Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Stephan
Hemsida

Kan någon förening slå detta makabra rekord?
Rensning av ventilationskanaler; kostnad 10 000 000 kr, utan information till medlemmarna. Det vill säga endast avisering att om några dagar ska vi ha tillgång till din lgh i 14 dagar. Om du inte är hemma eller lämnat nycklar kan du komma att debiteras 2425kr i väntetidskostnader ?

13/10 2005 (201) e


Francois Herrault/ledamot
E-postHemsida

Jag har inte varit med om att starta en förening. Jag tycker att ni borde kontakta några nystartade föreningar och försöka träffa deras styrelse. De kan berätta om alla problem som uppstått och hur de har löst sina problem.
Läsa lagen om ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar är en bra ide, samt att köpa en eller två fackböcker.
Det finns säkert några konsulter som kan erbjuda sin hjälp vid starten.
Jag hittar inget mer att säga, bara att jag tror att det lkommer att det blir mycket arbete för er, men om ni är motiverade, så blir det inget problem. Jag tycker själv att det är våldigt roligt att sitta i en styrelse och att arbeta med en brf. Så lycka till!
Kanske har andra lite mer praktisk råd att ge Ronja?

11/10 2005 (200) e


Ronja
E-postHemsida

Vi är fem hushåll utav sju som vill bilda bostadsrätt. Vår hyresvärd skall sälja snabbare än vad vi först fick reda på.

Till saken hör att vi inte har någon erfarenhet av att bo i bostadsrätt och jobbar nu febrilt med att söka så mycket information vi kan.

Vi är registrerade hos bolagsverket och har lämnat in intresseanmälan men det vore tacksamt med tips och råd från er alla med erfarenhet.

11/10 2005 (199) e


Kim Medlem
Hemsida

Svar på inlägg 191. Ja varför inte, en webbsida om hur ett medlemsorgan faktiskt skulle kunna påverka, kanske återskapa förlorat inflytande och ändra vilkor men också kanske på ett mindre formellt plan så att vi vanliga mäniskor hänger med.

10/10 2005 (197) e


stephan f.d.ordf./led.
Hemsida

Hur många styrelser arbetar efter en beslutad arbetsordning? Hur tog styrelsen fram den? Hur uppdateras den? Har HSB någon mall på arbetsordning för styrelsearbetet???

10/10 2005 (196) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

stephan
Hemsida

Åsundens stadgar Malmö
§ 8
Föreningens medlemmar är:

HSB samt intill dess den ordinarie föreningsstämma, som avses i 17 § andra stycket hållits, ledamöter och suppleanter i HSB:s styrelse.
Medlemmar i HSB som vunnit inträde i enlighet med 9 § nedan.

17:de § finns inte på hemsidan, § 9 är medlemmarnas, rätt att bli medlemmar, efter depositionsavgift + medlemsavgift till HSB.

Någon förening som har medlemskort till SINA medlemmar???? Aldrig hört talas om detta av HSB:s 4000 brf:er. Nyttan kanske inte är överväldig att ha ett medlemskort, men vid stämman, eller som biljett på föreningsfester kunde det användas. Även som välkomsthälsning till föreningen kunde det vara en god ide?????

Detta säger mycket, Först kommer HSB, sedan HSB, sedan styrelsen, sedan medlemmen.

4/10 2005 (195) e


stephan f.d.ordf./led.
Hemsida

Fråga till HSB för någon månad sedan: Gör föreningarna om sina stadgar efter senaste lagstiftningen om ändrat underhållsanvar i lgh?

Svar:
Bostadsrättsföreningarna ändrar sina stadgar kontinuerligt efter lagändringen 2003. Gissningsvis har snart hälften av "våra" brf ändrat stadgarna. Det är möjligt att det är en viss fördröjning mellan det andra beslutet och tills det att de nya stadgarna presenteras på hemsidan.

Jag har gått igenom 50 föreningars hemsidor. 10st har lagt ut föreningens stadgar. EN har gjort om stadgarna av dessa efter år 2003. Här följer senast omgjorda stadgar, förening.

1994 Oxhagen
1998 Örnen
1998 Älgen
2000 Äpplet
1998 Ärlan
1998 Åkaren
1992 Åreskutan
2004 Åsen
1991 Vesslan
1998 violen

En förening har jag hittat som inte har BoRevision:
Venus, Auktoriserad revisor.

4/10 2005 (194) e


G-I
Hemsida

Jag har några ideer på hur vi skulle kunna påverka vår omgivning:
- skapa ett begrepp (t.ex. "den nya brf") som är säljande.
- komma överens om en handbok med ett antal regler att följa. I handboken ingår reviderade stadgar, bra praxis, etc... Ska inte vara för lång, t.o.m. kortare än alla sidor som vi redan har. Vilket betyder att vi behöver bara organisera om sidorna.
- sen gäller det att marknadsföra: inlägg i DN, försöka nå TV-programmet (heter det plus?) om konsummenter, etc..

Eftersom vi har tillräckligt med material för att skiva en bok, skulle vi kunna göra det! Då har vi lämnat spår efter oss för all framtid.

Allt detta kan göras inom ramen av en ideel förening.

3/10 2005 (193) e


stephan
Hemsida

Cirka 2 timmar per dag skulle jag kunna ge av min tid och kunskap.
Arbetat åt Riksbyggen i 25 år, varav stor del av tiden som facklig ordförande för 125 anställda. Satt med som arbetarnas representant i RB-styrelsen. Under dessa år utbildade jag mig i ämnen som jag sedan haft mycket nytta av som ledamot och ordförande i en stor HSB-förening (13) års erfarenhet. Under 5 av dessa år hade vår förening SBC som förvaltare. Det har varit lite brokigt som ni ser, men erfarenhet från hela Bostadsrättsbranchen har jag gott om. Jag skulle vilja starta upp en provverksamhet med att göra mitt bästa för att svara på brf-frågor. Det får handla om vad som helst. Jag bedömer mina svar med en barometer d.v.s. % på hur säker jag är. Ofta blir det följdfrågor.

3/10 2005 (192) e


Kim Medlem
Hemsida

Med risk för att bli tjatig, ni är inte medlem i HSB eller Riksbyggen enligt deras eget affärskoncept.
Ni är medlem i en Brf, Brf:en är i sin tur medlem i HSB/RB.

Som medlem i en Brf kan ni inte påverka något centralt, förslagen kommer att röstas (censureras) bort eller ta alltför lång tid att nå (centralmakten).

Men varför gnälla ut i det mörka tomma intet utan att något händer?

Jag blir altmer övertygad på att vi många enskilda medlemar skapar en konsumentmaktorganisation, därigenom och endast däri kommer det att gå att förändra i systemet.

I synnerhet gäller detta för de som idag är i behov av objektiv, kompetent hjälp och absolut korrekt rådgivning - de enskilda medlemarna (vi)!

Någon emot?

3/10 2005 (191) e
    Kommentar av Admin
Jag tror att de flesta som kommer hit är för ditt förslag.

Frågan är väl egentligen bara vem som ska dra i trådarna. Det kommer att ställa lite krav på att dra igång denna konsumentmaktorganisation, och det gäller att de som drar igång denna verkligen har den tid det behövs för detta.

Man blir också lite desillusionerad när jag kan se att dessa sidor har väldigt många besökare, men det är ändå inte särskilt mycket engagemang i detta forum. Det kan bero på olika saker, t.ex. att man tycker att mycket är alltför svårt att greppa... i alla fall på kort tid. Många kanske behöver tid på sig för att låta det smälta in (bara webbsidorna är på 400 A4-sidor, och inläggen i detta forum är nu på 19 sidor).

Personligen känner jag att jag inte har mer tid än det tar för mig att ägna mig åt dessa sidor.
Men om fler ställer upp så ger jag med glädje mitt bidrag genom att utveckla en webbsajt för denna organisation.

Kanske jag borde skapa en webbsida som bara handlar om att se ifall det är fler som vill vara med att bygga upp den organisation du föreslagit?

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.