Sida: << | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


JA

Jag tycker att du kan tala med en advokat innan överklagan, de ska ge ett besked om det är lönt att gå vidare eller inte.

Måste säga att det är väldigt speciellt att lägga ut hela tingsrättens dom i original på internet när det rör en enskild person på detta sätt. Jag har aldrig hört talas om att något bolag eller organisation gjort något liknande innan.

6/10 2007 (2975) e
    Kommentar av Admin

Ok, jag kanske anlitar en advokat, men annars brukar jag kunna hantera dylika saker ganska bra på egen hand.

Du har helt rätt. Det är unikt. Jag har heller aldrig hört talats om något liknande innan.
I egenskap av sökmotoroptimeringsexpert så är detta också något som jag naturligtvis forskat närmare i. Efter ett intensivt letande i de fyra största sökmotorerna i världen så kan jag konstatera att det inte går att hitta ett enda ytterliggare exempel på detta.

Det tycks vara "världsunikt" i Sverige!

Men det ska en kooperativ medlemsorganisation som HSB till för att göra något som detta.

Ett led i HSB:s förtalningskampanj mot mig.
HSB lägger ut vad de vill och de vägrar att låta mig komma till tals.
Precis som de lögner de tidigare la ut på sin sajt om Brf Misteln och till och med gick ut med i ett pressmeddelande.
Efter många klagomål och väldigt lång tid gick HSB Malmö ut med en luddig dementi av sina lögner, men vad de inte brydde sig om var att ställa till rätta den skada de åstadkommit i sitt pressmeddelande.
Fortfarande idag kan man läsa HSB Malmös styrelses odementerade lögner på nätet.Marianne

Som medlem i HSB tycker jag det är svårt att förstå hur en styrelse i denna kooperativa organisation kan kränka medlemmar. På något sätt känns det som att detta inte ska vara möjligt.

Men när sedan HSB Malmö går ut på sin webbplats med att de i tingsrätten klarat sig från att bli åtalade för ärekränkning, utan att samtidigt be om ursäkt för sitt beteende, oavsett domen i tingsrätten, så känns det som att denna organisation är genomrutten. Riktigt, riktigt rutten!

Denna mentalitet måste dessutom genomsyra hela organisationen med förtroendevalda (och anställda?). Annars skulle ju aldrig några så för uppgiften opassande personer så sitta kvar. Har jag fel?

6/10 2007 (2974) e
    Kommentar av Admin
Jo, men hur ofta har du hört HSB be om ursäkt för de fel och misstag de begått?

De kan nog räknas på ena handens tre fingrar.

Se bara hur det är med klandret från Brf Misteln om HSB Malmös årsstämma 2007.
Har du någonstans sett den minsta antydan till ursäkt för alla de fel som begåtts?
HSB Malmö förnekar inte på något sätt att alla dessa fel förekommit, men att be om ursäkt eller ens komma med någon form av förklaring är inte något HSB anser sig behöva göra.

Det ligger inte riktigt i HSB:s natur att vara ödmjuk eller ursäktande mot medlemmarna.
Medlemmarna är för HSB närmast något nödvändigt ont.

INGEN RESPEKT!
HSB visar inte den minsta respekt mot medlemmarna, och för HSB Malmös styrelse handlar det mest om att försöka lura över de enda som kan påverka i organisationen på sin sida, dvs fullmäktigeledamöterna. Sedan kan övriga 41.000 medlemmar få tycka precis vad 17 de vill.
Det spelar ingen roll för HSB Malmö eftersom dessa 41.000 medlemmar inte har någon möjlighet att påverka något som har betydelse för HSB Malmös styrelse. Det är så organisationen är uppbyggd i sin odemokratiska grund och detta är också vetenskapligt fastställt (så det är inget jag bara kastar ur mig här).

För den trötta HSB-kroppen vore kanske bästa boten
ifall tankarna från toppen kom från roten.
De fem härskarteknikerna

HSB kör ofta med de fem härskarteknikerna, som formulerades av den norske forskaren och feministen Berit Ås. De fem härskarteknikerna skrevs ursprungligen för att visa hur män dominerar kvinnor under föreningsmöten, men det har sedan visat sig att de även används frekvent mot alla kategorier. Bl.a. f.d. statsminister Göran Persson är känd för att ha utnyttjat sig av de fem härskarteknikerna.

De fem härskarteknikerna
 1. Osynliggörande
  Ignorera motståndaren, vänd honom/henne ryggen när han/hon talar till exempel.

 2. Förlöjligande
  Dra uppmärksamheten från sakfrågan till motståndarens person. Kan vara anspelningar på egentligen ovidkommande detaljer som utseende, ålder eller kön. "...men lilla gumman..."

 3. Undanhållande av information
  Utestäng personer från viktig information så de känner sig underlägsna.


 4. Dubbelbestraffning
  Att försätta någon i en situation där alla handlingsalternativ kritiseras. Ex.: En kvinna som väljer barnpassning före ett politiskt möte är oseriös, gör hon tvärtom är hon en dålig mor.

 5. Påförande av skuld och skam
  Att få någon att skämmas eller känna att han/hon har sig själv att skylla för saker han/hon kritiserar. Detta sker ofta genom en kombination av förlöjligande och dubbelbestraffning.

Någon som kanske känner igen sig?


För dig som vill läsa hur HSB svarat på det klander som riktats mot HSB Malmös årsstämma 2007 så gå till startsidan. Där ligger HSB Malmös svar under punkt 3 (klicka där på "HSB:s svar på klander").JA

Det stämmer i princip, jag kan kontrollera mycket mera noggrant vid senare tillfälle. Skadestånd för ärekränkning kräver i princip att förutsättningarna för förtalsbrottet är uppfyllda. Men den kompensation man kan kräva är helt enkelt pengar, tyvärr inte offentlig ursäkt.

Nu har jag inte läst bilagan om hur förtalet eller ärekränkningen har gått till men lämnar någon uppgift som är ägnad att utsätta person för andra missaktning döms till förtal. Det behöver inte vara missaktning enligt någon vedertagen samhällsmening utan man ser till sammanhanget. Det är också avsikten som är otillåten, alltså behöver man inte bevis att uppgiften faktiskt medfört andras missaktning.

Det där med tryckkostnader låter märkligt, det kan vara så att en tidining skall ta in en dementi för tidigare felaktig uppgift. Allt jag kan tänka på.

5/10 2007 (2973) e
    Kommentar av Admin
Men om man inte kan begära en ursäkt så är man ju väldigt hårt utsatt!

HSB Malmö har via styrelseordförande Alf Gustafsson och Maj-Britt Thulin här gått ut och förtalat mig inför en hel förening! De har t.ex. spridit lögner om att jag bara är ute efter att sätta dit HSB Malmö. Om jag inte kan kräva att styrelsen ska gå ut med en ursäkt så kvarstår ju den skada de åsamkat mig. Brrr, man är verkligen hårt utsatt som liten medborgare i detta land.

Men i så fall är det kanske så att jag ska hoppas att jag får avslag i alla kommande instanser så att frågan i ställlet får hanteras av EU-domstolen, så att man därigenom kan få lite mer skydd som enskild medborgare från fula påhopp från organisationer som HSB Malmö?

Om du (eller någon annan) har några tips på min överklagan så tar jag naturligtvis tacksamt emot dem.

Ett utkast för mitt överklagande till hovrätten finns på denna webbsida.


JA

"...Civilrättsligt förpliktigad.."... dvs man kan inte föra fullgörelsetalan om vad som helst. Det måste vara tex fullgörelse av del i ett avtal/överrenskommelse eller enligt lag som man därav har rätt till. Det finns alltså ingen grund att kräva dessa åtgärder från HSB.

5/10 2007 (2972) e
    Kommentar av Admin
Ok, tack. Så i mitt fall tolkar jag då detta (utifrån vad Tingsrätten skriver) som att det inte finns något jag kan kräva utöver ekonomisk kompensation.

I så fall kan jag köpa att de flesta av mina krav inte kan anses korrekta, men jag tycker att en offentlig ursäkt borde vara rimlig att kräva i ett fall som detta... men Tingsrätten har ju inte ansett att ens en ursäkt räknas in i "civilrättsligt förpliktigad".
Kan det verkligen stämma?

Jag tycker detta låter speciellt märkligt eftersom jag läst någonstans i lagen att svaranden kan påläggas skyldighet att bekosta "tryckkostnader" för dementi i tidning, och då borde en ursäkt/dementi från HSB vara rimlig att begära... eller?


Anonym i Admins förening

Jag vill först säga att jag är imponerad över hur du orkar stå emot styrelsen i vår förening så som du gör.

Jag måste erkänna att jag skäms för att jag inte står upp på din sida, men till mitt försvar (om det nu kan räknas som ett sådant) så vågar jag tyvärr inte utsätta mig för sådana trakasserier och mobbning som du utsätts för av styrelsen. Därför uppger jag heller inte mitt namn här.

Jag har pratat med flera stycken av de många som flyttat från föreningen den senaste tiden, och de säger alla att den styrelse som sitter här idag är det hemskaste de upplevt i hela sitt liv. Många är helt enkelt mycket rädda för styrelsen. Jag söker själv annan bostad och kommer att dra en lättnadens suck när jag lämnat denna dåraktiga förening där medlemmarna kan sitta på stämman och rösta emot sitt eget bästa, och acceptera att styrelsen helt ohämmat säger att de inte kommer att informera medlemmarna om något överhuvudtaget.

Styrelsen är inte normalt funtad, och jag tror vi är helt överens när jag säger att det finns inget som kommer att kunna göra dem normala. Tyvärr. Jag läste här att vice ordföranden kallade dig för ett "jävla svin" och hotade dig på stämman. Kan du inte polisanmäla honom? Han borde spärras in någonstans, men det visar att det nog aldrig kommer att bli bra.

Ett tips vill jag ge till dig. Ta chansen och lämna föreningen innan styrelsen påbörjat det arbete som extrastämman handlade om igår. Vi vet redan nu hur illa det kommer att genomföras så låt de som röstat fram denna styrelse få betala själva för sitt misstag.
När hyran höjts med en tusenlapp eller mer så kan vi sitta utanför eländet och gotta oss åt att vi lämnade i tid.

5/10 2007 (2970) e
    Kommentar av Admin
Du har säkert rätt.
Denna styrelse kommer aldrig att fungera som en styrelse ska fungera.

Men håll med om att de fungerar bra som avskräckande exempel
Förhoppningsvis kan andra föreningar ta lärdom av detta, så att det i alla fall har något gott med sig.


Rickard

--- PACKAD TINGSRÄTT? ---

Jag läste tingsrättens dom om kränkningarna från HSB, men det verkar ju helsnurrigt! Har de varit nyktra på tingsrätten när de satt ihop denna text eller har de på något sätt lyckats blanda ihop olika domar?

Det är ju ingen logik alls i det som tingsrätten skriver? Jag förstår ingenting!

Sedan undrar jag vad HSB har att slå sig för bröstet här? Tycker HSB att det är schysst att tala illa om medlemmar? För i så fall vill jag veta hur jag utträder ur HSB så fort som möjligt! Jag tycker HSB:s agerande här är ytterst upprörande, och trodde inte i min vildaste fantasi att det är så illa ställt inom denna organisation även om man nog kan säga att HSB har ett ganska skamfilat rykte!

5/10 2007 (2969) e
    Kommentar av Admin
Jag har nu studerat lite närmare vad Tingsrätten skriver, och jag kan bara hålla med dig. Det är verkligen ingen logik i det som Tingsrätten skriver.

Ett exempel.

Lars Henriksson på Tingsrätten skriver;
"Med stöd av 42 kap. 5 § första stycket rättegångsbalken meddelar därför tingsrätten ogillande dom utan att stämning utfärdas".
Nyfiken som jag är så kollar jag naturligtvis upp vad det står där;
"Om kärandens framställning inte innefattar laga skäl för käromålet eller om det annars är uppenbart att detta är ogrundat, får rätten dock genast meddela dom i målet utan att stämning utfärdas.".

Tingsrätten säger att det i den del som avser skadestånd är "uppenbart ogrundat" enligt 42 kap., 5 §, första stycket i rättegångsbalken, och baserar uttryckligen sin friande dom på detta.

Men vad Tingsrätten har missat är att denna paragraf i rättegångsbalken inte syftar på skadeståndet. Paragrafen syftar i stället på själva käromålet. Dvs om det kan sägas att HSB Malmö kränkt eller förtalat mig, m.fl.

Så inte nog med att Tingsrätten inte velat uppge några skäl till sin avvisan av stämningansökan (dvs varför det inte kan anses att HSB Malmö kränkt mig m.fl). Tingsrätten har dessutom blandat ihop äpplen med päron här.

Men det är tyvärr så det fungerar i Sveriges rättsväsende. Det är inte alltid det sitter särskilt juridiskt kunniga på Tingsrätterna, och det drabbar många. Men det är då viktigt att känna till att det finns en justitieombudsman som kan dra Tingsrätten lite i öronen. Problemet är bara att JO nog är ganska överbelastad. Resurserna räcker inte till. Många ärenden sållas nog därför bort bara pga att tiden inte räcker till.

En seriös rådman hade naturligtvis först behandlat den bit Tingsrätten hoppat över här, dvs om kränkning och/eller förtal förekommit, med motivering för sina åsikter om detta. Först efter detta så hade man tagit ställning till om skadeståndskraven var rimliga, och sedan även här motiverat sin åsikt.

Det finns liksom ingen anledning att ens kommentera skadeståndskraven om Tingsrätten inte bedömmer att svaranden begått något fel.

Det som Tingsrätten först av allt skulle ha kommenterat är den skada som kränkningen inneburit. Men trots att detta är det tveklöst mest primära i kränkningsfall så har detta fullständigt och totalt bortsetts från av Tingsrätten.

Inte nog med detta!
Trots att Lars Henriksson nästan enbart skrivit om själva skadeståndet så har han inte berört den del av lagen som reglerar just denna bit, nämligen 5 kap, 6 § i skadeståndslagen, där det bl.a. står;
"Skadestånd med anledning av kränkning bestäms efter vad som är skäligt med hänsyn till handlingens art och varaktighet. Därvid skall särskilt beaktas om handlingen
1. haft förnedrande eller skändliga inslag,
3. riktat sig mot någon med särskilda svårigheter att värja sin personliga integritet,
4. inneburit missbruk av ett beroende- eller förtroendeförhållande, eller
5. varit ägnad att väcka allmän uppmärksamhet.
Den som har gjort sig skyldig till ärekränkning eller dylik brottslig gärning eller som annars är skadeståndsskyldig med anledning av sådant brott kan på yrkande av den kränkte i mål om gärningen efter omständigheterna åläggas att bekosta tryckning i en eller flera tidningar av dom i målet.

Vidare;
I förarbetena sägs att det får anses föreligga ett utrymme för att ta hänsyn till hur den utsatte i det enskilda fallet upplevt situationen vid bedömningen av hur allvarlig en kränkning varit (a. prop. s. 51 och 66). Men inte heller detta har Lars Henriksson tagit den minsta notis om.


Jag hoppas att de flesta begriper att en mycket allvarligare kränkning än den HSB Malmö utsatt enskilda medlemmar för är svår att göra. Det är vanliga "dödliga" som sitter på Tingsrätterna och tar beslut. Ibland tas dessa beslut kanske mest på löpande band. Det "klipps och klistras" mellan nya ärenden och gamla domar, och då är det lätt att det blir galet emellanåt, som här. Dessutom kan man ha otur. Den person som sätts att behandla ett ärende kan vara kopplad på något sätt till ens motpart, och en naturlig konsekvens av detta blir då att ens chans att få rätt reduceras kraftigt.

JO har tidigare sagt att rättsinstanserna måste skärpa till sig och uppföra sig lite mer professionellt, men jag vet inte om det fått särskilt stor effekt. Det är nog något som måste upprepas rätt många gånger innan domsluten som enbart baseras på personligt och individuellt tyckande försvinner. Vad jag skriver här riskerar naturligtvis att bli till min nackdel, just pga detta personliga tyckande inom rättsväsendet.

Men man lär sig!
När jag överklagar så plockar jag bort möjligheten för rättsinstansen att ännu en gång bara rikta in sig på skadeståndskraven, genom att jag bara har ett enda enkelt och lättfattligt skadeståndskrav, enligt "en aktivitet till vilken någon enligt civilrättens regler är förpliktad". Vad 17 det kan vara vet jag inte, men det får jag väl försöka ta reda på (Lars Henriksson tycks endast vilja räkna ekonomisk kompensation dit).


Mer från infomötet.

Så här sa Lars Danielsson/Alf Gustavsson på det informationsmöte som ersatte den planerade extrastämman för HSB Malmö (11/10 2007) ;

"HSB:s resurser skall satsas på framtida projekt och inte satsas på negativa processer som inte leder till annat än dålig stämning."
Tips!
Glöm inte bort det nya forumet om bostadsrätter. Där dyker upp intressanta frågeställningar, lite då och då, även om det är mest aktivitet här.


stephan

HSB:s tidning HEMMA, större skittidning får man leta efter?
I alla fall om man tror sig att som HSB:s bostadsrättsmedlem ha någon nytta av tidningen.
Även som bosparare ser jag att den inte är mycket värd.

Glassiga bilder på nybyggen är vad tidningen handlar om. Och hur duktiga HSB är.

LÄGG NER.


Tillägg:

Eloge till Hemma i HSB.
Svarar på påstående

HSB:s tidning HEMMA, större skittidning får man leta efter?
I alla fall om man tror sig att som HSB:s bostadsrättsmedlem ha någon nytta av tidningen.
Även som bosparare ser jag att den inte är mycket värd.

Glassiga bilder på nybyggen är vad tidningen handlar om. Och hur duktiga HSB är.

LÄGG NER.


Hej Stephan!
Tack för dina synpunkter. Det är alltid intressant att få höra vad läsarna tycker, även om det är ris. Konceptet som Hemma i HSB följer, har utvecklats genom undersökningar om vad de flesta i HSB vill läsa om. Men det är klart att det är svårt att göra en tidning som passar alla våra 535 000 medlemmar.
Med vänliga hälsningar,
Helen Ala-Kojola

5/10 2007 (2968) e


Micke

Har ni läst detta?

4/10 2007 (2967) e
    Kommentar av Admin
Jo, jag har.
You can't win them all.
HSB greppar efter halmstrån.
Vidare till nästa instans. 0
HSB Malmö stoltserar med att de kränker medlemmar

Jag var tydligen inte tillräckligt tydlig i min stämningansökan, men då är det bara att förtydliga vad som inträffat och lägga till HSB Malmös senaste ageranden.

HSB Malmö vågar inte underteckna!
Att texten (från kvällen 4/10) på HSB Malmös webbplats inte undertecknats med något namn understryker HSB Malmös feghet. Precis i enlighet med den fega styrelsen i min brf så vågar man inte stå för sina synpunkter och sina skrivelser.

Coca cola
Vi har nog inte sett slutet på uttalanden som HSB Malmös berömda coca cola recept!

HSB Malmö visar vem de egentligen är!
Det glädjer mig att HSB Malmö bekräftar sitt smutsiga beteende på detta sätt, men jag måste erkänna att det förvånar mig att HSB Malmö skryter med att de lyckats komma undan med sina kränkningar i den första instansen.

Vem tror HSB Malmö att de lurar?
Kan HSB genom sin skrivelse lura andra än de som ändå står på HSB Malmös sida i alla väder?

HSB Malmö klargör att de anser sig ha rätt att smutskasta sin arbetsgivare
Tycker HSB Malmö verkligen att det är rätt att kränka enskilda medlemmar på detta sätt, alltså oavsett vad en enskild person på den lägsta rättsinstansen i Sverige tycker?
Bevisligen gör de det. De visar ingen som helst ånger för de anklagelser de riktat mot bl.a. mig! Jag har inte fått den minsta lilla antydan till ursäkt från en enda person varken i HSB Malmös styrelse eller anställd på HSB !!!


HSB Malmö utnyttjar medlemmarnas pengar för sin smutskastning
HSB skämmer bara ut sig ännu mer än vad de redan gjort när de precis som i Brf Mistelns fall använder sin webbplats för att försöka på olika sätt svartmåla enskilda medlemmar och föreningar (och t.o.m. öppet ljuga), och utan att ge någon möjlighet att kommentera detta.
OBS!: Detta i motsats till vad jag gör här, där HSB alltid är varmt välkommen att bemöta allt jag skriver, men som de aldrig vågar göra eftersom de här kan få svar på tal.
HSB Malmö är maniskt rädda för att någon ska kunna kritisera HSB och har följaktligen stängt ner alla forum, även för styrelserna.

Etik och moral inom HSB
HSB pratar om etiska värderingar. Här kan alla se hur HSB definierar etik, och hur det står till med etiken och moralen inom HSB Malmö!

Genom att HSB nu på detta sätt stoltserar med att de klarade sig genom den första instansen så skriver hela HSB Malmö under på att det är rätt att smutskasta enskilda medlemmar, så som Alf Gustavsson och Maj-Britt Thulin har gjort. Naturligtvis finns det vettiga människor på HSB Malmö också, och jag tycker synd om dem för att de måste lida för en liten grupp inkompetenta personers dåliga beteende.


H i HSB tycks stå för "Hämndlysten"
HSB tycks vilja försöka svartmåla mig som någon form av hämnd efter att de förstått att jag kan komma att klandra stämman i min förening. Vad kan man tycka om detta?

Tingsrätten kommenterar bara skadeståndskraven!
Jag har själv inte hunnit läsa igenom vad Tingsrätten skrivit i detalj, men den intressanta biten i Tingsrättens uttalande är att Tingsrätten koncentrerat sig på att kommentera skadeståndskraven.
HSB hakar på denna linje och skriver mest bara om skadeståndskraven som att dessa är så mycket viktigare än själva kärnfrågan om HSB Malmös illvilliga kränkningar mot mig, m.fl.

Det blir faktiskt rätt komiskt av att Lars Henriksson på Tingsrätten i Malmö lagt ner i princip all energi på att kommentera skadeståndskraven, men inte med ett ord berör skälet till varför han anser att stämningsansökan ska avslås. Om man avslår en stämningsansökan så begriper väl vilken tomte som helst att det inte är någon mening med att kommentera skadeståndskraven, eller? Lars Henriksson inleder med skadeståndskraven och avslutar med skadeståndskraven och som allra hastigast smyger han någonstans däremellan in att han avslår min stämningsansökan mot HSB Malmö. Lars Henriksson berör inte med ett endaste litet ord de skäl jag uppger för varför jag anser mig kränkt. Lars Henrikssons utlåtande är mest bara pinsamt för Tingsrätten och för rättssystemet i sin helhet!


Det tycks som att HSB Malmö haft tur att få en praktikant eller liknande som gett sitt utlåtande?

Det är några instanser kvar, så vi får väl se hur det slutar.

PS.
Det finns säkert en hel del som inte riktigt är insatt i hur rättsväsendet fungerar. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om detta, men det är viktigt att känna till att man kan ha precis hur rätt som helst, men man kan ändå alltid förlora i första instansen, t.o.m. i andra instansen, o.s.v. Om man vet att man har rätt, men ändå har oturen att få ett inkompetent domslut så är det alltid viktigt att man går vidare i rättsmaskineriet. Rättsystemet är kanske inte det bästa i Sverige, men en av fördelarna med vårt medlemsskap i EU, är att vi fått ännu en instans för de beslut som inte de svenska rättsinstanserna vill eller vågar ta. EU-domstolen kan vara en räddare i nöden för många (man kan då överklaga domslut enligt konventionen om de mänskliga rättigheterna; t.ex. rätt till rättvis rättegång, rätt till överklagande i brottsmål, rätt till gottgörelse vid felaktig dom).


Efter att HSB Malmö läst vad jag skrivit här i forumet så har det nu kommit till en underskrift av Saeed Sarvioskouey (som inte ska belastas för detta på något sätt). Tyvärr har HSB Malmö samtidigt valt att plocka bort bilagan med min stämningsansökan. De kom tydligen på att det kanske inte var så bra att medlemmarna informerades om vad det egentligen handlade om.
De som bara besöker HSB:s webbplats får HSB:s starkt vinklade version, men här får ni sanningen i stället (så att du själv kan avgöra om det är en kränkning eller ej).
Klicka här för att läsa om hur HSB Malmö kränker enskilda medlemmar! Jag står i allra högsta grad för min stämningsansökan och rekommenderar starkt alla som utsätts för motsvarande kränkningar av HSB att göra som jag!

Efter påpekande från mig har HSB malmö nu dessutom plockat bort det mesta av mina personuppgifter, dock utan att våga kontakta mig varken om att de skulle åtgärda detta eller att det utförts.


6/10 2007

Jag har nu fått bekräftat från styrelseordförande Alf Gustavsson att HSB Malmö varken kommer att plocka bort eller ändra på den vinklade informationen om min stämning av HSB Malmö, och de kommer ej heller låta mig få komma till tals i denna fråga (eller lägga ut min stämningsansökan).

Jag vet inte varför HSB Malmös styrelse svarade just på denna fråga helt plötsligt när de ignorerat alla mina andra frågor, men jag skulle gissa att deras advokat rått dem att svara eftersom det är det bästa av två "onda" alternativ. Och det får jag nog i så fall hålla med om.


JA

Vill tipsa om en artikel om föreningsekonomi i senaste numret av "allt om Bostadsrätt". Här kan man bl a läsa att många föreningar styrs av sina förvaltare och orskar förening för höga avgifter. Om avgiften ligger mellan 550-600kr/kvm och år är ett detta ett varningtecken, om avgiften ligger över 600kr/kvm och år är kan man med fog befara att förvaltare styr föreningar med onödiga investeringar m.m.

4/10 2007 (2965) e


Admin
Hemsida

0 Lagbrott

Jag vill bara här förvarna om vad som komma skall.

Jag har precis kommit tillbaka från en extrastämma där styrelsen i min brf återigen tagit in en advokat som mötesordförande; Mats Engstrand från advokatfirman Delphi (en "HSB-advokat").

De lagbrott som begicks av denna advokat (och av styrelsen, med Bengt Skånhamre) är historiska!

Jag blev till och med hotad på denna stämma, inför Bengt Skånhamre, av styrelsen.

Vi kan notera att HSB Malmö inte lärt sig något av den felaktigt genomförda årsstämman för HSB Malmö 2007, utan felen fortsätter, och t.o.m. eskalerar, i HSB-brf:arna.

Mer information kommer när jag sammanställt allt som hände på denna stämma där medlemmarna helt fråntogs sin yttranderätt och frågerätt, och där kallelse och vad stämman handlade om inte stämde överrens.

4/10 2007 (2964) e
    Kommentar av Admin

Vice ordföranden i min förening kallar mig på stämman för ett "jävla svin" och hotar mig med att om jag inte passar mig så kanske det kommer att hända mig någonting!


Dessa hot från vice ordföranden är faktiskt snäppet värre än när ordföranden i min brf sprider ut lögner om att jag kostat föreningen 150.000 kr i advokatkostnader för att styrelsen tagit in advokater till stämman.

Så fungerar det i min lilla förening med en sorglig samling styrelseledamöter, som är mer odemokratiska än vad man skulle kunna tro var möjligt !!!

Styrelsen tror säkert att de går säkra från att kunna göra precis vad som helst eftersom de tror att de kan utnyttja mina och de andra medlemmarnas pengar till sitt försvar. Vad de inte förstår är att man kan (och ska) stämma styrelseledamöter som privatpersoner när de beter sig så här.

Hade det varit det minsta vett i HSB så hade de tagit avstånd från dylikt beteende. Men det kommer HSB naturligtvis inte att göra. Bengt Skånhamre, vad har du att säga om detta?
Tycker du att det är passande att den klart "överarvoderade" styrelse du ingår i kallar sin arbetsgivare för ett "jävla svin" och hotar med att det kommer att hända saker?

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:44:40 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: