Sida: << | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Jokke

Varför får man inte länka i ett meddelande ?

(gratis på engelska)webs.com/brfgoken

Hjar ni

4/03 2007 (2089) e
    Kommentar av Admin
Detta är förmodligen världens mest spamskyddade forum. Det innehåller en mycket stor mängd funktioner för att stoppa spam. Ett av dessa skydd är att stoppa möjligheten från att lägga in länkar i meddelanden. Jag får runt 70 försök till spam varje dag. De ger inte upp trots att de inte ens kommer åt forumet (spam sker via automatiserade rutiner, s.k. "robotar").

Konsekvensen av allt spamskydd kan bli att vissa legitima försök att komma åt detta forum också misslyckas (från de användare som har lite märkliga uppkopplingar till lnternet). Inget spamskydd är hundraprocentigt. Det nya forumet har spamskydd!

En länk kan läggas in i fältet för detta (men då kontrolleras länken först om sannolikheten till att det är en spamlänk, och klarar den inte kontrollen så kan meddelandet inte läggas in... i vissa fall, som i ditt, så konverteras länken... normalt sett så noterar jag detta i loggen, men missade det i ditt fall).

Med andra ord;
Brf Göken

En av kontrollerna är just på detta ord (ett typiskt spamord).


Jokke

Om man sammankallade alla boende i brf till "Företags stämma" kanske fler skulle komma och intressera sig för brfs ekonomi då brf är ett litet företag där folk satsar pengar.

4/03 2007 (2087) e
    Kommentar av Admin
Någon (minns inte just nu exakt vem... kanske JA?) föreslog något liknande.

Jag tror det är en bra idé. Om man lyckas få medlemmarna att tänka i banorna företag/bolag så skulle detta kunna generera ett ökat intresse. Förmodligen inte tillräckligt för att få alla intresserade, men det kan säkert få några fler att komma till en stämma.


Jokke
Hemsida

Om ni är så arga på styrelser och bostadsföreningar, varför bor ni kvar?

4/03 2007 (2086) e
    Kommentar av Admin
En inte särskilt sällan ställd fråga.
Och besvarad ännu oftare.

Kort, av många skäl, men kanske framför allt;

  1. Varför ska vi rätta oss efter och anpassa oss efter de som beter sig illa och sköter sina uppdrag dåligt?

  2. Varför skulle vi sakna rätten att klaga och försöka uppnå förbättringar?

  3. Varför ska vi inte kunna hävda vår rätt mot en liten grupp personer som missköter sina uppgifter?

  4. Varför ska vi vara lika fega som alla andra?

  5. Bara för att det finns ett stort antal medlemmar som det inte är någon stake i, varför ska vi alla göra som dessa?

  6. Måste man vara som en zombie bara för att man bor i en brf?Under alla år så har allt i brf:ar baserats på att medlemmarna ska ha inga eller väldigt små möjligheter att göra sin stämma hörd! Nu rör vi om i grytan och medlemmarna ges en möjlighet att göra sig hörda såväl i media som här. Denna gång kan varken bostadsorganisationerna eller styrelserna stoppa detta, hur gärna de än vill !!!Eller ännu kortare;
Läs Passar det inte så kan du flytta.


Eftersom detta är en ganska frekvent fråga har jag nu lagt in detta svar även i det nya forumet så att det i fortsättningen bara är att hänvisa till detta svar.


G-I

Jag kom på att jag ska föreslå att en kursledare (från SBC kanske) kommer till oss och undervisar oss grunderna i BRF:ar. Medlemmarna ska också bli bjudna allihopa.

4/03 2007 (2085) e
    Kommentar av Admin
Låter som en ypperlig idé.
Ett av många sätt för att kanske börja skapa ett intresse bland medlemmarna för sin förening.


G-I

– Man kan utarbeta sina egna stadgar, men då måste de skickas till HSB:s förbundsstyrelse först. Man får inte bara hitta på sina egna stadgar, säger Åke Johansson.

Så säger en HSB-representant. Jag förstår inte varför stadgarna ska skickas till HSB:s förbundsstyrelse först. Det är ändå medlemmarna som bestämmer vad som ska stå i stadgarna. Självklart behöver man inte skicka förslag till ändrade stadgarna till HSB först. Fast kanske HSB kräver det?

4/03 2007 (2084) e
    Kommentar av Admin
Det borde vara så att det är medlemmarna som bestämmer. Men så är det tyvärr alls inte!

Jo, man måste skicka stadgarna til HSB för "Approval".
Att stadgarna ska godkännas av HSB:s Riksförbund är något som HSB vill göra sken av är till för att föreningarna inte ska kunna skriva in något som är otänkbart för HSB eller i strid med lagar.

Men jag vet bättre! Jag har nämligen utsatt HSB för förändringar av stadgarna (och kommer att fortsätta göra detta). HSB har många synpunkter på mina ändringsförslag, och det är tydligen mycket som HSB inte kan "godkänna". Mer om detta kommer senare.


Demokratiproblem!


"Andreas Olsson oroar sig ändå för demokratin i den cirka 300 hushåll stora föreningen. På årsstämman senast dök det upp 60 röstberättigade personer.
– Majoritet är i ett sådant läge 30 personer. Har man då en styrelse bestående av åtta man så ska de ha 22 anhängare för att bilda majoritet, i en förening bestående av 300 hushåll. Det är ju synd att det inte är fler som engagerar sig.
"


Ja, styrelsen i min förening har sett till att deltagandet i min förening ligger på samma nivå som Brf. Eriksfält (i många föreningar är det t.o.m. mycket värre). Och POFF, så var demokratin borta!
Medlemmarna borde skämmas ögonen ur sig för sitt totala ointresse, och det drabbar alltså även de få som kommer till stämman med goda intentioner!

Om inte medlemmarna börjar komma till stämmorna och intressera sig för sin boendemiljö så kommer denna form av boende att självdö.stephan

Sök på eu-upplysningen

Om du väljer några ord och söker på eu-upplysningen får man följande träffar

Alkohol massor
Staket 3 träffar
Bananer 3 träffar
Skorsten 5 träffar
Bostadsrätt ja va trodde NI?

4/03 2007 (2083) e
    Kommentar av Admin
EU upplysningen


stephan

BRF Eriksfälts HSB ledamot
"HSB utser alltid en representant i varje ansluten förenings styrelse. Personen ska inte bo i föreningen och syftet är bland annat att undvika situationer som den nu uppkomna i Eriksfält.
– Tanken med att ha en sådan representant är att den ska vara en stödperson med kunskap och erfarenhet i sådana här frågor, säger Åke Johansson."

HSB:s utlåtande saknar en punkt?
Lennart Andersson som skulle se till att sådant här inte händer, enligt ditt företag HSB.
Kan/kommer du att sitta kvar som ledamot i någon förening i framtiden.?4/03 2007 (2082) e


Myggan
Hemsida

"HSB centralt fördömer styrelsens agerande"
Klicka i den blå bollen

4/03 2007 (2081) e
    Kommentar av Admin
"I det här fallet hade det inte heller hjälpt om föreningen ansökt om att få ändra sina stadgar så att nomineringsmakten hamnade hos styrelsen.
– En sådan begäran skulle knappast godkännas av förbundsstyrelsen, säger Åke Johansson.
"

"Knappast" ???


Så HSB:s presschef är inte helt säker på att en styrelse skulle få avslag av HSB om styrelsen ville föra in i stadgarna att styrelsen skulle sköta valberedningsarbetet? HSB vågar inte ens i detta läge utala sig i definitiva termer.

"Att styrelsen ställer frågor till valberedningen är en sak, menar han, öppenhet är bra. Men att styrelsen ställer krav på valberedningen är en annan sak."

Hmmm, så HSB menar att öppenhet är bra när styrelsen vill ha svar på frågor?

En valberedning ska informera alla medlemmar, inte enbart styrelsen.


Allt läggs inte ut på nätversionen av SDS.
Dagens Sydsvenskan innehåller även det viktigaste av min kritik mot HSB:s reaktion på allt som skrivits i SDS den senaste tiden.

Någon som tror att HSB kommer att svara på det jag tagit upp?Myggan
Hemsida

"Ledningen skulle nominera sig själva"
Klicka i den blå bollen

4/03 2007 (2080) e
    Kommentar av Admin
"Valberedningens förslag gillades inte av HSB-föreningens styrelse – som kontrade med att försöka upplösa beredningen. Framtida nomineringar till styrelseposter skulle styrelsen sköta själv."

– Med ett sådant egenintresse i vilka som ska nomineras, då frågar jag mig hur egenintresset ser ut i styrelsearbetet, säger Andreas Olsson, sammankallande i BRF Eriksfälts valberedning.
"

Ja, om detta inte är varningsklockor så vet jag inte vad som skulle kunna väcka denna stackars förening så att de omedelbart ser till att avveckla denna avskyvärda styrelse som beter sig på detta fula sätt.

– Det som förvånar mig är att samme HSB-representant som sitter i styrelsen och som höll stämman ställer sig bakom förslaget, fortsätter han.

De föreningar som har Lennarth Andersson som representant för HSB i sin styrelse kanske skulle se till att få bort denna okunniga person snarast möjligt.

Toni Müller var ordförande i BRF Eriksfält fram till den senaste årsstämman. Han medger att ”upplösa” var ett olyckligt ordval i sammanhanget.
– Det kanske inte var så genomtänkt. Vi var missnöjda med valberedningens arbete och tänkte att vi kunde göra det bättre själva. Det var inte alls populärt, det förstod vi. Med facit i hand borde vi ha gjort annorlunda.


Det behövs verkligen inte något "facit i hand" för att förstå en så elementär sak som att man inte beter sig som denna styrelse har gjort ! Undrar hur Toni Müller skulle gjort detta annorlunda om han hade kunnat något om hur föreningar ska fungera.


G-I
Hemsida

Till Mr Br

Jag var på semester och inte kunnat läsa forumet på 1 hel vecka. Såg att Mr Br hade skrivit ett inlägg (3-4 sidor längre back) om hur Riksbyggen tar extra betalt när de anlitar underleverantörer. Instämmer med det du skrivier. Kolla länken (blåa bollen), jag har skrivit en sida om just hur Riksbyggen tar för mycket betalt.3/03 2007 (2079) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:34:43 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: