Sida: << | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

bastu

1986 beslutade en föreningsstämma om att föreningen skulle satsa cirka 2 miljoner och bygga om gamla tvättstugor ocg något förrå´d till bastu samt solarium. de flesta känner väl till vilka disskussioner som uppstår vid sådana satsningar? Men beslutet gick igenom och 2 år senare1988 stod 6 nya fina bastuanläggningar färdiga varav 4 st också hade solarium. Boende fick deponera 200kr för en bokningscylinder samt köpa polletter och bastukort då 10kr, nu 25kr. För ett år sedan stängdes 2 anläggningar och ny stängs resten av pö om pö. Information till medlemmarna 0. Detta kanske också är vanligt i föreningar, men jag undrar vad styrelsen egentligen borde göra? Informera är nummer ett. Men det "glöms bort" Många har "slarvat bort" kvittona för depositionen och några poletter och kort ligger här och där. Bra för föreningen kanske någon tycker att "vissa" inte återhämtar de 200kr som i dagens penningvärde nog skulle vara värda 500kr. Samt lite överskott till föreningen i form av ej återbetalda kort o poletter.
Ska styrelsen kalla till stämma efter de beslutat om rivning av anläggningarna? Ja säger jag om det inte ska fortsätta med bastuverksamhet är det en ombyggnad av föreningens egendom. Då hade också frågorna om återbetalning etc kommit upp på bordet. Fy för styrelser som är tysta. jag kan inte tolka annat än att de tror de är BESSERWISSERS. ELLER?

1/09 2006 (1186) e


stephan

renoveringar

Kan någon förening bräcka min Väduren i Haninge vad det gäller slösa med medlemmarnas pengar?
trapphusarmaturer byttes fösta gången 1998 de var då 28 år gamla, senaste bytet gjordes 2004 det vill säga att styrelsen beslutade denna gång redan efter 6 år, när sker det nästa gång. Armaturer för parkbelysning beslutades 21 oktober 2001, varefter de byttes. Nu är det mörkt och nya armaturer ligger färdiga för montage. Hela tvättmaskinsparken byttes och slutbeiktigades besiktigades år 2001.Under 2006 har nytt köpts in för cirka 3 miljoner i tvättstugorna så nu står där helt nya maskiner, i ett par år? .

31/08 2006 (1185) e
    Kommentar av Admin
Det är tråkigt att det överhuvudtaget är möjligt att slösa med medlemmarnas pengar på detta oförklarliga sätt. Svårt att spekulera i om din förening är exceptionell här, men tyvärr tror jag att det inte är helt ovanligt förekommande med resursslöseri inom föreningarna.

Anledningen till at tdet kan fungera på detta sätt är okunskap samt medlemmarnas bristande intresse för sin egen ekonomi.


myggan

Intresseföreningen vann en stor delseger!
Vad det handlar om kommer att läggas ut .
Hela dokumentet i original.
En medlem i intresseföreningen som inte är medlem i folkpartiet kommer att se till att detta dokument finns hos vicevärd och kassör i folkpartiet i morron dag!
Kan inte SVT ställa frågor så får vi ställa frågor!
Tack för ett levande forum!
Tack för att detta forum finns!
En bra grej: TÄNK SJÄLV!


28/08 2006 (1183) e
    Kommentar av Admin
Alltför många ger upp efter lite motstånd, så det är skönt att det finns människor som är beredda att kämpa för sig själv och för de som inte förstår att man måste engagera sig lite för vissa saker.

Ska bli spännande att höra vad denna delseger består av.


G-I
Hemsida

Ni vill jag försvara Magnus istället.
Han myggan kallar det extra arvode för "bonus" antydde på att det extra arvodet var utanför det som stämman hade bestämt. Det är så jag tolkade det så. Om texten var oklart eller jag som inte lyckades tolka den rätt, är kanske inte så viktigt längre. Så det hela var ett missförstånd, och det är inget fel att styrelsen får pengarna som stämman har givit de rätt att ta.


24/08 2006 (1180) e


myggan

Styrelsen har efter beslut på stämma ett EXTRA arvode som delas ut vid juletider att fördelas innom styrelsen.
Att detta arvodet är helt i sin ordning är vi alla klara över , men det är styrelsen och "magnus" som inte gillar att vi kallar det "bonus" eller till och med "julbonus".
Det ÄR ett arvode inget annat hehe
Ibland råkar jag säga ordet "hyra" får man inte göra....
Nej ta tag i dom viktigare sakerna som att följa § 1 i stället för att diskutera ordval
23/08 2006 (1178) e


J.A

Det kan väl inte vara ett
problem om en styrelse håller en viss del av arvodet som rörligt och kallar det bonus? Vi har arvode baserat på arbetsinsats, inom ramen för av stämma beslutad budget såklart.

23/08 2006 (1177) e
    Kommentar av Admin
Jo, jag håller med. Rätt utformat så är ett bonussystem något som alla styrelser borde ha (så länge arvodet håller sig på en rimlig nivå).

Hur det förhåller sig med arvodet i Myggans förening vet vi inte, men jag fick inte intrycket av att "bonusdelen" var rörlig... så hur det fungerar skulle vara intressant att veta.


Admin
Hemsida

HSB-skandalen

Skandalen inom HSB med Johnny Örbäck är avklarad. Det blev - exakt som jag skrivit här tidigare - en förlikning, där 4 av de 5 miljoner kronorna som begärts av HSB återbetalades.

Johnny Örbäck (m.fl) klarade sig alltså utmärkt från detta försök att svindla av HSB-medlemmarna sina pengar, och behöver inte sitta bakom lås och bom, där han självklart egentligen hör hemma (precis som en del andra).

Det ger tydliga signaler till alla andra inom HSB att försöka plocka åt sig så mycket pengar som möjligt. Blir man sedan (mot förmodan) upptäckt så kan man bara betala tillbaka en del av pengarna så löser det sig.
:-L

23/08 2006 (1176) e
    Kommentar av Admin
Tilläggas kan att inget (vad jag hört) nämnts om de 50 miljoner kronorna som Johnny Örbäck (m.fl) försnillat från HSB.

Jag vet inte om det ingick i HSB:s förlikning med advokaten/Johnny Örbäck att HSB skulle glömma dessa pengar.

Skulle också vara intressant att veta hur mycket av de återbetalade 4 miljoner kronorna som kom från advokatsamfundet och hur mycket som kom från Johnny Örbäck.

Förmodligen är det så att inte en krona kom från den gamla styrelsen och förmodligen inte många kronor mer från Johnny Örbäck.

På frågan om inte HSB-medlemmarna anser att advokaten och den gamla styrelsen kom lindrigt undan svarar HSB:s ordförande Alf Gustavsson att merparten säkert är glada över att det är förbi.

Det känns lite som att Alf Gustavsson förväxlar medlemmarna med den åtalade styrelsen och med sig själv/HSB som inte har stake nog att driva igenom ett åtal.

Själv tror jag de flesta medlemmar hellre sett att rättvisan segrade.


myggan

re:magnus

"Ännu mera kul att Myggan tar avstånd från sin egen intresseförening, när fakta presenteras här. Den intresseförening som han är gundare till."
Tar jag avstånd från vad intresseföreningen säger?
Är jag grundare?
Jag påpekade bara att det är inte mitt namn som står under skrivelser som läggs ut i brevlådor utan dessa är underskrivna i intresseföreningens namn!
Det vi kallar för bonus eller till och med "JULBONUS" är mycket riktigt ett EXTRA arvode som styrelsen fördelar innom sig själv.
I övrigt vill jag säga att:
Jag har inte grundat denna intresseförening utan det har ca 60 personer/medlemmar i myggan ett gjort!
Mer än 20 % av föreningens medlemmar.
Roligt att du är med i debatten .
Såna här debatter tycker jag vi ska ha med styrelsen i myggan ett minst en gång varannan månad då ordet är FRITT och alla tankar och alla synpunker kan komma till tals.
"Medlemmarna möter sin styrelse"
Till sist :Jag tar INTE avstånd från vad intresseföreningen säger.
Skilj på vad jag säger och vad intresseföreningen säger.Intresseföreningens info i brevlådor mm är beslutat i demokratisk ordning och där jag är med som medlem 1 av 60.
22/08 2006 (1175) e


Magnus

Kul att ni byter namn på ett arvode till bonus. Vad ska man säga. Bonus brukar betyda nåt helt annat. Jag föreslår att ni slår upp det.

Ännu mera kul att Myggan tar avstånd från sin egen intresseförening, när fakta presenteras här. Den intresseförening som han är gundare till.

Du slår snart knut på dig själv med dina påståenden som du nu inte vill kännas vid.

22/08 2006 (1174) e
    Kommentar av Admin
Om styrelsen i Myggans förening får ett arvode, och ovanpå detta sedan får ett extra arvode till julen, så vill jag nog hålla med intresseföreningen i Myggans förening om att detta extra arvode kan kallas för bonus.

Varför tycker du inte att "bonus" är ett korrekt uttryck?

Frågan är egentligen varför det fungerar på detta sätt? Feels like there is more to this story...


myggan

G-I.
Ja det står i stämmoprotokoll.Det står även exakta summor.


22/08 2006 (1173) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 04:48:17 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: