Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Stephan
Hemsida

Rätt eller fel??? Menar du att styrelsen kan ha rätt att bötfälla dig om du ställer en hyrbil på din egen p-plats?

Ja, då tillhör du som så många andra att styrelsen ska vara "poliser" och sätta åt sina medlemmar så fort de kan, och de verkar vara alltför många styrelseledamöter som är lagda åt det hållet. Till saken ska väl sägas att det är skillnad på skrot och korn. I en förening med 6 lgh och 5 p-platser kan väl regler gälla i stil med vad "någon" råkat ut för. Där vet ju nabon att "Svenssons" bil gick sönder igår.

Men i "min" förening som har 1044 p-platser vore det ganska osunt om alla måste registrera om sin plats vid hyrbil, nytt bilköp etc. Är inte styrelserna till för att "måna" och förenkla för medlemmarna så långt det går ???????

7/01 2006 (396) e


Anton
Hemsida

Rätt och fel? Sak och person har sammanblandats tror jag! HSB:s rekommendation, den som gnäller får låta rättspröva sin sak.

7/01 2006 (395) e


G-I
Hemsida

Anton
Visst har de gjort fel i din förening. Vilket kontrakt den som är ansvarig för sin bil (om han hyr eller har köpt) har inte styrelsen något att göra med.


7/01 2006 (394) e


Anton
Hemsida

I min HSB-förening har man bötfällt en boende som använt sin p-plats för en hyrbil som han använt en tid i ett projekt, dom menar att hyrbilen inte är att betrakta som bostadsrättsägarens.

6/01 2006 (392) e


stephan sundling
Hemsida

Lägenhetsregister för folkbokföring
Regeringen förslår att en ny lag om lägenhetsregister träder i kraft 1 januari 2006, ansvaret ska läggas på Lantmäteriet. Lägenhetsnummer tillsammans med "belägenhetsadress" ska göra att varje bostadslägenhet kan identifieras. Registret ska innehålla uppgifter om pant och belåningar samt leda till folkbokföring på lägenhet.
Uppgifterna kommer att hämtas in från fastighetsregistret och fastighetsägaren. Försök har genomförts i Stockholm och Gävle.
Källa: Regeringen

Som Ni ser är jag i form idag i skrivandet på denna utomordentliga sida. Sämre verkar det vara med information av andra, ingen nämnd ingen glömd. Någon som vet något om detta??6/01 2006 (391) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Stephan
Hemsida

AB 04
För er som ska upphandla entreprenörer finns olika skrifter som ska hjälpa till att tyda AB 04, Allmänna bestämmelser för byggnads- anläggnings- och installationsentreprenader, som förra året ersatte AB 92.

DETTA BORDE OCKSÅ INFORMERAS OM TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGARNA, MEN JAG HAR INTE SETT NÅGOT. NÅGON ANNAN?

När väl HSB får ändan ur vagnen kommer det väl info att nya kurser startar i dessa så viktiga frågor för en förening. Där man får lära sig att det är bättre för styrelsen att låta "experter" fixa upphandlingarna. Vad jag inte sett i HSB:s kursprogram är "hur man handlar upp konsulter" ABK = Allmänna bestämmelser konsulter.

Det "glöms" även bort på kurser att det fortfarande är styrelserna som har ansvaret, om något "dåligt händer" Att konsulten har gjort fel är det få som provat (kostar för mycket och det skall nästintill uppsåt till för en förening att "vinna" mot storebror.

6/01 2006 (390) e


Stephan
Hemsida

AKTA!

Nyemission hos SBC
SBC erbjuder sina medlemmar delägarskap i SBS:s bolag; SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB (publ).
4000 bostadsrättsföreningar och 16 000 bosparare ges möjlighet att teckna 2 500 000 aktier. Det ger medlemmarna möjlighet till en årlig avkastning. Bolaget har haft en positiv utveckling de senaste åren. Nyemissionen som genomförs för att tillföra verksamheten ytterligare resurser är antagligen unik för en kooperativ organisation.
Källa: SBC

Under sidan Riksbyggen kan ni läsa om detta "unika" sätt för bostadsföretag att "skaffa pengar".

6/01 2006 (389) e


Stephan
Hemsida

Skattskyldighet för uthyrd parkering.

Skatterättsnämnden har fastslagit att en bostadsrättsförenings upplåtelse av parkeringsplatser till andra än boende i fastigheten medför skattskyldighet för föreningen.
Källa: Juridik idag

Vad jag kan tolka så beslutades detta under år 2005. Kan det verkligen vara så illa att BoRevision till exempel inte har en susning om detta? I annat fall borde väl en information gått ut till samtliga HSB och andra brf-föreningar att ta reda på hur man gör. Är inte detta en uppgift för HSB att för medlemspengarna hålla koll på. Eller är det ekonomisk taktik, som hänt förr?

Ingen information = problem för föreningarna, när de om några år får ta del av att någon förening "åkt dit" för skattesmitning. Ger många sköna juristtimmar a 1200kr.


6/01 2006 (388) e


Bernt Medlem
Hemsida

Om momsbelagd lokal/garage/p-platshyra eller inte, jag läste nånstans (vet inte var) att det räcker med att vara ex HSB-medlem så att mellan föreningarna kanske det går.

4/01 2006 (387) e


Stephan
Hemsida

Hyror för garage/p-platser och lokaler är/kommer att bli momspliktiga för föreningarna om man hyr ut till andra än medlemmar. Vilket betyder/kommer att betyda att om styrelserna inte tar tag i detta kommer intäkter från icke medlemmar bli mindre om samma avgift tas ut.

"Min" förening tittade på detta och hade utlagt förfrågan till HSB om man "får" reducera för medlemmar. Det vill säga man får höja med 25% för att sen ge rabatt till medlemmar så att de betalar som idag/tidigare.

"Vi" fick aldrig något bra svar innan styrelsen gick "i stå". Jag skall "forska" lite och återkommer, hur, när nya reglerna beslutas. Någon som vet?

3/01 2006 (386) e
    Kommentar av Admin
Intressant fråga om man får ta ut olika avgifter beroende på om man bor i föreningen eller ej. Jag tycker det borde vara fullt möjligt (det är ju inte som Thai Airways, och några andra flygbolag, som tar ut olika priser beroende på vilket etniskt ursprung man har... vilket de kan råka mycket illa ut för).
Hoppas du kan hitta någon som kan ge svar på detta spörsmål.

Vill förresten minnas att skattemyndigheten uppmärksammat denna "parkeringsfråga" på sistonde och att det var någon eller några föreningar som åkte på extra avgifter för att de hyrt ut p-platser till utomstående (BoRevision hade varken uppmärksammat detta eller upplyst om problemet).

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.