Sida: << | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Myggan

EXTRASTÄMMA.

Torsdagen den 10/maj-07 hade vi en extrastämma där Granskningsmannen avlade sin rapport
Och på det fick vi 43 närvarande ställa frågor.
Kritiken från granskningsmannen gick ut på att styrelsen INTE har ivaratagit medlemmarnas ekonomiska intressen genom att:
INTE ta in anbud på inglasning av balkonger.(
INTE ta in anbud på byggande av 2 lekplatser (568 00kr)
Inte ta in anbud på konsult (621 000kr)
Underlaget för stämmobeslut har varit FÖR klent (Stämman måste kunna lita på att styrelsen presenterar ett riktigt underlag)
Slentrianmässigt beteende gällande entreprenader.
styrelsen har hela tiden vänt sig inåt i HSB.
Vid något annat tillfälle har styrelsen provat annan leverantör som inte svarat upp mot kraven.
Styrelsen har svarat granskningsmannen på ett väl kortfattat sätt.
Vilket har fördyrat granskningsmannens kostnader i både tid och pengar.
Framgår inte ur styrelseprotokoll hur styrelsen har tänkt eller resonerat när det gäller inglasning samt varför Balco valdes.
Granskningsmannen framför kritik mot styrelserepresentant (sekreterare kan inte föreningens stadgar gällande tillgänglighet av stämmoprotokoll)
Styrelsen har försökt att styra vilka fullmakter som gäller vid stämmor.

Brev angående anmodan att vidtaga rättelse&61516;Här i forumet kallad Hotbrevet)
Medlemmen synes ha agerat i enlighet med de demokratiska rättigheter som finns i Sverige.
Granskningsmannen kan konstatera att styrelsens agerande har varit starkt och ovanlig samt att det har stor betydelse för den demokratiska processen.
Vidare föreslog granskningsmannen att styrelsen behöver en adjungerad ledamot i styrelsen för att värna om demokratin samt visa styrelsen rätt väg.
I övrigt gick Extrastämman ovanligt lugnt till förutom att släkting till sekreterare och en annan dam spydde galla över främst mig men även andra medlemmar i intresseföreningen .


12/05 2007 (2420) e


Mr Br

Det kan bli riktigt otrevligt att bo i bostadsrätt om man råkar i fejd med styrelsen.
Det kan även vara riktigt bra att bo i bostadsrätt, om demokratin fungerar.

12/05 2007 (2419) e
    Kommentar av Admin
Absolut. Och vi vill absolut höra från fler föreningar där det fungerar bra. Med tips till andra odemokratiska föreningar hur det egentligen borde fungera.


JA

GI, låter spännande ;)

Jag brukar inte lägga mig i det här med HSB men de måste ju begripa att debatten om uteslutning pga att någon nyttjar sin frågerätt skadar HSB mer än att, åtminstone, forsätta förhala svaren. (även om man tycker att de borde lösa det hela med berörd föreningen)

Jag vet inte vad styrelsen i HSB har för professionell bakgrund men det framstår i vart fall som den inte är den önskvärda.

12/05 2007 (2418) e
    Kommentar av Admin

Detta var ett skrämskott mot Brf Misteln som slog fel. HSB har varit van att som sista steg (när inget annat funkar) i sin strategi skrämmas. Det har fungerat i nästan 90 år. Medlemmar och styrelser har i princip alltid lagt sig på rygg när HSB kommit med sina attacker.
HSB trodde väl att att denna metod skulle fungera i all evighet, men tiderna förändras.

Det är tydligt från HSB:s årsstämma att det sitter en stor samling "Håll-med-HSB"-nissar och nissor i föreningarnas styrelser. I princip ingen av fulmäktigeledamöterna hade något att tillföra på stämman. När Brf Misteln uttalade sig så blev de överkörda först av HSB/styrelsen, sedan av polismannen Anders Nord (han är uppenbart en mycket bitter person, och har nog svårt att smälta att han förlorade sin post i HSB:s styrelse när de skumma affärerna inom HSB såg dagens ljus) som förolämpade Brf Misteln.

Det ska helt enkelt inte vara tillåtet att säga emot HSB eller HSB:s styrelse.

Jag säger bara grattis alla medlemmar inom HSB. Det är ni som valt in dessa marionetter att representera er. Kanske dax att fundera på att slänga ut alla de ledamöter som inte hör hemma i en styrelse och låta lite mer intelligenta personer sköta ruljangsen?


Jag vet heller inte vad styrelsen i HSB Malmö kan, men om inte hela styrelsen inom några dagar går ut med en kraftfull dementi till vad Alf Gustafsson sagt så är det ingen tvekan om att hela styrelsen är av exakt samma skrot och korn!

Jag skulle vilja hävda att av allt hemskt inom HSB så är detta det mest allvarliga som hänt i HSB:s historia! Oerhört upprörande!

Vad blir nu HSB:s nästa steg ???

HSB tror tydligen att de kan bete sig hur som helst. Om HSB tror att detta forum kommer att tystna pga av att HSB försöker skrämma mig eller andra så har HSB grovt misstagit sig. Det stärker bara min tro på att alla oegentligheter och odemokratiska beteenden inom HSB måste avslöjas för att något ska kunna bli bättre.

HSB, bussa gärna en advokat på mig som ni gjorde med Misteln, men räkna med att möta ett motstånd som ni aldrig upplevt förr i historien.Per (fd ledamot)

Det är uppenbart att HSB har demokratiproblem och saknar diplomatisk finess.

Frågorna som Brf Misteln har ställt hade man enkelt kunnat besvara på ett korrekt sätt. Så hade denna otrevliga affär inte uppstått.

HSB har totalt missat själva poängen med att vara medlemsägt. Nu får HSB ledningen dras med denna affär en lång tid framåt och de får nu lägga ner en massa tid och energi på detta.

Men, som man sår får man skörda.....

12/05 2007 (2416) e


misteln
E-post

HSB Malmö
Först advokaten , sen hot om uteslutning , vi är övertygade om att det kommer mera !!

Bo Linde / Fredrik Löfvall

11/05 2007 (2415) e
    Kommentar av Admin

Om det finns det minsta lilla sunt förnuft inom HSB så erkänner de sig besegrade denna gång, och går ut med en tydlig förklaring att man inte ska behöva bli utesluten från HSB bara för att man ställer frågor.

HSB är skyldig er en rejäl ursäkt för vad ni utsatts för. Jag känner verkligen för er och tycker det är hemskt att ni blir så vidrigt behandlade av denna s.k. medlemsorganisation!

Jag hoppas verkligen ni får det stöd ni förtjänar och att ni inte låter er tryckas ner av HSB!

Vad gäller Alf Gustavsson så måste helt enkelt alla medlemmar inom HSB Malmö kräva av sina styrelser att kalla till en extrastämma för att avsätta Alf Gustavsson (även om han i praktiken inte är styrelseordförande) för gott. Ju fortare han kommer bort desto bättre!stephan
Hemsida

Ombildning hyresrätt till Bostadsrätt.

En eloge än en gång till sydsvenskan som berättar sanningar och bevakar bostadsrätter bäst av de större tidningarna.

Såg på plus häromdagen en klok tjej som undrade hur "säljarna" till ombildningarna kan skänka bort så många 100 000tals kronor.
Hon sa att informationen som går ut är att försäljarna visar att hyresrättboende har tjänat stora pengar på att bilda bostadsrätter. Ja i Stockholm och storstäders innerområden stämmer detta. Men nu? dolda underhållskostnader samt "dåliga okunniga styrelser" kommer se till att gungorna och karusellerna kommer gå hand i hand? Det vill säga den utlovade prisökningen kommer bli till förlustsiffror i slutändan. Faktorerna är många som talar för det.

11/05 2007 (2414) e


stephan

HSB

Jag är mycket säker på att om misteln skulle utesltas och gå vidare till EUDomstolen skulle varje tidning i Sverige få något att skriva om. HSB skulle vara chanslösa med de texter som finns om HSB:s medlemsakp i föreningarna kontra föreningarnas medlemsakap i HSB.
Man kan bara hoppas att framtiden kommer att visa detta. Upp till kamp Misteln med stöd av alla bostadsrättshavare i landet som inte är "HSBTVÄTTADE"

11/05 2007 (2413) e
    Kommentar av Admin

Det lustiga i denna annars ganska tragiska historia är att den paragraf som HSB försöker vila sitt skäl för uteslutning på inte på något sätt är kopplat till något som Brf. Misteln har gjort.

Vem som helst med minst 2 hjärnceller kan se att paragraf 33 i stadgarna inte säger att man blir utesluten för att man ställer frågor till HSB.

HSB Malmös styrelseordförande Alf Gustavsson verkar helt förvirrad, stackarn.

Det bästa för alla vore kanske om Alf Gustavsson (som inom parantes faktiskt inte ens valts som styrelseordförande i HSB Malmö, vilket tydligen inte så många är medvetna om... inte ens han själv) uteslöts.

Det är inte utan att man undrar vad det är som de på HSB är så rädda för ska avslöjas, med tanke på de hot som HSB riktar mot Brf. Misteln. HSB höll ett långt anförande på HSB Malmös årsstämma mot Brf. Misteln. Som alla normalbegåvade begriper så var detta för att försöka vända opinionen mot de som ställer frågor till HSB. Hemskt att det får fungera på detta sätt, och om möjligt ännu värre att medlemmarna inte reagerar på hur illa HSB behandlar denna förening. Mycket, mycket skrämmande!stephan

HSB

Läs artikeln i blå bollen i inlägg 2410.
Sen kam man ställa sig frågan. Hur kan det ställas 71 frågor? Som det stod i något på denna sidan publicerat svar "Mistelns frågor sysselsätter Lars Danielsson Birgitta Mårtens och någon till".

Räkna en kvart på varje fråga 1000kr i timmen så undrar man om det inte vore bättre av HSB att svara på frågan istället för att hänvisa till sina advokater. Obs jag glömde advokatkostnaderna här ovan.
Men som vanligt småfolket betaler. Det vill säga vi stackars HSB-medlemmar. Fy för diktatur.

11/05 2007 (2412) e
    Kommentar av Admin

Problemet är att om HSB inte vill svara på en fråga så svarar HSB på frågan så att frågeställaren inte får något svar, utan att frågan i stället leder till en eller flera nya frågor.

Brf Misteln har ställt rättmätiga frågor, men frågorna har varit mycket känsliga för HSB.
HSB är extremt ovan vid demokrati... det har ju princip inte funnits någon form av demokrati under HSB:s 87-åriga histora. När nu medlemmar börjar ställa krav på HSB så är detta uppenbart inget som HSB kan hantera. I stället för att svara på ställda frågor är det då lättare att utesluta de medlemmar som ställer frågor. Sorgligt!

Om inte detta får medlemmarna i HSB att vakna till och kräva styrelsens avgång så vet jag inte vad som krävs för att medlemmarna ska börja förstå hur illa det står till inom HSB !


Jag hoppas alla är införstådda med vad detta innebär i praktiken!
Det innebär nämligen att HSB kan utesluta alla medlemmar som ställer frågor till HSB.
Fundera lite på detta!

HSB vill skrämma medlemmarna till tystnad!
Snart finns det bara detta forum kvar där någon vågar yttra sig om HSB.

Om det var någon som trodde att det fanns någon form av demokrati inom HSB så kan det väl efter detta knappast finnas något tvivel om att avsaknaden av demokrati är total inom HSB!Myggan

"Frågvis förening kan bli utesluten"

Tycker att HSB Malmö ska utesluta samtliga föreningar i malmö-
Sen kan ju HSB Malmö irra runt i sin ensamhet och ständigt yra Vi svarar inte, vi svarar inte....
Seriöst-Detta som HSB Malmö sysslar med hör inte hemma på 2000 talet.
Klart man som medlem får ställa frågor!

styrelseordförande Alf Gustavsson borde ställa sig själv några viktiga frågor och en av dessa frågor barde vara:Vad håller jag på ned?Borde jag avgå?
Men det är klart.
Han kanske inte ens får ställa frågor till sig själv? 0

11/05 2007 (2411) e
    Kommentar av Admin

Alf Gustavsson valdes om med mer eller mindre automatik på årsstämman nyligen. Alf Gustavsson är inte en person som vill ha demokrati inom HSB, och jag tror därför att han är en stor fara för HSB:s framtid. Men han kommer aldrig att avgå frivilligt!stephan
Hemsida

HSB visar musklerna.

11/05 2007 (2410) e
    Kommentar av Admin

HSB vill utesluta förening för att de ställer frågor
"Medlem som inte uppfyller sina skyldigheter eller förfar bedrägligt mot föreningen eller på annat sätt företar handling som skadar föreningens intresse kan uteslutas ur föreningen. Styrelsen beslutar om uteslutning”, lyder §33 i HSB Malmös stadgar.
– Vi har ställt frågor för våra medlemmars skull. Hela frågan om uteslutning är horribel, säger Bo Linde.
– Jag kan ärligt säga att jag inte vill gå till hävderna som den första ordförande som har uteslutit en bostadsrättsförening ur HSB Malmö, men om jag finner att det är min och styrelsens mening så gör jag det. Det är mitt uppdrag, säger Alf Gustavsson."


Kanske då bättre om HSB-föreningarna lämnar HSB innan de blir uteslutna för att föreningen ställer frågor som HSB upplever som besvärliga!


Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:51:56 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: