Sida: << | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Fd. ledamot i brf

Att Myggans styrelse går ut med 2 olika uppgifter verkar mycket märkligt....

6/06 2006 (1032) e
    Kommentar av Admin
Myggans styrelse går inte ut med två olika uppgifter.

Styrelsen går ut med det pris styrelsen fått (det dyra priset)!

"Intresseföreningen" (där Myggan ingår) i föreningen går ut med det pris de fått (dvs det nästan 4 ggr billigare priset).


Fd. ledamot i brf

Naturligtvis skall man ta in anbud det håller jag med helt om. Det har min förening alltid gjort.

Men det det du säger om entrp.provision håller jag inte med om. Det är den som fått jobbet som får den betalning som är överenskommen.

Om den sen för medlar vidare jobbet då skulle då jag inte godkänna någon kostnadsökning, då faller ju det överenskomna priset.

Vid större jobb så har man oftast en huvudentreprenör som sköter/har ansvaret för att hela jobbet blir utfört enl. anbudsförfarandet.

Då är det precis som du säger att man ska anlita NCC; PEAB mfl.


6/06 2006 (1031) e
    Kommentar av Admin
Jag tror du håller med mig angående provisionen, för du skrev nämligen exakt samma sak själv i inlägg #1030, bara formulerat på ett lite annorlunda sätt.

Jag vet inte säkert vilket som är vanligast. Att entreprenören bakar in provisionen i priset eller att en särskild post finns för provisionen, eller att det bara står en text i stil med t.ex. att 10 % provision tillkommer på uppgivet pris.

Jag anlitade en entreprenör för att fixa till min sommarstuga. Ett inte så litet jobb, som nog gick lös på några hundratusen kronor totalt. När det blev dags att betala så kom fakturan med 10 % extra på det tidigare uppgivna priset (först i fakturan fanns det en speciell post för denna provision). Men det hade inte stått något om detta tidigare någonstans.

Entreprenören menade att det var "standard" att man la på 10 % för de jobb som lades ut på andra företag.
Jaha, och hur ska jag som "vanlig" konsument veta det då? Efter en liten tvist fick jag rätt, men det visar hur lurigt det kan vara med dessa extra kostnader.


Fd. ledamot i brf

Komm. till inlägg 1025.
Ok har styrelsen informerat på det sättet är det ju oklart vad det kostar.

Men admin o andra; Om man fått ett fast pris/anbud av A så är det den kostnaden som föreningen får oavsett om A anlitar B för att utföra jobbet.

Både A o B får ju inte betalt av föreningen. Det var dit jag ville komma.

Så går dom "stora pojkarna" tillväga ibland som NCC, PEAB mfl. Räknar högt o sen anlitar dom själv mindre företag men behåller 10% av anbudssumman själv, det vet jag av erfarenhet.

Och oftast är en liten firma mer intresserad av att göra ett bra jobb=då blir man anlitad nästa gång oxå. En pararell med dom som gör era rörjobb.

6/06 2006 (1030) e
    Kommentar av Admin
Vad det kostar är inte oklart. Styrelsen har gett ett pris, och intresseföreningen har fått ett nästan fyra ggr billigare pris för samma arbete. Om detta tror jag inte det råder några oklarheter.

Ja, självklart gäller det pris styrelsen fått oavsett om det kommer från företag A som gör arbetet själv eller från företag B som anlitar någon annan.

Men företag B som "lejer" någon annan för att utföra arbetet gör naturligtvis inte detta utan att dra in en hacka själv på denna förmedling av arbete (sin "entreprenörsprovision")... med andra ord en kostnadsökning som kanske inte hade varit nödvändig.

Kärnproblemet var emellertid att det inte förekommer något anbudsförfarande.

Detta innebär inte att man inte ska anlita företag som de du tar upp. Det kan t.o.m. bli billigare vid större arbeten där många parter är involverade och där företagen har bättre kontakter i hela landet eller t.om. utomlands (billig arbetskraft från Polen t.ex.). Men framförallt kan det vara tidsbesparande. För de flesta bostadsrättsföreningar så är det nog inte så jättevanligt med arbeten där man behöver anlita någon som sedan anlitar någon annan, men om man gör det så måste anbud tas in.

Alltså, det hela handlar om att man måste ta in anbud, annars blir det som i Myggans konkreta exempel.

N.H. Nordströms, som jag tog upp som exempel, är en inte så liten firma, men de har långt ifrån monopol. Det finns ett antal till som säkert gör minst lika bra jobb, men vad de kostar (eller hur bra de är) får vi aldrig veta, för det är det ingen som undersöker.

PS.
Om man läser vad G-I skrivit (Riksbyggen) så ser man hur mellanleden ökar på kostnaden på olika sätt.


Admin
Hemsida

Sveriges Nationaldag

Passa gärna på att skriva ett inlägg denna unika dag (som vissa redan nu i arla morgonstund hunnit göra).
Inte nog med att det är den "nyinförda" nationaldagen (f.d. Svenska Flaggans dag), det är även ett speciellt datum; 060606, dvs 666, "Djävulens dag" ;).

Speciellt "sexigt" blir det om du skriver inlägget idag kl. 6.06 (18.06). Du ser i och för sig här bara datumen för inläggen, men i databasen så tidsstämplas varje inlägg även med klockslag.

Fira på idag och ha kul !

6/06 2006 (1029) e
    Kommentar av Admin


Fd. ledamot i brf

Myggan kan du bekräfta att installationen är 4 ggr dyrare? Oftast antar styrelsen ett pris/andud av företag A. Sen är det upp till det företage A om dom i sin tur lejer bort jobbet till företag B som gör kanske också gör likandant.
Kostnaden stiger ju naturligtvis inte för den skull.
Men i storstäder har man fördel av att det finns många mindre firmor som är intresserade. För NCC; PEAB; Bravida är det ett litet jobb så dom lägger oftast ett högt anbud för att sen leja ut jobbet o ändå själv tjäna 10% eller nåt liknande.

I klartext: En tex. elinstallation som A har fått blir inte dyrare för föreningen om A anlitar B för att utföra jobbet.

Det är A som får betalt av föreningen. Det är ju sen helt fritt för A att anlita B.

Och det tror jag även Myggans styrelse vet.


Leja ut=anlita någon annan.
Uttryck som används häruppe i norr.

6/06 2006 (1026) e
    Kommentar av Admin
Fattar inte...

Det var ju inte detta det handlade om i det aktuella fallet, men annars är det visst så att det som regel blir dyrare ju fler mellanled. Det säger sig själv. Så fungerar det överallt i hela världen, och det är ju därför alla mellanled avvecklas där det är möjligt. Men sedan kan det naturligtvis vara andra saker som gör att priserna varierar.

Problemet är att om styrelsen inte tar in anbud (som t.ex. är fallet i Myggans förening) så vet man inte vem som är billigast.
Man kan t.o.m. vara rätt säker på att priset man får inte heller är det billigaste.

Jag tror de flesta styrelser i bostadsrättsföreningar brister i sina upphandlingar på olika sätt.
Det blir medlemmarna som får betala för att styrelsen inte utför sitt uppdrag på korrekt sätt.

I min förening anlitas t.ex. N.H. Nordströms för alla "rörarbeten". Tror aldrig det förekommit något anbudsförfarande för något rörmokeri-arbete. Styrelsen har inte ens någonsin kollat vad någon annan skulle ta för de arbeten som utförs. N.H. Nordströms bara anlitas av tradition. Föreningen har inte ens någon rabatt för att styrelsen alltid anlitar samma företag.

Jag kan i klädesaffären pressa priset på en skjorta för 300 kr, men en styrelse kan inte förhandla om priset för arbeten som kostar skjortan. ;)


Leja (= hyra, anställa för visst arbete) tror jag används över hela landet.


Bara ett litet tips utan anknytning till ämnet.

Vägverket skriver följande;
Om alla höll hastighetsgränserna skulle mer än 100 liv sparas per år.
Varje sänkning av medelhastigheten med 1 km/tim sparar 25 liv/år.

Idiotisk slutsats. Vägverket tycks helt ha missuppfattat hur verkligheten ser ut.
Olyckorna inträffar alls inte - och 100 personer dör inte årligen - pga att hastighetsgränsen överskrids.

Det beror på andra orsaker... t.ex. att man kör för fort vid dålig väderlek (men fortfarande under eller i nivå med den satta hastighetsbegränsningen).

Vägverket borde förstå detta, så jag tror kamerorna egentligen har ett annat syfte... nämligen att dra in mer pengar till statskassan.


G-I
Hemsida

Rent moraliskt är representanten från HSB eller Riksbyggen generellt MER ansvarig för eventuella olägenheter. Varför? Helt enkelt för att de har ofta kunskap, för att de tillhör organisationer med jurister och "experter".
Tyvärr används denna kunskap alldeles för ofta för att suga pengar från föreningarna, istället för att förhandla bra priser från underleverantör. Kolla på sidan (den gröna knappen) som jag skrivit på hur Riksbyggen tar betalt utan att göra nåt.


4/06 2006 (1022) e
    Kommentar av Admin
I rättsliga fall tar man ibland/ofta hänsyn till moraliska aspekter.

Det torde göra att representanten från HSB eller Riksbyggen faktiskt får ett hårdare straff vid rättsliga prövningar, jämfört med de övriga i styrelsen (eller kanske t.o.m. hela straffet?).

Du har illustrerat processen där Riksbyggen plockar föreningarna på stora pengar, på ett mycket bra och lättöverskådligt sätt.

Det är bara ofattbart att föreningarna låter sig luras på detta sätt!PS.
Ett helt annat ämne, men läs gärna vad jag skrivit om telefonförsäljning/telefonspam.
Där kan du läsa bl.a. om telefonnumret 08-50112007 som är Telia, och ett av många "spam-telefonnummer".

Tillägg:
En speciell varning för telefonnummer 018-4310000. Det tillhör spam-företaget Provoice i Uppsala ("telemarketing"). Läs mer om detta på ovanstående länk.


stephan

upphandlingar

Ja läser om dubbeluttagsupphandlingen (bra ord) Känner igen detta fast "min" styrelse gör upphandlingar på ännu dyrare sätt. Köper upp arbeten på löpande räkning där en firma får jobbet som i sin tur anlitar en underentreprenör som i sin tur anlitar andra underentreprenörer. puh. Jag vet inte hur många gånger dyrare det blir, men §1 och några andra §:er körs över med god vilja.

men det är väl så för att alla utom medlemmarna ska vara nöjda, så gäller det att "blåsa på". I mitt stilla sinne tänker jg på vems fel det är att så många blir så lurade hela tiden. Jag kommer fram till slutsatsen att det finns egentligen bara en stor skurk. Hotet som består, HSB i de fall där föreningarna är så kallade HSB:s förening xxxx. Jag hörde om en förening igår där alla i styrelsen blev nekade ansvarsfrihet, utom en. Gissa vem?? Och man kan väl bara gissa vem som betalar juristhjälpen för att den pesonen frias? Nej om inte hela bostadsrättsbranchen inte hade varit lika sluten som Alcatras var en gång hade inte myglet kunnat frodas i dessa miljöer. SKÄRPNING FÖR BÖVELEN ANNARS KOMMER STÖRRE OCH STÖRRE SKANDALER UPPDAGAS.

4/06 2006 (1021) e
    Kommentar av Admin
Dubbeluttagsupphandling

Jag tror minsann du uppfunnit ett nytt ord där. Kanske något att införa i Svenska Akademins ordlista... där har trillat in betydligt konstigare ord än så. 2

Det finns alltid ett behov av entreprenörsformen, men entreprenörer ska anlitas med måtta. Självklart blir det dyrare ju fler mellanled. Verkar tyvärr inte som om alla styrelser förstår denna elementära sak.

Jo, hade HSB verkat för föreningarnas eller medlemmarnas bästa så skulle de bromsat vansinnigheter som i Myggans förening, och många med den.

Men det tycks som HSB är likgiltig inför föreningarnas behov, och de på HSB tycks tro att deras usla strategi kan hålla hur länge som helst.

Jag tror däremot att det slår tillbaka på dem själva. När medlemmarna börjar komma underfund med vad som egentligen händer i föreningarna så kommer också flykten från HSB att växa lavinartat.


myggan

Elinstallation!
Nu gör styrelsen det lätt för sig igen.Varför anlitar styrelsen en firma som använder sig av en annan firma , med följden att en installation av ett dubbeluttag på våra balkonger kostar 4 gånger så mycket som det behöver göra?
222 balkonger gånger 2850 sek
=632.700 sek!
Hoppas inte medlemmarna går på denna finten!
Men det är klart styrelsen säger:"Vi vill ha kvalitet" som vanligt!
Eller som Ordf.säger på stämman efter en fråga varför dom inte alltid tar in anbud:"Det är klart man kan åka runt och kolla vart den billigaste mjölken finns, men det blir dyrt"
ALLTID skall den dyraste ALLTID anlitas!Varför?
Andra föreningar som ALLTID tar in anbud har fått ner sina kostnader med upp till 50%!
Åter igen kära styrelse läs § 1 i stadgarna!4/06 2006 (1020) e
    Kommentar av Admin
Vad är det för nötter i din styrelse? Sätter lite perspektiv på tillvaron, för här har man trott att inget kunde vara värre än erfarenheterna från den egna styrelsen under åren. Men det kan det tydligen.

Det är en pappskalle till ordförande ni har som anser att det blir för dyrt att ta in anbud. Det är bara så genomkorkat att man inte riktigt orkar kommentera det, och hans jämförelse mellan anbud på tjänster/produkter och att åka runt och kolla var den billigaste mjölken finns är ju enastående ointelligent!

Han kan inte ens ha klarat sig igenom grundskolans matematik-kurser.

Herregud, se till att få bort den där styrelsen fortast möjligt! Er förening kommer att gå under om de får sitta kvar.


Per (medlem i annan brf)

Hämtat från Skånska Dagbladet 2006-06-03

"Kassör lurade alla i borättsföreningen i LUND.
Genom att förfalska och undanhålla handlingar lyckades en 39-årig kassör i en bostadsrättsföreningens styrelse under ett par års tid förskingra över 3 miljoner kronor. Under våren avslöjades förskingringen sedan ett annat företag övertagit förvaltningen. Varje medlem beräknas förlora närmare 40 000 kronor."


3/06 2006 (1017) e
    Kommentar av Admin
Tack för tipset. Intressant, jag läste precis om detta även i Sydsvenskan, avd. Lund.

Se länk här.

Det är ju inte bara så att medlemmarna måste hålla koll på styrelsen, utan även att ledamöterna i styrelsen måste hålla koll på varandra.

Här kommer nu hela styrelsen att råka illa ut. Inte bara för att styrelsen anlitat en ledamots företag (blir med automatik jäv) för att förvalta ekonomin, utan även eftersom styrelsen delar på ansvaret.

Vad jag inte förstår riktigt är att det står i artikeln att styrelsen ska lämna in en stämningsansökan. Detta ska föreningen (medlemmarna) göra. Inte styrelsen!!!

Man kan ha delade åsikter om att ledamöterna har delat ansvar. Jag tror många sitter i en styrelse utan att ens vara medveten om att att de får ta smällen om en annan ledamot gör något fel. En nackdel är att när det görs fel i en styrelse så är styrelsen en enhetlig grupp som håller ihop mot medlemmarna, bl.a. så att ingen information går ut om vilka fel som begåtts, eller så går det ut förvanskad information från en normalt enad styrelse.

Som alla kan se från detta exempel så är det med nuvarande system enkelt för en styrelse eller del av styrelse att förskingra oerhört stora summor pengar från medlemmarna.

Om något så här stort tar så här lång tid att upptäcka, hur svårt tror du då det är att årligen lura varje medlem på en lite mer "försynt" summa pengar, en eller ett par tusen kronor t.ex. (eller ännu mindre summor, som kanske några hundralappar... men det är väl illa nog)?

Det måste till bättre kontrollfunktioner och en avsevärt större öppenhet från styrelsen, och det måste finnas kompetent folk (läs: "ärliga och med sunt förnuft") i styrelsen!!!


Man kan nog vara rätt säker på att mörkertalet är ganska stort avseende de oegentligheter som upptäcks.

Att förskingringar som denna inträffar är i grund och botten resultatet av att medlemmar inte engagerar sig och att medlemmarna inte kommer på stämmor.stephan
Hemsida

BoRevision sista dag?

Ryktet från initierad källa säger att borevisions sista dag är idag. Någon av de andra större revisionsbolagen köper upp HSB:s BoRevision. Deras affärsideer som spelat ut sin roll som någon kontrollstation för HSB i stort har länge ifrågasatts. Så aaffären handlar väl om att köpa upp för att lägga ner. Inte ens det mesta av personal är nåt att ta över för säljaren då BoRevision troligtvis inte har så många auktoriserade revisorer.
Men det mest intressanta handlar väl nu om de avtal som BoRevision har med uppemot 4000 bostadsrättsföreningar under sina egna vingar? Nya bolaget har ju inga medlemspengar som "sponsrar" denna hittills tvivelaktiga affär som BoRevision har utfört. Kan säga att skillnaden mellan extern revision av BoRevision och intern av kända revisionsbyrån Öhrlings är i pengar cirka 50 000kr per år. Behöver jag säga att Öhrlings är de som tar ut 65 000kr om året och Borevision 15000kr per år?. Jag tror jag gör det ändå. Bor........

HSB:s Riksförbund som enligt de flesta stadgarna i HSB:s bostadsrättsföreningar ska besluta om revisionsbyrå, omorganiserade bort detta för några år sedan. Hur det nu ska omorganiseras bort att Riksförbunder som inte utser revisionsffirma idag ska utse Borevision som inte kommer att finnas imorgon är för mig en gåta.

Men med HSB:s goda vilja kan nog ett gäng omorganisera om detta så att stadgarna fortfarande gäller. eller????

Om inte stadgarna gäller så träder lagen ikraft, men HSB har väl sådant inflytande kvar att det ordnar lagskottsgubbarna eller någon politiker. Jag säger som bernt Staf sjung på sin tid.
"Den här soppan smakar inte bra, det här likbleket är inte alls vad jag vill ha.
Jag betala dyrt för en bränd munk och en fattig indian. Nej fy fa-+an fly mig genast en fasan.Borevision försäljning

Kanske är det av denna anledning, musslan HSB håller tyst?

Publicerat 30 maj 2006 01:44

Före detta HSB-chefer kan åtalas

HSB Malmös tidigare vd och en annan före detta HSB-chef åtalas troligen för grov trolöshet mot huvudman.

Samtidigt riskerar en fastighetsmäklare åtal för medhjälp till brotten.

Ett av brotten ska ha bestått i att vinster på 25 miljoner kronor från fastighetsförsäljningar i Malmö överfördes till ett separat bolag som senare såldes för 100 000 kronor. Ett annat brott ska ha begåtts när HSB betalade 22 miljoner för ett värdelöst bolag vid köpet av en stor industrifastighet i Lund.

Ekobrottsmyndigheten i Malmö hävdar att HSB lurats på sammanlagt 38 miljoner kronor, pengar som sedan försvunnit spårlöst i skatteparadis som Luxemburg och Panama enligt myndigheten.

2/06 2006 (1014) e
    Kommentar av Admin
Man får väl hoppas att media tar upp detta. Skulle vara intressant att veta mer, inte minst om hur detta kommer att påverka bostadsrättsföreningarna.

Mycket märkligt att HSB inte med ett ord nämner denna affär på sina sidor. HSB skriver inte ens om dessa sedan länge inofficiellt kända planerna på att avveckla BoRevision. Varför detta hemlighetsmakeri?


Ja denna process (se länk här) är onekligen pinsam för HSB och det är något HSB inte skriver om på sina webbsidor. Alla som tänker till lite förstår att denna svindel kunnat fortgå tack vare att HSB reviderat sig själv via BoRevision.

Men jag tycker att det måste finnas något annat skäl till att HSB är så hemlighetsfull. HSB kan ju skriva om att BoRevision läggs ner/byts ut utan att referera till denna kommande rättegång. HSB är ju annars rätt duktig på att skriva selektivt.

HSB kanske upplever situationen så besvärande att de försöker begränsa informationen till föreningarnas styrelser (där HSB vet att de flesta styrelser inte lär informera vidare till medlemmarna).

Det skulle i så fall inte vara första gången HSB påstår att de informerat medlemmarna via styrelserna och att de då bara "förutsätter" att denna information kommer fram till medlemmarna.

Eller så tycker kanske HSB att medlemmarna "inte har med detta att göra"?


Inlägg i ämnet har flyttats hit:

Stephan - 1051 (9/06 2006)

BOREVISION
BoRevision kommer att byta ägare inom kort. HSB Riksförbund håller på med att fatta beslut om vem som ska få köpa BoRevision.

----- Original Message -----
From: Stephan
To: lars.svensson@borevision.se
Sent: Thursday, June 08, 2006 10:17 AM
Subject: Borevision sålt?

Jag har hört att BoRevision Malmö har sålts stämmer det?


Admin

Enligt ryktet är BoRevision Malmö redan helt "avvecklat". Allt tycks ske i yttersta hemlighet.

Det är alltså bara ett rykte, men de få personer vi känner till här från BoRevision i Malmö är antingen helt borta, eller har andra positioner inom HSB Malmö.

Jag vet inte om styrelserna i Malmö fått mer information.

Inte ett ord om BoRevision har nämnts i media. Vet inte hur HSB lyckas vara så hemliga att inte ens media får nys om vad som händer.

Genom de pengar som svindlats bort från medlemmarna så är det dessutom ett extra nyhetsvärde i vad som händer med BoRevision.

Men om media har somnat in helt så kan man ju alltid lämna ett litet tips till tidningarna om att kanske ska forska lite i saken ;).

Det finns ju en hel del frågetecken i denna avveckling av BoRevision, inte bara hur lösningen kommer att se ut för HSB-föreningarna i framtiden och vilka kostnadsökningar det innebär att föreningarna kommer att anlita en auktoriserad revisionsbyrå (som - i motsats till BoRevision - måste stå till svars för sina handlingar).


Stephan - 1189 (9/9 2006)

BOREVISION

Rykten går att Borevision är uppköpt. HSB har troligtvis gjort upp affären, men kommer inte att deklarera detta förrän i bästa fall i mitten på december.

Pågående avtal kommer att slussas över lite snyggt? Det största problemet kommer att uppstå då det visar sig att kostnaderna för föreningarna ökar med minst3 siffrigt belopp för revision. varför? Jo det kommer att komma fram att nu ska det revideras i bostadsrättsföreningarna vilket inte varit fallet tidigare.

Endast av intresse för HSB har det skett lite revisioner här och där. Detta borde vara skandalen som får folk att inse vad som skett tidigare, men igen låter väl HSB medlemmarna betala enorma kostnader för kampanjer etc som HSB kommer att utföra för att släta över detta ovan beskrivna problem. Skulle inte förvåna mig om överenskommelsen även handlar om att höja revisionskostnader stegvis för att skyla sanningar.

Eller så blir det väl något om att EU ställer krav som gör att revisionskostnaderna ökar katastrofalt. Ska bli intressant att se vad som händer när denna "affär" kommer upp i ljuset. Vem har/kommer ta över BoRevisions tidgare bluffaffärer gissa ska jag komma med min indikerade "gissning" om någon dag.


Stephan (13/12 2006) - 1548

BoRevision.

Fortfarande ekar det tyst avseende HSB:s försäljning av BoRevision.

HSB har ju gått ut med att en försäljning skulle stärka förtroendet för HSB, vilket är väl sent påtänkt, men som man säger bättre sent än aldrig.

Det som är mycket ifrågasättande är att ingen visat intresse av att "ta över" revisionen för så stor del av Sveriges bostadsrättsföreningar.

Måste det inte ligga flera hundar begravna här?
Det är i alla fall min uppfattning, att ingen vill ta över inkl. personal, då HSB:s revisorer troligtvis inte är auktoriserade. Att HSB skulle kunna sälja utan att "låta" peronalen skulle "följa med" finns väl inte. Då jag tror att HSB liksom RB haft ständiga nerskärningar av personal sista åren. Personal som anställdes under "de ljuva åren" på 60-70 80-talet då man ville "gömma undan" de extrema vinster fastighetsbolagen kunde göra då?

Få se om kooperationens fana överlever 200årsstrecket (2023)?
Jag hoppas på inte.


Stephan 3081 (22/10 2007)

Nyheterna inom BoRevision året som gått med nya ägare och " 2 frånsskiljandet" 2 från HSB.

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 21/03-2023 04:52:45 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: