Sida: << | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Sven (medlem)
Hemsida

Till Admin:
Du sa tidigare att er förening har beslutat att medlemmarna i er förening ska få ta del av styrelseprotokollen.

Jag undrar bara om så har skett ännu eller om styrelsen/HSB har lyckats förhala det hela.

14/03 2006 (641) e
    Kommentar av Admin
Jag har ännu inte kontrollerat om styrelsen följer stämmobeslutet. Tänkte vänta tills april månad för att slippa ev. undanflykter om tidsbrist eller dylikt, men så fort jag testat detta kommer jag att rapportera resultatet här.

Jag har dock svårt att tro att styrelsen inte skulle följa stämmobeslutet eftersom styrelsen säkert förstår att jag kommer att driva det vidare tills de lämnar ut begärda styrelseprotokoll.


stephan
Hemsida

Vad är hemligheten Ada, det kan väl inte vara Pampers?
Skämt åsido, det är ibland inte så lätt att bara välja. Köper du en lägenhet beror det ofta på något, kärlek tillexempel. Man träffar någon, stakar ut framtiden och ser om sitt hus, som det ju heter.

Kan berätta för dig och alla andra att bostadsrätterna i min förening när jag köpte låg på cirka 250.000 kr för en trea. 2 år efter var samma lägenhet värd 20 000 kr (1992). Därefter har de stigit med mer än dubbla inflationen (tredubbla) nu är de värda 450 000 kr.
"I morgon" kan värdet vara tillbaka till det pris jag köpte för 1990.

Du kan inte mena att vi som utsätts för "elaka" styrelser ska behöva rätta våra liv efter dem?

Är det då inte bättre att arbeta för oss som vill bo i bostadsrätt genom att försöka påverka?

Jag har bott i hyresrätt större delen av mitt liv, men anser att det är en investering för mina barn att ha ett kapital i bostadsrätt som de kan ta över.

13/03 2006 (640) e
    Kommentar av Admin
Ja, det finns de som lägger sig på rygg så fort de stöter på minsta lilla motstånd. Och så finns det andra, t.ex. vi i detta forum, som är beredda att kämpa för vår sak och för vår rätt.

Det enda som egentligen behövs är att medlemmarna runt om i landet vaknar upp ur sin dvala och börjar engagera sig i sin ekonomi och i sin förening.


Ada
Hemsida

Jag har läst era inlägg på denna sida.
Jag vill bara säja en sak: om ni har så mycket problem i era föreningar varför flyttar ni inte till hyresrätt istället?

Jag bor i hyresrätt och vi har inga av de problem ni skriver om här. Ändå har vi gårdsmöten varje höst och vår, fruktansvärd bra service. Jag ringer idag och imorgon är de här och åtgärdar de problem jag har.Dessutom skriver en del alldeles för långa och jobbiga inlägg här! Men ändå är det ett bra forum för alla som har problem.

Good luck! Solen skiner och jag bara ler.

13/03 2006 (639) e
    Kommentar av Admin
Det finns nog många hyresrätter som är minst lika uschla som de i detta forum nämnda bostadsrättsföreningar.

Att bo i bostadsrätt är sedan som regel mycket mer ekonomiskt fördelaktigt än att bo i hyresrätt.

Tricket är väl då snarare att hitta den förening - oavsett om det är hyresrätt eller bostadsrätt - som fungerar väl.


stephan
Hemsida

Följande skickade jag nyss till min brf:

Bästa styrelse och revisorer för brf xxx.

När jag satt i styrelsen togs nedan ärende upp, detta skull då "lösas" i samband med ombyggnaden av p-platser som var budgeterad för år 2004/05.

Vad jag ser och hör nu är detta också en av mina begärda styrelsefrågor som vice. och ordf. så snyggt begravde. Har för mig att vice även skulle anmäla styrelsen om han inte fick ha 2 p-platser.

HSB:s ledamot X som sitter som ledamot och enligt HSB:s utlåtande har ett speciellt ansvar i styrelsen som yrkesman till skillnad mot styrelsens lekmän att se till att styrelsen följer lagar, stadgar och likarättsprincipen kan inte vara okunnig om detta med moms.

Bostadsrättsförening måste betala moms för p-platser

En bostadsrättsförening som upplåter p-platser till andra än föreningens medlemmar måste redovisa moms för dessa. Detta anser RR som därmed instämmer i SRN:s bedömning.


13/03 2006 (638) e


G-I
Hemsida

Margareta
Om man har 2 platser, och om man använder platserna på rätt sätt, förstår jag inte varför man kan bli av med sin plats överhuvudtaget, även om andra står i kö. Jobbigt för en familj som köper en andra bil, får en plats för den, och sen blir av med platsen för att en annan familj med bil har flyttat in.
Visst är det synd om den nyinflyttade familjen som inte får någon plats, men det visste de innan de flyttade in, att det var ont om platser.

Jag känner ingen förening som har det så.

13/03 2006 (637) e
    Kommentar av Admin
Jo, det kan jag hålla med om. Har man två bilar behöver man ofta även två p-platser.

Men om, som i min förening, det finns ett antal medlemmar som inte har bil eller ens körkort och inte haft detta under de senaste 10-20 åren, men ändå har parkeringsplats (eller två p-platser, men bara en bil), då tycker jag det känns himla konstigt om de med bil måste bli utan p-plats.

Man måste vara medveten om att en parkeringsbrist är värdenedsättande och minskar intresset för de bostadsrätter som säljs.


Margareta M
Hemsida

Jag har en fråga om regler för parkeringsplatser.

Känner någon till någon brf där man kan bli av med sin "andra" p-plats enligt regeln först in först ut (alltså _inte_ sist in först ut) då någon som inte har någon plats alls behäver en?

Själv tycker jag detta är en bra idé...

13/03 2006 (635) e


G-I
Hemsida

Micke, om du har bestämt dig att göra en polisanmälan, vilket verkar den rätta saken att göra, skulle du kunna säga till styrelsen, just innan du gör anmälan, att du tänker göra en polisanmälan. Du kanske kan ge dem en respit på 2 veckor eller så. Det kan hända att de blir skraja och backar. Kan det vara en idee som sparar dig tid och arbete?

13/03 2006 (634) e
    Kommentar av Admin
Bra idé. Det var min tanke igår oxo, men jag hann inte plita ner det här.

Du kan också ge styrelsen respit en kortare tid (t.ex. en vecka) för att sätta lite extra press.


Micke Westerberg
E-postHemsida

Mer berättelse ang Brf.Frigga i Alingsås.

Jo,jag blev uppringd av Klas Sjödell,jurist på HSB Gbg,han ville vi skulle träffas för att prata om det som har hänt,gick med på detta och sa att han var varmt välkommen hem till mig,men det ville han ej utan tyckte det var bättre vi träffades på HSB kontor i Alingsås. Gjorde så detta.

I 40 min.försöker denne Klas Sjödell "dribbla" bort mig totalt,han påpekar även att jag inte kan komma längre i detta ärende,det enda han kunde råda mig till var att ta kontakt med Revisorsuppleanten Barbro från BoRevision.

Ungefär där är jag/vi i ärendet idag.Men känner mig mkt ensam,men en sak vet jag med säkerhet... och det är att JAG TÄNKER GÅ PRECIS HUR LÅNGT SOM HELST MED DETTA ÄRENDE OM SÅ KRÄVS;GER MIG ALDRIG!!!!

Men är mkt tacksam för svar hur jag ska gå till väga. Såg att någon tyckte att det skulle polisanmällas,du verkar vara mkt kunnig inom detta område,kan jag få kontakt med dig via telefon el på nått annat sätt. Hur tycker du en sådan anmällan till Polis ska se ut,tacksam för svar

Mvh Micke

12/03 2006 (633) e
    Kommentar av Admin
Det är uppenbart att de på HSB inser att fel har begåtts, och de är nu märkbart nervösa för detta.

När HSB tar reda på vem du är, ringer hem till dig, och sedan vill träffa dig för att försöka övertyga dig om att det inte är något du kan göra åt situationen så visar också detta att de på HSB är rädda för att du ska gå vidare i ärendet.

Att rekommendera dig att kontakta BoRevision - som ju bara är en annan del av HSB - är endast ett trick för att du ska få höra samma visa från BoRevision som du fick från juristen på HSB (har du skriftligt på att denna person är jurist... ibland ger HSB sken av att HSB-anställda är jurister, trots att så ej är fallet).

Visst kan du ta kontakt med revisorsuppleanten (inte för att jag vet vad en revisorsuppleant är på BoRevision... låter som något HSB-unikt), men räkna inte med att få höra något annat än vad du redan hört. BoRevision och resten av HSB står naturligtvis alltid enad gentemot medlemmarna.
Däremot kan det vara bra att ha med i anmälan vad BoRevison sagt i frågan.

Det är trist att medlemmar ska tryckas ner på detta sätt, i stället för att man följer lagar och regler samt erkänner när fel/misstag begåtts. Men det är en konsekvens av att man under så många år lyckats med detta utan att medlemmarna rutit till ordentligt.

Som det fungerar idag är det inte medlemmarna som är viktigast, prioriteringen för HSB verkar vara följande;
1. Egen personlig vinning för HSB-anställda (chefer).
2. Hur HSB kan plocka föreningarna på så mycket pengar som möjligt.
3. HSB-organisationen i stort och "filialer".
4. HSB-representanten.
5. Styrelsen.
6. Brf:arna.
7. och långt därefter... medlemmarna i stort.
8. och ännu en lång sträcka därefter; enskilda medlemmars välbefinnande.
Punkt 8 ingår eg. inte i HSB:s uppgifter, men det kan förekomma enskilda fall där enskilda HSB-anställda ger stöd till enskilda medlemmar (eller fall som HSB vill visa upp i media/"Vår Bostad").

Det är enkelt att göra en polisanmälan, men det blir en bättre anmälan ju bättre grundarbete du gjort. Dvs ett skriftligt material (som det du skrivit i detta forum) är en klar tillgång för utredningen.

Samla ihop allt material du har (inkl. anbudsförfrågan, skriftlig kommunikation med HSB, BoRevision, styrelse och alla involverade parter), knalla över till närmaste polisstation och be att få göra en polisanmälan. En polis kommer då att ta upp din anmälan och sedan lämnas ärendet över till allmän åklagare (brottsrubricering ges av polis/åklagare, så du behöver bara förklara vad som har hänt).

Det kostar dig inget mer än tiden det tar för dig att göra anmälan (ev. kommer du att bli kontaktad framöver om åklagaren önskar klargörande i någon fråga). Se till så att den som tar emot din anmälan markerar att du önskar information om hur ärendet fortlöper.

Min tid är begränsad så jag kan tyvärr inte bistå med hjälp i enskilda fall, utöver via detta forum. Dessutom är det en säkerhet för alla som skriver här om alla andra kan se vad som sägs. Dvs det finns alltid en kontroll så att det som sägs verkligen stämmer.

Om du vill så kan du skriva in det slutgiltiga materialet (dvs din sammanställning av ärendet) i detta forum (och i ett enda inlägg) innan du gör en anmälan. Jag kan då läsa igenom detta material och ev. komma med tips på "förbättringar". Jag har en viss erfarenhet av detta. Även övriga läsare i detta forum kan då naturligtvis komma med tips.

Stephan, här i detta forum, har också erfarenhet av att göra en anmälan (han har också mycket mer erfarenhet av hur det fungerar inom brf:ar än vad jag har).

PS.
Vid anbud så är det möjligt att välja ett dyrare alternativ framför ett billigare, men då måste man verkligen konkret kunna motivera skälet till detta. Så har uppenbarligen ej skett i ditt fall.

PS 2.
Jag rekommenderar dig starkt att göra en polisanmälan. Om allt stämmer som du sagt, och jag betvivlar ej detta, så är det inte bara en fråga om jäv, det är även ett solklart fall av att styrelsen utnyttjat sin position för egen personlig vinning. Det är mycket illa!


Micke Westerberg
E-postHemsida

Ni ska veta att jag är glad att jag funnit denna sida!! Trodde jag var ensam ang att ha en styrelse som både är puckade,utövar vuxenmobbing,tom är kriminella!!

Tänkte jag skulle fortsätta att berätta om det som händer i brf Frigga ang JÄV! Blev förbannad eft mitt samtal med ordförande och sa till min sambo att så här får det fan inte gå till!! Börja studera lagen,fann då LOU-lagen om offentlig upphandling. Enligt den var det klockrent olagligt,men tyvärr gäller det inte företag,suck!! Vände mig då till HSB Gbg med ett mail där jag ställde frågan vad HSB har för policy ang upphandling av jobb,nämnde lite vad som hade hänt,men utelämnade namn på dom inblandade även vilken förening det handlade om.

DÖM OM MIN FÖRVÅNING NÄR HSB KONTAKTADE MIG VIA TELEFON!!! Dom hade alltså lagt ner mkt möda på att få tag i mej,vilket gjorde mig misstänksam.

Kjell Ring sa att jag skulle kontakta Revisor Peter Hjortstam,gjorde så detta,fråga opm han gjort något åt att det förekommer jäv i styrelsen. Vilket han undvek på att svara.

Skrev nya mail,efter ett tag fick jag svaret att "jag godtog styrelsens svar då det är styrelsen som avgör vad den ska köpa.Och det finns ingen anledning för mig att betvivla styrelsens kompetens i denna fråga då jag själv inte har kompetens att bedöma kvaliteten av målning"

Skriver ett nytt mail och frågar om styrelsen får för sig att köpa en helekopter,eller varför inte en pist-maskin (utgår ifrån att du ej har kompetens på dessa områden)så hade det varit ok för din del? Fick svaret "att han håller med mig i mitt resonemang,men hade han suttit i styrelsen så kanske han skulle fattat ett annat beslut,men det är bara hypotetiskt "jag sitter inte i styrelsen och har allt material rörande detta ärende" ??????? Men hallå!!!

Vad är det en revisor ska göra??? Ska han bara kontrollräkna siffror som redan redovisats,för att se om summan stämmer överens med det som lämnats in??? Då kan ju vem som helst som har en miniräknare bli revisor...Eller???

12/03 2006 (632) e
    Kommentar av Admin
Jag förstår att du gav lite uttryck för din frustration när du tog upp att vem som helst skulle kunna vara en revisor om man har en miniräknare. Det är dock t.o.m. värre än så. Betydligt värre. Det behövs varken miniräknare eller någon som helst kunskap inom detta område för att bli "revisor". I min förening har som "revisor" valts en person som inte har den minsta kunskap inom detta område. Jag skulle t.o.m. vilja uttrycka det som att denna person har avsevärt mindre kunskaper än "medelsvensson" (utan förmåga att ens kunna göra de enklaste matematiska operationer, och utan kunskap om hur det ska fungera i en styrelse/förening).
Denna person valdes med stöd av HSB/styrelsen. Ju mindre den person kan som väljs som revisor, desto "bättre" för styrelsen/HSB.

Den valda personen förstår inte ens att hon kan råka illa ut i sin position som "revisor" eftersom en revisor har som skyldighet att anmärka på och informera om felaktigheter som begås. En revisor har ansvar för att löpande kontrollera verksamheten inom föreningen, och har detta ej skett på tillfredsställande sätt kan revisorn råka minst lika illa ut som styrelsen.

När det gäller BoRevision så tror jag alla som läst vad jag skrivit om dem nu förstår att BoRevision ej heller kan något inom detta område (även om man vill hoppas att de kan åtminstone lite mer än vår nyvalda "revisor").


stephan
Hemsida

JÄV, ja ordförande kan inte vara med att besluta i ärendet i föregående inlägg detta är självklart, lika självklart är också som händer i "min" förening att HSB:ledamoten inte kan lägga förslag och vara med att rösta att HSB och eller HSB-företag eller avtalsparter ska få tjänster. Droppen var på stämma för 2 år sedan då han föreslog BoRevision som revisor, och trots svart på vitt i stämmoprotokoll nekade han på senaste stämman att han lagt det förslaget året innan. vad som är svårt för en styrelse att ha kontroll på är ju HSB:s avtal med olika entreprenörer. Ett exempel byggföretaget och HSB har tecknat ett samarbetsavtal HSB-ledamot föreslår att Kungsfiskarna ska vara med att räkna på arbetet, hit är det med tvekan godkänt. När sen arbetet görs med KF och HSB som konsulter, Byggherrreuppdrag, besiktning m.m. vad händer då? Jo i kniviga lägen där t.ex. byggfusk uppdagas kommer inte HSB gå föreningens ärende. Nej skydda sig själva är mycket mer troligt att resultatet blir.

11/03 2006 (630) e
    Kommentar av Admin
Och detta läge, där HSB skyddar sig själv, har nog inträffat oräkneliga gånger.

T.ex. i samband med det ventilationsarbete som HSB stod för i vår förening. Vår förening och medlemmarna drabbades mycket, mycket hårt... och så sitter motparten i vår styrelse och styr en okunnig styrelse i precis den riktning som han/HSB vill. Ovanpå detta manipulerar han medlemmarna på stämmorna där problemen togs upp. Man vill inte tro att det kan fungera så här... ändå så är det precis så det fungerar.

HSB har mycket lätt att blåsa/lura medlemmar/föreningar som det fungerar idag (och alltid fungerat tidigare).

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 3/02-2023 18:39:46 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: