Sida: << | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Bosparare

Du som gärna vill köpa en Jönköpingsbostadsrättslägenhet med sjöutsikt behöver bara spara 200kr/månad i 200år för att få ihop en handpenning på 10% ab köpeshillingen.12/04 2007 (2304) e


G-I

Mitt mål nu i min förening är att välja en annan förvaltare än Riksbyggen. Jag vill inte köpa en enda grej från Riksbyggen. Däremot står det i stadgarna att de ska ha en representant i styrelsen. Det tycker jag är ok ändå, för att då blir det inga konfliktsituationer längre. Snart kommer ett antal offerter, det gäller att göra ett bra val. Undrar hur lätt/svårt det blir att komma överens i styrelsen om vem bli förvaltare.


12/04 2007 (2303) e


stephan

HSB bygger för vanligt folk/medlemmar/bosparare?

Nä det får bli en "Uggla" "jag mår illa".

Jönköpings dyraste bostadsrätt såld
Nu är en av Jönköpings dyraste bostadsrätter såld. Lägenheten som är belägen vid Östra Kajen såldes för 4 728 000 kronor, och har en månadshyra på 10 294 kronor.


De planerade lägenheterna vid Östra Kajen är ett av HSB Götas största projekt och kommer sammanlagt att bestå av 50-talet lägenheter. Den som nu är såld är den dyraste, med en kostnad på 4 728 000 kronor.
Lägenheten om sex rum och kök har dessutom en månadshyra på 10 294 kronor.

Den minst sagt lyxiga lägenheten kommer att ha en boyta på hela 225 kvadratmeter och ett soldäck på ytterligare minst hundra kvadrat.

Enligt fastighetsvärdarna HSB Göta kommer de flesta lägenheter som ska upprättas vid Östra kajen att få utsikt över vattnet, och hela området är tänkt att "anknyta till ett marint formspråk med torn och utsiktsbryggor".
12/04 2007 (2302) e


stephan

Dagens PS skriver om;
Köpa sälja bostadsrätter

Spekulationer, de som köper bostadsrätter rustar upp säljer och tjänar bra enligt artiklarna.

Kommer detta att öka? Möjligheterna finns väl då ombyggnader lättare kan ske nu än tidigare.

Styrelseförsvar mot detta?

12/04 2007 (2301) e


stephan

HSB styrelser och revisorer

Styrelser som inte svarar på frågor usch.
HSB som inte svarar på frågor, dubbelt usch.
revisorer som låtsas som det regnar, när det begås rent ut sagt brottsliga handlingar, tredubbelt usch.
BoRevision visste man förut, och inte har det blivit bättre med de ny"gamla" ägarna. Men ett av Sveriges större revisionsbolag Öhrlings, nej fy f-n.
Skall bli intressant att se vad revisorsnämnden säger om bronettaktiken. Stöööörta mööööööjliga tyyyyyyystnad.

12/04 2007 (2300) e


Bo Linde/Fredrik Löfvall
E-post

Vi har som säkert är väl känt vid det här laget lämnat in sex olika motioner till HSB Malmös årsstämma den 26 april och som alla som är intresserade kan få tillgång till då handlingarna till denna stämma finns på nätet. Men intressantast av allt är en helt annan frågeställning nämligen följande: Kan man sluta svara på medlemmarnas frågor ? Får man göra det ?


Bo Linde / Fredrik Löfvall
Brf Misteln


12/04 2007 (2299) e
    Kommentar av Admin
Jag brukar säga att man får den respekt man förtjänar. Naturligtvis måste HSB och dess representanter efter bästa förmåga svara på de frågor som ställs av medlemmarna. Det är liksom en förutsättning för att HSB ska kunna kalla sig för en kooperation. Om HSB inte besvarar frågor från medlemmarna så är detta illa. Mycket illa.

Det är inte bra att styrelser helt ignorerar medlemmarna (som i min förening, och som vi kan se från detta forum och från media är väldigt vanligt i föreningar), men om HSB inte svarar på frågor så känns det som något som skakar organisationen i dess grundvalar.

Detta är också något som medlemmarna måste reagera kraftfullt på, där medlemmarna alltså måste visa att man som medlem i en kooperation inte kan acceptera att bli ignorerad.


stephan

Ventilationsbeslut
Favorit i repris.
"113.1.1 Ventilation

Robert Boding lämnar en rapport avseende ombyggnad av kanalsystem för ventilation.

B Widerdal undrar varför man skall göra denna dyra investering och tror inte att föreningen gör några besparingar eller att det påverkar de kalla lägenheterna positivt.

Styrelsen beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att upphandla och ge information till de boende i god tid avseende ombyggnad av kanalsystem för ventilation.

Punkten är omedelbar justerad.

B Widerdal inbjuder styrelsen till ett möte i Midgård den 31 maj 2005 kl 19.00

Föredragare Lennart Berndt som sitter i statens utredning av el. frågor han kommer att tala om vilka bestämmelser det finns och vilka som kommer att komma avseende el."
Kan någon finna ett sämre beslut i en brf, så ger jag mig.
Ett år efter slutförd entreprenad, 'nnu ingen godkänd OVK. Styrelsen har inte skrivit något om denna entreprenad sedan färdigställandet.
Ljuddämpare har satts in där många klagat på oljud. uppmätta värden på 50-60 decibel vid elementen.
Ljuddämparna består av biltvättsvampar.
1 1 1 1


Motioner

Vädurens medlemmar skriver motioner. Enda sättet att maila till styrelsen är genom förvaltarbolaget ADEX (rufflare ut i fingerspetsarna).

Jag har nu sett att medlemsmotioner är och "vänder" hos frun till Adexs "härskares" son.

Alla föreningar Adex förvaltar går kontakten till styrelsen genom en Adexadress.

Man kan bara gissa varför. Vad händer om medlemmar vill klaga på förvaltningen och det är de som tar emot klagomålen?

Det är på samma sätt i många andra föreningar också där det är HSB eller Riksbyggen som är kontaktadress för medlemmarna när de vill meddela styrelsen något.

När skall styrelserna ta sitt ansvar som förtoendevalda????

12/04 2007 (2298) e


stephan

HSB Riksbyggen

322 bostadsrättsföreningar kan inte ha fel?


12/04 2007 (2297) e
    Kommentar av Admin

Jag gissar att du då tänker på de föreningar som gått ur HSB respektive Riksbyggen.

Jo, jag tror att nu måste HSB och Riksbyggen snart lägga på ett rejält kol om det inte ska bli en massflykt från dessa stora organisationer (HSB Malmö har ju i alla fall börjat så smått).

För att citera en känd HSB-vd så hade systemet aldrig fungerat om inte medlemmarna varit så "lojala" mot organisationen. Dvs om medlemmarna hade reagerat på de problem som förekommer så skulle alla lämnat bostadsorganisationen för länge sedan.stephan

DI skriver om fastighetsskatteffekter.

12/04 2007 (2295) e
    Kommentar av Admin
Där står bl.a.;

Alla effekter av slopad fastighetsskatt


När den statliga fastighetsskatten avskaffas 2008 samtidigt som skatten ökar på realisationsvinster (min kommentar: fram till nyår 2006 är skattesatsen 20 procent, sedan ökar den till 30 procent) kommer det att få en rad följder. Lägre kostnader för fastighetsägare är bara en av de effekter som väntas, menar experter di.se talat med.

Högre bostadspriser
En slopad fastighetsskatt väntas ha en positiv effekt på bostadspriserna. Anledningen är att hushållen beräknas kunna ta mer lån och köpa dyrare bostäder när de får mer pengar i plånboken, enligt mäklarfirmor di.se talat med. Dessutom kan de inlåsningseffekter, som en höjd realisationsvinst väntas ge upphov till, innebära att utbudet av bostäder till försäljning minskar och att prisökningstakten ökar ytterligare.

Lägre avgift i bostadsrättsföreningar
Från och med årsskiftet kommer bostadsrättsföreningar att betala en kommunal avgift på 900 kronor per bostad år, eller högst 0,4 procent av taxeringsvärdet. Enligt bostadsrättsorganisationen SBC kommer mer än varannan bostadsrättsförening vinna på denna förändring, framför allt i föreningar där taxeringsvärdena har varit höga, vilket kommer att ge utrymme för avgiftssänkningar.

Säljfest i höst
Många av de som funderar på att sälja sina bostäder kommer att göra det i år, innan reavinstskatten höjs. Men de väntar till hösten, eftersom priserna beräknas fortsätta uppåt på grund av det låga utbudet, menar mäklarbyrån Husman & Hagberg.

Efterfrågan på nybyggda bostäder ökar En höjd reavinstsskatt kommer att medföra att utbudet av bostäder på andrahandsmarknaden minskar. Efterfrågan på nybyggda bostäder kommer därför öka, säger Fredrik Isaksson på Svensk Byggindustri. Avskaffandet av fastighetsskatten kommer att spä på denna utveckling, även fast efterfrågan på nybyggnation kan dämpas något om regeringen skulle avskaffa den skattebefrielse som i dag ges för nybyggda bostadshus de första fem åren.

Folk flyttar mindre
När reavinstskatten höjs kommer den eventuella vinsten av att sälja sin bostad minska. En reavinst på en miljon kronor kommer exempelvis att beskattas med 100.000 kronor mer efter årsskiftet. Detta kan leda till så kallade inlåsningseffekter då folk flyttar allt mindre, menar KTH:s fastighetsprofessor Stellan Lundström.

Glada stockholmare
Kommuninvånare i Stockholms län blir de största vinnarna på en slopad fastighetsskatt. Allra mest gynnas Danderydsborna, som idag betalar i snitt 19.400 kronor per person, enligt Statistiska centralbyrån. Snittet i riket är 4.800 kronor, medan de boende i Åsele betalar minst i fastighetskatt, i snitt 1.100 kronor per person.


myggan

8kap§17
Yttrande över granskningen skall avges till föreningsstämman. Yttrandet skall hållas tillgängligt för och sändas till medlemmar och andra röstberättigade enligt 7 kap. 8 § fjärde stycket samt läggas fram på stämman. På samma sätt skall yttrandet dessutom hållas tillgängligt för och sändas till innehavare av förlagsandelar, om granskaren har utsetts på begäran av en sådan innehavare.Under minst en vecka före den stämma som avses i 4 § skall redovisningshand- lingarna och revisionsberättelsen eller avskrifter därav hållas tillgängliga för medlemmarna och innehavarna av förlagsandelar hos föreningen och genast sändas till medlemmar och innehavare av förlagsandel som begär det.
11/04 2007 (2293) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 20:56:06 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: