Sida: << | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Fd. ledamot i brf

Till Micke1 Hos oss funkar det så att du lämnar in motionen med namn o telnr. Namn o telnr är om det skulle vara något oklart för styrelsen (formuleringar osv).

Sen behandlar styrelsen o den tas upp på stämman. Självklart blir det ju disskutioner ibland både bland medlemmarna o även styrelsen, men hitills har man som vuxet folk kommit fram till att antigen tillstyrka eller avslå motionen.

21/02 2008 (3492) e


JA

Senaste utvecklingen i postboxfrågan... (kanske lite långt)

Regeringen agerar i postboxfrågan

Infrastrukturminister Åsa Torstensson kommer att agera i postboxfrågan! "Det är uppenbart att det finns oklarheter om vad postoperatörernas utdelningsplikt egentligen innebär och jag avser att se över den för att tydligare definiera vad som gäller". Det skriver hon i ett brev till Fastighetsägarna, Sabo, Hyresgästföreningen, HSB, Riksbyggen och SBC.

Bakgrunden till brevet är att organisationerna tidigare tillskrivit ministern och protesterat mot det allmänna råd som Post- och Telestyrseln utfärdat och som innebär att all postutdelning i flerfamiljshus från och med den 1 januari 2011 ska ske i postboxar och inte i hushållens brevinkast. Organisationerna ville att regeringen skulle klargöra var gränsen går för postoperatörernas utdelningsskyldighet.

I brevet skriver infrastrukturministern att staten ansvarar för att alla i hela landet ”erbjuds en posttjänst av god kvalitet enligt vissa krav och särskilt utformade villkor. Frågan om postutdelning i flerfamiljshus med koppling till installation av fastighetsboxar berör många fastighetsägare och ett mycket stort antal hushåll i hela landet”.

Ministern konstaterar alltså att det uppenbarligen finns oklarheter om vad postoperatörernas utdelningsplikt egentligen innebär och hon avser att se över den för att tydligare definiera vad som gäller.

Avslutningsvis framhåller ministern att det har varit viktigt för henne att få ta del av den information som organisationerna lämnat och att hon kommer att bära med sig organisationernas synpunkter i det fortsatta arbetet.

– För oss innebär regeringens agerande en stor framgång i vårt arbete med att försöka hitta en rimlig lösning på hur postutdelningen ska ske i framtiden, säger Emma Henriksson, utredningschef på Fastighetsägarna Sverige.

21/02 2008 (3491) e
    Kommentar av Admin
16 maj 2007:

Så här skriver HSB:

"Majoritet säger nej till fastighetsboxar

En stor majoritet av boende i flerbostadshus säger nej till beslutet om att alla brevinkast i de egna lägenhetsdörrarna måste ersättas av fastighetsboxar i entréerna till trapphusen

En undersökning från Synovate Temo visar att sex av tio är helt emot införandet av fastighetsboxar när man fått veta att det är de boende/fastighetsägaren som måste betala för att köpa in och installera fastighetsboxar.

Det är Post-och Telestyrelsen som beslutat att det måste finnas fastighetsboxar i alla flerbostadshus senast vid slutet av 2010. Om fastighetsboxar saknas i januari 2011 måste hushållen själva hämta sin post på postutlämningsställe som Posten hänvisar till.

Totalt handlar det om ca 2 miljoner hushåll som måste gå över till att få posten i fastighetsboxar. Det betyder också att fastighetsboxar måste installeras i ca 200 000 trappuppgångar till en kostnad som Post- och Telestyrelsen beräknar till 1,4 miljarder kr, men som fastighetsägarna uppskattar till minst det dubbla. "

TEMOs undersökning om fastighetsboxar.


I söndagens Sydsvenskan stod det att 80 % var nöjda med fastighetsboxarna... enligt en undersökning beställd av;
- Posten,
- CityMail,
- Fria postoperatörers förbund
- box- och låstillverkare.
Dvs organisationen Forum för fastighetsboxar.

Jaha, och hur trovärdig är denna undersökning, när Temo visar att det bara är 40 % som är på något sätt positivt inställda till dessa fastighetsboxar? Jag har sagt det förrut och jag säger det igen; man kan få precis vilket resultat man vill i en undersökning, beroende på hur man ställer frågorna !!! Därav att man nästan aldrig avslöjar vilka frågor som ställts.

I detta fall gjordes undersökningen av ett undersökningsföretag som jag aldrig hört talas om (men det skulle inte förvåna mig om Posten är delägare i även detta företag).

Och i HSBs undersökning är 95 % emot att de ska behöva betala för dessa boxar.

Not.
I SDS angavs två skäl för att medlemmarna var så nöjda med fastighetsboxarna:
1. Gemenskap (va?)
2. Ökad säkerhet (någon har tydligen lyckats tuta i lättlurade medlemmar att det är brevlådeinkastet som skapar osäkerhet och inte - som det i verkligheten är - själva dörren och låsen).

DN hävdar att kostnaden för fastighetsboxen blir totalt 720 kr. Vilken bluff !!!3/4 2007:

Heja HSB !!!

HSB skriver;
"HSB kräver att Posten själv ska betala sina fastighetsboxar, och inte försöka stjälpa över kostnaden på de som bor i husen.

Post- och Telestyrelsen har beslutat att Posten, Citymail och andra postleverantörer från 2011 inte ska dela ut post till varje hushåll i brevinkasten i lägenhetsdörrarna (postinläggen). I stället ska s k fastighetsboxar installeras i varje trapphus eller utanför porten om fastighetsboxar inte får plats.

Ingen skyldighet för fastighetsägare och boende
HSB Riksförbund och alla andra bostadsorganisationer framhåller att beslutet från PTS inte är bindande för fastighetsägare eller boende".


Hoppas alla bostadsrättsföreningar är införstådda med detta, så att alla nu inte rusar iväg för att skaffa postboxar att installera i trappuppgångarna!

Delar postverket inte ut post om det inte finns boxar för detta så låt det bli postverkets problem!
Öööh ?

"År 2011 ska nästan alla som bor i flerfamiljshus hämta sin post i en box på bottenvåningen. Det har Post- och telestyrelsen bestämt.

Fakta: Fastighetsboxar
Senast den 1/1 2011 ska alla flerbostadshus i Sverige vara utrustade med så kallad fastighetsbox. Särskilda regler finns för hur boxarna ska utformas och placeras.

Äldre och funktionshindrade ska även i fortsättningen få posten levererad till dörren. Om alla i hushållet har fyllt 80 år går det automatiskt. Annars kan läkarintyg krävas.

Bakom nätverket Forum för fastighetsboxar står Posten AB, Citymail, Fria postoperatörers förbund och SEKO Posten.
"

Mixade budskap!!!

Vem ska man tro på, tro på, tro på?Så här skriver HSB;
"Enligt ett allmänt råd från Post- och Telestyrelsen ska fastighetsboxar installeras i trapphusen i samtliga svenska flerfamiljshus senast 1 januari 2011. Om man inte installerat boxar hotar Posten med att hushållen själva måste hämta posten på postkontoret och betala för lagringen.
Bostadsföretagen – som tvingas stå för notan – strävar emot.

- Vi har inga synpunkter på fastighetsboxar i sig, men om Posten vill spara pengar på postutdelningen måste man betala för egna investeringar för att rationalisera verksamheten. Det är orimligt att skicka en miljardnota till tredje part och öka sina egna vinster, säger Åke Johansson på HSB Riksförbund.

Regeringen håller med
Nu får bostadsorganisationerna stöd av infrastrukturminister Åsa Torstensson (c). Enligt tidningen Expressen anser hon att postoperatörernas utdelningsplikt går före eventuella rekommendationer från en myndighet som Post- och Telestyrelsen. Därför kan ingen tvingas att installera de omstridda boxarna.
– Flyttar inte fastighetsägarna brevlådorna eller samlar brevlådorna på bottenvåningen så har varje lägenhetsinnehavare rätt till posten och till leverans till dörren. Då blir det som det har varit, säger hon till Expressen.

HSB välkomnar beskedet
– Det är väldigt klargörande att vi har fått ett besked om vad regeringen tycker i frågan. Det är märkligt att denna fråga inte varit uppe till politisk prövning. Men än är slaget inte vunnet. Politikerna kan formellt inte överpröva ett beslut som PTS har fattat och juridiken kring det allmänna rådet är komplicerad, säger Åke Johansson som anser att opinionsbildningen måste fortsätta tills dess att PTS ändrar sig."

Med andra ord, kampen mot fastighetsboxar måste fortsätta!


Se Postboxar.


JA

Vi har tagit upp det på ett möte, det blir ingen direkt skillnad för medlemmarna eftersom kostnaden ändå slås ut på kollektivet. Däremot är beräkningsgrunden annorlunda eftersom den är per lägenhet.

21/02 2008 (3490) e


stephan

Information av styrelser.
Är det någon som kan hänvisa till sin bostadsrättsföreningsstyrelses information till medlemmarna om den nya fastighetsskatten?
Borde vara en fråga där alla styrelser informerat medlemmarna?
Tystnaden kommer jag att tolka att så inte är fallet, vilket är troligt.
Det är skojigare som ledamot att diskutera Perssons balkongrökning och eget arvode?

21/02 2008 (3489) e


Micke1

Jag trodde att HSB var en medlems förening men tydligen har jag fel eftersom man inte får försvara sina motioner på stämman.
Eller det kanske rent av är så bra motioner som är inlämnade att det är av ren feghet från styrelsens sida?

21/02 2008 (3488) e


G-I

Att bli vald eller inte vald på en stämma behöver verkligen ha att göra med om man tagit bra eller dåliga beslut. I många fall kan det ha att göra med hur man pratar, vilken pondus/karisma man har, hur man kan charmera.
Den gnällige kan ha svårt att bli vald, ävne om han har rätt till95% i det han säger.

20/02 2008 (3487) e


stephan

HSB och kommuner
Läs denna arikel, och fundera lite vad journalisten säger.
Det är kommunen som "ger" HSB, och det är HSB som ger kommunen mark. avtal hit och dit med klausuler om olika belopp beroende på om HSB ska bygga hyresrätter eller bostadsrätter.
Och värre var det förr....

19/02 2008 (3483) e


ada

Stephan. det är ju fruktansvärt att det kan gå till på det viset. Jag anser att det handlar om maktmissbruk. Jag fattar inte att du bor kvar där alltså.Men det kanske inte är så lätt att sälja. Nackdelen med att vara ärlig om sitt boende kan ju vara att folk drar öronen åt sig. Men ibland måste bara sanningen fram. Vi har ju problem med störningar från ett par grannar här i trappanoch sen vi har agerat utifrån det har det bara blivit värre. Man köper ju inte en lägenhet utan besittningsrätten men försök att få folk att förstå det. Dom tror att dom kan göra vad dom vill innanför väggarna. grannen i väggen jämte t.ex sover hela dagarna vaknar till Aktuellt och sen är det karlavagnen bla.bla. Det är inte lätt att kliva ur sängen halv 6 på morgonen efter kanske 4 timmars sömn. vi har pratat m. honom utan resultat sen blev det styrelsen som fick ta tag i det. Det var då det gick fel! Fel person gick dit fast det var bestämt att han skulle ha en till med sig. Det är inte så passande att en kompis går dit med klagomål. så man kan bo i en liten förening och det blir fel lika väl. 2

19/02 2008 (3478) e
    Kommentar av Admin
Off Topic

Tips - inlägg i det nya forumet

Vad får en styrelse göra?
Jag har till den nya forumet flyttat över den mycket intressanta diskussionen om vad som gäller för regler i en brf, som vi påbörjade i detta forum för några dagar sedan. Det finns fortfarande många olösta knutar och mycket att diskutera om här. En av de största och knivigaste frågorna i en brf.

Grovsopor
Får en styrelseledamot, som i detta fall, ta en av föreningens lokaler i besittning, och utan att ens betala för detta?


stephan

till Ada och f.d. ledamot.

Jag är f.d. ledamot i Väduren.
jag har tidigare skrivit om hur det gick till när jag blev f.d.
Men det tål att upprepas. En stämmokupp skedde med att en medlem föreslog helt ny styrelse. 3 stycken namnförslag på hela styrelser ställdes mot varandra.
Varpå medlemmarna röstade och ett förslah vann.
Ett praktexempel på hur fel det kan gå till på stämmor.
Jag klandrade stämman, fick rätt. Men vad har det för betydelse då tiden runnit iväg ett år.
Paralellfall finns väl med HSB:s senaste stämma i Malmö och Mistelns klander.?
Även om Misteln nu som jag hoppas får rätt är det överpelat, och råttorna kan fortsätta dansa på bordet?18/02 2008 (3473) e
    Kommentar av Admin
Ja, med det usla rättssystem vi har i Sverige är det så det fungerar.
Först är det på gränsen till omöjligt att klandra en stämma (bl.a. pga att inte ens de rättsliga instanserna är helt okunniga om vad som gäller pga alltför dåliga och bristfälliga lagar).
Sedan tar det så lång tid att stämningen ofta blir utan effekt.

Naturligtvis ligger det ett stort värde i att Brf Misteln får rätt, men oavsett hur det går så har
stämningen av HSB Malmö gett en extremt stor effekt (i förlängningen för hela Sverige).

HSB har gett svar som tydligt visat på bristerna i systemet och kunskapen inom HSB för vad som egentligen gäller.


Inlägg i ämnet har flyttats hit.

Fd. ledamot i brf - 3476

Varför är det en "kupp", om det fanns flera förslag?
Då måste ju majoriteten tyck att ett förslag där du inte var med, var bättre eller hur?


Stephan - 3477

F.d. ledamot.
Jag börjar förstå varför du är f.d ledamot.
vid val av peroner till styrelse skall det väljas en och en. Man kan inte välja en klump, utom i Väduren. Resultatet av detta blev att en icke medlem blev invald och satt som firmatecknare i 8 månader. men vem bryr sig?

ADA, En vecka innan stämman hade jag skrivit till revisorerna om det miljonsvindleri som gjordes vid den tiden i väduren. Jag hade också reserverat mig mot bokslut och årsredovisningen. Anledningen var just att det förekommit utbetalningar till ett företag på 20 miljoner för arbeten som bara delvis gjorts, och material hade fakturerats med dubbelt antal och dubbelt a`pris.
Hoppas du då förstår att det fanns motiv för att jag inte skulle få fortsätta att bevisa detta som styrelseledamot.


Fd. ledamot i brf - 3480

Stephen, vaddå välja en klump? Du sa ju att det var 3 förslag förmodligen med valberedningens förslag inräknat. Då presenteras ju alla förslag i en "klump".
Inget konstigt alls, utan som vanligt kan du inte svälja det att du inte blev omvald.

Sedan det du skriver här hoppas jag inte alla tror på allt det du skriver. Av någon anledning så är det ju ingen ,vad jag minns från Väduren om skriver att dom håller med dig eller inte gör det. Mycket konstigt i en förening med 2 000 boende.För nog lär dom väl kånna till den här sidan?


Stephan - 3482

till f.d.
Du tar mycket för givet?
Ordföranden uppmanade stämmodeltagarna att skiva förslag på hela styrelser på lappar. Valberedningen hade inget förslag. Det var kaos.
jag och en till hade ett år kvar, men inget entledigande gjordes.
Alltså om du förstår. dså här kan det gå till på stämmor där medlemmarna inte är insatta. Det kan bara ske på bostdsrättsstämmor. Detta på grund av att HSB/RB har fått ta fram stadgar och avtal. Om sedan HSB anställda "dribblar" till det har bostadsrättsmedlemmar svårt att hänga med.
Du verkar ju inte vara någon stjärna själv vad det gäller bostadsrättsfrågor? Fast du suttit i en styrelse?
Sedan hänger du inte med heller vad jag skriver. Som tillexempel att senaste ansvarsfrihetsärendet i Väduren gav 45 mot 48 röster för ansvarsfrihet.
Jag tror det inte är många fler än du som tycker det är okej?
95 stämmor av 100 brukar ha enhälliga ansvarsfrihetsbeslut?


Stephan - 3484

speciellt till F:d. Eftersom du när du skriver här oftast har något att säga till mig.
Verksamhetsåret 2004/5 i Väduren, skrev jag cirka 50 brev. Inget svar varken från revisorer eller styrelsen.
Nu när dåvarande ordföranden inte längre sitter med i styrelsen svarar han och skriver mail till mig. Bara i år har det blivit 105 stycken.
Det tråkiga är att han aldrig svarar på enkla frågor från "förr".
Jag vill här bara visa att det finns boende i Väduren som vet om sidan. Tyvärr verkar det som det tagit tid?
I alla fall om man skall tolka f.d. ordföranden i Väduren.

"Det har kommit till min kännedom. Att DU sänder vissa av mina skrivelser till Dig. Avseende vad som har hänt/skett inom Föreningen till en uppg.

Så att andra personer i landet. Kan läsa vad som har hänt/skett inom Föreningen. (ETT ERKÄNNANDE??????)

När DU nu väljer att agera på nämnda sätt. Och inte vill invänta svar från pågående granskning/utredning. Så kommer jag fortsättningsvis. Inte att kommunicera med Dig längre.

Jag trodde att DU var så pass rakryggad. Att DU inväntade. Vad pågående granskning/utredning kom fram till."
Obs utredningen är något han fått för sig?.
Obs Han har samma rätt som andra att skriva här, men gör inte det, varför kan man fråga?


Fd. ledamot i brf - 3485

Igen Stephen, du satt ju själv med i styrelsen i många år tom som ordf. Då måste du ju själv vara involverad i en massa dåliga beslut? O vid en omröstning i en styrelsefråga om det är lika mellan för o emot så har ordf. den avgörande rösten.
Men ni har väl inte gjort dåliga/felaktiga beslut under din tid? Borde inte medlemmarna ha upptäckt det o föreslagit dig som ledamot vid senare stämmor?


Stephan - 3486

Självklart har jag varit med om att ta dåliga beslut.
Under mina 12 år i väduren gjorde vi bland annat en fasarenovering för 40 miljoner. lägg därtill andra arbeten för 60 miljoner, så visst kunde saker och ting gjorts bättre o billigare. Men HSB:s ledamot satt som en snusmumrik de få gångaer han vara där, så ingen hjälp där. SBC som vi hade som förvaltare tog hir 2 64-åringar. Inget om om erfarenhet, men den ena kom direkt från Nackahem, och den andra från HSB.
Så initiativförmågan var inte den bästa. Vilket också visade sig då SBC betalade tillbaka 100 000kr för dåligt utfört Teknisk förvaltning.
Även om den summan kanske borde 4-faldigats.
Unde min tid i styrelsen betalade vi av på föreningens lån från 80 miljoner ner till 60 miljoner. Vilket de som nu har "styret" påpekar för medlemmarna att föreningen har mycket "låga lån", och vips lånat 60 miljoner (ingen direkt siffra då styrelsen bara informerade om första lånet på 15 000 000kronors för något år sedan).
Läs gärna vad styrelsen gjort för de nyupplånade 60 miljonerna på andra av mig skrivna sidor.
Till sist, jag satt i en guldstol i Väduren. 1. Flitiga styrelseldamöter som gjorde skäl för arvodet. 2: Tidigare ordföranden Torben Swedes !990 bristande kompetens. Litade helt på HSB som vid skatteomläggningen räknade totalt fel på avgiftshöjningen. Föreningen skulle höja med cirka 50%. HSB föreslog först en höjning på 40% för att "ta det lite lungt". därefter höjdes avgifterna med 28%, därefter med 14%. 82% trodde Torben!!!!!
Samme man som satt i valberedningen 3 gånger och alla gånger föreslog sig själv till ledamot. 6 avhopp och 7 nyinträden kanske är rekord?
Som väl är för föreningen avgick han nyligen, men ingen blir förvånad når han på nästa stämma kanske väljs in till valberedningen?


JA

Stephan, jag förstår inte vad du menar. Att "min" styrelse inte behandlar alla lika??

18/02 2008 (3471) e
    Kommentar av Admin
Jag tror Stephan menade Magnus.

Magnus.
Precis som JA säger så är detta fel.

Du säger att styrelsen säger att det är praxis samt i enlighet med Brf-lagen och stadgarna.
Det är en så stor bluff att jag inte kunde låta bli att dra på smilbandet när jag läste detta.

Vad styrelsen sagt till dig, Magnus, är bara för att de inte vet vad de pratar om.
De har inget att vila sitt beslut på.

Om du vill kan du roa dig med att be styrelsen;
1) om ett konkret exempel från "praxis" + fråga styrelsen hur de vet detta
2) om vilken del av stadgarna styrelsen åsyftar
3) om vilken del av bostadsrättslagen (eg. föreningslagen) som styrelsen utgår från.

Du kommer aldrig att få svar på detta, det kan jag lova dig till 100 % !!!

Tala om för styrelsen att du tänker låta pröva detta rättsligt och ge dem en veckas betänketid.
Därefter lämnar du in en stämning till tingsrätten.
Är du osäker på hur du ska gå tillväga, anlita advokat.
Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forum

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 06:13:48 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: