Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Carl Carlsson
Hemsida

Paragraf 19 & 20 i stadgarna är väl mycket tydliga, eller?

Tycker du det är fel att kolla om fullmakterna utfärdas på rätt sätt enligt stadgarna. Antagligen har fullmakterna missbrukats vid tidigare tillfällen. Och att döma av din reaktion över detta ämne, så bör du nog inte kasta "sten i glashus"

15/02 2006 (522) e


Stephan
Hemsida

Jag skulle gärna skriva positivt om HSB och RB, men inga tillfällen dyker upp. De har haft det alldeles för enkelt jämfört med andra företag. Kooperativ, facket, regering-Riksdag den så kallade Svenska modellen från Saltsjöbaden 1938. Sen blev Sverige medlemsland i EU, och bubblorna sprack.

Numera heter det HSB "uppfann-tvättstugor, badkar etc etc). Hur faan kan flera hundra människor uppfinna något? Nej det måste ta ett slut att leva på lagar och kämpa istället. Och detta med medlemmarna istället för emot.

15/02 2006 (520) e


Sven (medlem)
Hemsida

Myggan: bara för att styrelsen/vicevärden beter sig illa behöver det ju faktiskt inte vara för att på något sätt skydda eller gynna HSB. De kanske bara är blåsta helt enkelt... Allt kanske inte är HSB:s fel.

Det står ju faktiskt KONTAKTA vicevärden. Då borde det väl gå bra att när som helst på kontorstid ringa för att få sin fullmakt godkänd. Jag antar att det dom vill kontollera är att månadsavgiften är betald.

15/02 2006 (516) e


myggan
Hemsida

"Carl Carlsson" Du anser alltså att det är helt i sin ordning att medlemmarna skall gå till vicevärden på onsdagar mellan 18-19 för att få en "godkänd" fullmakt?
Tycker detta ser ut som maktmissbruk och en inskränkning av medlemmarnas möjlighet till att överhuvudtaget kunna ge en annan en fullmakt.
Tveksamt om man har rätt att göra på detta vis.
Men det är ju som vanligt:Krångla till det,förhala,locket på,agera papegoja åt HSB!15/02 2006 (515) e


Carl Carlsson (IP: 213.114.90.149)
Hemsida

"Myggan" Vad är problemet med att utfärda fullmakter på detta sätt. Låter väl helt korrekt eller har du andra avsikter med att använda fullmakter? Förstår inte inlägget. Allt ska väl gå rätt till.

14/02 2006 (514) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Stephan
Hemsida

Frågor om medlemsinflytande.

Vilka av följande åtgärder skall förekommas av en medlemsstämma.
1.
Ventilationsarbeten i 5 miljonersklassen där alla radiatorer tas bort för att komma åt (medför att nycklar skall lämnas ut under 1 vecka)?

2.
År 2002 fick alla medlemmar hämta en brandvarnare gratis, kan styrelsen 3 år senare besluta om att byta alla utan stämma?

3.
Kan styrelsen utan stämmobeslut beställa ballofixbyte i samtliga lgh. Och hur ska styrelsen göra åt de som har installerat själva (3000kr) nyligen?

4.
Påbörja planering av att stänga 7 i föreningen spridda tvättstugor och bygga en ny stor mitt i föreningen (boende som idag har tvättstuga i huset kan få upp till 500 meter till det nya)? De 7 tvättstugorna totalrenoverades för 6 år sedan både nya maskiner, nytt kakel på väggar och golv?

Hoppas på synpunkter!

13/02 2006 (513) e
    Kommentar av Admin
Problemet här är att inga av dessa saker "behöver" föregås av en stämma, rent lagmässigt.

Det är just detta som är så hemskt. En styrelse kan bränna pengar så att föreningen går i konkurs inom en månad, utan att medlemmarna kan göra något åt detta.

Allt tack vare avsaknaden av regler.

Endast de medlemmar som har sett till att restriktioner (införda i stadgarna) för vad styrelsen kan göra, har ett tryggt boende.
Resten (dvs 99,99999 % av medlemmarna) lever lyckligt ovetandes om sin utsatta situation.


myggan
Hemsida

Snacka om att leva i en ”HSB-demokrati”!
Förra årsstämman fick styrelsen ingen ansvarsfrihet.
På extrastämma beslutades det om att utse en granskningsman.
Pågår alltså en granskning av all ekonomisk förvaltning 2002-2005.
Bygglov överklagat (avgörs våren eller hösten 2006).
Inhibitionsansökan ligger hos Kammarrätten i Göteborg.
(Rep., klackning och inglasning av balkonger för millionbelopp).
Trotts detta väljer styrelsen att starta jobbet!
Vad medlemmarna inte vet, är att styrelsen kör på egen risk samt att allt skulle kunna bli bortplockat om överklagan på inhibition eller bygglov går igenom.
Efter samtal med jurist på kammarrätten säger densamma: Oseriöst ,egen risk samt mycket ovanligt.

Fick ett papper i brevlådan 19.00 fredag där det står en rolig sak.
”Den medlem som vill lämna en fullmakt kontaktar vicevärden.
Vicevärden kontrollerar att mottagaren uppfyller kraven enligt stadgarna.
Vicevärden utfärdar fullmakten med givare och mottagare angivna.
Givaren ordnar med vittnen till fullmakten”

Ska man gråta eller skratta?
Fint att vi fick dessa fina ord på papper. ska bli roligt att se vad juristerna säger om detta!


13/02 2006 (512) e
    Kommentar av Admin
Din styrelses försök att komplicera rutinerna för fullmakt kan man bara ignorera. En styrelse kan inte hitta på egna regler. Det behövs t.ex. inga vittnen.

Det är i och för sig bra att kontroll av fullmakter sker (inte minst med tanke på vad Stephan skrivit här tidigare om detta), men det ska då inte göras på detta sätt.

Sedan vad avser styrelsens agerande som du beskriver så visar det på hur säkra styrelserna är på att HSB ska lösa alla problem åt dem, och att styrelsens makt är oinskränkt.

Något som kan stå medlemmarna mycket dyrt.


Stephan
Hemsida

Till f.d riksbyggenanställd från f.d RB-anställd.

Din beskrivning är 100%-ig lik den som cirka 100 RB-anställda har levt med under de senaste 25 åren i Stockholm.

Jag är inte förvånad. Det vet så många att sopa framför egen dörr, sällan görs. Jag menar att präktiga RB som är helt fackföreningskooperativt ägt, har sämsta arbetsmiljön etc för sina arbetare är "naturligt" enligt ordspråket.

Hur i hälsingefyr facket kunna agera när RB och facket gjort upp att fackförbund och RB förhandlat 50-50 om medlemmarnas avgift till facket.

"Mätningsavgift" på 2% av lön har betalats av medlemmarna till ett par hundra trädgårdsarbetare i Stockholm i 30 år. Ackord som det handlade om på 60-70talet togs bort i början på 80-talet.

In på 2000-talet betalade om vi säger 99 av mina arbetskamrater + jag 2% av 15 000kr vilket ger 300kr per man i månaden = 360 000kr per år.

Arbetskostnader för företaget RB och fackförbundet var RB göra en lista och skicka in en gång i kvartalet på hur mycket alla tjänat, fackförbundets kostnader, ta ut och gömma pengarna i boksluten.

Fackföreningensförbundet är ett av de äldsta. Svenska Lantarbetareförbundet gick i konkurs för 5 år sedan och blev en piss i missisippi hos kommunal. Största anledningen: kollektiv hemförsäkring där de 5 åren försäkringen fanns betraktades i redovisningen som "extra ordinärt skadeår"

12/02 2006 (510) e


G-I

Javisst, varför inte? Du är medlem, det finns inget plikt av någon sort för att du måste hålla tyst. Du får inte skada din förening ekonomiskt, men det gör du väl inte genom att publicera ett brev?

Men du borde ta bort alla namn från brevet eftersom man får egentligen inte lägga namn av andra på Internet utan att ha frågat först.

11/02 2006 (508) e


myggan

Har fått ett papper från min styrelse idag
kan jag lägga ut det i sin helhet på detta forum?

11/02 2006 (507) e
    Kommentar av Admin
Lägg gärna ut brevet här (i textform). Precis som G-I säger kan det vara känsligt om namn ingår i det som läggs ut på Internet. Reglerna saknar klara gränser. Namn på offentliga personer kan man lägga ut helt fritt (om det inte är i ett sammanhang som kan tolkas som förtal), sedan är frågan var gränsen går för definitionen "offentlig person". Personligen har jag i kategorin "offentlig" inkluderat t.ex. mötesordförande (från HSB).

Egentligen skulle även ledamöterna i en bostadsrättsförening kunna ingå i denna grupp av offentliga personer, men jag har tills vidare undvikit att lägga ut namnen på de som ingår i min styrelse. I praktiken finns dock absolut inget hinder för att lägga ut namn på även dessa personer (namn och personuppgifter på alla förtroendevalda - inkl. jag själv - i min förening finns redan på Internet idag, som styrelsen lagt ut, utan att tillfråga alla berörda). Det är mer sammanhanget som namnen står i som kan vara känsligt.

Vi har såväl yttrandefrihet som tryckfrihetslag (även om det finns risk att det tummas på dessa demokratiska spelregler efter vad som hänt i Danmark), som gör att det är mycket mer fritt att lägga ut namn på Internet än vad många tror.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.