen vad som försiggår med avgifterna. Därför tycker jag att HSB har handlat helt fel. HSB hade kännedom, OCH de sitter i styrelsen, OCH de har inte agerat, informerat, mm. Därför är de boven i denna historia.

23/09 2006 (1211) e


Fd. ledamot i brf

Ang Maj 83. För det första vet vi inte HELA sanningen som ordf. antyder. Hade detta uppstått i min förening då hade vi undersökt vad som orsakat utebliven betalning.

O är det som beskrivs så skulle vi gjort allt för att stoppa en vräkning. Det är nog inte helt sant att en vräkning/försäljning inte kan stoppas. Vi har haft liknande ärenden själv som ordnat sig till det bästa för bostadsrättsinnehavaren.

Och när det gäller vräkningen så kan man ju inte anklaga HSB för att dom är kyldiga till vräkningen. Dom är ju förvaltare åt Brf Skatten o har bara skött sitt uppdrag.


Styrelsen (vi ialafall) kan via HSB-webben när som helst gå in o kolla hur det ligger till med hyresinbetalningarna (lämpligen före varje styrelsemöte). Då får man direkt en förvarning om någon inte betalat hyran o kan undersöka det. Som i det här fallet borde styrelsen med lite undersökning känna till att det är en äldre person, inlagd på lasarett o agera utifrån det.

HSB har nog gjort efter denna styrelses direktiv så på dom finns det ingen anledning att lägga skulden på.

Vad gäller skyldighet att anmäla till kronofogden så kan styrelsen ge förvaltaren direktiv att om hyran släpar 2-3 mån så går det per automatik till kronofogden.

23/09 2006 (1209) e


Sven (medlem)
Hemsida

Sjuka Maj, 83, vräks - missade betala hyran.
Som jag har förstått det så har vräkningen också mycket med att göra att hon har misskött sin lägenhet.

Klicka på bollen för länk till artikel på Expressen.

22/09 2006 (1208) e


stephan

Marielund

Det värmer att det finns personer som "törs" säga sanningar. Synd att fler inte gör det, jag vet några föreningar som har "råkat2 ut för HSB:s repreimander, där medlemmarna tillskrivs för andra medlemmars pengar att konkurs hotar om Ni inte anammar detta brev. Tyvärr klingar ju HSB-namnet för bra. men avslöjanden som detta gör att kvarnarna mal långsamt till de bättre för bostadsrättshavare, och även om jag ser minus med nytt maktskite välkomnar jag chansen att ändra just detta med HSB och Riksbyggens fördelar i en socialdemokratisk regering.

Passa på nu och skriv till myndigheter så kanske sopkvastarna sätter fart.

21/09 2006 (1207) e


Ulf Rydström
E-postHemsida

Brf.marielund@comhem.se heter hemsidan till en av Jämtlands största bostadsrättsföreningar vilken sparkade ut HSB:s blodsugare i mitten av 90-talet och övergick till statusen som fristående bostadsrättsförening med egen förvaltning.

Jag satt vid rodret som ordförande under hela denna process och upptäckte hur HSB medvetet hade lurat oss i en mäng olika avseenden. Vi (styrelsen och vårt medlemskollektiv) motarbetades oavbrutet från början till slut av HSB under hela det tunga arbetet med att återta kontrollen över vår bostadsrättsförening. Från HSB skickades illvilliga skrivelser hem i de boendes brevlådor, där man varnade att vårt projekt bla skulle komma att leda till föreningens konkurs. HSB drog sin inte för att ljuga våra medlemmamar rakt i ansiktet.

Jag gick först igenom flera år av föreningens affärsredovisning. Då upptäcktes bla att vi hade en massa kopior av fakturor (vart fanns originalet) , fakturor tillhörande andra HSB bostadsrättsföreningar på orten, fakturor tillhörande Östersundsbostäder mm mm i vår affärsredovisning. Samtliga varor och tjänster som vår förening köpt under många år, hade levererats av företag med koppling till SAP. (Folksam, BPA, HSB Service, Nordbanken mfl ) En till synes ”vanlig” extern firma hade gjort jobb på våra tak men vid närmare granskning var ägaren bror till en socialdemokratisk kommuntjänsteman. Jobbet han gjorde var f ö en fenomenalt fuskjobb som kom att kosta oss stora pengar. I en årsredovisning som reviderats av HSB Revisionsbyrå (det hette så på den tiden) numer BoRevision saknades ca 70 000 kr i ränteintäkter.

Jag tog med mig aktuella handlingar ner till HSB Jämtlands kontor på torget i Östersund och ekonomichefen konfronterades med mina misstankar. Hans ansikte skiftade från vitt till rött varpå han förklarade att ” jag utfärdar en betalningsorder på beloppet till i morgon”.

Idag ca 10 år efter att vi sparkade ut HSB ur vår verksamhet har vi, vågar jag påstå, en av Sveriges allra starkaste, mest välskötta välmående bostadsrättsföreningar. Jag behöver inte ytterligare förklara eller skryta eftersom den som vill få uppgifterna bekräftade kan göra ett studiebesök. Själv bor jag inte längre kvar i brf Marielund men mitt ex och mina två söner bor där.

Min förhoppning idag, med vår nya regering i startgroparna är att monopolformuleringar i HSB och Riksbyggens mönsterstadgar, skall förbjudas. Därmed skulle alla Sveriges bostadsrättsföreningar kunna vässa sina bostadsområden i alla avseenden. Köpa tjänster och varor på den fria marknaden. Då även revisionstjänsten utan tvång från HSB. Samtidigt kan då inte SAP dra nytta av hela kalaset.

Många tusen riktiga jobb skulle samtidigt kunna skapas runt om i landet till gagn för hela Svenska välfärdssystemet.

Skrota HSB:s och Riksbyggens monopolskrivningar i deras mönsterstadgar.


Mvh Ulf Rydström f d ordförande i Brf Marielund i Östersund.20/09 2006 (1206) e
    Kommentar av Admin
Onekligen skrämmande att höra hur er förening fått betala andras fakturor och hur HSB kör med sin skrämseltaktik.

Det tycks som att det är ganska vanligt bostadsrättsföreningar genom HSB:s (och Riksbyggens) försorg (medvetet eller omedvetet?) får betala för andra via felaktiga fakturor.

HSB är mycket väl medveten om att det bästa sättet att få sin vilja igenom är att hota med att föreningen går i konkurs om föreningen inte gör som HSB säger. Jag tror att HSB (och även vissa föreningsstyrelser) kör med detta inför medlemmarna varje gång HSB känner sig besvärade av kritik och avslöjanden.

Håller helt med dig om att HSB inte ska ha monopol på tjänster och produkter. Även om de flesta medlemmarna inte är medvetna om detta så har HSB sitt monopol kvar i så gott som alla av landets existerande HSB-föreningar.

Det finns två sätt att ändra på detta.
1. Gå ur HSB.
2. Göra det som är bäst för föreningen och strunta i de delar av HSB:s regler och rutiner som inte gagnar föreningen.

Vad som krävs är en stark styrelse med en vilja att uppnå det bästa för föreningen och som orkar stå emot HSB/Riksbyggen.

Hoppas andra föreningar kan dra lärdom av Brf. Marielund.


PS.
Hemsidan är www.brfmarielund.nu (adressen du uppgav är epostadressen till föreningen).

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 20:09:49 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: