Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I
Hemsida

Inte alla styrelse, Danne, bara de som tror på HSB och Riksbyggen, de som tror att de gör rätt bara för att de alltid gjort som de har gjort.
Denna sajt är för förnyelse. Jag är ordförande och skriver här själv.

14/01 2007 (1727) e
    Kommentar av Admin
Danne åsyftade Brf Morkullan i Malmö, men det framgick inte eftersom Danne skrev länken i ett separat inlägg, och länkar kan inte anges i inlägg.

Men det är rätt. Man ska definitivt inte dra alla styrelser över en kam. Det finns väl fungerande föreningar också. MEN bara för att det finns en väl fungerande styrelse och en väl fungerande förening så innebär inte detta att en dylik förening inte kan fungera bättre.

Alla styrelser/föreningar kan alltid lära sig mer.

Det är bara att det behövs mer samarbete såväl inom som mellan föreningarna (så att man kan dra nytta av varandras kompetens) , och gärna med en organisation som anstränger sig för ett utökat samarbete och att det ska fungera bättre.

HSB och Riksbyggen arbetar väldigt, väldigt lite för föreningarnas bästa. De arbetar mest för sig själva.

I Dannes fall tror jag det rör sig om en privat brf. Men bara för att HSB eller Riksbyggen inte står bakom vad som händer, så behöver det naturligtvis i sig inte vara en garanti för att föreningen fungerar bra.PS.
Till "Undrar", har du fått stöd med ditt problem från G-I eller "Fd. ledamot"?


Danne
E-postHemsida

En sajt som styrelsen inte gillar; just för att den är kritisk. Att styrelsen jobbar för sig själv känns rätt uppenbart...

14/01 2007 (1726) e
    Kommentar av Admin
Vad är det styrelsen gör i Brf. Morkullan?

Imponerande webbsajt för föreningen förresten, och imponerande att du gör denna sajt (för jag gissar att det är du som står bakom sajten) på eget bevåg (utan stöd från styrelsen?).

Verkligen inte många föreningar som har så mycket information.

Särskilt intressant fann jag din information (kammarrättens uttalande) om balkongrökning och att Hyresgästföreningen t.o.m. uttalat sig om att man kan få skadestånd om grannen röker på balkongen.

Grattis till er bostadsrätt! Den tycks vara ganska unik att döma av bilderna!

PS.
Du glömde inte lägga in sajten här, men du glömde "http://" varför länken blev fel.


stephan

Äntligen ett rätt!

Bitter stämmer, hämndlysten, Tja!
Kvarnar mal långsamt. Det gör mitt "ärende" också. Vill man kan man i Haninge Tingsrätt läsa om min klander av stämman för 2,5 år sedan. Där kan man göra en bedömning varför jag är bitter.
Jag tror andra hade reagerat på samma sätt som jag om någon blivit utsatt för "otacksamhet och avundsjuka" det är vad det handlar om från början.

Att det gått så långt till att jag "meddelar" vad som hänt sakta men säkert och ibland i vredesmod, handlar om att det är så oärliga människor jag citerar och "tycker om".

Att det också sprider sanningen är ett klart skäl till att sanningar nertecknas här.

Jag behöver inte göra mycket verkar det, oärligheten kommer sätta sina spår och rättvisa kommer att skipas, är jag säker på.
I motsats till många andra kan jag erkänna fel. Vilket jag här avslutar med att skriva att ibland tar vredesmotet över och jag skriver fel här på sidan. Dumma saker som inte hör hit. Men ibland blir jag bara så
Men så länge jag bara skriver sanningar
P.s glömde ni bort Tulpanens dag i fredags?

13/01 2007 (1722) e


Fd. ledamot i brf

Till Undran: Nej guskelov bor jag inte i samma förening som Stephen. Jag bor i Norrbotten.
Men det han skriver ska man nog ta med en stor nypa salt...

Ja det går bra
poh@bredband.net

13/01 2007 (1718) e


Undrar

Till fd ledamot i brf.

Är du medlem i samma förening som stephan?

Den bild som stephan ger känns otroligt skrämmande.

Finns det möjlighet att jag kan maila dig om mitt problem och få tips från dig? Jag vill inte lägga ut prolematiken här på nätet.

13/01 2007 (1717) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Fd. ledamot i brf

Till Undran: Ja u ser väl ex Stephen, som själv suttit med i styrelsen tom som ordf. och som nu driver den största förtalskampajn som jag sett. Och påstår dittan o dattan. Och varför polisanmäler han inte styrelsen då?
han säger sig ha hur mycket bevis som helst.
Två svar:
1Han är själv (om han inte reserverat sig) lika ansvarig som övria styrelsen.
2 Det är ingen ssnning i det han återger här. Förmodligen har han inte blivit omvald och å kan en del inte acceptera det utan börjar med bla resn skitnack.

12/01 2007 (1712) e


Sven (medlem)

Till undrar:
Ring hem till ordförande. Om inte numret finns i trappuppgången eller liknande så finns det alltid att på Hitta eller Eniro.

12/01 2007 (1711) e


Undrar

Till fd Ledamot i styrelse.

Ja precis som du säger kan inte alla vara nöjda. Det som har gjort mig nojig är att jag varit besviken på förvaltningen när problem uppstod mestadels pga slarvfel från deras sida.

De försöker åtgärda det, men segar sig. Som jag skulle få papper hemskickat i måndags/ har ännu inte fått dem.

När sådant sker och man inte hört något från styrelsen känner man sig nonchalerad. Fast det säkerligen inte finns något sådant tanke ifrån dem (förhoppningsvis)

Jag är inte så gammal och det är min första köpta lägenhet. Så nu när problem upptsått så är jag nybörjare i detta. Så som sagt avvavktar jag och tar kontakt med styrelse om jag inte här något

12/01 2007 (1710) e
    Kommentar av Admin
En del styrelser kan nog behöva lite yngre förmågor, så kanske du kan hamna där i framtiden?
En styrelse av bägge kön och varierande åldrar tror jag är det bästa för varje förening.

Framförallt behövs det fler som engagerar sig i föreningar (alltså inte bara som styrelseledamot).

Men man måste vara beredd på att det kan bli tufft, och man får akta sig för att bli "infiltrerad" av HSB-representanten och andra (t.ex. andra ledamöter) som vill att man ska rätta in sig i ledet efter HSB:s direktiv.

Många känner sig nog nonchalerade i föreningar runt om i landet, men om det är en ny styrelse i din förening, med nya ledamöter, så får man nog ge dem ett tag att "samla ihop styrkorna" och komma i ordning.

Var inte rädd för att ringa hem till ledamöterna. Det hör lite till uppdraget, alldeles speciellt om man inte besvarar skrivelser inom rimlig tid (enl. JA:s beskrivning).

Styrelsemöten har man som regel minst en gång i månaden.

Det konstituerande mötet (styrelsens första möte efter att de valts på årsstämman) har man antingen samma dag direkt efter stämman, eller någon dag efter årsstämman.

Styrelsens andra möte har man som regel ett par veckor efter årsstämman.


Fd. ledamot i brf

Till undran. Det är säkert ok att ringa någon från styrelsen. I majoriteten av Sveriges brf-föreningar tror jag bestämt att styrelserna har koll på förvaltare/entreprenörer.
Och försöker göra det bästa för sina medlemmar.
Dom bor ju själva på området o är säkert intresserade av att ha en bra boendemiljö till bra hyresnivå.

Och att själv engagera sig är bra! Man lär sig mycket. Har själv varit med 11 år men tackade nej förra året pga. nytt jobb.

Men om du läser detta forum ett tag kommer du att se vad några som skriver här har för syfte.

Man ska komma ihåg att det finns ca 4000 HSB anslutna brf-föreningar. Så givetvis kan inte alla vara nöjda o alla föreningar sköts säkert inte på bästa sätt.

12/01 2007 (1709) e


Undrar

Till fd ledamot: Ja naturligtvis behöver de inte rådfråga HSB och jag kommer säkerligen att få svar.

Tyvärr så har inte någon av styrelsens medlemmar något telefonnummer uppsatt. Det är synd att de inte har telefontid för det hade löst en del frågor snabbt.

Undrar om det är okej att ringa hem till någon av styrelseledmöterna om jag inte får svar på ett tag?

Efter ett problem jag fått pga slarv från förvaltaren och vilket varit långvarigt och dröjer minst ett tag till har gjort mig mycket intresserad av bostadsrättsfrågor. Jag har blivit nyfiken på hur stor koll styrelsen har på förvaltaren.

Jag har tidigare inte varit så intresserad av dessa frågor. Har suttit i styrelse men inte för bostadrätt utan vanliga småföreningar. Men jag börjar inse att många medlemmar måste börja bli aktiva och få inblick i vad som händer i deras närområde och bostadsrättsförening. Precis som allt annat i samhället börjar folk bli mer och mer passiva.

Jag misstror inte styrelsen utan jag tror att styrelsen tjänar på att fler är intresserade.

Till stephan.
Hur lång tid tog det innan du fick det bekräftad att de fått ditt meddelande? Hur ofta har de styrelsemöten?

Det är ju viktigt att styrelsen svarar på frågor och ser till att de löser de problem som existerar.

Vissa frågor kan vara mer angelägna än andra.

12/01 2007 (1708) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.