Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Micke1

Fd. ledamot i brf
Vad bra att du kommer ihåg hur det fungerar med fullmäktige representanter mm.
Men eftersom varje medlem har rätt att motionera så anser jag att man även har rätten att försvara/förklara sin motion inför deltagarna som tar beslutet.
Spelar ingen roll vem personen bakom är som lämnar in motionen bara han är medlem i organisationen.
Alla har rätt att göra så och kan berätta att jag är ateist.

23/02 2008 (3510) e
    Kommentar av Admin
Jo, att man har rätt att motionera utan rätten att tala för sin motion är ju inget annat än rent komiskt. HSB Malmös styrelse verkar inte tycka att detta är något konstigt med detta system, men varje sunt tänkande människa förstår att detta är ohållbart.


G-I

Okej, okej, eftersom ni insisterar så mycket, kan jag redovisa här innehållet på min mycket kort insändare. Det står ungefär så: "Varför förstår så få medlemmar i brf:ar att deras ansvar inte slutar vid dörren men sträcker sig över de gemensamma områden i föreningen? Varför är det så få som förstår att föreningens pengar är medlemmarnas pengar. Signatur".
Ungefär så. Min fru har stuckit med tidningen, så jag kan inte kolla exakt, och jag hittar inte mailet jag skickat till DN.
Jag hade skickat en till till DN som jag hoppaes de skulle publicera bredvid dne första, skulle varit lite kul, men den andra kom inte ut. Det var ungefär så: "Varför är det så få styrelse i brf:ar som förstår att de arbetar för medlemmarna? mm.."23/02 2008 (3509) e
    Kommentar av Admin
Synd att DN inte lägger ut insändare på nätet (de enda jag hittat är antika).

Det är nog många som skulle hålla med dig där. Det måste nog till en kraftfull förändring för att medlemmarna ska förstå att de är "delägare" inte bara i sin egen lägenhet, utan även i de gemensamma utrymmena. Hur många styrelser är det t.ex. inte som har problem med saker som bara ställs i källarna (TV-apparater och andra större saker) i stället för att köra iväg dem till tippen.

Och (med anledning av din andra insändare) de styrelser som ser medlemmarna som ett nödvändigt ont borde förpassas till något mörkt och avlägset ställe.

G-I, varför reggar du dig inte i det nya forumet?
Detta hade blivit ett intressant ämne att diskutera där (i stället för här, där ämnet kommer att vara förpassat till en annan sida om någon dag).


G-I

Arne: jag tycker att de andra boende i din förening har fel. Andelstalen på vad en lägenhet står för i en förening ska vara kopplad till storleken (och kanske andra saker?). I en stor lägenhet bor fler personer, då blir det fler sopor, mm Det är därför man står för en större andel om man bor i en större lägenhet. Dessutom kan jag inte tänka mig att lägenheterna som ligger högre i huset betalar mer bara för att de får mer sol. När du bygger ett franskt fönster, ändrar du inte storleken på din lägenhet. och medför inga ökade kostnader för föreningen (eller?). Jag tycker inte att det finns skäl att ändra på andelstalen. Däremot borde du få tillåtelse av styrelsen för att göra ett ingrepp i fasaden.
En sak är i alla fall säker: att ett åtgärd skulle öka värdet på en lägenhet är ingen skäl för att ändra på andelstalen.
Däremot: i ett fall där man har ett höghus utan balkong, och man bestämmer att bygga balkong på alla lägenhet utom de på bottenvåningen: då finns det skäl att ändra i andelstalen, eftersom balkongbyggandet blir en kostnad som inte alla får nytta av (både byggkostnad och underhållskostnad).
Resonerar jag rätt? Har någon andra åsikter?
PS: i ditt fall är det svartsjuka som driver dina grannar

Myggan, DN ligger på mitt köks bord. Länken dit går inte att fixa med dagens teknologi, och DN i pdf-format verkar vara bara för prenumerande.

23/02 2008 (3508) e
    Kommentar av Admin
Håller med.

Det verkar helsnurrigt.
Jag fattar ingenting.
Varför skulle andelstalet höjas för att man bygger ett franskt fönster?
De som säger detta måste nog ta och utveckla sig för jag ser ingen som helst logik i detta!

PS
G-I, har du inte tillgång till scanner?
Eller så kan du kanske posta din insändare här någonstans, för du har väl texten kvar?


Arne

Ändring av andelstal

Alla lägenheter i vår fastighet har balkong, utom de sex som ligger på bottenvåningen. Min lägenhet ligger på bottenvåningen och jag planerar nu att låta bygga ett franskt fönster. Andra medlemmar har sagt att då måste vi ändra andelstalen i hela föreningen, eftersom min lägenhet kommer att bli mer värd. Det bör nämnas att andelstalen är differentierade beroende på våningsplan och om lägenheten t.ex har utsikt. Synpunkter?

23/02 2008 (3506) e


Fd. ledamot i brf

Och är inte HSB Malmös stämma ett sk fullmäktigemöte där alla brf:ar från medlemsföreningarna har valda representanter?

22/02 2008 (3501) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

G-I

Angående HSB Malmös meddelande till dig att du inte ska få yttra dig på stämman.
Jag tycker att du ska göra klart för de att stämman är medlemmarnas möte, och att styrelsen inte kan bestämma reglerna. Ordföranden till stämman borde inte vara en styrelseledamot enlitg bra praxis. jag tror att du kan ta lätt på deras hot att de vill tysta ner dig. Du kan hota med att klandra stämman eller med polisanmälan eller vad vet jag. De kan väl inte ta bort dina demokratiska rättigheter. Fast allt detta har du säkert redan tänkt på.

21/02 2008 (3499) e
    Kommentar av Admin
Jo, du har rätt i att det är stämman och inte styrelsen som bestämmer om jag kommer att få yttranderätt, men stämman kommer med all säkerhet att göra som styrelsen säger.

Jag tror jag redan vem som kommer att bli mötesordförande. Det blir styrelsens bundsförvant och HSB:s förbundsordförande Kent-Olof Stigh, och jag tror att han kommer att förorda samma sak som styrelsen. Jag ska fråga honom.

Styrelsen vet redan att jag kommer att klandra stämman om jag inte får yttranderätt, men de bryr sig inte om detta för då sätter de bara in Blanka Kruljac och låter henne dra igång en rättsprocess där inga resurser är för stora för HSB Malmö (de har ju alla medlemmarnas pengar att leka med).

För styrelsen är det primära att jag inte får försvara mina motioner, och sedan bryr de sig inte om ifall stämman klandras. Styrelsen räknar med att det tar ett år, och då är det ändå dags för nästa stämma, så de anser att de inte har något att förlora på att kränka medlemmarnas rättigheter.


G-I

Vår ekonomisk förvaltare ska ha kollat med skatteverket. Svar: 1200 per lägenhet. Detta är tror jag beloppet som gäller för alla lägenhet i landet, eller är det inte det? Sen hittar man lätt i årsredovosning vad man ha betalat före.


21/02 2008 (3498) e


JA

G-I, jag håller på att kolla upp de ekonomiska effekterna, jag vet faktiskt inte. Jag tänkte nog närmat på att det fortfarande blir en gemensam fördelning av kostnaderna trots att avgiften skall beräknas per lägenhet.

21/02 2008 (3497) e


Micke1

F.d ledamot i brf så kan de som lämnar in motionen försvara den på din stämma.
Samma är det i våran förening.
Jag anser om jag kanske var otydlig att har man motionsrätt skall man även få slås om det eller svara på de frågor som dyker upp innan stämmodeltagarna fattar beslut.
Detta vad jag förstår av admins inlägg har inte enskild medlem rätt att göra det.
Men motionsrätt har man till HSB Malmö men kan ej deltaga i beslutet om motionen.


21/02 2008 (3494) e


G-I

Fastighetsskatt.
Vi har informerat medlemmarna att vi får en sänkning från 160 000 till 80 000 kr (skatten blir 1200 kr per lägenhet).
JA, varför blir det ingen skillnad i din förening?

21/02 2008 (3493) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.