Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Ibland hamnar diskussionerna i perifirin vad jag tycker ska bedatteras om på denna sida, men det är en komplicerad värld vi lever i?

På Vädurens stämma ställde en boende en fråga till styrelsen "hur kommer det sig att det lilla företaget som gör alla arbeten på väduren (cirka 25 miljoner på 2 år, allt från stamspolningar, vattenskador som markarbeten) kör omkring med gemensam logga med förvaltarna?" (Adex fastighetsutveckling.

Något svar fick man inte. (Förvaltaren är den som haft all kontakt med företaget avseende entreprenaderna för 25 miljoner.
En annan fråga från en annan boende handlade om varför alla 140 säkerhetsdörrart som monterats (av samma företag)inte har slutförts. "har det skett någon besiktning".
Styrelsens svar. "vi vet inte, vi ska ta reda på det".
cirka 3 miljonet tror jag säkerhetsdörrar till bland annat 70 barnvagnsrum som finns i entreerna. säkerhetsdörrarna är monterade i entrens gipsskivor.
Företaget som gjort alla 25miljonersarbeten gick nyligen i konkurs. Inte helt oväntat då 2 boende i föreningen har påtalat det för styrelse och alla boende med portaffischinformation (tyvärr fick informationen inte sitta uppe i portarna mer än ett par timmar innan besvisligen styrelseledamöter och anställda på Adex rev ner dessa?

30/06 2007 (2727) e


Per (f.d. ordförande)

Jag håller med JA. Ibland spårar "diskussionen" ur på detta forum. Det är synd för det finns en hel del andra "praktiska" ämnen som behöver tas upp.
Jag har medvetet avstått att kommentera de "politiska" inläggen. Detta eftersom de oftast bara ger den ena sidans vinkling av saken.

Det känns svårt att ibland ta dessa inlägg på alvar med tanke på den låga nivån.

Men det är uppnebart att i vissa föreningar fungerar det väldigt dålig.

Trevlig sommar!

30/06 2007 (2726) e


JA

Känner någon till ett forum där styrelser kan utbyta erfarenheter och diskutera olika spörsmål? Tex upphandlingar, hantering av olika saker m.m.
Jag tycker nästan alla inlägg här handlar om några få föreningar och om hur HSB fungerar eller inte fungerar. Jag tänkte på mer praktiska frågor som inte är "politiska".

29/06 2007 (2723) e


Fd. ledamot i brf

Till Granne: Bra att få veta mer om hur det egentligen ligger till. Personligen tog det inte så länge när man började läsa Myggans inlägg att fattade vad det gick ut på.

De är ju fler från er förening som skrivit här liknade som du Granne. Men då hävdade tex admin att det var samma person fast med olika sign.

O att folk inte går på stmman pga av Myggan kan jag mycket väl tänka mig. Sådana personer som Myggan tar upp alla små saker som är något för styrelsen att jobba med, inte årsstämman.

Fortsätt skriva Granne o ha en trevlig helg!

29/06 2007 (2722) e


Granne

Om du tror att medlemmarna inte går på stämmorna på grund av mötesordföranden, är det ju omöjligt att bemöta dig på en vettig nivå. Dessutom väljs stämmans ordförande också den demokratiskt. Det står dig fritt att föreslå vem som helst till detta uppdrag. Att medlemmarna inte kommer i den utsträckningen kan ju FAKTISKT bero på att dom tröttnat på en viss annan persons(LH) ständiga närvaro. Vakna upp och inse det istället. Jag har själv hört ett par personer ute på gården säga att dom inte går på stämmorna längre pga. av LH. Dessutom kan man ju undra var någonstans minoriteten som begärt granskningen var, när extrastämman hölls(43 st). Jag såg en handfull personer på stämman.

Vad gäller själva granskningen, så menar jag att långt mer än hälften av de saker som minoriteten hade begärt att få granskad, har granskningsmannen "inget anmärkningsvärt hittat". Och inte haft nåt att invända mot styrelsen agerande.

Minoriteten har också gått förbi demokratin genom att belasta granskningsmannen med arbetsuppgifter som inte ingick i det granskningstema, som stämman demokratiskt beslutade om. Detta har i sin tur lett till större utgifter för advokaten än det borde. Vad tycker du om det?

Till slut måste jag erkänna att på senaste stämman hade du ett par bra förslag enligt mig. Men min känsla var att du blev nerröstad just bara för att ideerna kom från dig. Men det är klart, det vara bara min känsla.

Ha en trevlig sommar.


29/06 2007 (2721) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Myggan

Till"Granne"
Så du menar att dom 80% av medlemmarna som INTE var med på årsstämman dom är vakna?
Jag är av åsikten att allt kritiskt blir nertrampat på årstämman av styrelsens inhyrde proffsOrdf.DN.
Medlemmarna ser ju hur mötena går till och medlemmarna kommer att sluta gå på dessa stämmor.
Detta är en fara för demokratin!
Vad gör styrelsen den dagen när minoriteten blir majoriteten?

Granskningsrapporten kan väl inte bli till nackdel för minoriteten?Det var inte den som blev granskad?
Styrelsen fick kritik och jag/vi lovar att begära en extrastämma om inte kritiken lyssnas på.
Styrelsen måste rätta sig efter kritiken och vidta åtgärder så att begångna fel ALDRIG upprepas.

Demokratiskt tagna beslut har jag alltid accepterat!
Man har rätt i detta land att även yttra sig mot majoriteten?

I övrigt har vi ett Radiprogram på gång där vi ska diskutera HSB,Brf,Demokrati osv.
Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i ett sånt radioprogram?


28/06 2007 (2720) e


stephan

F:D har talat.

Sklrattretande kommentar. Ni däruppe verkar bara ha snö eller sol?
Jag lade förslaget på stämman att en ledamot som attesterat fakturor utan styrelsebeslut för 20 miljoner inte skulle få ansvarsfrihet. Någon annnan föreslog att ingen i styrelsen skulle få ansvarsfrihet. HSB:chefsjurist och en annan höjdare konverserade och kom fram till att det var då bäst att rösta för varje ledamot individuellt.

Vilket betyder att du för första gången gått emot HSB????

28/06 2007 (2719) e


G-I

Att acceptera ett beslut av majoriteten betyder inte att man inte får tycka att detta beslut är fel och att majoriteten har fel. Om man är övertygad att man har rätt, behöver man inte sluta kämpa på sitt sätt för det. Jag fattar inte hut Granne och F.d. ledamot tänker.
I min förening tog det mig tid att övertyga de andra i styrelsen (jag anser mig vara mer upplyst än de i vissa frågor). Men till slut har ja-sägarna försått min resonemang. Det tog tid eftersom mina ideer var annorlunda och inte vanliga ...

Ta en sådan sak: en idee, som är ovanlig, får (nästan) aldrig godkänt av majoriteten, spelar ingen roll hur bra den är, bara för att den är ovanlig. Så fungerar världen.

28/06 2007 (2718) e


Fd. ledamot i brf

Stephen hur ska man bedöma ledamöter individuellt ang. ansvarsfrihet?
Ni har ju ett helkorkat system. Antigen får styrelsen (hela) ansvarsfrihet eller inte.

28/06 2007 (2717) e


Granne

Vad jag menar är att självklart får alla ha sin åsikt och tycka som dom vill. Men bor man som vi gör så ingår det också att acceptera beslut som är tagna i demokratisk anda. Enklare än så kan det inte bli. Hur liten skillnaden än är, om det så bara hänger på ett par röster. Att skylla på att mjoriteten "sover" eller "inte har vaknat upp" bara för att man inte får sin vilja igenom, är ju bara ett hån mot sina medgrannar.

28/06 2007 (2716) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.