Sida: << | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I

Är du så säker att man får tillgång till fler digitala kanaler? man måste i vilket fall som helst skaffa sig en ComHem digitalbox för att komma åt deras kanaler, med eller utan 3 hål i väggen. Utbudet är väl lite större med 3 hål i väggen, men tillgång till "språkkanaler" (på arabiska, och andra språk från längre bort), men de är ganska dyra. Så har jag förstått i alla fall.

13/02 2007 (1883) e


Padde

Padde
Om man bor i en bostadsrätt får man näringsidka masage där då?

13/02 2007 (1882) e
    Kommentar av Admin
Enligt bostadsrättslagen så får en bostadsrätt inte användas för annat ändamål än det avsedda.


Som regel får en bostad inte användas för att bedriva en rörelse i, åtminstone inte om allmänheten tas emot i lägenheten. Anledningen till detta är att rörelsen kan generera olägenheter för grannarna i form av störande trafik i trappuppgångarna.

Du kan kolla med styrelsen i föreningen vad föreningen kan acceptera, men efter att ha funderat på detta ett tag, om man kan komma runt reglerna, så tror jag att dina möjligheter till att bedriva en rörelse med massage i bostadsrätten är närmast obefintliga. Tyvärr.


Om man däremot bor i en bostadsrätt och samtidigt bedriver en rörelse hemifrån där allmänheten inte tas emot så lär det bli svårt att stoppa detta (även om lagen är onödigt luddig även för denna situation).Bostadsrättslagen

Juridik och lagar för brf:ar - Brl

Allt du behöver veta om lag & rätt

hotpot.se/forum


Thomas

Att uppgradera till "tre hål i väggen" hos comhem innebär inte bara bredbandsmöjligheter. Man får dessutom tillgång fler digitala kanaler samt att nätet blir HD-Ready.

13/02 2007 (1881) e
    Kommentar av Admin
Varför skulle man få tillgång till fler digitala kanaler?
Vad är det som gör att vissa digitala signaler inte fungerar om det bara är två hål?

Uppgraderingen som görs av kabel-tv nätet i föreningarna är för att det även ska fungera som ett LAN (dvs datatrafik/bredband). Man byter då endast förstärkare till sådana som klarar dubbelriktad kommunikation, och byter TV-uttaget i lägenheten till ett "multimediauttag" med dataanslutning (dvs "tre hål i vägggen").

HD (High Definition) TV.
Men det stämmer att den uppgradering som görs också är till för att kunna använda sig av HDTV (även om jag inte tror att det är det tredje hålet som har någon betydelse för detta, utan det är antennförstärkarna som gör HDTV möjligt).


myggan

Att tänka på.
Nya försäkringsvilkår från Folksam.

Ytskikt i badrum ärsätts INTE vid vattenskada!
Efter samtal fick jag ett förtydligande:Om fuktspärren ger med sig så står folksam för allt BAKOM fuktspärren. I övrigt måste man stå för samtliga ytskikt själv!


13/02 2007 (1880) e
    Kommentar av Admin
Kan komma som en "glad" överraskning för de som drabbas.

Lagen är helt omöjlig att tolka, men vi talar då bara om den typ av vattenskador som ligger på medlemmens ansvar (och vilka dessa är kan man diskutera om länge). För andra vattenskador måste föreningen stå för alla kostnader, även för ytskikt!

Undrar om alla försäkringsbolag har samma villkor, i detta avseende, som Folksam.


G-I
E-post

XX + XX = XX kr, vilket är ändå ganska mindre än XX,X kr. Ska se om vi kan ändra på detta. Men storleken på föreningen spelar kanske någon roll.

13/02 2007 (1877) e


JA

Det är exkl moms, antar att er siffra är inkl moms vilket gör att det blir ungefär detsamma.

Tycker verkligen leveransförsening är anledning att förhandla om någon typ av kompensation. Återstår att se när de kommer igång här, de verkar ovanligt avstressade och lugna när jag talar med dem trots de borde komma igång snart för att uppfylla datumet i avtalet.

13/02 2007 (1876) e


G-I

JA, jo, det finns en hake. Haken för oss att, trots att installationen ska göras utan kostnad (det skulle kostat oss 120 000 förra året, då sa vi nej) så måste några antennförstärkare bytas hos oss. För detta har de velat öka avgiften per medlem/månad och ha ett längre avtal.
För oss blev priset XX,X kr per lägenhet/månad (de ville ha XX,X, men vi förhandlade).
Grannföreningen fick XX,X kr. Jag vet inte om antennförstärkare behövdes bytas ut hos dem.

XX kr? Med moms?

ComHem trodde också att vårt nät skulle vara ok, och det var det, förutom 10-11 antennförstärkare som behövdes bytas.

Hela installationen med 3 hål i väggen skulle vara klart den 20 januari, men har inte påbörjats än. Ska försöka använda detta som en orsak för att förhandla priset igen, får se...

12/02 2007 (1873) e


JA

Visst var det lite debatt om Comhem här i höstas?

De har haft en kampanj under senhösten där de erbjudit sig att uppgradera hela kabelnätet till "3 hål i väggen" samt ett fullserviceavtal utan extra kostnad. Som jag förstår har alla deras fastighetskunder fått detta erbjudande.

Vi vinner fler tjänster och 24/h service utan kostnad, något vi inte tyckte att vi hade råd till innan.

"Gratis" är gott osv... Återstår att se om det finns någon hake.

12/02 2007 (1872) e
    Kommentar av Admin
Inget är gratis 0
Speciellt inte från ComHem.
Att ComHem kräver att man ska teckna ett längre avtal, är ett av problemen.

Ska kolla vad kostnaden blev per lgh här, men när ni säger priserna så är det bra om ni nämner antalet lägenheter oxo. Priset är naturligtvis beroende på hur stor föreningen är, ju större desto bättre rabatt.

Förutom antennförstärkare så tillkommer kostnaden för ny antennsladd.
Var uttaget i väggen "gratis"?

Att ComHem gör detta "gratis" är för att försöka locka bredbandskunder, men i alla fall inom HSB Malmö är detta totalt vansinne, för ComHem har inget att komma med... hem till mig 0

PS
Sedan är nackdelen (som jag nämnde förra gången vi diskuterade ComHem) att en TV-kanal försvinner, men eftersom jag aldrig tittar på SVT1 så gör det inte mig något. Jag vet inte om den nya antennsladden löser problemet... det kanske den gör, jag har inte använt mig av den.


stephan

Ombud och biträde
§ 20
En medlems rätt vid föreningsstämma utövas av medlemmen personligen eller den som är medlemmens ställföreträdare enligt lag eller genom ombud. Ombud skall förete skriftlig dagtecknad fullmakt. Fullmakten skall företes i original och gäller högst ett år från utfärdandet. Ombud får bara företräda en medlem.


Denna text och lagtexte3n måste ju betyda att du får ha vem som helst till ombud genom fullmakt?
0

God man för någon måste också kunna vara ombud utan släkt, eller medlemsförhållanden?

12/02 2007 (1871) e
    Kommentar av Admin
Ja, om denna stadgeparagraf hade slutat där så hade det varit rätt.
Men sist i §20 står;
"För fysisk person gäller att endast annan medlem eller medlemmens make/maka, registrerad partner, sambo, föräldrar, syskon eller barn får vara biträde eller ombud".

(Nytt här jämfört med stadgarna före 2003 är att "maka" och "registrerad partner" tillkommit.)

"God man" är en speciell situation, men denne kan vara ombud utan att uppfyllna angivna krav, eftersom en god man är en persons ställföreträdare enligt lag.


Bo Linde/Fredrik Löfvall
E-post


Trots den fortsatta totala tystnaden från HSB Malmö när det gäller frågor från vår sida så står vi fast vid vår tidigare ståndpunkt nämligen:” Vi kommer naturligtvis inte att under några omständigheter acceptera att bli behandlade på detta sätt !! ”

Vi har nu inlämnat en anmälan till Advokatsamfundet angående bland annat det språkbruk som advokaten(HSB Malmös ombud) använder sig av i brev av den 14/11-06 ställt till brf Misteln och där vi ifrågasätter om detta kan sägas vara god advokatsed.
En ursäkt från beslutsfattarna i HSB Malmö med tanke på tonfallet i detta brev vore verkligen på sin plats och borde ha kommit oss till del omedelbart efter att brevet blivit känt i media.
Naturligtvis under förutsättning att man delar vår åsikt att brevet är hotfullt formulerat.
Slutligen en fråga: Vilket ansvar har VD och ordföranden i HSB Malmö när det gäller innehållet i detta brev ? Vi anser det vara mycket stort.


Bo Linde/Fredrik Löfvall
Brf Misteln


12/02 2007 (1870) e
    Kommentar av Admin
En ursäkt för hur Brf. Misteln blivit behandlad är nog det minsta man kan begära, enligt min mening.

Men det är svårt att be om ursäkt. Av allt jag läst om HSB så har jag aldrig någonsin sett ens en antydan till ursäkt från HSB, oavsett hur illa någon blivit behandlad (inte ens i fallet med vräkningen av Maj !!!).

VD och ordföranden i HSB Malmö kan inte svära sig fria från hur brf. Misteln blivit behandlad, och enligt min mening borde HSB Malmös ordförande, Alf Gustavsson, vara en av de första som ber om ursäkt.

Även HSB Malmös VD (HSB Malmö uppger inte på sina webbsidor vem som är VD idag, men gissningsvis är det fortfarande Lars Danielsson, som tillträdde 1 januari 2006) borde uttala sig i frågan.

Utöver en ursäkt så tycker jag också att en förklaring vore på sin plats över HSB Malmös beteende i denna fråga. Varför bussar man advokater på en styrelse bara för att de ställer frågor?

(För nya läsare, se länkarna om Brf. Misteln i början av denna sida.)

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 20:08:24 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: