Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I
Hemsida

Jag är rättshaverist. Och jag är gnällig också, med stolthet. Gnäll (eller man kan kalla det kritik och granskning) är en bristvara i detta land. Genom att vara rättshaverist, kritisk, gnällig, fyller jag en funktion, ett behov. Så tycker jag att jag och andra gör på denna sajt och på andra ställe. Syftet är att ändra saker till det bättre.

12/01 2006 (420) e


myggan
Hemsida

Klart Anton ska fråga om parkeringar!
Den som inte ställer frågan får ej heller några svar.

"Ledamot i brf" är kanske inte van vid att folk får säga och tycka vad man vill,utan man måste ha "rätta åsikter och tankar".

Vi har åsiktsfrihet i detta land,och det är bara den rätten vi tar oss att utöva.

Glöm inte "ledamot i brf" att du har ett förtroendeuppdrag av medlemmarna,samt att du aldrig får göra skillnad på olika medlemmar.

Det finns inga dumma frågor

Du vet vad ordet rätthaverist betyder?
"Den som vill ha sin rätt",

11/01 2006 (419) e
    Kommentar av Admin
Myggan, jag tror "Ledamot i BRF" känner sig lite pressad, i sin position som ledamot, av det som kommer fram här.

"Ledamot i BRF" är kanske av åsikten att han sitter i en styrelse där styrelsen har all makt och allt styrelsen gör och säger ska medlemmarna bara snällt rätta sig efter, och inget får ifrågasättas (säkert inte ovanligt inom styrelser för brf:ar).

"Ledamot i BRF" skriver i princip enbart inlägg med kritik mot alla de som skriver inlägg, i stället för att försöka vara lite konstruktiv, diskutera frågor i sak och tillföra något av värde.

Ja, tack och lov för att vi har yttrandefrihet (om än begränsad sådan) i detta land!
Detta borde fler utnyttja, så skulle vi nog kunna uppnå förbättringar inom många områden.

PS.
Jag har sagt det många gånger förr, men jag säger det igen, för säkerhets skull;
Alla åsikter, synpunkter, förslag, frågor, tankar och idéer är välkomna. Inget är för dumt... utom en sak... personangrepp och inlägg som bara går ut på att hacka på skribenterna i detta forum. Hoppas "Ledamot i BRF" kan förstå detta.
Var snäll mot varandra och respektera att det finns olika åsikter, utan att för den sakens skull behöva skriva i en otrevlig ton.Anton
Hemsida

"Ledamot i BRF" tar dåliga styrelser och metoder i försvar! Varför vill du inte att vi ska ta upp just de frågor du räknar upp här?

11/01 2006 (417) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Man får ju veta villkoren för en p-plats när man tecknar avtalet, då vet man ju förutsättningarna. Vad är det då att beklaga sig över? Styrelse/föreningen tjänar inga pengar på sk. böter, det är oftast den enda ersättning som tex Securitas får för att bevaka en parkering.

Antons förening kanske har haft mycket problem med felparkeringar osv och vem vänder sig då medlemen för att klaga hos? Jo vicevärden/styrelsen som än en gång är valda av medlemmarna för att sköta bla. parkerningsfrågor/problem.

Ta reda på vad DIN egen förening har för regler istället för att ha en "polsk riksdag" här. Det löser knappast några problem.

11/01 2006 (416) e


G-I
Hemsida

Du kan inte jämföra med en bank och kunderna (medlemmar är inte kunder), men du kan jämföra med en styrelse i ett AB som skulle använda företagets pengar för att anlita an advokat mot aktieägarna. Jag är för lite insatt för att svara om det förekommer eller inte. Om en förening stäms av en medlem borde väl föreningen användas föreningens pengar för att försvara sig. Om styrelsen blir stämd är en intressant fråga hur styrelsen borde försvara sig. Någon som vet?

Angående P-platsdiskussionen var den väldigt intressant och visar hur vissa styrelser verkligen ballar ur. Har styrelsen rätt att detaljstyra eller inte?
Intressant. Synd om "Ledamot i BRF" som inte kan inse detta.

11/01 2006 (415) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Ledamot i BRF
Hemsida

Varför skall inte en styrelse få anlita en advokat mot medlem?
Försäkringsbolag, banker m m anlitar oxå advokater mot sina KUNDER (som dom lever på).

Lågvatten disskussion är det, för att inte tala om inläggen om p-platser. Det anser jag visar nivån på dom dom som "fastnat" för detta forum

11/01 2006 (414) e
    Kommentar av Admin
En dålig och ej korrekt jämförelse mellan styrelse i en brf och försäkringsbolag/banker som anlitar advokater mot sina kunder.

Dessutom, om det skulle vara så att en bank eller försäkringsbolag anlitar advokat mot en kund så kan du nog vara rätt lugn för att det finns fog för detta.

Inläggen om p-platser är mycket intressant. Inte bara för sakfrågan, utan för att det visar hur det kan gå till. Ingen tvingar dig att läsa de inlägg som är intressanta om du nu inte vill detta.


Peter
Hemsida

Tack och lov att jag inte bor i en HSB-förening efter att ha läst inläggen nedan.
Bor i en liten förening som fungerar alldeles förträffligt

11/01 2006 (413) e


Stephan
Hemsida

Skriver några rader med anledning av admins synpunkter här nedan, avseende styrelsens rätt att anlita advokat mot medlem. Måste erkänna att det känns lite tungt nu dagarna innan jag får utlåtandet som gått från Tingsrätten till styrelsen. Själv har jag minimalt rättsskydd genom min hemförsäkring, medan jag är ganska säker på att styrelsen anlitar advokat/jurist för att besvara klandern. Därutöver kommer ett antal andra att stödja styrelsen, då de är "insyltade". Juristen och hans bolag som var ordförande på stämman. HSB, som har en ledamot i styrelsens och även hade en annan delegat, (medlemsinformationschefen i Stockholm). Revisorern (två av Sveriges största) BoRevision och Öhrlings. Förvaltaren (ett mindre företag som tog fram allt material till stämman. Alla dessa har allt att förlora, men samtidigt mycket stora resurser för att "gadda" ihop sig. Ja, spännande lär det bli.

11/01 2006 (412) e


Anton
Hemsida

Vi lär nog få anledning att återkomma i p-platsfrågor senare. Styrelsen funderar för fullt hur man ska förbjuda att man på sin hyrda p-plats parkerar, MC- tung el lätt vilket som, pick-up bilar, minibussar kort sagt allt som inte liknar skylten (den med bilen) den som utmärker p-plats. För lite att göra eller....?

10/01 2006 (411) e


Stephan Sundling
Hemsida

Utdrag från lagen om kontrollavgift för olovlig parkering. 1984:318.

Finns det några lätta ärenden????

6 § Gör markägaren anspråk på kontrollavgift för en olovlig parkering har han inte rätt att för samma parkering också ta ut parkeringsavgift som inte betalats.


7 § Fordonets förare och ägare ansvarar solidariskt för att kontrollavgiften betalas. Ägaren ansvarar dock inte om omständigheterna gör det sannolikt att fordonet har frånhänts honom genom brott.

Med fordonets ägare avses
1. den som vid tiden för den olovliga parkeringen var antecknad som fordonets ägare i något av de register som avses i 2 § första stycket eller den som senare har antecknats där som ägare av fordonet vid tiden för överträdelsen,


10/01 2006 (409) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.