Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


G-I
Hemsida

Till Ledamot i BRF.

Du upplever att din förening fungerar bra. Många andra (vars föreningar kanske inte är lika bra som din, vet jag inte) tycker att man kan förbättra en del saker. Det tycker jag är mer än rätt. Visst fungerar vissa saker för oss andra också, men hur intressant är att prata om det?

"Det funkar bra hos mig, och hos dig?" "Jo, jättebra här också" "Ah, ok, bra och hej då". Inte mycket av en diskussion, eller hur?

Det som är intressant är att prata om allt som inte funkar och som måste förbättras. Och så finns det en massa saker som många tror fungerar bra, bara för att man är van vid det (kallas ofta för praxis).

Det intressanta är att ifrågasätta i stort sett allt, och att försöka göra en egen analys på hur den "perfekta" föreningen skulle kunna fungera.
Detta forum används för att utbyta ideer och lära av varandra.

25/11 2005 (272) e


stephan sundling

Det blev några fel, bland annat nåt ord "jag" som försvann.
Det väsentliga som jag glömde var att jag snackar inte om småpengar.

HSB-fallet handlar om 250 000kr och de enskilda styrelseledamöterna 3000kr respektive 15 000kr.

25/11 2005 (271) e


stephan sundling
Hemsida

Ja du "ledamot brf", för det första kan du inte ha läst allt skrivet av mig för det finns saker som HSB kan, och jag har plussat.

Det mesta onda jag skrivit handlar om "hemlighetsmakeriet" av en organisation som har mycket ont samvete bland de sina. Ibland grävs det, och man hittar något ont. Till exempel att HSB hyrde en lokal av en förening i 11år. Samma HSB som hade uppdraget att höja indexhyrorna genom ett avtal med föreningen.

Kan du "ledamot brf" gissa vad som händer om man som styrelseledamot tar upp detta på ett styrelsemöte? Först förklarades att HSB:s och 2 andra styrelseledamöter som var jäviga att lämna mötet. De ansåg sig inte behöva det. När det sen blir röstning om att kräva för utebliven betalning till föreningen (lagen säger att vid påskrivet indexavtal kan föreningen kräva betalning, även fast föreningen inte aviserat, olika tider bakåt för företag, och enskilda personer, 10 år är max). Jo dessa 3 behövde en till för att mitt förslag skulle "läggas ner" vilket skedde.

Så här lätt kan en styrelse delas upp i 2 läger. På frågan varför rösta emot att föreningen skall kräva tillbaka pengar, av ledamoten som "de fick med sig" blev svaret. Ja gissa. Så ska jag skriva svaret en annan gång.

25/11 2005 (270) e


stephan
Hemsida

Det är klart att det finns föreningar där protokollen är justa. Men man kan ändå fundera om även icke ledamöter håller med. Att ordinarie sekreterare skriver tycker jag ska ifrågasättas. Den personen har ju varit med och behandlat motioner, till och med kanske lagt egna. Oftast kan sekreteraren ärendena, vilket kan, säger jag, påverka skrivningar. Nu är det ju så att det oftast endast kommer 10% av medlemmarna, men när det "hettar till" och kanske 30-50% av medlemmarna kommer kan det bli betydligt svårare att hålla reda på och notera vad som sägs. Jag tror att det ofta är småfel/bagateller som kan strula till det i framtiden. till exempel att det "glöms bort" att skriva in en medlems förslag, medan styrelseledamöternas förslag kom med.

Bristen på mötesteknik är ett annat stort dilemma. Den är generellt usel i bostadsrättsföreningar, inte så konstigt eftersom det är svårt, och styrelserna blandas hela tiden, ny ordförande = nya rutiner etc., alla gör vi fel ibland, och man blir inte proffs för att man blir invald i en styrelse, som alltför många får för sig.

24/11 2005 (266) e


myggan
E-postHemsida

Vi får inte ut protokollet,vi får läsa det hos vicevärden
Vi går vidare med det.

Trodde att ett protokoll skulle spegla mötet...
Det jag och 2 till läste var inte vad vi hade varit med om.

På fråga till våran ordförande blev svaret: "Det är inte våran kultur att dela ut dom".
Dom trodde vi inte kunne läsa-men det kan vi!

24/11 2005 (265) e


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Ledamot i BRF
Hemsida

Våra protokoll har alltid stämt överens med det som avhandlats på mötet. Och oftast väljs föreningens egen sekreterare till sekreterare på stämman.

23/11 2005 (264) e


stephan
Hemsida

Oj, Jag kan garantera att det i de flesta stämmoprotokoll har "diskuterats" ihop skrivningar. Sedan var gränsen går för sant/falskt. Sanningsenligt , hur många har Ni som stämmodeltagare sett att protokollsjusterarna för rikligt med anteckningar. Jag har på 15 stämmor inte sett att de ens har penna framme. I 9 av 10 fall är det sekreteraren (som ordföranden utser) och ordförande för stämman som "vet" mest vad som sas på stämman. Varför ska ordföranden utse sekreterare för stämman? Ligger nog en hund begraven här???? Borde utföras som en tjänst av utomstående? Stenografi?

23/11 2005 (263) e


G-I
Hemsida

Myggan, i första hand skall du vända dig till styrelsen. Protokollet skall överensstämma med verkligheten, allt annat är ett brott. Alla beslut och rösträkningar skall vara med (om det var rösträkning på stämman).


23/11 2005 (262) e


Ledamot i BRF
Hemsida

Har inte stämmans ordförande och 2 justeringsmän justerat protokollet?
Låter otroligt att en sekreterare skulle "förfalska" ett protokoll.

23/11 2005 (261) e


myggan
E-postHemsida

Om inte protokollet överenstämmer med verkligheten! Hur går man vidare?
Revisorn?

22/11 2005 (260) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.