Sida: << | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan
Hemsida

De omtalade 40 miljoner som är på vift i HSB kan delas upp enligt följande.

Per bostadsrättsförening blir det 10 000kr, per medlem 75kr eller antal depositioner 53 000 st (nuvarande penningvärde).

För att julgröten riktigt skall slinka ner ska jag försöka räkna ut hur mycket deposition HSB "ligger på".
Just nu bör det finnas 412 500 000kr + det som inte "hämtats ut" tidigare.

24/12 2005 (350) e
    Kommentar av Admin
Stephan, det är t.o.m. nästan 50 mkr (inte 40)... vad man upptäckt så här långt i alla fall, det kan naturligtvis röra sig om ännu mer pengar.

I detta fall så är det HSB Malmö som svindlat bort pengarna så resten av HSB klarar sig i just detta ärende, men räknat på varje medlem som hör till HSB Malmö så har vi bidragit med drygt en tusenlapp var.

En fråga man kan ställa sig... hur ofta förekommer det liknande saker inom HSB? Skatteverket lär knappast upptäcka varje gång någon fifflar bort några miljoner. Och den dunkla samlingen av o-auktoriserade revisorer inom BoRevision märker garanterat ingenting.


Ledamot i BRF
Hemsida

Från det datum föreningen tagit över den skall dom stå för ev. repkostnader då äger ju dom den. Och hur kan dom komma över pengar i dödsboet??

Sen beror det ju på vad ni har gjort för papper. Bara en vanlig överlåtelse eller?

Löser det inte sig, kontakta en advokat.

23/12 2005 (349) e


Stefan
E-postHemsida

Kan nån förklara detta för mig??

Handlar om min farmors dödsbo i Nybro, bostadsrätten hon hade var dåligt renoverad under tiden hon bodde där, dock fick hon sitt badrum renoverat för några år sedan!

Efter det att hon avled valde vi att skänka den till föreningen eftersom vi inte skulle kunna tjäna några större summor på den.

Vi erbjöd föreningen att titta på den men det behövdes inte tyckte de.
Vi betalde en summa på 900 kr för att bli av med den, vi skrev under alla papper osv!

Tre månader senare kommer det hem en räkning på mer än 50.000:- för de har nu renoverat den! I den summan ingick även två månaders tom hyror eftersom de inte har kunnat sålt den.

Nu vill de ha betalt för allt de har gjort och de hänvisar till en massa paragrafer samt en stämning om vi inte betalar!

Är det vårt fel att den inte valde att titta på lägenheten innan de tog över den?

De gav ju inte oss en chans att nu fixa det som de tyckte var dåligt, de ringde inte, inga brev om vad som skulle göras!

Men de letade reda på att de fanns pengar i dödsboet som de kunde använda till allt detta. Blev inte vi av med lägenheten när de tog över den?

22/12 2005 (348) e


Admin om HSB-härvan
Hemsida


För den som vill följa hur HSB lurade medlemmarna på 50 miljonor kronor så har jag lagt upp en sida med länkar till artiklar i media om detta.

Klicka på länk ovan eller på länken här; HSB-skandalen.


21/12 2005 (345) e
    Kommentar av Admin
Jag vill prexis som Stephan passa på att önska alla skribenter i detta forum, såväl som alla övriga, en riktigt GOD JUL.

Tomten med renarna kanske kan symbolisera hur säckarna med HSB-medlemmarnas pengar flyttas över till Luxemburg och till ännu så länge okända mottagares djupa fickor ).
Någon/några lever nu ett gott liv med våra slantar (varje medlem har bidragit med drygt 1.000 kr).
Sven Medlem

Vad menar du "medlem i södra sverige" förklara dig bättre, hur då driva betalning upp i rätten, namnförfalskning mm. Årsavgifter, va.avgifter och garage-el måste betalas det vet väl alla, några andra fakturor brukar väl inte boende i Brf få eller har ni nån form av "Bötning" i er förening. Vissa av de sakfrågor du beskriver är kriminella och ska behandlas av polis (ni leker väl inte polis, parkeringsvakt, barnväktare mm själva)? Annars brukar det vara nyblivna styrelsemedlemmar som inte klarar av att få makt, dom tenderar att bli maktgalna, omöjliga att ha att göra med för den vanlige medlemmen/grannen, åtlydnad och strikt regelefterlevnad gäller, annars ska det "tacklas" ifrån hela styrelsen som känner sin makt ifrågasatt och hotad!

20/12 2005 (344) e


G-I
Hemsida

Svar till "medlem södra sverige".
Ja, jobbiga/dumma människor finns överallt, och bland medlemmar som i styrelse. men som vanlig medlem har han inte så mycket makt. Maktmissbrukare som har makt är mer intressanta att avslöja, och det gör mer nytta. En jobbig medlem som din medlem borde ändå vara ganska lätt att kontra mot, eftersom styrelsen ändå har rätt till att ta åtgärder mot regelöverträdelser.

19/12 2005 (343) e


medlem södra sverige
Hemsida

Det finns faktiskt ruttna medlemmar också som INTE representerar föreningens styrelse (som tur är)men väl har en massa synpunkter och KAN SÅÅÅ mycket, men vara en god medborgare och medlem själv - det är svårt! Vår förening har en sådan medlem. Som hotar, förfalskar namnteckningar, sprider lögner om styrelsens arbete. Medlemmen har ALLTID synpunkter på hur andra ska sköta sig, men sätter sig över reglerna själv. Lånar/hyr bilplats i andra hand (ej tillåtet!), driver egna räkningar så långt som till tinget för att slippa betala( vad kostar inte det för samhället?)Vet precis hur en slipsten skall dras.....

I detta forumet verkar det vara en handfull kunniga personer - har någon något tips? Vad ska man göra? Jag som medlem är förbannad på hur denna personen far fram! Detta är väl lika illa skada som om en styrelse gör fel!?

19/12 2005 (342) e
    Kommentar av Admin
Ja, självklart finns det medlemmar som inte borde vara medlemmar, precis som det finns styrelser som inte borde vara styrelser.

Men precis som G-I säger här ovan så är ju systemet uppbyggt på ett sådant sätt att en medlem inte har särskilt mycket att säga till om. Så likväl som att styrelser/föreningar kan ignorera en medlem som har rätt så kan en styrelse/förening som regel ignorera en medlem som har fel. Det brukar inte vara så lätt för en medlem att kunna ställa till med problem, men visst förekommer detta, och då måste styrelsen ingripa.

Är det så att medlemen bryter mot reglerna är ett tips är att prata med styrelsen. Det är ju faktiskt styrelsens uppgift att se till så att medlemmarna följer givna regler.

En styrelse har ju helt andra resurser för att tillrättavisa en medlem än vad en medlem har för att tillrättavisa en styrelse.

Annars har du som medlem i princip en chans om året att påverka, och det är på årsstämman och då bara genom att skriva motioner. Utnyttja årsstämman för att ta upp det som du inte upplever är rätt.


Olle Arg medlem
Hemsida

Hela upplägget med insynsförsvåringar mm. lockar dit och underlätar för psykopater i deras brottsliga syften. Detta är väl känt fenomen inom beteendevetandet och bekräftas nu av ytterligare skandaler i den nuvarande ekonomiska Bostadsrättsmodellen. Märk väl i uttalandena att brottslingarna/bedragarna inte känner någon som helst skam eller skuld över det dom gjort mot de enskilda medlemmarna, förmodligen kommer systemet att bestå och försvaras av "topparna" hur många psykopater har vi kvar ibland dom efter det här då?. Det är dags för förändring och öppna kort!

19/12 2005 (341) e
    Kommentar av Admin
Intressant att du gjort samma iaktagelse som jag. No regrets! De som satt i styrelsen skyller nu alla på Johnny Örbäck som om att alla övriga i styrelsen är ansvarsbefriade.

Trots att det är tragiskt att det som har hänt har hänt så finns det en viss komik i det hela när nu alla spelar oförstående och oskyldiga.

Jag kommer att upp mer om detta senare.


myggan
Hemsida

Vi som bor i Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening tycker att HSB har tappat kontrollen över meningen med Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening.

Det som granskas i Malmö är bra, men vi behöver en granskning av HELA HSB + en granskning av HELA borevision

17/12 2005 (340) e
    Kommentar av Admin
Ja, man kan hoppas att det gått upp en talgdank för skattemyndigheten så att HSB:s verksamhet granskas lite hårdare i framtiden.

När det gäller BoRevision så tror jag HSB är medveten om risken att denna del av HSB:s verksamhet kommer att granskas hårdare av såväl myndigheter som privatpersoner. Jag tror därför att HSB också kommer att lägga på ett extra kol för att avveckla denna verksamhet så snabbt som möjligt nu.

Precis som du säger så är tyvärr de kooperativa tankarna i princip borta med vinden inom HSB. Om någon skulle hävda något annat så har denna person ingen koll på verksamheten. Trist att det ska vara så, men utan att medlemmarna trycker på så kommer det inte att ske några förändringar till det bättre.


stephan
Hemsida

Att HSB ger sig in i bank-försäkrings-omsorgs-branchen m.fl. har sina sidor. Bra och dåliga. Bra är, som föregående skrivare påtalar, att andra i branchen måste sänka sina priser, dåligt tycker jag är hur HSB går till väga när man lanserar "nytt".

Jag har tidigare berättat om när Riksbyggen kastade sig in i omsorgsbranchen. Det var inte helt lyckat. Är det vad HSB-medlemmarna vill, att HSB är försäkringsbolag med allt vad risker det innebär, finns kompetens, eller är det bara så att marknaden endast är usel så att andra bolag kan ta ut för mycket.

HSB har ju möjligheterna att "kolla" för medlemmarnas pengar. Ingen ska tro att HSB gör detta för solidaritet, nej ren och skär ekonomi handlar det om.

Hur mycket pengar har HSB lagt ner på att "prova" brancher som inte redovisas, och kostnaderna för detta endast bokförts i den "allmänna konkursen".

Ta tillexempel certifieringen, Tystnaden lägger sig avseende denna "listiga ide" från några tjänstemän. Det fina i lanseringen av certifieringen tycker jag var att "bara" styrelsen blev certifierad så blev de "proffs över en natt". Idag vet de flesta hur mycket det kostar att "lansera" något. Kommer det någonsin att redovisas något om detta.

Går det att läsa i HSB-bokslut, utan att kollat, vet jag att "dåliga" idéer inte redovisas fullt ut.

Hoppas verkligen att någon kan övertyga mig om att certifiering är något bra för föreningarna. Hur länge har det pågått? Är det 120 av 4000 föreningar som certifierat sig (3%) så kan jag konstatera att certificeringen är en flopp.

17/12 2005 (339) e
    Kommentar av Admin
Jag tycker också att HSB borde vara lite försiktigare med att bredda sitt område. HSB är i byggbranschen, bredbandsbranschen (där man inom parantes sagt lurar skjortan av medlemmarna i Malmö), försäkringsbranschen och allt vad det nu kan vara. Men ska man hålla på med något annat än sin kärnverksamhet så får man nog se till att också ha kompetens inom detta område.

HSB leker med medlemmarnas pengar som om det var monopolpengar. Medan cheferna på HSB inte riskerar något (det är ju inte egna pengar man spelar med) så kan det drabba medlemmarna hårt i framtiden.

Grundtanken med certifieringen är bra, men det har skötts mycket illa av HSB. Inte bara hur certifieringen genomförts/lanserats. Även innehållet i certifieringen lämnar mycket övrigt att önska.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 06:05:15 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: