Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Uthyrning av lägenhet.

Om en lägenhet upplåten med bostadsrätt, ska användas till annat, byggas om etc gäller vad jag får fram av bostadsrättslagen 7 kap. att 2/3 av en stämmas närvarande medlemmar skall rösta för detta.

Finns en del andra skrivelser i BRL, om att en bostadsrättslägenhet är till för att bo i och inget annat. Men detta visar på att för HSB gäller bara lagar om HSB så vill. Bostadsrättslagen kommer att stå och stampa tills några slår nävarna i bordet, och ärenden kommer upp i hovrätt för prejudikat. Tills dess är denna lag som Hasse och Tage skulle sagt, blahablaha.

8/05 2006 (899) e
    Kommentar av Admin
Om jag förstått det hela rätt...

Som om det inte var nog med att styrelsen i Myggans förening begått ett lagbrott, detta har dessutom gjorts under HSB:s beskyddande vingar.

HSB kan väl knappast vara helt obekant med stadgar och vilka lagar som gäller för bostadsrätter. De har alltså alla medvetet brutit mot lagen!!!

Att HSB är så likgiltiga inför lagar och regler visar tydligt hur långt det gått. HSB tror att de kan göra precis hur de vill... och det kan de ju naturligvis göra så länge ingen reagerar och gör en polisanmälan.
Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forummyggan

" ...felaktigt har valt att hyra ut en lägenhet till HSB. "
Vad är felaktigt med det? Frågar du.
Svaret är att vi har 276 bostadsrättslägenheter men att styrelsen hyr ut en lägenhet till HSB som HSB fastighetsservice bedriver yrkesmässig verksamhet i. Vad jag vet så bor vi i ett område som enligt stadsplanen har byggts för bostäder.
Inte industriområde.

7/05 2006 (898) e
    Kommentar av Admin
Jag tror inte det är tillåtet enligt stadgarna att hyra ut en bostad att användas för yrkesmässig verksamhet på detta sätt.

I min förening har styrelsen hyrt ut en källarlokal utan att varken rådfråga medlemmarna i förväg eller att informera om detta i efterskott.

En källarlokal (dvs "icke-bostad") måste det däremot vara möjligt att hyra ut. Bara det att styrelsen i min förening hanterat detta på ett mycket dåligt sätt. Lokalen ifråga var tidigare bokad för att göras om till en fritidslokal, men styrelsen gör som den vill.


G-I
Hemsida

Till "Ledamot i Brf"
Var snäll och försök läsa mitt inlägg igen. Jag skrev följande mening:
"Jag vet inte om det är en trix av HSB att inte visa hela agendan direkt (fast de måste + alla motioner, enligt lagen). "

Notera de 3 första orden "Jag vet inte". Något inlägg tidigare påstod att det som hände var ett trix, men jag började mitt eget inlägg med att ifrågasätta (jag vet inte ...) om detta vad ett trix.
Om jag verkligen har kort minne som du påstår, är du förmodligen analfabet som inte kan läsa en enkel mening.


Myggan: varför skriver du: " ...felaktigt har valt att hyra ut en lägenhet till HSB. "
Vad är felaktigt med det?

7/05 2006 (896) e


stephan

HSB skor sig.

I myggans förening får HSB hyra en lägenhet. I "min" förening gjorde HSB ett verkligt kap. Detta var före min tid men inte från stenåldern.
HSB ansöker hos föreningen att hyra ett plan av föreningens 7 garageplan i 3 garage. OK säger styrelsen och HSB drar igång som sickan skulle sagt "en plan". 2 styrelsemöten senare vill HSB ändra sig och nu bara hyra cirka 20% av detta varmgarageplan (plats för 100 bilar). OK säger styrelsen (mycket troligt utan att tänka eller vilja ta reda på varför) Avtal skrivs på. De 418kvm som HSB hyr av föreningen. Avtalet är påskrivet med indexuppräkning. Det går 10 år, och en passiv HSBvänlig styrelse bryr sig inte. HSB "förlorar avtal" för 4 miljoner i föreningen. HSB sägs upp avseende garagelokalen av föreningen. Det går 3 år till, uppsägningstidens lagstadgade tid när index gäller. HSB har kvar ett avtal med föreningen under denna tid, det ekonomiska avtalet där det står att HSB ombesörjer indexuppräkning på garageplatser och lokaler åt föreningen.

HSB flyttar ut ur lokalen vid millenieskiftet. Konstateras då att de dragit in vatten, och byggt om elledningar för att kunnat svetsa i lokalen, vatten+el ingår till alla i föreningen. Värst är nog att priset de betalade för sista månaden var det pris som skrevs in i avtalet 15 år tidigare. I början av denna period var indexet cirka 6-9% om året. Denna smitning från arbetsuppgift i avtalet och hyressmitning konstaterades i styrelsen 2002, tillsammans med att föreningen har rätt att begära retroaktiv betalning om index inte höjts. När jag tog upp ärendet i styrelsen bad jag HSB-ledamoten och 2 styrelseledamöter att lämna lokalen då de var jäviga enligt mig. styrelseledamöterna hade inte justerat sina hyresavgifter trots vetskap om att HSB "missat" indexhöjningar de senaste 15 åren i föreningen. då föreningen har cirka 1000p-platser och 5000kvm lokaler, så handlar denna miss om tja vad ska jag dra till med. 200 000kr om året och ränta på ränta på detta belopp.

Vad tror Ni styrelsen gjorde och har gjort de senaste 4 åren? Varit passiva, som står i bostadsrättslagens tolkning av Lundén att en styrelse inte får vara passiv alltså.

5/05 2006 (895) e


myggan
E-post

Ordagrant står det"fullständig dagordning kommer att delas ut på stämman"
Rätt antal motioner skall vara 19 inte 20.
Jag har inte skrivit 15 motioner utan 9.
I övrigt är vi 276 lägenheter men vi har bara tillgång till 275 då styrelsen felaktigt har valt att hyra ut en lägenhet till HSB.
1 Av 276 grannar säger vidare att:
"PS. Balkongerna blir ju fruktansvärt snygga, trevliga och mysiga"
Jovisst är det så men DYRT blir det.
PS alla som vill ta del av kallelsen meilar mig så kommer en kopia på en gång
Vet att jag har skrivit för lite motioner detta år.Jag har bara skummat på ytan och skrivit dom viktigaste!5/05 2006 (894) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Ledamot i brf

G-I kort minne du har, läs ditt inlägg där du säger "en trix av HSB att inte visa hela agendan direkt (fast de måste + alla motioner, enligt lagen)."

I stdgarna finns ju även ett exempel på dagordning

Och den klarar nog alla styrelser av att skriva oavsett om man är med i HSB, RB.......


5/05 2006 (893) e


G-I
Hemsida

Visst har "ledamot i Brf" rätt, det är styrelsen som ska göra rätt. men om man är en HSB-förening, kan man ta del av HSB-expertis, eller få hjälp av HSB, så att man klarar av en så enkel sagt som att skriva en dagordning till en stämma. Det var det jag sa, inget annat.

5/05 2006 (892) e


Ledamot i brf

Det är inte HSB som bestämmer när kallelsen ska delas ut och om det ska vara mer info. Det gör styrelsen. Och så fick man ju inte helt otippat veta lite om Myggans agerande......5/05 2006 (891) e


1 av 276 grannar

Jaha, Myggan får till det som vanligt. Igen. Om du vore så snäll och berättar vad det stod i kallelsen i sin helhet vore det ju utmärkt. Men som vanligt vrider du och vinklar det så det passar dina ändamål bäst. Du kan ju exempel tala om att varje trappuppgång har fått var sitt exempelar av alla de ca: 20 motioner som lämnats och som skall tas upp på stämman. (varav ca 15 st är dina) Vidare står det också anslaget i kallasen vad vi ska ta upp på stämman, utöver ordinarie dagordning enligt stadgarna... men det är klart att det är kanske inte värt att nämna här.

PS. Balkongerna blir ju fruktansvärt snygga, trevliga och mysiga


5/05 2006 (890) e


G-I
Hemsida

Jag vet inte om det är en trix av HSB att inte visa hela agendan direkt (fast de måste + alla motioner, enligt lagen).

Det som är förkastligt är att en HSB-förening inte är kapabel att skriva en fullständig agenda. Varför ska man vara med i HSB om man inte ens klarar av detta?

4/05 2006 (889) e
    Kommentar av Admin
Ja, en styrelse behöver inte nödvändigtvis bara göra det som krävs av dem enligt lag eller av medlemmar. En styrelse måste nog prestera lite mer än så för att det ska flyta på i föreningen.

Detta eftersom lag och stadgar kräver extremt lite av en styrelse, och de flesta medlemmar brukar mest bara sova sig igenom sin tid som bostadsrättsinnehavare.

Så i stället för att skriva en ofullständig agenda borde styrelsen ha delat ut en fullständig agenda med allt nödvändigt beslutsunderlag cirka 4 veckor innan stämman till var och en i föreningen.

Kan också tillägga att ett av de absolut vanligast förekommande tricken som HSB har är att se till så att medlemmarna får minsta möjliga information och kortast möjliga tid att förbereda sig inför en stämma så att styrelsen/HSB därmed får ett övertag genom att ingen fått nödvändig tid att tänka igenom beslut som ska tas och frågor som ska diskuteras.

Det är lite tragiskt att det går till så, men tyvärr fungerar det så här och de enda som kan ändra på detta är medlemmarna.

Det är bara att slå näven i bordet och tydligt visa att man inte tolererar dylika fula trick.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.