Sida: << | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stehan

styrelsens årsredovisning

Dessa stadgar lever "min förening" under vad som avses med årsredovisningen

Det har nog knappt hänt att föreningens styrelse eller revisorer levt upp till detta i texten nedan.
Fler som har denna formulering i stadgarna?
HSB är nog största boven till att stadgarna inte följs, de upprättar väl bokslutetn för de flesta föreningar???


Stadgar
§12
Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1 januari-31 december. Före mars månads utgång varje år skall styrelsen till revisorerna avlämna årsredovisning. Denna består av resultaträkning, balansräkning och förvaltningsberättelse.

§ 28
Revisorerna skall bedriva sitt arbete så, att revisionen är avslutad och revisionsberättelsen avgiven senast den 30 april.
Styrelsen skall avge skriftlig förklaring till ordinarie stämma över av revisorerna gjorda anmärkningar.

Styrelsens redovisningshandlingar, revisionsberättelse och styrelsens föklaring över revisorernas anmärkningar skall hållas tillgängliga för medlemmarna minst en vecka före den föreningsstämma, på vilken de skall behandlas


29/05 2006 (993) e
    Kommentar av Admin
Stephan, har du missat att stadgarna inte gäller styrelsen?
Det är bara medlemmarna som måste rätta sig efter dessa. Styrelsen kan göra precis hur den vill... och då enligt styrelsens/HSB helt fria tolkning från fall till fall. ;)

Jag tror att vid det här laget så finns det ingenting kvar i stadgarna som inte styrelsen i min förening brutit mot.

Klicka här för att läsa om hur styrelsen i Myggans förening bryter mot lag och stadgar avseende dagordningen.


Mariette Ericsson, ordförande

Lågt av er att inte gå ut med vad ni heter står ni inte för det ni skriver ?
Jag har läst vad ni kallar för zyxelebrev och håller inte med er. I mina ögon är det ett helt rätt förfarande av styrelsen att skicka en rättelseanmodan till Myggan eller vad hon/han heter och då ska det enligt lagen skickas en kopia till socialen för kännedom. För det andra så ska inte en styrlese gå ut med namn på dem som vill ha hjälp så det var helt riktigt att du inte fick reda på vilka som vänt sig till styrelsen. Jag förstår inte riktigt ditt hatiska inlägg som verkar lite luddigt och framför allt så gillar jag inte någon form av påhopp som är anonyma, för kan man inte stå för det man skriver så ska man inte skriva alls

29/05 2006 (990) e
    Kommentar av Admin
Mariette, jag kan inte göra annat än att hålla med vad G-I skriver här, efter ditt inlägg.

Det är onekligen aningen ologiskt att du tycker det är så "lågt" av oss att inte uppge våra fulla namn, medan du samtidigt försvarar att medlemmar ska få utsättas för anonyma klagomål (helt i strid med rättssamhället i övrigt) som leder till mycket allvarliga hot från personer som utnyttjar sin maktposition. Jag har faktiskt också lite svårt att se logiken i detta. Hur tänker du när du kommit fram till detta? Skulle vara intressant att veta.

Vill påpeka ännu en gång att ingen har något som helst belägg för att en enda person i föreningen (utöver styrelsen) framfört klagomål på Myggan (även om det vore märkligt annars, med tanke på att det inte är meningen att man ska få säga vad man tycker om man bor i bostadsrätt)!

Den här diskussionen om anonyma inlägg har vi haft några gånger förr, och det lär inte bli den sista gången idag... trots att G-I tydligt besvarat denna fråga på sin startsida, och jag har noga redogjort för detta på min startsida (bo.htm).
Men för att kort sammanfatta vad jag skrivit tidigare i detta ämne;

  1. Vad spelar det för roll vad vi heter? Förändras på något sätt betydelsen av innehållet på dessa sidor genom att du får ett förnamn och ett efternamn?

  2. Det är rättvist, såväl de som tycker som de flitigaste författarna här som andra ("f.d. ledamot i brf") får gladeligen vara anonyma för min del. Jag bryr mig inte det minsta. För mig personligen är sakfrågan det som är viktigt, inte vad våra föräldrar valt att döpa oss till.

  3. Den som vill offra 30 sekunder på att ta reda på vem jag är kan få massor med information om mig. Det finns ett flertal sätt att ta fram denna info, när som helst på dygnet (vilket jag noterat att vissa dessutom roat sig med att göra). Men fortfarande är det inte av betydelse vem jag är, utan vad jag tar upp på mina webbsidor.

  4. I min förening vet 100 % av medlemmarna vem som står bakom dessa webbsidor. Likaså vet hela HSB Malmö vem jag är, och säkert delar av HSB i hela Sverige. So what?

  5. För en del kan det vara vara så att man vill vara anonym för såväl (som G-I nämner) sina nära och käras bästa men även för sina grannar/föreningen. Vad är det för fel i det?

  6. Det finns en del som känner till vad man kan bli utsatt för som medlem i HSB (etc) om man uttrycker sin åsikt, och kan man undvika detta genom att vara lite anonym, så vad är det för fel i detta? Man hade ju önskat att alla varit vuxna människor som kunnat resonera om saker på ett moget sätt, men så är tyvärr inte verkligheten. Alla kanske inte tycker det är ett nöje att utsättas för hot och repressalier bara för att man har en åsikt?
  7. Det är så här det fungerar i öppna forum ute på Internet, inte bara i Sverige, utan i hela världen. Om du tittat i din egen förenings forum så ser du att fungerar likadant där... precis som i alla andra HSB- och bostadsrättsforum. Vi är bara som alla andra här... i alla fall när det gäller anonymitetsfrågan... fast vi är inte så anonyma som de i din förenings forum (och de flesta andra forum), inte minst eftersom vi som står för vad vi säger bl.a. har andra kontaktsätt än detta forum.

  8. Etc. (vill du ha fler skäl, eller förstår du kanske lite bättre nu?)


Sedan är det inte "vi" som kallar hotbrevet som Myggan fått för Zyxelebrev, det är en skribent i detta forum.

Vad grundar du din synpunkt på att det skulle vara rätt att Myggan fick hotbrevet?
Du menar att om man är medlem i HSB får man inte ha egna åsikter och alla ska stöpas i samma form, och tillåta allt vad Gud, HSB och styrelsen gör utan några invändningar?

Jag måste säga att det var lite skickligt av dig att lyckas hitta den enda sak som styrelsen gjorde rätt i sitt förfarande med hotbrevet. Det var tveklöst fel att skicka hotbrevet, men när nu styrelsen valde att göra fel så ska detta hotbrev gå till socialen i form av en kopia. Det har du rätt i (även om ingen vet om så verkligen har skett).
Men du kommenterade inte de cirka 20 (allvarliga!) felen jag hittat som styrelsen gjorde bara i sitt hotbrev. I stället underströk du att den enda sak som råkade bli lite rätt, den var bra.

Vad åsyftar du med "ditt hatiska inlägg". Jag har inte sett något hatiskt inlägg från Myggan. Jag kan garantera en sak, om jag hade utsatts för det som Myggan utsatts för så skulle huvuden rulla. Jag hade blivit så fly in i h-e f...d att jag dragit igång hela rättsmaskineriet mot denna uschla styrelse, och jag är inte att leka med när jag är på det humöret, det kan jag lova! Jag hade inte varit så snäll i mina uttalanden - eller något annat - som Myggan. Jag beundrar honom för att han inte reagerat kraftigare.

Du säger att du inte gillar anonyma påhopp, men här har mig veterligen inte förekommit några anonyma påhopp mot dig, faktum är att de enda påhopp jag kan erinra mig är de som "f.d. ledamot i brf" stått för.

Och om du lyckats missa detta så är Myggan inte anonym i sin förening. Det är knappast någon i Myggans förening som inte vet vem han är. Men om du så väldigt gärna vill veta vad Myggan heter så skicka ett mail till honom och fråga. I motsats till dig så har han för alla här (inkl. dig) uppgivit ett kontaktsätt.

PS.
Hoppas du inte tar illa upp för det jag skriver. Jag vill bara klargöra min ståndpunkt och jag vill att diskussionerna här ska röra det som är av vikt för att föreningarna ska fungera bättre.


Inlägg i ämnet har flyttats hit:

G-I - 991

Till Mariette

Själv är jag lite trött med sådana inlägg som dina, som ser problem bara från en vinkel. Först det första läs igen varför G-I inte står vid sin rätat namn (klicka på den blåa knappen ovan). För den andra, försök inbilla dig att du själv står för en sanning men att du har många emot dig, och att du inte vill utsättas (du, dina närmaste, din förening, mm) för problem. Och att din sanning är resultatet på ett långt arbete och att du vill så gärna dela med dig om din sanning. Förstår du nu vad det är som motiverar oss som är författare till de här sidorna? Vi bor i föreningar, har familj, har grannar, mm.

Jag hoppas att du förstår bättre nu och att du ändrar din uppfattning om saken.


G-I - 992

För den tredje ser jag inte varför Myggan inte skulle få reda på vem som har klagat på honom. Jag håller inte med dig att styrelsen ska hålla denna information hemlig. De som blir anklagade för nåt får absolut veta vem klagar, rent oetiskt annars. Men det kanske fungerar så i din förening. I en rättsamhälle (i en rättegång) får den anklagade veta vem har gjort en anmälan (reta mig om jag har fel), varför skulle allt vara så hemligt i just brf:ar?

Också konstigt att du tycker att vi ska stå med våra namn inför hela världen (Internet) med att du tycker att några medlemmar ska få gömma sig bakom en styrelse när de vill klaga på sin granne. Ganska ologiskt, eller hur?


Fd. ledamot i brf - 998

Håller med Mariette helt, den som så önskar skall få vara annonym. Hur ska en styrelse annars gå tillväga? Alla tycks ju inte dela Myggans åsikter. Mariette det är bara dessa 3-4 herrar på forumet som ska få vara annonym. Och till G-I, "Själv är jag lite trött med sådana inlägg som dina, som ser problem bara från en vinkel."
Och vd kallar du dina egna inlägg eller Admin, Myggan o Stephens? Dom går ju ut på till 99% kritik mot HSB o RB och egna styrelser. Tänk lite öre du kommenterar andras inlägg.


Admin

Så oväntat att du håller med Mariette. Vi är alla säkert mycket förvånade över detta.

Hur en styrelse annars ska gå tillväga? Ja, kanske informera den anklagade vad denne anklagas för och vem som står bakom anklagelserna (som det fungerar i den "fria världen"). Kan det vara ett alternativ?

Vad G-I kallar sina och våra inlägg? Jag skulle gissa att G-I kallar dem för samma sak som vi andra gör. Dvs; "fakta" och "inlägg som hör till detta forums ämne".

Du skriver "Mariette det är bara dessa 3-4 herrar på forumet som ska få vara annonym".
Och vad menar du med detta? För det första läs vad jag skrivit i svaret till Mariette. För det andra, är inte du anonym? Eller är du döpt till "Fd. ledamot i brf"? Vi andra har uppgivit e-post adress, vad är din e-post adress?

Sedan skriver du "Dom går ju ut på till 99% kritik mot HSB o RB och egna styrelser.".
Efter snart ett år i detta forum, och massor med förklaringar från oss till dig, så har du fortfarande inte förstått vad det handlar om här?
Vill du starta ett forum där man diskuterar hur bra HSB, RB och din styrelse är så tycker jag du ska göra det, men här diskuterar vi de problem som finns i bostadsrättsföreningar och vad man kan göra åt dem, med tips till alla styrelser som vill medlemmarnas bästa.

Du kastar väldigt mycket sten i glashus hela tiden! Du ägnar ju 100 % av dina inlägg åt att gnälla på alla andra enbart för deras åsikter. Och dessutom utan att ens kunna komma med något konkret. Dina kommentarer rinner därför bara bort i ett löjes skimmer, men det visar för alla läsare av detta forum hur vissa ledamöter resonerar och hur illa de kan bete sig.


Myggan - 999

Till Fd. ledamot i brf.
Så du menar på fullt alvar att i Sverige får man anklaga folk för att ha utryck "fel" åsikter!
Och den som har ont av dessa åsikter som leder till en varning inte behöver stå upp för sina anklagelser?
Den dagen jag vidtar dom åtgärder som behövs rörande denna varning så kommer dessa personer att bli tvungna att träda fram.
Men det är klart:Jag får inte uttala mig i något media så då har jag ju ett problem...
Eller så bryr jag mig inte om "yttrandeförbudet" och yttrar mig i alla fall!
Sen blir det nog liv i både sossar och folkpartister...

Vad säger $1?
Om styrelsen inte respekterar den så är dom ute å åker båt eller?


Admin

Myggan, det är meningslöst att försöka diskutera med "Fd ledamot i brf". Han kommer inte att ge dig något svar på din fråga, för det ligger inte i hans intresse. Jag rekommenderar alla att ignorera denna persons meningslösa kommentarer och personangrepp.
Som alla förstår är han inte ute efter att diskutera, han kommer aldrig med några fakta, han bemöter inte synpunkter, han svarar inte på frågor och hans uppenbart enda syfte här är att klanka på övriga (klart i strid mot reglerna för detta forum) och störa så mycket han kan utan att bidra med det minsta för att det ska fungera bättre i brf:ar.

Jag har varnat honom flera gånger förr. Han har frestat mitt tålamod länge nog med att konstant bryta mot reglerna för detta forum. "Fd. ledamot i brf" kan sorgligt nog inget annat än att kritisera andra för deras åsikter i stället för diskutera sakfrågor. Jag överlämnar - i demokratisk anda - beslutet till övriga i detta forum ifall jag ska stänga ute "Fd ledamot i brf" från detta forum.

Vad säger ni?
Ska den anonyma "Fd. ledamot i brf" tillåtas fortsätta bryta mot reglerna, eller vill ni att jag ska stänga av honom?

Alt. 1. Avstängning.
Alt. 2. Informera "Fd. ledamot i brf" att han inte får skriva i detta forum, och om så ändå sker kommer en polisanmälan mot honom att lämnas in.
Alt. 3. Låta "Fd. ledamot i brf" fortsätta skriva sina angrepp mot övriga enbart om han i varje inlägg uppger f-namn+e-namn samt tel.nr.
Alt. 4. Ingen åtgärd.

PS.
Och här gör vi inte som på regelvidriga stämmor, där styrelsen får vara med och rösta om ansvarsfrihet (se lagen om ekonomiska föreningar, 7 kap. 3 § där detta uttryckligen förbjuds) för sig själv ;)


G-I 1004

Ta alt. 4, Admin, tycker jag.
Jag tror att de flesta här förstår att vi vill öppna dörrar, hitta nya sätt att arbeta där mdelemmarna ska vara emr delaktiga och informerade. "Fd ledamot" tycker däremot att allt är bra, inget ska ändras. Det får han göra. Varje gång han skriver nåt blir det ändå en bra anledning att skriva tillbaka.

Jag tror mig har förstått var våra åsikter skiljer sig åt: jag tycker att, med de nuvarande regler, finns det stora förutsättningar för misbruk, vilket verkligheten visar att det är så. "Fd ledamot" tycker att de nuvarande reglerna är bra, och att det fungerar om styrelsen är duktig.
Tyvärr är det så att alla styrelse är inte duktiga, och en ramverk (regler/lag) ska vara så bra så att det kan fungera med normalt begåvade styrelser.


Lars O (medlem) - 1006

Fd ledamot i brf

Vad är det för mening med att ha regler om de inte är till för att följas?
Jag tycker alt. 3 är lämplig för denna person. Han tillför ju inget till diskussionerna här, och om han bara är här för att störa så har han inte här att göra. Men låt honom hålla lekskola så länge han uppger namn och tel.nr.
Vi kan alla se att det bara är dumheter som han kläcker ur sig, men om han inte förstår att han bara gör bort sig själv så är det ju mest synd om honom.


Mona, medlem - 1012

Ang. Fd ledamot i brf

Jag upptäckte detta forum för inte så länge sedan, men under denna tid har det kommit många hatiska kommentarer mot andra från denne "Fd ledamot i brf".
Jag vet inte varför han är på detta vis, men det tycks inte som han mår riktigt bra.
Jag tycker alt. 2 kan vara rätt metod. Ge honom en chans att börja uppföra sig normalt, annars ta i med hårdhandskarna.

Tack för detta annars intressanta forum!


Stephan - 1191

till f.d ledamot

Samtliga dina inlägg vad jag sett har handlat om vad andra tycker eller tror. Det ser jag som att du är den perfekta HSB:aren "hjärntvättad till att tycka att allt som HSB gör är topp. Kom med egna synpunkter för en gång skull. Resultatet av BoRevision kommer vi att få ta del av, eller hur? Då kan vi se hur mycket rätt jag har. Utanför HSB:sfären är detta ett fritt land, (tror jag)


Fd. ledamot i brf - 1192

Hjärntvättad? Inte jag iallafall. Men man kan inte tro att alla HSBs ca 4 000 föreningar funkar dåligt bara för att den förening man själv bor i funkar dåligt.
O vi har ju läst andra boende i Myggans förening vad dom skriver. Det är ju knappt nånting som stämmer enl. vad Myggan påstår.

I min förening funkar det bra, har bott här sen 1984 o det är bland dom ttraktivaste föreningarna i stan. Varför ställer du inte själv upp o sitter i styrelsen då fast du suttit i var det 13 år?
Din förening går ju miste om en person som enl. dig själv verkar ha hög kompetens?


Flamenco

Myggan,
Jag läste om varningsbrevet du fått.
Jag är intresserad av att läsa vad du har satt upp på anslagstavlor och lagt i medlemmars lådor.
Har du möjlighet att publicera detta?

/Flamenco

29/05 2006 (989) e


stephan

styrelserepresentation.

För mig låter det helt osannolikt hur en medlem i föreningen kan sitta som ledamot i styrelsen på uppdrag av HSB. För att ta ett exempel, så+ kan det hända att HSBledamoten som bor och därmed är medlem i föreningen, vilket gör att hans fru/sambo också kan väljas in i styrelsen och när de tillexempel får en varning av styrelsen, kan inte frun vara med och besluta p.g.a JÄV, men hur blir det med HSBledamoten. Sitter han då i JÄVsituation, eller kan han hjälpa sig själv som HSBstyrelserepresentant?.

Det går nog att svänga till detta ytterligare komplicerat, om tillexmpel denna boendei föreningens HSBstyrelserepresentant har/skaffar en snickerifirma, och får de flesta arbeten som underentreprenör åt HSB, då kanske kockarnas soppa är total? JÄ*V är Jä....gt svårt att bedöma, därför säger lagen att det inte ska finnas minsta tvivel till Jäv. Detta borde HSB:s ledamöter få lära sig på sin utbildning till förvaltare, ekonomiförvaltare etc. Jag tror det förekommer klara jävsituationer, men som HSB inte vill känna till. För ett år sedan vägrade HSB:s ledamot "gå ut" vid en § avseende lokaluthyrning, där jag lade fram att HSB hyrt lokal av föreningen, under Indexuppräkningsavtal, där HSB som hade uppdraget i förevaltar och ekonomiska avtalen att de skulle utföra dessa arbetsuppgifter åt föreningen. inte heller 2 styrelseledamöter lämnade lokalen vid beslutet att höja lokaluthyrningskostnaderna, Vice ordförande har hyrt en lokal sedan 1990, då han satt ordförande och skrev under på båda stolarna i princip, även om det var HSB:s förvaltare som skrev under uthyrningen från föreningens sida. Jag anser/ansåg i anmälan av denna § till styrelsemöte att föreningen lidit skada med 240 000kr för att HSB inte gjort sitt arbete, och "smitit" undan betalning. Dagens vice ordförande har "smitit" med cirka 15-20 000kr, inga småpengar. Här har också HSB Stockholm gått in och hjälpt till att tysta ner saken. Bland annat genom en massiv förföljelse av mig genom BoRevision, när jag satt ordförande, och som några av dessa filurer skrivit till varandra och HSB:s ledamotens illojala skrivningar till revisorerna, dels den interna, som troligen Sk..t i byxorna samt BoRevision. Internrevisorn avgick detta år utan att sedan dess kunnat sett mig i ögonen.

29/05 2006 (988) e


myggan

Den nye HSB representanten bor i föreningen och fick reda på idag att den gamla HSB representanten avgick tidigare med styrelsens velsignelse.Och diplom skulle jag tro
Detta var inget vi medlemmar skulle bry oss om utan detta var redan klart!
Sen att ordf.för våran stämma lägger sig i HUR man röstar!
Är det vanligt?
Vi blev ju alldeles förskrämda!
Inte jag då naturligtvis, men att skrämma medlemmar till ett visst resultat är kanske inte krimminelt utan förkastligt!
Klart hela årstämman skall klandras.
Utan dessa ordf.argument hade resultatet blivit att vi hade valt en annan styrelse med Ada,Knut,och pär som inte går i HSBs ledband!
28/05 2006 (987) e


Fd. ledamot i brf

Myggan o Stephen: Ni har nu ända sen detta forum startae bara kritisera era styrelser m m. Kom igen när ni har KONKRETA bevis att styrelsen är krimminel, ex ett domstolsbeslut. Tills dess anser jag att det är bara antaganden, spekulation o er EGEN åsikt.

Alla i Sverige kan inte ha samma åsikt eller lika usal styrelser som ni tycks ha.

Och jag har varit med för länge i dessa sammanhang för att kunna bli manipulerad av HSB eller någon annan.

27/05 2006 (983) e
    Kommentar av Admin
... och du har ända sedan detta forum startade bara kritiserat oss för att vi är kritiska.

Jag är böjd att hålla med Stephan.

Vilket annat skäl kan det finnas till att du är så blind inför verkligheten och att du har så svårt att förstå hur det går till i ett antal föreningar runt om i landet?

Eller är ditt nya jobb på HSB?

HSB har reagerat en enda gång på det som skrivits här, och det var det jag tog upp om BoRevision.

Jag påvisade att så gott som allt i HSB:s svar på vad jag skrivit var ingenting annat än lögn och förbannad dikt... och dåliga ursäkter. Strax efter HSB:s usla undanflykter så bestämde sig HSB för att lägga ner BoRevision. Ett klokt beslut, men ännu klokare hade det varit om HSB inte inlett med att försöka förneka sanningen.

Om det skulle vara så att det finns något på dessa sidor om bostadsrättsföreningar som inte stämmer så har HSB (och RB, etc) eller individuellt anställda personer på HSB (och RB, etc) all möjlighet att dementera detta (precis som berörda styrelser).

Så har ej skett, och så lär aldrig ske heller. I alla fall inte förrän HSB (etc) börjar känna trycket från medlemmarna. Då kommer de nog känna sig nödgade att börja reagera. Och detta tryck kan jag lova dig att det kommer, förr eller senare... förhoppningsvis förr.

Om inte för något annat så borde du av denna enkla anledning (dvs HSB:s, etc., tystnad) förstå att det som står här är sant.

Det som Myggan tagit upp har man från föreningen försökt avfärda som lögn, men ingen kan säga vad som i så fall skulle vara osant.
Det blir bara komiskt.

Sedan har vi en kopia av hotbrevet från Myggans styrelse som inte heller går att förneka. Om du skulle betvivla något av vad Myggan skrivit så är det bara att läsa hotbrevet och dra sina egna slutsatser.


Inlägg i ämnet har flyttats hit:

Myggan - 984

Till Fd. ledamot i brf.
Har jag påstått att min styrelse är kriminell?
Tror inte det!
Släng inte ur dig saker som du inte kan stå för!
Jag står för allt jag skriver här.


Fd. ledamot i brf - 985

Myggan varför har ni då fått till att en granskningsman skall kolla vad er styrelse gjort o inte gjort? Naturligtvis för att ev. kunna påvisa om dom gjort något utanför lagens råmärken.


Admin

Kriminell är ett ord som kan tolkas/användas ganska fritt, men att ett antal medlemmar i Myggans förening begärt en granskningsman är definitivt inte samma sak som att Myggan sagt att styrelsen är kriminell.

Däremot skulle jag kunna säga att styrelsens hotbrev visar en tendens av "kriminellt beteende" från den aktuella styrelsen.
Om man hotar en person med vräkning utan att ens varken kunna säga vad som är problemet eller vad styrelsen vill ska "rättas upp", då har man verkligen gått för långt, enligt min mening!

Förslag/tips:
"F.d. ledamot i brf", om du vill så kan du skicka mig en text som du får utforma precis hur du vill (förutom att samma regler gäller där som här, dvs inga personangrepp) så lovar jag lägga ut denna text som en separat webbsida.

På det viset får du mycket tydligare igenom din negativa kritik mot oss som bara försöker uppnå förbättringar, och du slipper upprepa samma saker hela tiden.

Vad sägs om detta erbjudande? Inte dumt, va?
En egen sida med direktlänk som alla kan läsa... det måste vara svårt att motstå, eller hur?Stephan - 986

Usla styrelser

Lugn, lugn det kommer f.d.ledamot. Men du som varit med så länge kanske vet hur många domar som tagits till Tingsrätten vad det gäller Bostadsrättslagen.? jag tror på ketchupeffekten, när något händer så att någon vettig person tar tag i detta. Idag stannar de allra flesta fallen som är på väg uppåt på att lagen är gjord för att dra in pengar till bostadsförvaltningsbolag, de var de som tog fram dagens lag 1971 om du inte visste det. VD:erna i Riksbyggen och HSB. Att sedan regeringen med Geijer i spetsen svalde betet är en del i sannsagan. Hur mycket tror du att HSB får in av "sina" medlemsföreningar årligen på juridisk "hjälp".
Inte förrän gårdagens politiker och HSB-anställda har bytts ut är det snarast omöjligt att komma någonvart med en lag som är skriven av och för etablisemanget.

Tänk efter före du kastar ur dig ogenomtänkt hyckleri, men du tycker väl jag går i fällan som går i clinsch med dig. men då vet du inte att det är bara bränsle för mig att gå vidare, i min sak. Det får gärna ta 20 år men då har jag ändrat på mycket tro mig. Skulle vara kul om du med någon mening förklarade och skrev något om hur du erfarna f.d.ledamot tror jag tänker avseende min skrivning här om Bostadsrättslagen. Varför är det så svårt att få några domar???


Admin

Man går ut med banderoller "Ja till fotboll, nej till sexköp" om VM i Tyskland.

Vad sjutton, varför försöka stoppa de som vill köpa sex? Jag är definitivt ingen förespråkare för prostitution, men det kommer aldrig att lyckas att stoppa världens äldsta yrke. Det handlar om tillgång och efterfrågan, och det finns gott om bägge varorna i detta fall. Lösningen är en annan, men den ska vi inte gå in på här.

Något som skulle varit betydligt meningsfullare skulle vara "Ja til demokrati i bostadsrättsföreningar, nej till åsiktsförtryck".

Men en vacker dag så kanske vi får se även dessa banderoller vaja i vinden ;).

Angående domar;
Jag stämde HSB och vann, men under förutsättning att det kallades för "förlikning". Någon annan kanske vet bättre hur detta fungerar, men domaren sa att vid förlikning diarieförs inget. Allt förblir hemligt.

Om man alltså inte vill att andra ska se att man förlorat i rätten så ser man bara till att det blir en "förlikning" där käranden får rätt, men utan att det registreras någonstans.

Undrar hur många sådana hemliga "förlikningar" HSB har gjort, som vi aldrig kommer att få se eller veta antalet på?Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forum


myggan

Till Fd. ledamot i brf.
Så du tycker det vore bättre om alla höll tyst om vad styrelsen håller på med?
Så att vi får in fler i föreningen som skall lära sig att man aldrig får komma med kritik,aldrig förekomma i radio,tv,tidningar osv?
Rösta som du blir tillsagd annars ....
Tror inte på detta utan tror på öppenhet och demokrati!
Och detta finns ju inte här.SKA MAN HÅLLA TYST MENAR DU Fd. ledamot i brf?
Såg nu idag att våran HSB representant inte finns i våran styrelse längre..Han har ärsatts av en Fd Ordf. i föreningen.
Inte ett ord på stämman om att han avgick!
Ingen avtackning ingenting!
Inte ett ord!
Vi medlemmar ska ständigt överraskas.Vi medlemmar ska ingenting veta.Vi medlemmar ska inte lägga oss i nånting .Vi medlemmar ska bara betala och hålla tyst idag,imorron och långt in i evigheten!

27/05 2006 (982) e
    Kommentar av Admin
Förstår inte riktigt.

En f.d. ordförande i föreningen kan inte ersätta HSB representanten... med mindre än att denna f.d. ordföranden nu jobbar för HSB... och inte bor i föreningen.

Det är något mystiskt med HSB-representanten. Detta är en person som inte är demokratiskt vald, utan som HSB utser att företräda HSB:s intressen i första hand, och i andra hand styrelsens, i tredje hand (i bästa fall) föreningen, men aldrig någonsin medlemmarna.

Svårt att förstå hur detta går ihop.


G-I
Hemsida

Du har inte svarat på frågan riktigt. Är admins inlägg kvar där?
Jag har fått både ris och ros via mail. De som har varit kritiska mot sidorna om Riksbyggen har ändå inte kunnat komma med något sakligt. T.o.m. Rb erkänner att de inte borde ta betalt så mycket som de gör, och de betalar tillbaka retroaktivt. Jag tycker bara lite synd om folk som skickat hatmail och inte som inte velat öppna ögonen och ta emot andra åsikter än de som Rb/HSB serverar färdigt tuggat.


26/05 2006 (978) e
    Kommentar av Admin
Ja, för mig är det obegripligt att detta kunnat pågå under så många år utan att en enda styrelse reagerat tidigare.

Ofattbart!

Du borde ha fått tonvis med tack-mail för de avslöjanden du gjort, och som kan spara många sköna slantar för Riksbyggen-föreningarna.

Det finns alltid en del som känner sig träffade om man riktar kritik mot någon. Och man får nog tyvärr räkna med att det finns de som inte har vett att avhålla sig från dylika hatmail (märkligt nog har jag inte fått ett enda).

Signifikativt för de som är kritiska mot att vi presenterar sanningen här är att de såväl i detta forum som i dina hatmail inte kan komma med något sakligt. De vill bara uttrycka sin ilska över att någon berättar hur det ligger till (vilket gör att de hamnar i dålig dager), men de kan inte konkretisera sina klagomål.

Frågan är varför dessa fega personer inte vågar framföra sina åsikter i detta forum?
Lägg gärna ut några hat-mail här, så vi andra får lite kul att läsa. 2


Inlägg i ämnet har flyttats hit:

Fd. ledamot i brf - 979

G-I ja inlägget är kvar. Men det ni gör är att försöka tvinga andra att tycka som ni, det är fakta. Sakligt, ta Myggan vad tror du ev. spekulanter tycker?

Folk vill ha lugn o ro där dom bor. Det Myggan gör kan skrämma iväg folk o intresserade från föreningen= priset på lgh. sjunker. Sverige idag funkar så: lugn o ro, ingen vill engagera sig, än mindre betala för att köpa en lgh. i en förening som via EN medlem varit i radio, tidningar m m.

Sen är kanske inte allt Myggan påstår här fel.


Admin

För att citera en känd person, TRAMS.

Menar du på fullaste allvar att man ska avhålla sig från sina lagstadgade och demokratiska rättigheter och man ska låta såväl styrelser som HSB, etc. bete sig precis hur som helst, bara för att man är rädd för att skrämma iväg ev. spekulanter?

Det säger en del om dig, men vi är inte så fega av oss!
Att resonera så här är inte bara fegt, det är dessutom synnerligen korkat. Det kommer bara att slå tillbaka på en själv i längden.

Det som har gjort att allt kunnat fortgå som det gjort under så många år är just det du tar upp. De som ser bristerna och felen som görs, de tycker att det är bekvämare att hålla tyst. För "tänk om det skulle påverka värdet på min bostadsrätt".

Nej du, spekulanter av bostadsrätter har all anledning att känna sig nervösa. De måste noga välja rätt förening. Rätt förening är den förening där inte HSB (etc) har makten, där det råder demokrati och där styrelsen lyssnar på medlemmarna och har en fortlöpande dialog med medlemmarna.

Kanske inte så lätt att hitta dessa föreningar, men om man inte vill se sina surt förvärvade slantar gå upp i rök, så är det ändå detta man måste göra.

Om medlemmarna vill ha lugn och ro i sin förening (och vem vill inte det?) så är det inte de som klagar på orättfärdigheterna som man ska klanka ner på. Man måste naturligtvis rycka bort roten till det onda.

Det är den enda vägen.

Så en uppmaning till alla är att göra sin röst hörd. Gå till stämmorna. Engagera dig. Påverka. Låt inte en okunnig minoritet styra din ekonomi och ditt liv.

PS.
"Men det ni gör är att försöka tvinga andra att tycka som ni, det är fakta.
Jaha du, så det är fakta att vi försöker tvinga andra att tycka som vi? Håller vi kanske kniven på strupen på någon?
Vi kör inte med HSB:s metoder.
Alla har närsomhelst rätt att invända mot vadsomhelst som jag skrivit på mina webbsidor eller vad som skrivs här i forumet.
Det är så demokratiskt som något kan bli. Medan HSB (och styrelser) stänger ner forum om det sägs saker som kan vara känsliga för HSB så får alla göra sig hörda här. Det är fakta!

Mer fakta.
Massor med styrelser lägger inte upp något forum för medlemmarna för att de är rädda för kritik. Då är det väl bra att detta fria forum finns?

Ännu mer fakta.
Väldigt, väldigt få styrelser svarar på medlemmarnas frågor i de forum som finns. Här får såväl ledamöter som "vanliga" medlemmar svar. Är inte detta bra?

Och slutligen;
Många medlemmar tycks vara rädda för repressalier från styrelsen (i stil med vad som hänt Myggan) om de säger vad de tycker. Här behöver ingen vara rädd för att utsättas av förtryck från styrelsen eller HSB (etc.).
Kan det bli bättre?


G-I - 980

Jag försöker bara att få andra att inse att Riksbyggen kontrollerar "sina" föreningar och att de tar för mycket betalt. Jag hittar inte på.
Dessutom är det så att det inte är för att en person är ensam med sin övertygelse att den personen har fel.
Hur Sverige fungerar idag behöver inte vara det bästa sättet. Alla har rätt att uttrycka sig och försöka påverka. Men ingen har rätt att försöka tysta ner mig, Admin, Stephan, Myggan eller andra som har skickat mail till mig och som också känner sig ensamma i sina föreningar.


Admin

Det är just det som är taktiken inom HSB (etc) och bland HSB-allierade (etc).

Ingen ska få vara av avvikande åsikt till styrelse eller till HSB/RB/etc. Medlemmar som engagerar sig tystas med alla tillgängliga metoder om de säger något som kan uppfattas som negativt om styrelsen/HSB/RB/etc.

Man kan knappt tro att det är sant att det finns ett samhälle inom samhället där vissa grundläggande rättigheter och lagar upphör att gälla.


Stephan - 981

Till f.d. ledamot

Att tipsa om en sida som 3-4 pers. med focus på att bara hitta något negativt om sina egna styrelser i allmänhet o HSB i synnerhet? Knappast, dom enda kommentarerna jag fått i bstun från medlemmar är att denna hemsida är oseriös.

Att med dessa rader skriva på denna sida om att 3-4 personer är oseriösa och i princip hittar på allt som skrivits om sina styrelser och HSB, anse jag kraftigt visar att man är HSB-manipulerad.
Om det så bara är "min" styrelse som är kriminell, vilket kommer visa sig och att HSB har skyddat den kriminella handlingarna aktivt, så är det för mycket.

Jag talar för mig själv men har hur lätt som helst att se att andra tyvärr råkar ut för maktgalenhet och storhetsvansinne som ledamöter.
Om det är för att "min förening" som är en av de största i Sverige och att styrelsen och medlemmarna är och har varit okända för varandra trots antalet boende eller kanske rent ut tack vare antalet boende vet jag inte.
Det jag däremot vet är att flertalet vanliga boende över en
natt fått fnatt,
(lite poesi ska det va mitt i hela förödelsen), är jag, och har 100%-iga bevis för.

Eller vad sägs om följande skrivna citat från en nyexaminerad ordförande om de ledamöter han skall arbeta med. Här följer lista med hur många år de som omtalas i den nya ordförandens skrivelser till förvaltning, HSB-ledamoten och till en och en av de omskrivna.
A=12 år, B=13 år, C=9 år, D=3 år, Ö=övriga och har 1-2 års styrelsetid.

Detta är utdrag från de 2 första månaderna för denne ordförande.

"Det bästa för föreningen hade varit att A,B,C lämnat styrelsen, men nu har vi som vi har det"
Jag tror också att vi måste begränsa viss information till vissa i styrelsen, här tänker jag i första hand på B,C. Jag tror att viss information som inte skulle komma till A:s kännedom ändå gör det"

Ja det finns cirka 50 lika urbota dumma som kriminella utsagor från denne man som jag liknar vid Dr jekyll och Mr Hyde. Om han sitter kvar efter stämman om en månad skall jag promenera runt hela Sverige.

Avslutar med ett skrivet citat i minnet, "det finns inte en dummare och envisare gris i hela Skåne än han"
Ni kan ju gissa vilken bokstav jag är, men denna handlar inte om mig.


Admin

"begränsa viss information till vissa i styrelsen" ?
En ledamot som uttalar sig på detta sätt borde åtalas!


Knutte

Hej,
Läste just "zyxelebrevet" till Myggan. Den styrelsen tycks vara en samling småpåvar, med obetydlig kunskap om bostadsjuridik. Det är beklämmande att sådana personer kan bli invalda i en styrelse. Jag tycker att Myggan har fog för att polisanmäla den styrelsen för någon form av brott, om det nu kallas tryckfrihetsbrott, maktmissbruk eller olaga hot.

25/05 2006 (975) e


G-I
Hemsida

Hej Fd. ledamot i brf!

Min förening mår mycket bättre sen jag kom in i styrelsen. Vi får pengar TILLBAKA retroaktivt från Riksbyggen (inte lika mycket som jag önskade), och slipper betala onödiga kostnader i framtiden. Dessutom har engagemangen förbättrats en del. Jag har försökt leva som jag skriver på mina sidor, (men jag fick kämpa en del mot övriga i styrelsen). Nu blir arbetet lättare, några ser värdet i hur jag tänker. Det är så.

24/05 2006 (973) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 8/02-2023 14:07:54 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: