Sida: << | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Hemma i HSB

Tidningen för medlemmarna i HSB?
Jag som medlem och boende i en bostadsrättsförening "hittar" ingenting som är till nytta för mig i tidningen.
Märk att de få artiklar som möjligtvis skulle kunna skrivits för medlemmar som bor i en HSBförening är samma varje gång "störande grannar2 för att lyfta fram ett exempel.
Skrämmande att HSB kan använda medlemspengar från
500 000 "bostadrättsägare" till trams?

24/06 2007 (2673) e


stephan

Justerare

Till justerare av protokoll på stämmor väljs med 99,5% den av valberedningen föreslagna.
Jag vill påstå att valberedningen i 99% av fallen har fått "tips" om justerare från "högre ort".
Detta innebär att den enda justering som sker är möjligtvis någon felstavning?
Någon som tror att en valberedning tar egna initiativ avseende justerare och rösträknare. Då tror ni FEL.
Den valberedningen är inte "uppfunnen än".
Likadant med protokollskrivaren?
Den som är mest "mån" om att det står "rätt" i protokollet är ordföranden för stämman?
Så att inte stämman blir klandrad?????
BRF MISTELN

21/06 2007 (2656) e


Lars Petersson
E-post

HSB, Malmös inkompetenta och maktgalna ledning.

Är det inte på tiden att ni som ingår i ledningen frivilligt ställer era platser till förfogande till dem som har ett sunt bondförnuft och sätter sina medlemmar i främsta ledet, gammal som ung. HSB, Malmö kan inte ha en ledning där det endast handalr om maktbegär samt inbördes beundran. Heder och ära till Brf Misteln och dess kompetenta styrelse som vågar röra om i "skiten" uppe i det "skruvade huset" Man kan undra vad som skall till för att många andra föreningar skall vakna upp och verkligen se vad HSB, Malmö går för!

21/06 2007 (2654) e
    Kommentar av Admin
Fortsatt diskussion flyttad hit !

Kim medlem (IP: 64.34.168.70) - 2657

Heder år vår styrelse i bostadsrättsföreningen Marietorp i Oxie som lyckades göra av med den inkompetente vicevärden som hade fått jobbet av sin pappa. Här kan vi tala om maktbegär i HSB. Nu fungerar det mycket bra i vår förening.


Myggan - 2658

Var denna vicevärd anställd eller hade han ett uppdrag av styrelsen?


kim medlem - 2660

Vicevärden i Marietorp var anställd av styrelsen. Ett jobb han fick när pappan gick i pension. Fattar inte att styrelsen kunde gå på en sådan sak. Pappan var efter pension kvar under en tid som "konsult" i vår förening. Snacka om maktbegär och inkompetenta styrelser. Att det får gå till så här i HSB är skrämmande. Det kostade hur mycket pengar som helst.


Lars Petersson - 2662

Svar till: Kim, Marietorp.

Det är ju bara att gratulera dig KIM att du idag har fått en ny styrelse (där du kanske själva ingår)som ser till ditt intresse i föreningen! Förra styrelsen såg till heleheten i området och allas bästa i föreningen! Du skall veta oavsett vem eller vilka som är anställda eller som sitter i en styrelse, så går det inte att vara alla till lags, men den nya styrelsen ni har idag ser ju nog till att allt fungerar friktionsfritt! Nu har ni väl ocks fått Café där unga och gamla kan mötas i föreningen, plus nya tvättmaskiner detta är ju toppen! Beträffande hur kostnaderna varit tidigare i föreningen tror jag nog inte du har någon som helst kunskap om detta mer än hörsägen som så mycket annat. Dom verkligt höga kostnaderna kommer garanterat inom en snar framtid för er, detta behöver inte vara någon större expert för att räkna ut. Så passa på och njut av den perfekta styrelsen du trivs med så länge du kan.


kim medlem - 2664

Han som var vicevärd i Marietorp heter Lars Petersson, men det tror jag nog har framgått redan. Han berättar nog också varför han inte är vicevärd längre....


Lars Petersson - 2665

Ytterligare upplysningar till KIM.

Man kan ju säga så här också KIM, att den styrelse ni har nu måste ju vara ännu mer inkompetenta, eftersom man inte insåg att man hade en så dålig styrelse på ett tidigare stadium. Detta bevisar ju helt och hållet din okunskap och ditt ointrese för din förening och ditt boende. Men nu har ni vad ni förtjänar!
Om man nu vill göra sig så duktig och märkvärdig som du är, varför går du inte ut med ditt verkliga jag och visar vem du verkligen är? Detta är verkligen ett lågvattenmärke.


Lars Petersson - 2666

KIM !

Jag kan bara beklaga ditt sätt att vara, du varken kan eller har viljan att visa vem du är, sådan är du väl inte ute på Marietorp? men jag kan ju i viss utsträckning förstå dig. Resten av den duktiga styrelsen blir väl "gramse" på dig då.
Jag skall mer än gärna berätta anledningen till varför jag slutade på Marietorp, men jag skulle hemskt gärna vilja göra detta för personer som är mottagliga för att höra två verisioner och inte endast en verision som dom fått göra nu, och som då endast gagnat sittande styrelse och dess anhängare, och som har lite förstånd om hur en botadsrättsförenings verksamhet fungerar och bör drivas och inte personer med okunskap, liknande dig, ty det är att kasta ut mycket dyrbar tid. Du kan ju höra av dig till mig personligen, om du vet någon som ställer upp på detta så bestämmer vi tidpunkt. Men dig och mig emmellan KIM, så går det klart och tydligt att utläsa att dina kunskaper när det i varje fall gäller en bostadrättsförening är lika med noll, alltå platsar du i Marietorps nuvarande så kallade styrelse. Detta var bara en liten passus för att hjälpa dig på traven.


G-I - 2667-2668

Rätt spontant är det inte rätt att få ett arbete i en föreningen, för att pappan är i styrelsen. men det behöver inte bli fel för det.
Lars påstår att Kim är inte kompetent, men det är bara tomma ord, än så länge har vi inte kunna läsa fakta om detta. Vad har Kims styrelse gjort för fel Lars?
Lars, att du ställer upp med ditt namn betyder inget. Du är inte med i föreningen längre, och har inget att förlora. Om Kim sitter i en styrelse, kan det vara svårt för honom att ställa upp med sitt namn. det förstår jag och många andra läsare i detta forum. Så ta det lugnt när det gäller just detta, du känner inget på det.

Kompetens är viktig, men ännu viktigare är vilja att göra bra ifrån sig, alltså inställningen. HSB och Riksbyggen kan väldigt mycket om bostadsrättsföreningar, men detta gagnar tyvärr inte alltid föreningarna.


Kim medlem - 2669

Tack G-I

Det finns som bekant otaliga exempel på att ”segraren skriver historien” – och detta gäller förvisso inte bara i krig. Den som på ett eller annat sätt har makt driver igenom sin åsikt. Men makten kan kamoufleras med vackert eller övertygande struntprat. Det var det som hände i Marietorp. Idag har sittande styrelse medlemmarnas förtroende, annars hade de inte suttit där, eller? Och hade tidigare vicevärd haft det förtroendet hade vicevärden rimligtvis varit kvar.

Lars Petersson, "Du tronar på minnen från fornstora dar".


Berra - 2670

Kim,
uppenbarligen sitter du inte i styrelsen (eftersom du uppger dig vara medlem), och kan alltså inte ursäkta din anonymitet med detta.

Sedan håller jag inte med G-I. Ifall det Lars skriver är tomma ord, vad är då det som Kim skriver?

Jag tycker det hör till normalt hyfs att man inte snackar skit om varandra i ett forum i skydd av anonymitet. Speciellt när den ena parten inte är anonym. Det är väldigt, väldigt fegt. Oavsett om man sitter i en styrelse eller ej !!!

Och Kim, att en styrelse sitter som styrelse behöver inte alls innebära att styrelsen har medlemmarnas förtroende. Det kan lika gärna vara så (som verkar vara oerhört vanligt) att medlemmarna är likgiltiga, och inte bryr sig. Och/eller att ingen annan vill engagera sig.


Myggan - 2671

"att en styrelse sitter som styrelse behöver inte alls innebära att styrelsen har medlemmarnas förtroende"

I vart fall i våran förening är det så att styrelsen påpekar med stor kraft:"Vi har medlemmarnas förtroende"så fort man kommer med kritik eller förslag.
Samma med vicevärden "Styrelsen har fullständigt förtroende för den nuvarande vicevärden som är styrelsens högra arm och har gjort sig oumbärlig"

Så vi som "Vet" föreningens bästa har xackert fått inse att nuvarande styrelse och vicevärd sitter där dom sitter tills den dagen när majoriteten av medlemmarna vaknar upp och ser.

Till KIM:En helt ny styrelse samt vicevärd är ju en fantastiskt möjlighet att se saker och ting på ett helt nytt sätt och med "nya ögon"

Till Berra:Tycker inte att KIM skriver skit utan det är bara bra att han upplyser oss andra i forumet att det GÅR att få ändring i en förening!

Till Lars Petersson:Varför har du inte den nya styrelsens förtroende?
Skulle vara intressant att höra hela historien.


G-I - 2672

Jo, Berra, det är som du säger, en styrelse behöver inte alls ha medlemmarnas förtroende.
Men vem är du själv? Du påstår att det är fegt att inte visa sitt namn (håller inte med dig, det finns omständigheter då det är förståligt). Är du själv feg enligt din egen definition?


Berra - 2674

G-I,
nej jag är inte feg.
Jag skriver inte ut mitt fulla namn (precis som de flesta andra här), men så hänger jag inte heller ut någon av er andra som skriver här eller kastar skit på er. Det är en väldigt stor skillnad.

Dvs jag gör inte som "Kim" att (anonymnt) som enda syfte komma med vaga och till synes grundlösa anklagelser mot en annan person i detta forum. Dessutom till ingen nytta i ett internt bråk för något som knappast någon av oss har mölighet att sätta oss in i. Någon som tycker att den blivit visare av Kims anklagelser mot L.P?


G-I - 2675

Struntprat av dig, Berra. Kim kastar inte mer skit än vad du gör.
Kim skrev:

"Vicevärden i Marietorp var anställd av styrelsen. Ett jobb han fick när pappan gick i pension. Fattar inte att styrelsen kunde gå på en sådan sak. Pappan var efter pension kvar under en tid som "konsult" i vår förening. Snacka om maktbegär och inkompetenta styrelser. Att det får gå till så här i HSB är skrämmande. Det kostade hur mycket pengar som helst."

I hans påstående finns ingen "skit", bara fakta om en mistänkt brott mot en regel att en styrelse inte ska gynna sig själv eller sin familj. Det är du som påstår att Kim kastar skit (vilket han inte gör), så vad är det du gör, om inte kasta skit på andra du?


Berra - 2676

Om inte det citat du tog upp är att kasta skit så vet jag inte vad som är detta!

"Vicevärden i Marietorp var anställd av styrelsen. Ett jobb han fick när pappan gick i pension. Fattar inte att styrelsen kunde gå på en sådan sak. Pappan var efter pension kvar under en tid som "konsult" i vår förening. Snacka om maktbegär och inkompetenta styrelser. Att det får gå till så här i HSB är skrämmande. Det kostade hur mycket pengar som helst."

Var i detta citat hittar du några fakta?

En person har fått ett jobb när hans pappa gick i pension... jaha, så vaddå? Av vem? Var finns koppling till vad? Hur? vem säger detta? Etc.

"Fattar inte att styrelsen kunde gå på en sådan sak."
Vilken sak?
Om det är så här (vilket vi inte vet) att styrelsen har gjort något fel så kan man väl inte klaga på en utomstående person för detta? Det är väl styrelsen som tagit beslutet? Vad är det styrelsen gått på? Vad är det som är fel eller dåligt?

"Pappan var efter pension kvar under en tid som "konsult" i vår förening."
Jaha, om detta inte var något bra (vad det nu är?) så var det väl styrelsen som gjorde fel... vem annars tog de beslut som styrelsen ska ta? Och vad var felet i detta?

"Snacka om maktbegär och inkompetenta styrelser."
Styrelsen må vara inkompetent, men på vilket sätt?
Styrelsen må ha maktbegär, men på vilket sätt?

"Att det får gå till så här i HSB är skrämmande."
Gått till hur? Jag förstår inte problemet?
Är det dessutom inom HSB, och inte i en enskild förening?

"Det kostade hur mycket pengar som helst."
Jaha, hur mycket då? För vad? Etc.
Dessutom så kan saker ofta kosta pengar för att man ska kunna tjäna pengar. Vad är det som säger att det inte är så i detta fall?

Vad är det som styrelsen har gjort fel?
Vad är det som L.P. har gjort fel?

Vari ligger brottet?
På vilket sätt har styrelsen gynnat sig själv eller sin familj?
Inte för att jag på något sätt försvarar att man tar in släkt och vänner i styrelsen, men jag förstår inte kopplingarna just här.

Och hur många styrelser tror du inte det finns där vicevärden dessutom är i styrelsen eller relaterad på annat sätt med någon i styrelsen (om det var så i detta fall framgår dock inte... hade inte pappan hoppat av?)?

Hur menar du att jag kastar skit på någon bara för att jag säger att en här anonym person kastar skit på på en ej anonym person?

Vi har inga fakta, och kan därför inte ens diskutera om detta. Vi kan bara konstatera att fakta saknas, och att Kim kastar skit på någon (osäkert vem) utan dessa fakta.


G-I - 2677

Kim skrev inte alla detaljer. Han verkar tycka att det blev mycket makt i en enda person, den gamla orförande som sen blev konsult och tog sin son som vicevärd. Jag vet inte heller varför han tycker att det handlar om maktbegär, det kanske finns en anledning som inte framgår. Alla fakta fiins inte med i mailet, faktiskt väldigt få fakta. Men det betyder inte att de inte finns. Kims inlägg kunde varit mer upplysande.
Ett exempel: "Det kostade hur mycket pengar som helst". Det är vad han tycker, det är inte fakta, men det är inte att kasta skit heller.
Hela din långa inlägg visar att fakta är få (jag håller med), men visar ändå inte att han kastar skit. Däremot är det känsla jag fick när jag läste ditt fösta inlägg. Där var antal fakta lika med noll.


Medlem i Marietorp (IP: 64.34.168.70) - 2681

Vicevärden blev anställd av styrelsen och hade en lön på nästan 25000 kronor i månaden. Vi är lite mer än 200 lägenheter, radhus de flesta. Ja, han kostade pengar för utöver detta fanns en vaktmästare anställd. Hans pappa var vicevärd före honom och det var förmodligen med pappans råd som ny vicevärd hittades. Då Kim tydligen inte vill skriva det så gör jag.


Myggan - 2683

25000/mån för en vicevärd är helt "bort i natta"
Vem har gett honom denna lön?
Den gamla styrelsen?
200 hushåll...
Finns det inte mallar för vad en vicevärd skall/bör ha?Gissar på att han hade minst 15000 för mycket?
Vad har den nye vicevärden i lön?


Berra - 2684

Marietorp

OK, då förstår jag.
Problemet är att det fanns en dålig styrelse i Marietorp som tog ett dåligt beslut en gång i tiden.
En vicevärd på fulltid och en vaktmästare på fulltid på 200 lägenheter är naturligtvis helt onödigt.

Problemet är inte L.P. eller hans rådgivande pappa.

Hela den maktfullkomliga styrelsen som tog detta dåliga beslut är vad jag förstår idag utbytt av medlemmarna till ledamöter som inte tar dåliga beslut, och allt är frid och fröjd.


Kim medlem - 2692

Berra skrev, Problemet är inte L.P. eller hans rådgivande pappa.

Förvisso, men vicevärden Lars Petersson bär stor skuld till hur det utvecklade sig mellan styrelse och medlemmar. Däremot har du rätt Berra, idag finns inte vicevärden kvar och det är vi många medlemmar som är glada över.


Lars Petersson - 2699

Svar till: G I, Berra, Micke, Myggan, Medlem i Marietorp. och även KIM förstås

Konstigt egentligen direkt efter ett inlägg den 21 juni 2007 vaknar många till liv, detta är ju ett tecken på att kommunikationerna ändå fungerar trots allt, vilket man inte skulle kunna tro ibland.

Det är med stort intresse man läst hur ni endast faller för en persons syn i saken utan att veta den andra partens syn i ärendet. Vad beror detta på? Nu är det ju tyvärr så här mina "vänner" att jag inte döljer mig som er andra bakom en mask för att på detta sätt skydda mig själv, vilket är rena ynkedomen! Detta kan tyvärr bara tolkas på ett sätt! Att man inte kan eller vågar stå för sina åsikter! Eller är man kanske rädd om sina arbeten? Spekulationerna kan vara många, men endast en är sann! Det är nämligen annars fullt brukligt om inte ni vet det sedan tidigare, så skall man alltid lyssna på båda sidor innan man tar parti, så fungerar det i det verkliga livet, men tydligen inte här utan här fabulerar man hej vilt istället för egen vinnings skull och inget annat!

Exempel på detta är bland annat följande:

Lars Petersson har fått jobbet av sin fader, Lögn!
Mig veterligen fungerar det så att det är styrelsen som anställer, om inte någon annan fått detta uppdrag!

GI du skriver att pappan var i styrelsen, var har du fått detta ifrån? Detta är också felaktigt (för att använda en mildare term)

Beträffande om behovet fanns för en fastighetsskötare och en vicevärd kan ni avgöra detta som debatterar?

Det finns faktiskt mer 200 bostäder på området! Bostäderna hänger inte i luften om nu någon tycks tro detta. Idag vet jag inte hur det ser ut. Men det är ju säkert fantastiskt fint och välskött idag,med en sådan perfekt och felfri styrelse som tillika har alla boende med sig, det är inte dåligt,då med tanke på den dåliga styrelse och anställda som fanns tidigare. Åk gärna själv ut och titta. Jag tror KIM bjuder på kafferep.

Beträffande vicevärdssysslan vet ni som debatterar om det endast var vicevärdsuppgifter som ingick?

Vet ni vad en vicevärd skall göra?
Vet ni vad en fastighetsskötarte skall göra?

Till dig Medlem som sa att det var för mycket med 25000:- för en vicevärd. Du skall nog tänka dig för kanske både en och två gånger innan du yttrar dig i sak om du inte kan alla fakta, men vem f.n bryr sig! bara det finns något att läsa, så man slipper köpa dagspressen! Är det inte så?

Dessutom är det styrelsen om sätter lön och ingen annan, bara en liten upplysning.

GI, KIM har inte någon kompetens, så vida du inte vet bättre, eller är i masskopi jag står för detta (det räcker med att läsa denna persons rader) till skillnad mot många andra! Ty kan man inte när man som denna person är väldigt stor i mun gå ut med sitt namn etc (detta är icke försvarbart att säga att man sitter i någon styrelse etc, som du vill göra som försvarbart) däremot är det ren feghet! Sedan att jag ställer upp med namn betyder väldigt mycket GI, det visar att jag vågar stå för mina åsikter! Så förök inte prata bort detta!

Hur vet du GI att det är tomma ord jag skriver, detta måste du ha belägg för eller?

Jag förstår att det är intressant för alla här involverade att höra min historia, jag har om ni kanske vill läsa vad som står erbjudit KIM en träff om detta, men jag tror samvetet sviktar på denna person för ett möte! och därför vill personen i frågar ej heller höra av sig direkt till mig utan föredrar att gömma sig bakom sitt skynke och prata skit om allt och alla! och genom detta forum försöka skaffa fler anhängare! Alltid är det någon som nappar.

MICKE

Du har ju inte hört av dig ännu, vad beror detta på, var det bara en "blänkare" för att försöka få mig att hålla käft? I så fall har du väldigt fel

KIM

Hur smart får man vara? Du skriver hur HSB kunde tillåta att "pappan var konsult i föreningen, hur mycket begrepp har du om föreningslivet egentligen? Här har du verkligen gjort bort dig! och därmed visat din duglighet! DET ÄR STYRELSEN SOM BESTÄMMER OCH INTE HSB!! Jag hoppas verkligen nu när man ser detta att du inte ingår i någon styrelse över huvud taget! Sedan fick inte Lars Petersson jobbet för att pappan gick i pension, och ej heller av pappan som du skriver var har du fått detta ifrån? Är detta också hämtat ur fablernas värld som så mycket annat du håller på med? Ännu en gång styrelsen bestämmer!!! om du inte vet eller kan detta!!
Så KIM innan du öppnar munnen tänk först och tala sedan! Sedan att jag skulle "trona på minnen etc" (väldigt vackert av dig) Det vore bättre om lärde dig att svara lite sakligt KIM och uppföra dig som en vuxen människa istället för att kasta skit, det finns säkert en utbildning för dig också, men om det skulle behöva ta lång tid för att kanske få fason på dig.

BERRA, var finns den styrelse som kan ta beslut utan att trampa någon på tårna någon gång, den är inte uppfunnen ännu!
Du vet idag går det inte att endast införskaffa nya tvättmaskiner för att någon i styrelsen har skickat detta till tomten som högsta önskan till sig själv! Och sedan deutom göra det till ett försök att få alla boende med sig, och sedan är allt frid och fröjd!

Det vore ju bättre om man berättade vad som behövs göras i underhåll dom kommande åren, detta kan nog bli en intressant läsning för många.

Avslutningsvis vill jag också säga att jag trodde ju inte att det fanns så många vuxna människor som ser intresse i att kasta skit på varandra. har ni ingen sysselsättning eller? Eller fick ni inte göra detta tillräckligt i skolan?


Myggan - 2700

Till Lars Petersson.
Hade du 25,000/mån?
Hade du uppdrag eller anställning?


Lars Petersson - 2702

Myggan mfl.

Ja myggan hur är det nu, arbetar du i flitens sken över en ännu mer tomteisk fråga eller? Kanske rider maran er. Jag väntar på ditt riktiga jag, liksom dina kamaraters riktiga jag. så kom nu fram självmant, ni som är så duktiga i alla avseenden då inte minst lille KIM. Ni får väl ha en inbördes konferens över hur ni skall sköta upplägget. Skamligt av dig myggan att inte acceptera erbjudandet jag gett dig, jag trodde du var en riktig man.

Jag vet att jag trampat en eller flera riktigt rejäljt på sina små fossingar och fler skall det bli, det kan jag lova! Det känns riktigt bra! Nu skall många få smaka på sin egen kaka. Tänk så många grodor det hoppat ur munnen på er de senaste dagarna. Ett råd återbörda grodorna till sin hemvist, jag vet att någon av er vet var dom hör hemma!


Myggan - 2704

Til lars Petersson:
Ursäkta att det tog en liten stund för mig att svara.
Är det du eller jag som ska berätta för mig vad jag ska göra?
Trodde faktiskt en stund att du var seriös.

Du har visat ditt fula tryne genom att slänga ur dig en massa dynga.
Nej Lars Petersson du har tappat ALLT förtroende hos mig och jag lovar att inte ställa dig mer frågor.

Du har gjort årets dummaste inlägg i detta forum
Om du ville ha dialog så hade du aldrig skrivit detta inlägg.

"Jag vet att jag trampat en eller flera riktigt rejäljt på sina små fossingar och fler skall det bli, det kan jag lova!"
Vad håller du på med?


G-I - 2705

Till Lars Petersson.
Jag erkänner att jag har mistolkat någon annans inlägg om jag skrev att din pappa var i styrelsen. Fel tolkat av mig

Du skriver:
Sedan att jag ställer upp med namn betyder väldigt mycket GI, det visar att jag vågar stå för mina åsikter! Så förök inte prata bort detta!

DET HAR JAG INTE GJORT HELLER. BARA PRATAT FÖR MIG SJÄLV ATT JAG HADE ETT URSÄKT FÖR ATT VARA ANONYM SOM FÖRSVAR ATT DU TYCKTE ATT VI ALLA VAR FEGA SOM INTE VELAt STÄLLA UPP MED VÅRA NAMN.

SEN SKRIVER DU:
Hur vet du GI att det är tomma ord jag skriver, detta måste du ha belägg för eller?

ALDRIG SAGT ATT DET VAR TOMMA ORD DU SKREV. JAG VET INGET OM DET TILLS NU.

VARFÖR LJUGER DU SÅ?


Lars Petersson - 2706

Till GI

Den 22 juni 2007 gjorde du ett inlägg, där du använder dig av att det är "tomma ord" jag använder, så GI att jag ljuger det finns det inget belägg för. Ledsen men det är faktum!

Och sedan att du misstolkat som du säger, OK men inser du inte faran då i att har man inte hört båda sidor, och har klart för sig skall man ej heller ta något parti för endera parten!

Detta är ganska logiskt och tillhör bara ett sunt bondförnuft, som jag tror många skall införskaffa sig innan man debatterar, och då behöver man inte dölja sig bakom signaturer i heller utan kan gå ut med sitt namn. Därmed kanske allt kunde bli mycket trevligare i livet!


Lars Petersson - 2707

Myggan:
Det är ok att det tog en liten tid att svara!

Man svarar aldrig med en motfråga! Men vill du ha svar på denna så skall mitt svar bli följande: Frågan är mycket rak och enkel, är man till synes rak och står för sina ord, så träder man fram myggan!
Men svar på frågan fick jag aldrig tyvärr! Det vore bättre om du gjort detta istället för att smutskasta personer som du nu gjort. Ställa frågor är du välkommen att göra, och du skall få svar! men visa då vem du är också!


stephan

HSB Malmös föreningsstämma pkt 16
Kan någon förklara detta????

pkt16
Beslut om antalet styrelseledamöter, suppleanter och revisorer
Vakberedningens föredragande , Ingela persson redogör för antalet ledamöter och suppleanter i styrelsen. nuvarande är sju ledamöter varav en är ordförande och två suppleanter. valberedningen föreslår en minskning av en ledamot till sex ledamöter och en suppleant.

Fullmäktigeledamoten tommy Johanssonm yrkar på oförändrat antal ledamöter och suppleant i styrelsen.

Beslut: fullmäktigesammanträdet beslutar enligt förslaget

21/06 2007 (2653) e
    Kommentar av Admin

Ja, det är en av ca 17 felaktiga huvudpunkter på stämman (och betydligt fler delpunkter).

Betänk här att detta protokoll granskats, godkänts och skrivits under av;
- Mötesordföranden
- Protokollförare och informationschef Bengt Skånhamre
- Två stycken, av valberedningen utsedda, justerare

Ingen har reagerat på ett enda av alla de mängder med fel som förekom på stämma och i protokoll samt röstlängd!
En av justerarna, Monica Bermsten, har justerat stavningen av sitt efternamn i protokollet.
Det är allt!

Då uppstår osökt frågan;
Vilket ansvar har man som justerare, och kan en justerare som på ett så här gravt sätt missköter sitt uppdrag som justerare straffas för detta på något sätt?misteln
E-post

KLANDER AV STÄMMA.

HSB Malmö skriver på sin hemsida:

Det är naturligtvis oerhört tråkigt att bostadsrättsföreningen har valt denna väg säger Alf Gustavsson, ordförande i en direkt kommentar. Många av de frågor Misteln har tagit upp tror jag vi kan lösa vid ett personligt möte. Frågan blir nu om bostadsrättsföreningen hellre ser att detta skall ske vid Malmö tingsrätt, avslutar Alf Gustavsson.

Vi kan bara konstatera att samtliga 7 ledamöter i HSB Malmös styrelse inklusive Alf Gustavsson har fått information via mail den 16 maj om att felaktigheter begåtts på stämman. Ingen har reagerat, besvarat eller ens bekräftat mottagandet.
Kommentarer överflödiga !


Bo Linde / Fredrik Löfvall


20/06 2007 (2652) e
    Kommentar av Admin
Likadant här.

Jag har skickat ett antal mail till HSB Malmö efter stämman om att den inte gått rätt till.
Jag har skickat skrivelser om detta till
- var och en av de sju ledamöterna, samt
- till VD Lars Danielsson och
- till informationschef Bengt Skånhamre.
Ingen reaktion, inget svar, ingen bekräftelse av mottagande av mail.
Inte förrän för någon dag sedan, då Bengt Skånhamre till slut svarade att frågan skulle "skickas vidare i organisationen" (???).

Noll intresse från HSB Malmö av att besvara frågor, noll intresse av att bena upp problemen, och noll intresse av att ha en dialog. Helt enkelt ingen som brytt sig det minsta.

Det är "oerhört tråkigt", för att använda sig av Alf Gustavssons terminologi.


stephan

HSB Fega...

Annat kan jag inte kommenteradet jag vet om detta ärende.
Att nu gå ut på hemsidan och försöka sin vanliga strategi att "skylla på Misteln" är så dj..a uselt så man får dårnippran.
I alla fall om allt stämmer att de inte har varit speciellt mottagliga själva för att göra "upp i godo".
Strategin som denna totalt odemokratiska organisation använder är att icke insatta medlemmar i ärendet ska tycka att det är Misteln som nu kostar pengar för HSB, och gör så att "deras semestrar får ställas in".
Det senare är väl vad man kan vänta sig att "snacket kommer att gå på båten"3??????
ÄN EN GÅNG ALL HEDER ÅT MISTELN OCH DERAS SÄTT ATT SÄTTA FÖTTERNA I MARKEN NÅGON GÅNG MOT KOLOSSEN PÅ LERFÖTTER.

19/06 2007 (2651) e
    Kommentar av Admin

"Bostadsrättsföreningen Misteln klandrar HSB Malmös årsstämma och kräver att den skall göras om".
(Pressmeddelande från HSB Malmö, 2007-06-19 16:52).

HSB Malmö klandras av egen bostadsrättsförening
(Aftonbladet 2007-06-19 17:27)

HSB Malmö stäms av egen förening
(Sveriges Radio 2007-06-20 06:38)

Misteln stämmer HSB Malmö
(City Malmö-Lund - Expressen/Kvp, 2007-06-20)

Bostadsrättsförening i Malmö kräver att HSB-stämma görs om
(Fastighetstidningen, 2007-06-20)

SDS 2007-06-21 (ej på nätet... i alla fall inte ännu)


Tyvärr har ingen av dessa tidningar någon djupare analys av situationen.

Lite lustigt i det hela är att Stellan Håkansson på HSB Malmö skriver;
"Du kan klandra ett stämmobeslut om det inte tillkommit i behörig ordning. Ärenden som behandlas vid stämman skall framgå av kallelsen. Är inte ärendet uppsatt i kallelsen, kan inte stämman fatta något beslut. Om du vill klaga på ett beslut, ska du vända dig till tingsrätten, vanligtvis inom tre månader från den dag beslutet fattades."
Ändå så respekterar HSB Malmö själv inte detta regelverk.

Stellan Håkansson har till Brf Misteln i stället sagt tvärtom, dvs att beslut som tas på stämman inte behöver finnas med i dagordningen. Hur står det till med kompetensen här egentligen?stephan

yttre fonden

Jag förstår men om inte styrelsen gör det är det värre vilket det är i detta fall.
oim du läst mina inlägg har styrelsen lånat 35 senaste året. Väduren som nu är snart 40 år har lån långt över byggkostnaderna, och styrelsen fortsätter att låna till allt, samtidigt som de skriver upp yttre fonden. dset förstår väl du också sven att snart säger bankerna nej. då spelar det ingen roll hur mycket det finns i fonden. för att kunna "använda" dessa pengar har du bara en 30%avgiftshöjning som utväg, när bankerna tycker att föreningen är lånad över skorstenen.

19/06 2007 (2650) e


babsan

Tack Misteln 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
Instämmer helt med Stephan 19/6 (2642) Det visar att HSB Malmö börjar inse att det inte längre gå med fjanteri.Alf Gustavssons direkt kommentar på stämmningen " Många av de frågor Misteln har tagit upp tror jag vi kan lösa vid ett personligt möte" Det är ju sådant kontakt Misteln efterlyst
Med tanke på verksamheten i HSB Malmö´s UNDER JORDISKA KVINNO RÖRELEN finns i Styrelsen,Valberedningen och topen Så stå på19/06 2007 (2649) e
    Kommentar av Admin

Till HSB Malmö och speciellt Alf Gustavsson.

Snälla, om ni på HSB Malmö inte vet vad "klander av stämma" är så kan ni väl fråga mig, Brf Misteln eller någon annan som har lite hum om detta.

Ni kan inte gå ut på er webbplats och rabbla upp en massa saker som inte har det minsta med saken att göra!

HSB Malmö skriver så här;


Brf Misteln klandrar HSB Malmös årsstämma

Bostadsrättsföreningen Misteln klandrar HSB Malmös årsstämma och kräver att den skall göras om

HSB Bostadsrättsföreningen Misteln i Malmö har via ordföranden Bo Linde och sekreteraren Fredrik Löfvall ingett stämningsansökan vid Malmö tingsrätt den 18 juni med begäran om att årsstämman av den 26 april skall göras om.

Bostadsrättsföreningen anför i sin ansökan bland annat att mötet inte kunde fatta beslut om att vara öppet för andra personer än de som anges i stadgarna samt att ordföranden Alf Gustavsson inte valdes in i styrelsen. Vidare skriver bostadsrättsföreningen i sin ansökan att en sluten omröstning i anslutning till en av motionerna avstyrdes.
Ansökan om klander innefattar 13 sidor.

Det är naturligtvis oerhört tråkigt att bostadsrättsföreningen har valt denna väg säger Alf Gustavsson, ordförande i en direkt kommentar. Många av de frågor Misteln har tagit upp tror jag vi kan lösa vid ett personligt möte. Frågan blir nu om bostadsrättsföreningen hellre ser att detta skall ske vid Malmö tingsrätt, avslutar Alf Gustavsson.

HSB Malmö kommer nu att informera sina bostadsrättsföreningar om den uppkomna situationen och inväntar den förhandling som torde bli resultatet av bostadsrättsföreningen Mistelns ansökan vid Malmö tingsrätt.

För mer information, kontakta:
Alf Gustavsson, styrelsens ordförande, HSB Malmö
0705-45 43 53

Bengt Skånhamre, informationschef, HSB Malmö
0708-70 55 35

2007-06-19


1. Brf Misteln kräver inte att HSB Malmös årsstämma ska göras om, men Tingsrätten kommer kanske att göra detta.

Brf Misteln har inte ställt några krav alls. Denna förening har bara, som representant för HSB Malmös cirka 41.000 (eller 42.000, ingen - inte ens HSB - verkar veta säkert) medlemmar och 260 (eller 270, ingen verkar veta säkert) bostadsrättsföreningar i Malmö, Vellinge, Svedala, Lomma och Trelleborg, med drygt 30.000 bostadsrätter och 1.614 hyresrätter, lämnat till rättssystemet att avgöra om lagar och stadgar följts, och om så ej är fallet så är det upp till Tingsrätten att avgöra vem som ska stå till svars för detta och vad resultatet ska bli.

Två gånger skriver Alf Gustavsson felaktigt att Brf Misteln krävt att stämman ska göras om.

Vad var det jag nu skrev i mitt föregående inlägg (2641), innan HSB Malmö gick ut med en kommentar?
Skrev jag kanske inte där att jag hoppades att HSB Malmö nu inte skulle göra enligt tradition och försöka lägga skuld på någon annan och försöka flytta fokus till något annat?

Det hann inte gå lång stund efter min kommentar förrän Alf Gustavsson gör exakt detta.
I stället för att erkänna att man begått felaktigheter så försöker HSB vända medlemmarna till att tycka illa om Brf Misteln för att stämman nu måste göras om pga HSB Malmös begångna felaktigheter.

Att ni inte skäms, Alf Gustavsson och Bengt Skånhamre, som undertecknat detta!

2. "Frågan blir nu om bostadsrättsföreningen hellre ser att detta skall ske vid Malmö tingsrätt, avslutar Alf Gustavsson".

Men jösses! Hur okunniga är ni på HSB Malmö?

För det första så är det inte en fråga för Brf Misteln. Klander är inlämnat till Tingsrätten.

För det andra så har inte bara Misteln, utan även jag, i mail efter mail efter mail sedan årsstämman bett om kommentarer på de felaktigheter som begåtts och där vi frågat vad HSB Malmö avser att göra åt saken. Det enda svar jag fått på detta (och då inte från den styrelse som fullt ut totalvägrar att svara på några frågor) är att frågan ska "föras vidare i organisationen". Tydligen har Brf Misteln fått lika lite respons som jag på detta.

Nu försöker HSB Malmö skyla över detta faktum att HSB Malmö inte anser sig behöva följa lagar och stadgar.

3. "Det är naturligtvis oerhört tråkigt att bostadsrättsföreningen har valt denna väg säger Alf Gustavsson"

Ibland blir man bara så trött...
Det är ju inte Misteln som valt denna väg, det är ju HSB Malmö!

Sedan kan man ju undra varför HSB Malmö anser att det är "oerhört tråkigt" att medlemmar tycker att lagar och stadgar ska följas ???

Om något är "oerhört tråkigt" så är det väl HSB Malmös inställning att det är ok att HSB Malmö bryter mot lagar och stadgar?

4. "Många av de frågor Misteln har tagit upp tror jag vi kan lösa vid ett personligt möte."

Här har Brf. Misteln, jag och andra under två månader vid nästan ett oräkneligt antal gånger (se exempel på detta i extraforumet) försökt få till en dialog med HSB Malmö, främst Alf Gustavsson och Maj-Britt Thulin. Nu försöker Alf Gustavsson ge sken av att Brf Misteln skulle kunna valt att diskutera med HSB Malmö i stället för att klandra stämman.

Vad är det för frågor som Alf Gustavsson tror att de skulle kunnat lösas vid ett personligt möte?
Menar HSB Malmö att de brott mot lagar och stadgar som HSB Malmö begått på stämman skulle kunna göras ogjorda vid ett personligt möte?

5. "HSB Malmö kommer nu att informera sina bostadsrättsföreningar om den uppkomna situationen"

Man kan bara hoppas att HSB Malmö denna gång kan göra detta utan att kränka någon så som HSB Malmö gjort till medlemmar mot mig.
HSB Malmö har redan en vilande stämning från mig om ärekränkning (förbundsordföranden på HSB Riksförbund, Kent-Olof Stigh, har utlovat ett möte mellan mig och HSB Malmös styrelse, och min förhoppning är att detta då kan lösas smärtfritt). Om HSB nu backar på tidigare kränkningar i den kommande informationen till brf:arna så kommer det inte precis att vara till HSB Malmös fördel.

6. "...inväntar den förhandling som torde bli resultatet av bostadsrättsföreningen Mistelns ansökan"

Ledsen Alf Gustavsson, resten av HSB Malmös styrelse och Bengt, men det blir ingen förhandling. Ni får nog läsa på lite vad "klander av stämma" är för något. Vill ni deala i denna fråga så får ni deala med rättsväsendet. Inte med de som klandrat stämman.

För mer information om vilka brott mot lag och stadgar som HSB Malmö begått klicka här.

PS.
Jag hörde att det kommer mer om detta i radion i morgon bitti. Ska bli intressant att höra vad Alf Gustavsson har för kommentarer där.


Sven (ledamot)

Här är jämförelsen med privatlivet som jag skrev tidigare. Kanske hjälper dig att förstå:

Ibland kan det vara bra att tänka i analogier till privatlivet - tänk på UH-fonden som en "mental avsättning" till framtida renovering av din lägenhet. Det kanske ligger långt fram i tiden och pengarna du har över nu tycker du att du kan amortera ditt lägenhetslån med. När du väl vill renovera lägenheten har du inga likvida medel utan belånar lägenheten för att få loss pengar. Alternativ kanske du sätter pengarna i en aktiefond eller dyligt - en finansiell anläggningstillgång - och säljer den den dag du vill renovera.

19/06 2007 (2648) e


stephan

Mer ekonomi.

På stämman frågades styrelsen om vad som skulle hända om föreningen råkade ut för något stort underhåll.
Kan man då ta föreningens yttre fond och använda. årsredovisningen säger ju att det inte finns några likvida pengar.
Inegn i styrelsen hade något att säga så förvaltarens ditskickade ekonomibiträde tog till orda och sa att då måste föreningen låna dessa pengar för att kunna "lyfta från yttre fonden".
YTTRE FONDEN är hos de flesta bara en bokföringsteknisk skrivning.

19/06 2007 (2646) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 05:43:42 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: