Sida: << | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Admin
Hemsida

Styrelsen smutskastar...

Ordföranden i styrelsen i min bostadsrättsförening sprider lögner om att jag kostat föreningen 200.000 kr pga att den senaste årsstämman skulle ha kostat så mycket.

Hur kan egentligen inkompetenta, fega och ruttna styrelser som detta få finnas?

30/03 2007 (2216) e
    Kommentar av Admin

Styrelsens ordförande, och tillika självutnämnd vicevärd, verkar göra allt för att försöka bygga upp en hatisk stämning i föreningen mot mig.

Ordföranden är inte tillräckligt kompetent för att bemöta fakta på annat sätt, och försöker därför rädda sitt eget skinn så gott det går genom att ta till det enda medel som han har att tillgå, dvs rena lögner.

Det är illa nog att ha en ordförande som är så sorgligt ointelligent, men det värsta är kanske att människor är så korkade att de inte förstår hur det egentligen ligger till.

Personligen tycker jag att en idiot borde begripa att det inte är jag som tagit in advokater för att hålla stämman. Det är heller inte jag som begärt att HSB ska göra styrelsens arbete och besvara medlemmarnas motioner (tvärtom så föreslog jag i samband med inlämnandet av mina motioner att styrelsen skulle diskutera motionerna med mig så att motionerna kunde reduceras... detta var dock styrelsen inte alls intresserad av).

Redan på årsstämman så försökte ordföranden få upp en lynchstämning mot mig genom att säga att stämman kostat 65.000 kr. Tydligen tyckte han att reaktionen på detta inte blev tillräckligt stark, så direkt efter stämman förstärkte han sina lögner med att hävda att stämman i stället kostat 200.000 kr, i hopp om att detta skulle fungera bättre.

Nu är det ju inte unikt att styrelser utnyttjar sin position för att trycka ner och baktala de medlemmar som har synpunkter, men det är ändå väldigt tråkigt att det ska behöva vara så här.

Ordföranden tycks passa på i varje kontakt med enskilda medlemmar att tala illa om mig (jag får säkert inte reda på alla lögner som han sprider ut). Skulle jag försöka försvara mig mot styrelsens angrepp genom att sätta upp lappar i föreningen där jag dementerar styrelsens lögnaktiga och korkade anklagelser så rivs de omedelbart ner av styrelsen. Det är styrelsen som sitter på informationskanalerna i föreningen, och styrelsen utnyttjar detta för att se till så att det bara är styrelsens åsikter som gör sig hörda.

Jag är nu allvarligt trött på de lögner som denna falska och i mitt tycke genomruttna person sprider ut, och jag överväger därför att polisanmäla ordföranden.
Ifall denna ordförande då utnyttjar medlemmarnas pengar för sitt försvar så kommer jag att polisanmäla honom/styrelsen även för detta.Johan medlem

Beträffande HD-beslutet i frågan om radiator läckan i Täby.
Vad jag får ut av HD´s utlåtande är väl i allt väsentligt att det som står i andra stycket, d v s att ledningar (oavsett innehåll) som betjänar mer än en lägenhet alltid är föreningens ansvar.
Därefter finns det ett undantag i tredje stycket nämligen att ÄVEN förgreningar/grenrör från ledningar som betjänar flera lägenheter då det gäller s.k. tappvattenledningar under tryck OCKSÅ är föreningens ansvar.
Således är det även i framtiden så att huvudledningar/stamlednigar eller vad man nu vill kalla dem är föreningens ansvar oavsett vad de innehåller.
Är det någon som gör en annan tolkning?
Man kan ju i vissa forum få uppfattningen att ALLA skador som inte kommer från "tappvattenledningar undet tryck" skulle vara medlemmens ansvar!?

29/03 2007 (2214) e
    Kommentar av Admin
Jag ska kommentera detta mer lite senare, men jag vill bara snabbt säga att HD:s dom inte klargjort något överhuvudtaget (det var lite det som jag försökte påvisa på min webbsida om detta).

Bostadsorganisationerna tycks tyvärr inte ha förstått detta.

HD har inte nämnt något om skillnader för vad som gäller för ledningar som betjänar en lägenhet kontra ledningar som betjänar flera lägenheter. HD har hoppat över denna inte helt oväsentliga bit. Det du ser i domen är bara att HD nämner vad som sägs i bostadsrättslagen om detta.

Jag har inte hört att det ännu fällts någon dom avseende detta, så det ska bli intressant att se hur slutresultatet blir. Det är egentligen först då man kan dra några slutsatser.Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forum


stephan

Stämmodags
Vädurens stämmoprotokoll bättre eller sämre än andras?
Vad vet jag? Jag har sett mycket bättre.
Jag anser att det av vikt att i själva stämmoprotokollet skall framgå tydligt vilka beslut som fattats, utan att behöva ha tillgång till bilagor.

Så här otydliga beslut borde vara tabu?
Om ni sen skulle veta vad som hänt skulle ni darra
Motion 1 Tvättider
M L finns ej närvarande.

Stämman beslutar enligt styrelsens förslag att införa nya tvättider i ett tvättrum i varje tvättstuga.
Motion 2 Grillplats på gården Vädurens gata 215-226
Förvaltaren redogör för ett nytt förslag om att iordningställa hela gården.
Motion 6 Härmed yrkar jag på att Brf Väduren skall begära utträde ur HSB
Frågan är fortfarande aktuell.
Motion 7 HSB ledamot
S S redogör för syftet med motionen och påpekar att styrelsen avgör om man skall ha en HSB-ledamot i styrelsen.

Stämman anser motionen besvarad med vad styrelsen sagt.


28/03 2007 (2212) e


Admin
Hemsida

Jag har ju riktat en del kritik mot HSB Malmö på dessa sidor. Men när HSB Malmö gör något bra så är jag inte den som drar mig för att framhäva detta (inte minst så att andra HSB-föreningar därmed kan ta efter).

Nu är det dags att ge HSB Malmö lite ros i stället för ris.

Info om detta kommer strax här i detta inlägg.

28/03 2007 (2211) e
    Kommentar av Admin

Jag har tidigare ställt frågan till HSB Malmö om de inte kunde lägga ut dagordning, protokoll och dylikt om HSB:s årsstämma på nätet. Svaret var att man var tvungen att beställa tid på HSB för att komma och ta del av denna information. Jag fick då ett tips från Bo Linde/Fredrik Löfvall (Brf Misteln) att det faktiskt står i stadgarna att medlemmarna har rätt att få redovisningshandlingarna och revisionsberättelsen hemskickad.

Jag följde tipset från Bo Linde/Fredrik Löfvall i ett tidigare inlägg här, och skickade ett mail till HSB om att jag ville ha hemskickat information om HSB Malmös årsstämma den 26 april. Fick till min förvåning inget svar, men jag gav det lite tid.

När jag igår träffade Bengt Skånhamre (informationschef, HSB Malmö) så fick jag reda på att HSB Malmös ledning tagit beslutet att lägga ut allt på nätet (även dagordningen) som nu i dagarna skickas till styrelserna om HSB Malmös årsstämma. Jag tror att HSB Malmö blir den första HSB-föreningen i Sverige som gör detta. Hoppas att andra HSB-föreningar snabbt gör samma sak.

Om jag minns rätt så läggs informationen ut på nätet på fredag, i samband med att styrelserna får materialet om HSB Malmös årsstämma.

Det finns ännu ett mycket viktigt steg i rätt riktning som HSB Malmö har tagit, men det berättar jag mer om senare. Enligt min åsikt så kommer denna punkt att vara historisk, och kanske den viktigaste förändring som hänt på ett sekel inom HSB.nike, medlem, fristående brf, SBC-medlem

Till kämpande Lena S.

Det känns skönt att veta att inte heller du ger upp utan istället kämpar vidare. Använd din rätt att ställa frågor till styrelsen. Du har säkert redan funnit underlag för sådana i årsredovisning och verksamhetsberättelse.

Ställ gärna frågor även till revisorerna, där inte minst internrevisorn bör ha läst styrelseprotokollen och utifrån dem kontrollerat hur ärenden har behandlats, om beslut har fattats, och om de besluten har lett till handling.

Lämna in motioner till föreningsstämman om särskilt viktiga ämnen, kanske just regelbunden information till medlemmarna är ett viktigt ämne att ta upp. Och glöm då inte att i motionen ge bakgrund till problemet och att låta motionen mynna i ett förslag som föreningsstämman kan rösta "ja" eller "nej" om.
Har du dessutom fått någon eller några andra medlemmar att underteckna motionen så får den ännu större tyngd.


27/03 2007 (2210) e


Lena S.

Tack Myggan och alla ni andra som svarade på min fråga.

Jag har nu förstått att det inte alltid är så enkelt att få svar, eller som JA uttryckte det; man har frågerätt på stämman, men ingen motsvarande rätt till at få svar. Jag gissar att JA menar att man inte har rätt att få tydliga och konkreta svar.

Att samla ihop ett antal medlemmar till ett möte i min förening tror jag inte blir så lätt. Precis som Nike (tror jag det var) skrev. Det verkar helt enkelt inte finnas något större engagemang i föreningen. Tyvärr. Men jag är inte den som ger upp så lätt, så vi får se.

27/03 2007 (2209) e
    Kommentar av Admin
Jag kan bara instämma till fullo i vad Nike skriver här i efterföljande inlägg.

Nike tar upp några mycket, mycket viktiga tips.
Det är viktigt att medlemmarna även ställer frågor till revisorerna. Det är inte alls så att man behöver tynga ner styrelsen med alla frågor. Även revisorerna ska kunna ge svar på årsredovisningen.

En motion om regelbunden information om vad som händer i föreningen och om vad som är på gång kan vara den värdefullaste motion som någonsin skrivits i föreningen.

Nike skriver även att motionen ska mynna ut i ett förslag som medlemmarna enkelt kan rösta ja eller nej på. Om detta låter sig göras så är det ett stort plus. Ju enklare att ta beslut, desto lättare att få igenom en motion.

Flera namn under en motion väger också tyngre (inte i teorin, men väl i praktiken), precis som Nike skriver.


Myggan

Det borde vara nog med att inte följa §1?

24/03 2007 (2205) e


stephan

Styrelseansvar

Hallo 1 1

Någon som har en klo om vad ni tror en styrelse eller styrelseledamot skall begå för misstag för att betraktas som ersättningsskyldig till föreningen?23/03 2007 (2204) e


nike, medlem, fristående brf, SBC-medlem

Ämne: Dags för vår egen organisation!

Som nämnts här nedan är vi ca 1 000 000 bostadsrättshavare i Sverige.

Vi borde på ett bättre sätt kunna hävda vår rätt gentemot stat,kommun, lagstiftare, de stora
bostadsorganisationerna och ibland t o m gentemot våra egna styrelser. Vi skulle kunna få den utbildning vi behöver för att kunna hävda oss. Vi skulle samtidigt innebära en styrka för våra föreningar, till nytta för oss alla.

Vi KAN hävda vår rätt. Inte var och en enskilt, men tillsammans. Vi bostadsrätthavare behöver vår egen organisation som motvikt till de organisationer vi ibland tvingas in i.

Vår egna organisation ser problemen ur vår synvinkel, hjälper oss med råd, ställer upp för oss när vi så behöver, tar vårt parti.

Du som är intresserad - registrera dig i forumet så kan vi gemensamt bli ett bra underlag för en start på något vi alla kan få stor kraft och nytta av.

22/03 2007 (2203) e


stephan
Hemsida

Fastighetsagarnas förbund

Kolla denna sida och jämför informationen gentemot, HSB, Riksbyggen och SBC:s hemsidor. (någon uppdatering i veckan max)
Jag anser att det är stor skillnad på bra information till styrelserna.
Stora problemet är som tagits upp här nedan är ju medlemmarnas rätt och inflytande, om bostadsrättsföreningen väljer denna variant

1 000 000 innehavare av bostadsrätt lever värre än i Vilda Västern, där kunde man i alla fall ta lagen i egna händer.


22/03 2007 (2201) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:31:23 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: