Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Handikapp p-platser
Brf Väduren "sponsrar" de som har kommunens handikapptillstånd med p-platser.

För hundra kronor i månaden får de stå inom markerat område, inom föreningens markgräns.
Det finns en som inte utnyttjar denna fördel, utan istället parkerar sin bil på icke markerat område 25 meter från föreningens expedition. Han blockerar 2 fina parkbänkar med intilliggande nyplanterade rosrabatter istället. dag ut och dag in.

Behöver jag tala om att det är en styrelseledamot som är med och delar på styrelsearvodets 440 000kr om året? Fy fan för Tomas Edström.

Till Sven;
En färg på gardinerna, puh.
Det luktar gamla Sovjet, där man tillverkade röda skor en storlek som alla skulle köpa/använda.

Vad blir nästa steg, alla medlemmar måste köpa en sorts spis till överpris av föreningens förvaltare?

22/03 2008 (3571) e


Överingenjören
E-post

Önskar detta forum lycka till. Det behövs ett forum (generellt) för BRF:s

22/03 2008 (3570) e


G-I

Micke1, du resonnerar fel. Att det är "kollektivet som bestämt" gör inte beslutet giltigt. Hur långt är du bered att acceptera "kollektivets beslut" Att de beslutar på vilken tid du ska äta middag, och vilken färg din bil ska ha?

19/03 2008 (3567) e


Micke1
Hemsida

Har inte läst artikeln om gardinerna men om föreningen har bestämt att det skall vara en typ av färgsättning så tycker jag styrelsen gjorde rätt.
Då är det kollektivet som gjort reglerna.

18/03 2008 (3565) e


stephan
Hemsida

Kanon o kalkon.

Behöver jag säga att kalkonen i detta är styrelsen som går till hyresnämnden för att de inte gillar en boendes gardiner?

17/03 2008 (3563) e
    Kommentar av AdminHyresnämnden

Stöd till bostadsrättshavare

Vad gör hyresnämnden för mig?

hotpot.se/forum


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

stephan

Reflektion.

Extra forumet säger att 22 användare var inne på sidan samtidigt idag kl. 10.46.

Tidigare har det varit 12 som mest under en lång tid.
Klockan 10.03 idag skickade jag till HSB:s Riksförbund 10st, (bland andra, även föreningsrevisorerna) det brev du kan läsa under "entreprenader i Väduren".
(Tack för tipset om tydligare skrivsätt Admin).

Kan jag hoppas på att HSB:s Riksförbund, "de sammansvurna 10" läste mitt brev gick och tog en kopp kaffe för att sedan gå till sina respektive rum för att gå in på extra forumet och kolla om jag lagt in brevet där???

13/03 2008 (3560) e
    Kommentar av Admin
Det nya forumet är nu inte längre extraforum, utan det har blivit huvudforumet. Det är aldrig lätt att starta upp ett nytt forum. Besökarantalet kommer successivt att öka allteftersom inläggen ökar, och när det nya forumet fått en lika dominerande plats i sökmotorerna som detta forum. Det är redan väldigt många besökare till det nya forumet, men nästan ingen kommer till det nya forumet via sökningar i sökmotorer. Detta forum hämmar delvis detta. Nackdelen med att ha tre forum om samma ämne på samma webbplats är att att förvirring uppstår bland såväl nya som gamla besökare och för sökmotorerna, men jag kan inte plocka bort varken detta forum eller det andra gamla forumet eftersom de bägge innehåller så viktig information.


Tips - inlägg i det nya forumet

Yttranderätt enligt HSB Riksförbund

Hur ska motioner hanteras?

Hur många föreningar har lämnat HSB?

Lösningen på alla problem

Sveriges sämst skötta vattenskada

Stämmor och stämmobeslut

Kapitaltillskott

Vad för beslut får en styrelse ta?

Hur gör man för att motionera?

Ingen yttranderätt för egna motioner!
HSB Malmös styrelse stoppar enskilda medlemmar från att yttra sig (försvara och förklara) om sina egna motioner på HSB Malmös årsstämma! Detta gör HSB Malmö i kombination med att HSB Malmö säger att de inte kommer att ha någon kontakt med motionärerna om deras motioner.

Stambyte utfört eller ej? Ansvar, Ersättning.
Om hur lätt det är att bli lurad när man köper en bostadsrätt.

Revisionsarbete
På vems sida är egentligen föreningens revisor?
Tips.

Även om det ännu så länge är fler besökare i detta forum än det nyskapade forumet så rekommenderar jag starkt att använda det nya forumet.

En av anledningarna till att det är ca. 250 besökare per dag i detta forum är att forumet ligger i topp i sökmotorerna, men det kommer snart även det nya forumet att göra.

Detta forum är mer av ett "quick and dirty" forum. Många går bara till den första sidan (eller max de tre första sidorna). Ett inlägg som skrivits en dag kan alltså ha gått över till sida 2 redan nästa dag, och då är det genast betydligt färre som läser inlägget (mest de som går direkt till inlägget via sökmotorerna).

I det nya forumet ligger inlägget kvar på ett helt annat sätt, och det är dessutom betydligt bättre sökbart, vilket gör att slutresultatet blir att många fler läser det. Även om det skulle vara så lågt som 1 läsning per dag av inlägget så blir det ändå 365 läsningar om året.

I det gamla extraforumet är det inte alls så många besökare som till detta forum. Ändå finns det inlägg som redan lästs runt 2.500 gånger. Så vill ni ha många synpunkter och sprida information är det tveklöst det nya forumet som ska användas.

Detta forum funkar bra för ett snabbt svar på en specifik fråga, men fungerar mindre bra för lite längre diskussioner, pga sin utformning.

Ännu så länge finns det inte särskilt många inlägg i det nystartade forumet, men det kommer att växa en hel del, så passa på nu att skriva bland de de första!

Klicka här för att gå till det nya forumetInlägg flyttat hit:

G-I - 3561

Jag ville skriva i det nya forumet, men jag kan logga in. Jag använder uppgifterna jag fått av dig, Admin.
Varför kan jag inte logga in?


Admin

Jag skulle gissa att du inte skriver versaler och gemener som när du registrerade dig.

Om du har glömt ditt lösenord eller hur du skrivit det med gemener/versaler så gå till denna sida (som du kommer till med automatik om du skriver en felaktig inloggning) och uppge din epost-adress så får du strax efter ett mail med ditt användarnamn och ett nytt temporärt lösenord som du själv får ändra direkt efter att du loggat in.

Jag kan inte se några lösenord, så detta är enda sättet att komma in igen på sitt id om man glömt bort användarnamn/lösenord.


stephan

Kommunikation mellan styrelse och medlemmar.

För mig finns inget sätt att ta kontakt med styrelsen, då de inte svarar på brev från mig. (gäller en del andra medlemmar också.
Alla ledamöter i Väduren har mobiltelefon betald av medlemmarna. Men ingen kan nå medlemmarna då de inte delar ut telefonnummer. Telefonerna för inbördes styrelsediskussioner?.
När telefonkostnader redovisades separat till för något år sedan var kostnaden cirka 60 000kr om året för styrelsetelefonerna. Nu vet man inte då telefonkostnaderna är hopslagna med porto data och hyra kontorsmaskiner 384 535kr.


12/03 2008 (3559) e
    Kommentar av Admin
Det finns ett sätt att som medlem i HSB ta kontakt med din regionförenings styrelse och det är via motioner.

Skickar du in några välformulerade motioner om det du upplever i Brf Väduren så ska du se att det tar hus i helvete i HSB-huset.

Enda sättet att ignorera dina motioner är att bryta mot lagen.

Vill du vara riktigt säker så skickar du motionerna i rekommenderat brev.
Annars måste du se till att du får skriftlig bekräftelse på att de mottagit alla dina motioner.

Se bara till att du säkrar dig mot alla tricks att snabbt avslå motioner, dvs du måste t.ex. ha med yrkanden som regionföreningen kan ta baserat på dina motioner.

Många små motioner är bättre än några få stora.
Helst en ½ A4-sida per motion, men aldrig, aldrig över en A4-sida.

Dagen efter den 26 april kommer hela Sverige att lära sig hur HSB avslår motioner.
Men redan i början av april kommer svaren på 196 motioner ställda till HSB Malmö.

HSB Malmö har gått ut med information om att de kommer att behandla motionerna seriöst, men vis av erfarenhet (det har aldrig inträffat tidigare) så tror jag på detta när jag ser det.

Hur tror någon t.ex. att HSB Malmös styrelse kommer att behandla motionen om sänkning av HSB Malmös oproportionerligt höga styrelsearvode?


stephan

Allt "går" att göra på en föreningsstämma.

För att rösta bort en styrelse som har mandattid kvar kan man föreslå på en stämma att hela eller delar av styrelsen skall entledigas.
Det är bara stämman som kan göra detta. Det vill säga de som tillsatt styrelsen.

extra stämma kan begäras om 10% av medlemmarna så tycker.

11/03 2008 (3557) e


Peter
E-post

Hur går man till väga för att rösta ner en styrelse i förtid? går det överhuvudtaget?

11/03 2008 (3556) e


stephan
Hemsida

Pitebos försäljning kritiseras
Det är ingen bra affär för hyresgästerna när det kommunala fastighetsbolaget PiteBo säljer 500 av allmännyttans lägenheter till HSB.


Är det bra att HSB spekulerar med medlemmarnas pengar?
Men det är väl så att medlemmarna betalar så mycket medlemsavgifter att HSB inte vet vad de ska göra av med pengarna?

Artikeln talar om att detta att HSB köper 500 lägenheter av allmänyttan i Piteå är bra för kommunen, men dåligt för hyresgästerna?

Den vänsterpartist som reserverade sig mot förslaget förtår inte hur socilademokraterna kan gå med på affären.
Det gör jag. Tjänster och gentjänster stavas det.
Fy vad mycket HSB får och har fått mycket gratis av socialdemokratiskt styrda kommuner genom tiderna.

6/03 2008 (3552) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.