Sida: << | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


myggan

Om medlemmarna tar över allt underhåll inne-då ska ju "hyran" sänkas?
Eller så minskas ju i vart fall föreningens kostnader?
Höjningen skulle kunna vart högre ifall vi inte hade tagit över allt inre menar du.
Påstår fortfarande att vi har tagit "dom nya stadgarna" i HSB anda-tyvärr-
Istället för 5% så hade det kunnat bli 8% menar du?
Lägg då över på medlemmarna:gräsklippning,trappstädning,mm
Utan att sänka "avgiften"
VI BLIR UPPÄTNA!
HSB/RB ska bort i en marknadsekonomi
ODUGLIG-ONYTTIG-SAMHÄLLFARLIG-INFLATIONSHÖJANDE-
Mot alla direktiv från våran fader EU hehe


29/11 2006 (1495) e
    Kommentar av Admin
Jag kan naturligtvis ha fel, men det enda jag känner till som förändrats i detta avseende är just det som inte borde förändras, dvs att var en själv fixar sina kranar och dylikt.

Denna förändring ska man ej göra, i alla fall inte så som HSB på ett så inkompetent sätt lagt in i sina normalstadgar, som sedan så många föreningar blint antar utan att ifrågasätta något. Så länge alla delar på kostnaden för vatten så måste det till att föreningen på något sätt i någon form "centralt" står för att fixa läckande kranar och toastolar.

I övrigt tror jag det rent kostnadsmässigt är i princip likadant med de nya "normalstadgarna" som de gamla stadgarna (det handlar mest om några få "förtydligande" i stadgarna... som nog mer komplicerat situationen än förtydligat något), och därför har de nya stadgarna ingen påverkan åt varken det ena eller andra hållet i just detta avseende.

Att lägga över gräsklippning, trappstädning och dylikt låter sig inte göras enligt lag, eftersom en förening inte kan tvinga någon att göra dessa uppgifter.


myggan

stephan
Vi har dom nya stadgarna och vi medlemmar trodde på en sänkning av avgiften med ca 3%.
Har frågat Ordföranden om denna förmodade sänkning men fick et svar som var:"kommer kanske att påverka på lång sikt"
Pratade med våran internrevisor om höjningen på 5% och fick till svar att: "Den höjningen kommer för att ivarata medlemmarnas ekonomiska intressen"
Medelemmarna har tagit "HSB paketet" som stadgar och det innebär ett betydande medlemmsansvar som vi tycker skulle generera en SÄNKNING.
Vi får nog drömma om det


29/11 2006 (1493) e
    Kommentar av Admin
Jag vet inte riktigt på vilket konkret sätt de nya stadgarna skulle leda till minskade kostnader för föreningen. Jag måste ha missat något där... men om det nu skulle finnas något i de nya stadgarna som påverkar föreningens utgifter så kan det kanske vara så att höjningen av årsavgiften hade blivit högre med de gamla stadgarna?

Vissa saker är svåra att påverka av föreningens utgifter, men faktum är att ingen post i föreningens utgifter är opåverkbar, även om det nog är vanligt förekommande att man tror att visa poster inte går att påverka.

Det är enkel matematik. Med en styrelse som inte aktivt arbetar för att minska kostnaderna så kommer medlemmarna oundvikligen att få onödiga höjningar av årsavgiften ("årsavgift" är termen som används inom "branschen", även om jag personligen föredrar att kalla den för det mer lättförståliga "månadsavgift").

Vad gäller stadgarna tycker jag att ni ska skriva en motion om att skriva om dem, i stället för att luras in i HSB:s extremt dåliga normalstadgar (gör som t.ex. Brf Dalen).

Exempel på motion.stephan

Avtalsdags

Nu stundar nytt årsskifte snart och med det nya avtal för många föreningar. Skulle vara kul att veta hur mycket fastighetsskötselavtalen minskat för de som numera följer lagen om ändrat underhåll av lägenheterna? Jag gissar med god erfarenhet att de föreningar som antaget stdagar enligt lagen som trädde i kraft den 1 juli år 2003, där boende har större möjlighter att renovera, men också större underhållsansvar för sin lägenhet, borde ha sänkt fastighetsskötseln med cirka 25%.

Något som HSB varit mycket duktiga på att inte tala om, att det ska vara kontentan av det hela. Jag har skrivit om detta förut, och medger att jag inte tycker man skall följa lagen som styrelsen, däremot modernisera stadgarna efter nya lagarna. Ompackning av kranar som tillexempel bör nog ligga kvar, eller moderniseras på något sätt.


Avtal Väduren

Gör bara inte som det talas om i "min" förening bara Ni som är med att påverka avtal avseende fastighetsskötsel, förvaltning och andra avtal.

"Anlita HSB för att ta fram underlag, sedan ska de vara med själva och lämna anbud, och i många fall "erövrar de avtalen för att de vet hur man senare tar ut överdebiteringar utöver avtal".

Om nu HSB kommer in igen i Väduren efter 12 år med intjänat en miljon per år, är det ju svårt för en boende att klaga? I slutändan är det revisorer som skall se till att upphandlingar sker i "god anda", tyvärr är det ju så att de flesta föreningar har HSB genom BORevison som revisorer också? Säger som Hasse Ekman sa till Lena Nyman i sportaffären för långe sedan "veta fa-an hur det går till, men totte skall inte ha några kulor Totte ska ha en banan.

29/11 2006 (1490) e
    Kommentar av Admin
Där är det viktigt, oavsett om det är HSB som levererar eller någon annan, att avtal utformas på ett sådant sätt att höjningar av de avtalade kostnaderna inte kan göras hur som helst.

Det förekommer nog ofta att företag i upphandlingar uppger ett pris som man vet att man kan höja i ett senare skede, för att därför fuska sig till att bli den utvalda leverantören.


stephan

Vädurens styrelse

Jaså Ni har hittat hit och är så upprörda att Ni ska använda medlemmarnas pengar att "sätta dit mig", nya rön idag. Tänk så lätt det varit att besvara några av mina brev istället, så hade Ni inte behövt bli så upprörda över sanningen.

Förtal kan man nog straffas för men om det bara står rena rama sanningar är det nog svårare?

Tills Ni behagar ta upp mina skrivningar på styrelsemöten och svara, får Ni nog räkna med att bli refererade både här och i massmedia.28/11 2006 (1487) e
    Kommentar av Admin
Har din styrelse hotat att sätta dit dig för vad du skrivit här?
Tror det blir väldigt svårt.
Din styrelse får nog i så fall anmäla mig i stället, eftersom det är jag som är ansvarig för denna sajt.

Till din förenings styrelse:
Har ni några klagomål så går det utmärkt att specificera dessa i detta forum.


myggan

”HSB har inte för avsikt att återigen skriftligen svara på frågorna.Ytterligare skriftväxling eller agerande från Er sida kommer endast att bemötas rättsligen och av undertecknad."
Det är helt otroligt att dom vågar skriva ner detta på papper!
Detta borde bli lika stort som vräkningen av Maj.
Dessa nötter som har plitat ner detta brev borde skämmas,avgå,samt gå å gömma sig nånstans i skogen.
Hoppas bara att misteln går vidare för dom kan inte förlora eller vad tror ni?

28/11 2006 (1483) e
    Kommentar av Admin
Vad är det värsta som kan hända om brf Misteln går vidare i rättsprocessen?
Jo, mycket enkelt, ingenting!
Det absolut värsta som kan hända är att Brf. Misteln inte får svar på sin fråga.

Med andra ord så skulle det vara rätt fint om Brf. Misteln antog HSB:s utmaning.

I och för sig kan precis vem som helst stämma HSB för att få ut information (hade jag haft tid så hade jag gjort det själv), men det ger lite mer legitimitet åt ärendet om nu Brf. Misteln, som påbörjat denna process, gör detta.

Jag gissar att HSB:s styrelse just i denna stund är mycket, mycket nervös över att någon ska komma på hur enkelt och riskfritt det är att lämna in en stämning för att få ut informationen. HSB kan inte ens göra en motstämning. HSB har ju då bara två alternativ. Antingen att snabbt som ögat lämna ut informationen om Turning Torso, eller att genomlida en i media mycket uppmärksammad rättsprocess, som HSB bara kan förlora, oavsett hur det går.

Ta smällen på de totalt 450 kr det kostar att lämna in en stämning mot HSB, så får domstolen avgöra saken i stället. Inte minst viktigt är att detta "enkla", lilla ärende skulle kunna tvinga HSB att öppna upp sig i framtiden, i stället för att HSB försöker hålla allting hemligt för medlemmarna.Turning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forumPS.
Jag skulle gissa att enda anledningen till att HSB inte gjort likadant med mig som med brf. Misteln, och bussat sina advokater på mig för denna sajt om bostadsrätter, är att HSB vet att jag inte är den som backar, och att det säkert skulle bli en i media mycket uppmärksammad rättsprocess.

Att HSB inte vill bemöta kritik som riktas mot dem, utan kör med strutstekniken i stället, visar med all önskvärd tydlighet att HSB har mycket att dölja. Hade HSB velat diskutera med medlemmarna, svara på frågor och vara öppna så hade nog snabbt de flesta av de väldigt många problem som finns idag försvunnit.


stephan

Medlemspengar.

Vart man än vänder sig är det medlemspengar som gör HSB starka. En del medlemmar får betala flera gånger för samma sak. Tänk alla Ni HSBmedlemmar som tiger hur mycket av "våra" medlemspengar HSB villigt gör av med för att få rätt? Kollektivet HSB på högre tjänstemannanivå är banne mig sämre än andra mygelföretag, då alla kostnader tas ut av medlemspengar, avgäld, eller depositionsmedel som nya medlemmar gladeligen betalar in. Är det möjligen golfsporten och hSB som tar ut deponimedel för att man ska bli medlem, dessutom tvångsmedlem. (finns förtås ett sätt att slippa tvånget, men många vill bo!!!)

28/11 2006 (1482) e
    Kommentar av Admin

Ja, bara det faktum att medlemmarna betalar in pengar för att HSB (men även vissa styrelser) sedan ska kunna använda de pengar man betalat in mot en själv känns inte så kul.


Inte nog med att dina egna pengar används mot dig själv, du får sedan dessutom själv helt bekosta ditt eget försvar.

I fallet Brf. Misteln hoppas jag dock att styrelsen anlitar advokat och går i clinch med HSB och deras advokater. Det känns säkert inte så kul för många att behöva dras in i en rättstvist. Jag vet att styrelsen i brf Misteln upplever situationen som mycket obehaglig där HSB angriper dem på detta hemska sätt, men det finna i kråksången här är att styrelsen faktiskt inte har något att frukta. HSB kan inget göra mot denna bostadsrättsförening. Det är bara en ren skrämseltaktik (helt i HSB:s anda).


myggan
Hemsida

Vansinnigt!
se länk

28/11 2006 (1481) e
    Kommentar av Admin

Ekonomin i Turning Torso är en företagshemlighet, jämförbar med receptet på Coca-Cola. Detta budskap spred HSB Malmös informationschef Bengt Skånhamre i går på HSB Malmös hemsida.Bengt Skånhamre (Informationschef, tillika HSB-representant i min förenings styrelse, tillika stark motståndare till information och öppenhet) plockade tydligen snabbt (efter att detta gick ut i media) tillbaka vad han skrivit, för det har redan försvunnit (HSB måste till och med ha manipulerat med historikfunktionen, för Bengt Skånhamres synnerligen märkliga uttalande finns inte ens kvar där).

"HSB:s styrelseordförande Alf Gustavsson ville i går inte kommentera informationschefens inlägg på hemsidan.
– Jag har inte läst det här materialet tidigare. Jag väljer att inte kommentera det.

Hur lyckad är jämförelsen mellan Turning Torso och Coca-Cola?
–Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt, säger Alf Gustavsson."Tja, vad säger man?
"Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt" !!!

HSB i ett nötskal !!!

Turning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forum


Fakta om Turning Torso, HSB Malmö

Försäljning av Turning Torso och Turning Torso Gallery! (2008)

Försäljning av Turning Torso och Turning Torso Gallery! (2012)

Information om när Turning Torso kan börja gå med vinst(2012)

Information om Turning Torso (2012)

Kompletta kalkyler över TT (2012)

Försäljning Turning Torso och Turning Torso Gallery - En medlemsfråga (2009)

Den ekonomiska verkligheten i Turning Torso (2010)

HSB Malmö riskerar ännu stor skattesmäll pga Turning Torso - Skånskan.se (2011)

När kostnaderna för Turning Torso skenade... (2011)

Sålde tolv fastigheter för att rädda Turning Torso, skattesmäll (2010)

Nya budet på Torson - över två miljarder (2008) - Kvp

HSB kan sälja Turning Torso - Skånskan.se (2010)

Sanningen om försäljning av Turning Torso (2008)

HSB-medlemmar får betala dyrt för att se sin egendom, Turning Torso (2008)

Hel våning outhyrd i Turning Torso (2011)

BRF bildad i Turning Torso, Malmö (2009)

HSB Turning Torso får ny färg (2009)

Turning Torso läcker - Sydsvenskan (2010)

Turning Torso tål inte regn (2010)

Elfel slog ut hela Turning Torso - Expressen (2011)

Leka med LEGO (Turning Torso). Senaste infallet från seriösa HSB Malmö (2011)

Turning Torso som pepparkaka (2010)

HSB Malmös Underverk... Turning Torso, Malmö (2008)

HSB Malmös prioritering på sin hemsida, Turning Torso (2009)

Turning Torso istället för nytt torg - Sydsvenskan (2009)

Turning Torso, ett skrytbygge tills de fick se räkningen (2009)


Allt om hur HSB lurade av medlemmarna 50 miljoner kronor

Urkundsförfalskning av HSB Malmös styrelse?

Pengar ger förtur till HSB-lägenheter (2011)

Vad händer i Turning Torso?
Sven (medlem)

Turning Torso i ny konflikt. Klicka på bollen uppe till höger för att läsa artikeln i Vår Bostad.

28/11 2006 (1480) e
    Kommentar av Admin

HSB = Hemlig organisation


Kanske dags att ändra betydelsen av akronymen "HSB"? Det känns inte som denna förkortning för "Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening" är relevant längre. På något sätt. "H" står idag för "Hemlig"... men vad står "S" och "B" för ?

Det är ju tragiskt att HSB Malmö ser verksamheten som hemlig för sin arbetsgivare, men det visar tydligt vilket förhållande HSB har till medlemmarna!

HSB har antingen fel i att det är en affärshemlighet eller så håller HSB på med fel uppgifter, eftersom det knappast ingår i en kooperations grundtankar att hålla verksamheten hemlig för medlemmarna.
Eller kanske både och?

Vad kan det egentligen finnas för skäl till att styrelsen i brf. Misteln inte kan få reda på vad Turning Torso kostar medlemmarna... alltså utöver att HSB vill dölja sina tabbar för medlemmarna?

VD:n på HSB Malmö kanske ska ägna sig åt något annat om han tycker det är någon logik i att driftskostnadskalkylen (sammanfattning av en driftsnettokalkylen) kan visas upp på HSB Malmös stämma, men att den sedan inte kan delges medlemmarna på andra sätt.
Eller är det för att det som visades på stämman inte var sanningen, och nu vill man inte att det ska finnas bevis på att HSB ljugit för medlemmarna? Jag törs sätta en rätt stor peng på att det är exakt så det ligger till!

"Den skulle kunna hamna i orätta händer, säger Lars D." ??? ??? ???

"Kalkylen skulle kunna gynna HSB:s konkurrenter" ???

"till exempel eventuella köpare" ???
Så HSB avväger att sälja "twisted torso"?

Men Lars D. har i alla fall rätt i en sak, och det är att "det är ett väldigt dyrt hus för medlemmarna".
Att tornet är ett landmärke för regionen är förvisso också sant, men att det betytt mycket för regionen får stå för HSB. Det tror jag inte ett ögonblick på, och det skulle vara intressant att höra HSB utveckla sin teori här.

Ligger det i HSB:s grundtankar att på medlemmarnas bekostnad se till så att det uppförs lyxfastigheter och annat som är "av värde för regionen"? Jag måste ha missförstått detta, eftersom jag trodde att HSB:s syfte var att "främja medlemmarnas ekonomiska intressen".

Lars D. framför sedan en lögn som är så fantastisk att man bara häpnar !!!

"...som 99 procent av våra medlemmar är nöjda med"

Denna man har då inte den minsta kontakt med verkligheten, om han tror detta !!!

"Tyvärr har de valt att gå den massmediala vägen", beklagar sig Lars D.
Ja, tror HSB verkligen att det går att fortsätta i öststatsanda med hemligheter och förtryck i all evighet? Jag tror att allt fler börjar förstå hur det egentligen ligger till, och att medlemmarna börjar bli allvarligt trötta på HSB:s nonchalans för medlemmarna.

Den advokat som HSB anlitat mot brf. Misteln (dvs för medlemmarnas pengar mot medlemmarna) skriver;

"HSB har inte för avsikt att återigen skriftligen svara på frågorna.Ytterligare skriftväxling eller agerande från Er sida kommer endast att bemötas rättsligen och av undertecknad."


I HSB:s hotbrev (via advokat Fredrik Bogren) står det att HSB kommer att stämma bostadsrättsföreningen nästa gång de ställer en fråga till HSB !!!

HSB väljer nu alltså att framföra direkta hot mot styrelsen, för att försöka tysta dem!


Är detta Sverige på 2000-talet... eller har vi på något sätt transporterats 100 år tillbaka i tiden?
Jag kan bara hoppas att HSB:s skrämseltaktik inte lyckas, utan att brf. Misteln står på sig.
Och att denna bostadsrättsförening får stöd från andra! Det både behöver och förtjänar de !!!
Det är i princip alla HSB-medlemmars skyldighet att ge brf misteln sitt stöd.

HSB vill sända ut signaler till medlemmarna här att om ifall någon har fräckheten att ställa frågor till HSB så bussar HSB omedelbart sina advokater på dessa medlemmar!

Turning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forumstephan

Inlägg i eldebattspriser

Spotmarknaden som styr elkostnadernas förbrukningsavgifter har i år ökat från 27,30 öre per KWH till 46,30öre. Detta gör cirka 65% höjning.

Detta innebär att tidigare sa man att förbrukningsavgifterna står för cirka en tredjedel av alla elavgifter. En sanning man nu får redigera då den fasta avgiften inte ökar lika mycket.

28/11 2006 (1479) e
    Kommentar av Admin
Stephan, hoppas du fortsätter med dina övriga inlägg i el-frågan, som du utlovade.


Sven (medlem)

Hur kan ni ha en höjning på 50% för elen?

28/11 2006 (1478) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 8/02-2023 15:38:29 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: