Sida: << | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan
Hemsida

Det var lättare förr HSB.

Denna artikel visar väl hur HSB arbetar. Tar för givet att det HSB föreslår är bäst?

Sälja innan bygglov????22/11 2007 (3192) e
    Kommentar av Admin
16 (11 + 5) miljoner kronor av medlemmarnas pengar till ingen nytta.

"Om det varit socialdemokraterna som styrt hade vi fått bygglov. Absolut, säger Lars Danielsson."
Hmmm.

HSB får nog lära sig att planera lite.
Hur konstigt är det att bygglov inte ges om HSB inte kan tänka på vad som är bäst för medlemmarna och låta de boende få en plats att ställa sin bil?

"Innan beslutet togs i byggnadsnämnden om att inte bevilja bygglov blev det votering. I denna röstade de fem socialdemokratiska ledamöterna för att bygglov skulle ges medan den borgerliga alliansen med stöd av sverigedemokraternas ledamot, röstade emot. Voteringen slutade således 7–5 mot att bygglov ges."

Så sossarna resonerar som HSB och anser att parkeringsplatser för boende inte behövs?
Det är för väl att det då fanns sju icke-socialdemokrater som har lite bättre vett.

Det brukar sägas att HSB bara består av en massa gråsossar, men att socialdemokraterna fullt ut röstar för HSB bara för att "hålla varandra om ryggen" och skita i konsekvenserna känns väldigt märkligt.


stephan

ett sjätte är att välja en valberedning som inte är lierad och mest går styrelsens ärenden.

22/11 2007 (3191) e
    Kommentar av Admin
Definitivt en viktig punkt.

I min brf har vi tre revisorer totalt. Två av dessa revisorer är mer eller mindre helt nollställda när det gäller revision, och den tredje - auktoriserad revisor från Ernst & Young tycks vara såväl okunnig som fullständigt oengagerad. Han finns med mest bara för syns skull och läser nog inte ens igenom den årsredovisning som han skriver under på att den är korrekt. Samtliga tre revisorer är ett med styrelsen och därför kommer styrelsen undan med i princip allt. Felaktiga årsredovisningar och felaktig/ingen information.

En brf där styrelse, valberedning och revisorer alla är djupt allierade med varanda skapar en maximalt osäker brf.

Så en tuff valberedning som inte går hand i hand med styrelsen kan vara en ren överlevnadsfråga för en brf.


Myggan

Handelsagenter innom telebolagen.
HSB konsulter..
Kan inte vara samma eller?
Ser ut atta vara samma sak -men det får man inte säga?
Så det säger inte jag!
HSB är värre än ...
"mellan raderna!"
HSB är en i grunden...
Sen försvann grunden..
Sedan blev det grundlöst...
Vi som bor i HSB vi har INGENTING!
Betala stora pengar och få ingenting?.
Synd om medlemmar som imte vill eller kan se!
Bara en fråga.
Är det så att HSB ingår i ett krimminelt nätverk?
År HSB medlem i ett nätverk?
22/11 2007 (3190) e
    Kommentar av Admin
Det är viktigt att inte ge upp bara för att det kan tyckas fungera ganska illa i bostadsrättsbranschen idag.

Man har några få sätt att påverka.

Det ena är att gå in i en styrelse.

Det andra är att skriva motioner till;
1. Egen bostadsrättsförening (inte alltid så effektivt)
2. Bostadsorganisationen (HSB, Riksbyggen, SBC)

Genom att påverka uppifrån så kan det få effekt neråt i organisationen, så ett hett tips är att trycka in ett gäng motioner varje år till bostadsorganisationen. Då kan det börja hända saker.

Ett tredje sätt är denna sajt, som är ojämförbart Sveriges största och mest välbesökta sajt inom bostadsrätter. Ju mer som avslöjas och belyses av problemen desto fortare kommer ändringar till stånd.

Ett fjärde sätt är att påverka politikerna som styr.

Ett femte sätt är att välja in personer i styrelser som är engagerade, i motsats till hur det oftast ser ut idag.

Det viktigaste är nog att ändra på stadgar för bostadssrättsföreningen samt för bostadsorganisationen så att organisationen blir lite mer demokratisk.


stephan

VIKTIGASTE INFORMATIONEN FRÅN BOREVISION I EGEN REGI
"2007-06-01
BoRevision deltog som utställare på HSB:s förbundsstämma 28-29 maj. I samband med stämman hade företaget en frågesport. Vinnaren av frågesporten, och med alla svaren rätt, blev Per-Anders Melin HSB Göteborg. Priset utgörs av en middag för två personer. BoRevision gratulerar Per-Anders!"

21/11 2007 (3189) e


G-I

Jag har fått en present från Riksbyggen: en dvd "un unconvenient truth" (Al Gore). Den har jag redan sett.
Såg ni filmen igår om tobaksbolag som satsar några små pengar på "bra" grejer (nån skola där, några uttalande att barn inte får röka, mm) men agerar helt hänsynslös, ta livet att arbetarna med gifter, mm
Riksbyggen påminner mig lite om detta. En dvd idag, några broschyrer. I praktiken är det maximerad profit som kommer först.

20/11 2007 (3188) e
    Kommentar av Admin
Al Gores film "En obekväm sanning" kan man gärna se mer än en gång. Själv har jag sett den två gånger. Tyvärr missade jag filmen om tobaksrökning igår. Tidigare arrangerade ju tobaksbolagen "rökfester", så det är ett litet steg i rätt riktning, även om vi alla förstår att det är ett spel för galleriet. Tobaksbolagen lever på rökarna och vill naturligtvis ha dem kvar (så många som möjligt), men vill samtidigt försöka ge sken av att de gör något gott.

Din jämförelse med Riksbyggen stämmer väl in på HSB också. HSB gör faktiskt en del bra saker (förmodligen fler bra saker än Riksbyggen, relativt sett), men samtidigt kan vi alla se att HSB inte tar sitt ansvar och ser till att engarera och utbilda medlemmar.

Man tycks i bostadsorganisationerna resonera som att ju okunnigare och oengagerade medlemmarna är desto lättare är det att plocka pengar från föreningarna, i stället för att arbeta konstruktivt och på ett konkurrensaktigt sätt.

Ta t.ex. HSB Malmö som gått ut kraftigt i media och talat om att det inte är acceptabelt att medlemmarna i föreningarna ska känna sig som fångar i sina föreningar, och att brf:arna ska visa öppenhet och insyn. Men vad gör HSB Malmö sedan? Jo, de försöker undanhålla de stämmoprotokoll från medlemmarna som medlemmarna har lagstadgad rätt att få tillgång till, de spärrar möjligheter till utskrift av dokument HSB lägger ut på sin webbplats (bara för att förssöka skydda sig själv, utan att tänka på vad som är bäst för medlemmarna). HSB Malmös styrelse svarar inte på frågor fast de till och med lovat göra detta, Etc., etc. i all oändlighet.

HSB lever inte som de lär.


stephan

SE UPP.
Svarta löner ger sopbolag miljonsmäll2007-11-15 16:31

Enligt Skatteverket har sophanteringsbolaget Liselotte Lööf AB använt falska fakturor för mångmiljonbelopp och betalat svarta löner. En polisanmälan kommer att göras och bolaget krävs på över 6 miljoner kronor.Genom ett raffinerat upplägg med så kallade fakturabolag och målvakter har kontanter hamnat utanför Liselotte Lööf AB:s bokföring. De pengarna har sedan kunnat användas till svarta löner, menar Skatteverket.
I den skatterevison som genomförts har verket hittat 105 fakturor, som man anser osanna, för ett sammanlagt belopp på drygt 6,6 miljoner kronor. I huvudsak gäller fakturorna snöröjning.

"Vi kan inte säga säkert till vilka personer pengarna har gått, men vi bedömer fakturorna som osanna och vad vi bedömer har pengarna använts till svarta löner", säger den ansvarige skatterevisorn, Susanne Landin, till di.se.=källa

Skatteverket anser att Liselotte Lööf AB använt sig av fakturabolag för att göra kontanter tillgängliga utanför bolagets bokföring. Fakturorna är enligt verket "summariska" och saknar uppgifter som adresser, kontaktpersoner och telefonnummer

Att det rör sig om så kallade fakturabolag är tydligt menar Skatteverket - betalningar av normala driftskostnader och löner saknas. Däremot har pengarna som överförts från Liselotte Lööf AB "omgående" omvandlats till kontanter genom uttag. Flera personer ska bland annat ha tagit ut pengar via valutaväxlingsföretaget X-Change.

Efter vad Skatteverket kallar för en "organiserad handel med osanna fakturor" krävs Liselotte Lööf på 6.170.925 kronor i moms, arbetsgivaravgift, skatteavdrag för okända arbetstagare samt skattetillägg.

Enligt Susanne Landin på Skatteverket kommer verket också göra en en polisanmälan mot bolaget.

Liselotte Lööf AB uppger enligt Skatteverkets beslut att bolagen anlitats som "vanliga" underentreprenörer. De förhållanden som verket hänvisar till rör bara underleverantörerna och därmed ska inte Liselotte Lööf AB lastas, hävdar bolaget.

Bland Liselotte Lööf AB:s kunder finns:

Familjebostäder

HSB

20/11 2007 (3187) e


stephan

Många kloka ord i rubriken
LÖSNINGEN PÅ PROBLEMET, här nedan.

Ett tillägg i debatten demokrati gör jag genom ett exempel.

brf Väduren har ett cafe öppet mellan 1-2 timmar i veckan. Jag har skrivit om detta tidigare men upprepar att kaffe med bulle kostar föreningens 2000 boende cirka 65kr. (skyhögt arvode, lokal och övriga kostnader). Till vafet kommer varje torsdag cirka 7-15 pensionärer.
Samtliga dessa röstade på ansvarsfrihet för styrelsen på senaste stämman (ingen begärde ordet).
Nu fick styrelsen ansvarsfrihet med minsta möjliga majoritet.
Jag vill hellre kalla detta "köpta röster". Men f...ar också alla som inte kom till stämman och bryr sig.

18/11 2007 (3186) e


stephan

Uttalande av f.d. odföranden i brf Väduren.

"Det är tråkigt att styrelsen, inte svarar Dig.

Men jag tror/anar, att dom har tagit reda på/förvissat sig om att det finns inte inskrivit någonstans/inga krav på. Att dom är skyldiga att svara på skrivelser från medlemmar.

Svar avseende deras skyldigheter gentemot medlemmar bör väl finnas i Brl. Revisorn/juristsidan på HSB, bör också känna till vad som gäller." 0 0 0


18/11 2007 (3185) e


stephan

Är det okej att HSB spekulerar med medlemspengar?

Haninge kommun tecknar utvecklingsavtal för ett bostadsområde.
HSB köper bostadsområdet, satsar medlemmarnas pengar, rustar upp, får bidrag.
HSB säljer.
2007-08-16
M2 Gruppen har i två separata affärer köpt fastigheter om cirka 90 000 kvm i Stockholm (78 000 kvm i Jordbro/Haninge) och i Sundsvall (12 000 kvm i Nacksta). Säljare är HSB Stockholm respektive Mitthem för det totala värdet av cirka 700 Mkr.

18/11 2007 (3184) e


JA

Ja hyresrätter måste finnas kvar det håller jag med om. Jag tror dock andelen dåliga hyresvärdar är lika med andelen dåliga styrelser.

18/11 2007 (3183) e
    Kommentar av Admin

LÖSNINGEN PÅ PROBLEMET

Jo, kanske är det så att det finns lika många dåliga hyresvärdar som styrelser. Men det är ju inte så det ska vara. Det ska finnas avsevärt färre dåliga styrelser än dåliga hyresvärdar, i princip noll. Det är ju liksom det som ska vara poängen med att bo i en brf. Dvs att medlemmar ska kunna påverka sitt boende och att föreningen ska skötas väl av kunniga och engagerade medlemmar.

1. Lagarna är inte skrivna för medlemmarna.
2. Stadgarna är inte skrivna för medlemmarna.
3. Bostadsorganisationerna är inte på medlemmarnas sida.

Lagar, stadgar (och i förekommande fall bostadsorganisation) är den absoluta grunden för en bostadsrätt, och de styrelser som missköter sig kan göra detta enbart pga av att bostadsorganisationerna sett till att ta fram fram lagar och stadgar som skapar en hierarkisk och synnerligen odemokratisk organisation där styrelsen är Gud.

De styrelser som gör ett bra jobb, och det kan vi tydligt se att det finns, behöver inte stödja sig mot något regelverk, men för de styrelser som missköter sig så måste det vara möjligt att kunna slänga regelverket i nacken på dem.

Att som HSB i denna fråga svara; "Ja, men om styrelsen inte sköter sig då är det bara att välja en ny styrelse" är en ren förolämpning av människors intelligens... eller också är de som yttrar sig så dels inte särskilt smarta själva i kombination med att de är helt okunniga om om hur det fungerar i realiteten.

Det är inte alla förunnat att bo i en förening med en styrelse som sköter sig, och systemet är uppbyggt på ett sådant sätt att styrelserna har total makt och total kontroll, såväl brf-styrelser som bostadsorganisationernas styrelser.

Lagar är kanske inte så lätta att förändra. Jag kommer ihåg hur HSB reagerade i samband med "Maj 83". Då skulle HSB minsann se till så att lagarna förändrades. Jag visste att det var ett spel för galleriet. HSB skulle aldrig göra detta. Det ligger inte i HSB:s (m.fl) intresse att medlemmarna ska ha några rättigheter, så HSB, Riksbyggen och SBC kommer aldrig att se till att lagarna förändras till medlemmarnas fördel.

Men stadgarna finns det vissa möjligheter att påverka, och ju fler av de som hittar till dessa sidor och börjar föreslå stadgeändringar enligt Stadgeförslag, med ett konkret uttalat och definierat minoritetsskydd, desto snabbare kommer demokrati att införas i brf-världen och desto fler föreningar kommer att skötas på ett lite mer professionellt sätt.

Alltså! Nya stadgar, och helt plötsligt så kommer de dåligt skötta brf:arna att fungera och man behöver inte vara rädd för att flytta till en brf för att det kan finnas en maktfullkomlig styrelse där som slösar bort ens pengar och behandlar medlemmarna illa.


Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 8/02-2023 14:10:09 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: