Sida: << | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Carl Carlsson
Hemsida

Paragraf 19 & 20 i stadgarna är väl mycket tydliga, eller?

Tycker du det är fel att kolla om fullmakterna utfärdas på rätt sätt enligt stadgarna. Antagligen har fullmakterna missbrukats vid tidigare tillfällen. Och att döma av din reaktion över detta ämne, så bör du nog inte kasta "sten i glashus"

15/02 2006 (522) e


Stephan
Hemsida

Jag skulle gärna skriva positivt om HSB och RB, men inga tillfällen dyker upp. De har haft det alldeles för enkelt jämfört med andra företag. Kooperativ, facket, regering-Riksdag den så kallade Svenska modellen från Saltsjöbaden 1938. Sen blev Sverige medlemsland i EU, och bubblorna sprack.

Numera heter det HSB "uppfann-tvättstugor, badkar etc etc). Hur faan kan flera hundra människor uppfinna något? Nej det måste ta ett slut att leva på lagar och kämpa istället. Och detta med medlemmarna istället för emot.

15/02 2006 (520) e


Sven (medlem)
Hemsida

Myggan: bara för att styrelsen/vicevärden beter sig illa behöver det ju faktiskt inte vara för att på något sätt skydda eller gynna HSB. De kanske bara är blåsta helt enkelt... Allt kanske inte är HSB:s fel.

Det står ju faktiskt KONTAKTA vicevärden. Då borde det väl gå bra att när som helst på kontorstid ringa för att få sin fullmakt godkänd. Jag antar att det dom vill kontollera är att månadsavgiften är betald.

15/02 2006 (516) e


myggan
Hemsida

"Carl Carlsson" Du anser alltså att det är helt i sin ordning att medlemmarna skall gå till vicevärden på onsdagar mellan 18-19 för att få en "godkänd" fullmakt?
Tycker detta ser ut som maktmissbruk och en inskränkning av medlemmarnas möjlighet till att överhuvudtaget kunna ge en annan en fullmakt.
Tveksamt om man har rätt att göra på detta vis.
Men det är ju som vanligt:Krångla till det,förhala,locket på,agera papegoja åt HSB!15/02 2006 (515) e


Carl Carlsson (IP: 213.114.90.149)
Hemsida

"Myggan" Vad är problemet med att utfärda fullmakter på detta sätt. Låter väl helt korrekt eller har du andra avsikter med att använda fullmakter? Förstår inte inlägget. Allt ska väl gå rätt till.

14/02 2006 (514) e


Stephan
Hemsida

Frågor om medlemsinflytande.

Vilka av följande åtgärder skall förekommas av en medlemsstämma.
1.
Ventilationsarbeten i 5 miljonersklassen där alla radiatorer tas bort för att komma åt (medför att nycklar skall lämnas ut under 1 vecka)?

2.
År 2002 fick alla medlemmar hämta en brandvarnare gratis, kan styrelsen 3 år senare besluta om att byta alla utan stämma?

3.
Kan styrelsen utan stämmobeslut beställa ballofixbyte i samtliga lgh. Och hur ska styrelsen göra åt de som har installerat själva (3000kr) nyligen?

4.
Påbörja planering av att stänga 7 i föreningen spridda tvättstugor och bygga en ny stor mitt i föreningen (boende som idag har tvättstuga i huset kan få upp till 500 meter till det nya)? De 7 tvättstugorna totalrenoverades för 6 år sedan både nya maskiner, nytt kakel på väggar och golv?

Hoppas på synpunkter!

13/02 2006 (513) e
    Kommentar av Admin
Problemet här är att inga av dessa saker "behöver" föregås av en stämma, rent lagmässigt.

Det är just detta som är så hemskt. En styrelse kan bränna pengar så att föreningen går i konkurs inom en månad, utan att medlemmarna kan göra något åt detta.

Allt tack vare avsaknaden av regler.

Endast de medlemmar som har sett till att restriktioner (införda i stadgarna) för vad styrelsen kan göra, har ett tryggt boende.
Resten (dvs 99,99999 % av medlemmarna) lever lyckligt ovetandes om sin utsatta situation.


myggan
Hemsida

Snacka om att leva i en ”HSB-demokrati”!
Förra årsstämman fick styrelsen ingen ansvarsfrihet.
På extrastämma beslutades det om att utse en granskningsman.
Pågår alltså en granskning av all ekonomisk förvaltning 2002-2005.
Bygglov överklagat (avgörs våren eller hösten 2006).
Inhibitionsansökan ligger hos Kammarrätten i Göteborg.
(Rep., klackning och inglasning av balkonger för millionbelopp).
Trotts detta väljer styrelsen att starta jobbet!
Vad medlemmarna inte vet, är att styrelsen kör på egen risk samt att allt skulle kunna bli bortplockat om överklagan på inhibition eller bygglov går igenom.
Efter samtal med jurist på kammarrätten säger densamma: Oseriöst ,egen risk samt mycket ovanligt.

Fick ett papper i brevlådan 19.00 fredag där det står en rolig sak.
”Den medlem som vill lämna en fullmakt kontaktar vicevärden.
Vicevärden kontrollerar att mottagaren uppfyller kraven enligt stadgarna.
Vicevärden utfärdar fullmakten med givare och mottagare angivna.
Givaren ordnar med vittnen till fullmakten”

Ska man gråta eller skratta?
Fint att vi fick dessa fina ord på papper. ska bli roligt att se vad juristerna säger om detta!


13/02 2006 (512) e
    Kommentar av Admin
Din styrelses försök att komplicera rutinerna för fullmakt kan man bara ignorera. En styrelse kan inte hitta på egna regler. Det behövs t.ex. inga vittnen.

Det är i och för sig bra att kontroll av fullmakter sker (inte minst med tanke på vad Stephan skrivit här tidigare om detta), men det ska då inte göras på detta sätt.

Sedan vad avser styrelsens agerande som du beskriver så visar det på hur säkra styrelserna är på att HSB ska lösa alla problem åt dem, och att styrelsens makt är oinskränkt.

Något som kan stå medlemmarna mycket dyrt.


Stephan
Hemsida

Till f.d riksbyggenanställd från f.d RB-anställd.

Din beskrivning är 100%-ig lik den som cirka 100 RB-anställda har levt med under de senaste 25 åren i Stockholm.

Jag är inte förvånad. Det vet så många att sopa framför egen dörr, sällan görs. Jag menar att präktiga RB som är helt fackföreningskooperativt ägt, har sämsta arbetsmiljön etc för sina arbetare är "naturligt" enligt ordspråket.

Hur i hälsingefyr facket kunna agera när RB och facket gjort upp att fackförbund och RB förhandlat 50-50 om medlemmarnas avgift till facket.

"Mätningsavgift" på 2% av lön har betalats av medlemmarna till ett par hundra trädgårdsarbetare i Stockholm i 30 år. Ackord som det handlade om på 60-70talet togs bort i början på 80-talet.

In på 2000-talet betalade om vi säger 99 av mina arbetskamrater + jag 2% av 15 000kr vilket ger 300kr per man i månaden = 360 000kr per år.

Arbetskostnader för företaget RB och fackförbundet var RB göra en lista och skicka in en gång i kvartalet på hur mycket alla tjänat, fackförbundets kostnader, ta ut och gömma pengarna i boksluten.

Fackföreningensförbundet är ett av de äldsta. Svenska Lantarbetareförbundet gick i konkurs för 5 år sedan och blev en piss i missisippi hos kommunal. Största anledningen: kollektiv hemförsäkring där de 5 åren försäkringen fanns betraktades i redovisningen som "extra ordinärt skadeår"

12/02 2006 (510) e


G-I

Javisst, varför inte? Du är medlem, det finns inget plikt av någon sort för att du måste hålla tyst. Du får inte skada din förening ekonomiskt, men det gör du väl inte genom att publicera ett brev?

Men du borde ta bort alla namn från brevet eftersom man får egentligen inte lägga namn av andra på Internet utan att ha frågat först.

11/02 2006 (508) e


myggan

Har fått ett papper från min styrelse idag
kan jag lägga ut det i sin helhet på detta forum?

11/02 2006 (507) e
    Kommentar av Admin
Lägg gärna ut brevet här (i textform). Precis som G-I säger kan det vara känsligt om namn ingår i det som läggs ut på Internet. Reglerna saknar klara gränser. Namn på offentliga personer kan man lägga ut helt fritt (om det inte är i ett sammanhang som kan tolkas som förtal), sedan är frågan var gränsen går för definitionen "offentlig person". Personligen har jag i kategorin "offentlig" inkluderat t.ex. mötesordförande (från HSB).

Egentligen skulle även ledamöterna i en bostadsrättsförening kunna ingå i denna grupp av offentliga personer, men jag har tills vidare undvikit att lägga ut namnen på de som ingår i min styrelse. I praktiken finns dock absolut inget hinder för att lägga ut namn på även dessa personer (namn och personuppgifter på alla förtroendevalda - inkl. jag själv - i min förening finns redan på Internet idag, som styrelsen lagt ut, utan att tillfråga alla berörda). Det är mer sammanhanget som namnen står i som kan vara känsligt.

Vi har såväl yttrandefrihet som tryckfrihetslag (även om det finns risk att det tummas på dessa demokratiska spelregler efter vad som hänt i Danmark), som gör att det är mycket mer fritt att lägga ut namn på Internet än vad många tror.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 14/08-2022 07:32:30 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: