Sida: << | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Rapport från Bomässan

Under fredagen fanns ett debattämne som handlade om stambyten. HSB. Riksbyggen och SBC talade om hur duktiga de var på att organisera stambyten. På frågan från en åhörare, om det inte fanns andra alternativ att göra på stammarna, relining tillexempel, svarades det från "jättarna" att det inte fanns mycket.
På mässan fanns 3 stora bolag som sysslar med avloppsrör och relining. En av dessa berättade för mig att 8 gånger hade han försökt få presentera den "nya" tekniken på en Bomässa, samtliga gånger utan framgång.
Så var det med den sanningen från "jättarna".


Rapport från Bomässan
Entreprenörer

Jag talade med en entreprenör som hade sålt elmätning åt väduren, inklusive nya mätare. en nätt liten beställning av vädurens styrelse på cirka 5,5 miljoner kronor.
Jag frågade entreprenören vad de har för skyldigheter att kontrollera saker och ting? Redan innan jag ställt frågan till punkt svarade informatören att de inget visste.
Inget visste vad då, undrar väl någon?
Jo att en månad efter styrelsens beställning hade vädurens stämma sagt nej till individuell elmätning.
Så det kan bli!

31/03 2007 (2227) e


G-I

Rapport från Bomässan

Jag och Stephan var där idag, i Älvsjö. Vi hade stora ambitioner att dela ut flygblad. Det gick inte så bra. I Älvsjö mässa var det otroligt mycket folk, men 90% (eller mer ) av de var där för ... trädgårdsmässan som äger rum samtidigt. Det kändes därför lönnlöst att dela ut våra brf-flygblad på bilar som var där för att kolla på blommar.
I mässan var det inte tillåtet att dela ut flygblad. Utanför gjorde jag ett försök till folk som hade "Brf-mässa"-påsen i handen. Det gick bra, men det blev inte många utdelning. Alla papper jag har kvar i bilen får jag dela ut vid ett annat tillfälle.

Det saknades de mindre förvaltare i mässan, men de stora förvaltare tog mycket plats. Det fanns också en hel del försäljare av olika lösningar för brf:ar, t.ex. balkonginglasning, bredband, mm


31/03 2007 (2226) e


undrar

Admin,
Min tanke var att ifall han blev anmäld som styrelseledamot så kanske konsvekvensarna vore annorlunda. Att myndigheterna kanske skulle bli intresserade och journalister. osv.

30/03 2007 (2224) e


stephan

Arvode

Inte ens de som kokar kaffe åt kungen har så högt arvode som de i väduren?
1000kr.
likaså 1000kr per styrelsemöten som är tidbegränsade till 2,5 timme inklusive raster.
Varav en del inte sagt ett ord på dessa möten, eller som jag räknade ut under ett halvår var att den som var tystast fick 100kr per ord. Wallenbergsklass?

30/03 2007 (2223) e


stephan
Hemsida

Bra föreningar

Eftersökte admin för några veckor sedan, ingen har hittills anmält sig.?
Jag roar mig ibland med att kolla föreningars hemsidor. HSB-standard är bara tråkig. Även de styrelser som lägger ner en del arbete på sin hsbstandard anser jag udden tas bort med just DET standard.
Jag hittade en sida av en göteborgsförening , se knappen, som jag anser vara bra. Jag hade önskat Väduren gav ut 10% av den information man kan finna på denna lilla förenings hemsida.
Bra jobbat Lilla Le.

30/03 2007 (2222) e
    Kommentar av Admin

Ännu så länge har ingen föreslagit någon förening, men det kommer kanske.

Håller med om Lilla Le. Det är en exemplarisk sajt för bostadsrättsföreningar. Tänk om alla sajter hade sett ut så, och om alla medlemmar i brf:ar fått så mycket information.

Det är också intressant att se hur mycket styrelsens arvode ligger på;
Ordförande: 10.000 kr/år.
Sekreterare: 7.500 kr/år.
Övriga ledamöter: 4.000 kr/år.
Revisor: 4.000 kr/år.
Revisorsuppelant: 1.500 kr/år.
Dvs totalt 25.500 kr/år för styrelsen + 4.000 kr för revisorn + 1.500 kr för revisorns suppleant.

Valberedning: 1.000 kr/år.

Mötesarvode: 500 kr/möte.


Det kan jämföras med den extremt giriga styrelsen i min förening som inte ens nöjer sig med ett av Sveriges högsta arvoden, utan dessutom lurar till sig extra arvoden, t.ex. i form av egenmäktigt höjt arvode för odefinierat vicevärdsarbete samt gratis mobiltelefoner och fria samtalskostnader, oredovisade arvoden för likaledes oredovisade "extraarbeten", och arvoden i form av basbelopp i stället för i kronor.
Denna styrelse lurar skjortan av medlemmarna i min förening.

Till råga på allt - i motsats till styrelsen i Brf. Lilla Le - så saknas kompetens i min förenings styrelse, och information är inget som min styrelse vill syssla med överhuvudtaget (endast desinformation). Men ett skyhögt arvode har de mage att ta ut ändå... fast de inte presterar något för föreningen!Undrar

Nu har jag skrivit två motioner till stämman. Få se hur man bemöts nu på stämman. Är lite nervös för otrevliga styrelseledamöter och medlemmar som suckar så luften tar slut i lokalen

30/03 2007 (2221) e
    Kommentar av Admin
Det är bara att låtsas som om de inte finns där. Så gör jag.

Det är ändå inga fakta, oavsett hur väsentliga eller rerlevanta de är, som kan påverka dessa personer att uppföra sig som normala människor.


Undrar

Admin,

Finns bara en enkel lösning på detta. Polisanmäl styrelsen som helhet för förtal. Polisanmäl ordförande för förtal och ärekränkning. Även om det inte leder någonstans så blir anmälan registrerad. personen som beter sig illa gör det oftast mot alla och då märks det nästa gång det händer igen.

Det som jag tycker är svårast i vårt samhälle idag är hantera förtal. Värderingar och känslor vinner över fakta och logik. På arbetsplatser förtalar man och är någon mer framåt så förtalar man den personen eftersom det är den enda sättet att möta den personen.

Polisanmäl!

30/03 2007 (2220) e
    Kommentar av Admin
Jag kan inte polisanmäla hela styrelsen för förtal, eftersom det bara är ordföranden som jag har hört uttala lögner om mig. Dessutom så vill jag inte polisanmäla honom som ledamot i styrelsen, utan som vilken person som helst (så att han inte ska kunna använda mina pengar för att försvara sig).

Men jag ska fundera lite på detta. Tänkte att jag först ska ringa honom och fråga hur han vill förklara sitt dåliga beteende.


stephan

HSB

Läser man den bifogade artikeln i Sundsvalls Tidning kan man ju ta ställning?
Oavsett om det nu visar sig att det skulle bli en folkstorm som i fallet för ett halvår sedan, med den gamla damen som låg på sjukhus och inte betalde avgiften i tid, måste man undra.

Tänk dig själv bli utsatt för något sådant här av HSB. Det kanske ordnar upp sig men......

Du måste ändå fortsätta att vara medlem och betala avgiften till HSB.

30/03 2007 (2219) e


stephan sundling

försäkringsbedrägeri anti försäkringsbedrägeri

Jag har talat med Brandkontoret som utger sig för att vara ett av sveriges äldsta försäkringsbolag. Försäkrar det mesta även fastighetsförsäkringar åt bostadsrättsföreningar.
Alla har någon gång hört att man försökt "lura" till sig försäkringspengar genom att uppge värden för mer än vad som var gällande" Tillexempel har ju varje bil som blir stulen en dyr verktygslåda i bagegeluckan?
Men vad kallas det när man gör tvärtom?
Försäkringsbolaget besiktar efter 8 månader en renoverad vattenskada modell större. 3 lägenheter har till 50% blivit förstörda. Väggar golv i hälften av rummen. Entreprenören som utfört renoveringarna får 600 000kr. Föreningen betalar allt detta men begär bara av försäkringsbolaget 50 000kr vilket man får.
I början ville Brandkontoret svara på frågor vilket ledde till att jag fick en del uppgifter, men nu gäller struts och musselmetoden.
Finns det ärliga bolag i Sverige?

30/03 2007 (2218) e


stephan

Ruttet samhälle på många punkter

Det admin beskriver är samma sak som händer i väduren. när några starka personer talar om för medlemmarna att det går ojuste till tar styrelsen till extern hjälp. HSB och eller advokater, jurister.
Läste idag i DN att först nu skall nu lag fram att den som misshandlar sin fru och får skadeersättning, inte skall behöva dela den med den som misshandlat henne?
Samma som att motioner i en förening skrivs sällan om det inte finns missnöje. Om det skrivs många motioner är missnöjet större, så funkar väl demokratin?
Vilket för mig betyder att styrelser som "ser till" att det kommer mycket motioner, i själva verket är de som misskött sig.
Att sedan på stämmor anlita "externa experter" och sedan sitta bakom dessa på podiet är snuskigt. Jag kan förstå advokater o jurister som gör det (pengar) men att HSB går in och hjälper medlemmar mot medlemmar är fruktansvärt, men även här gäller ju pengar + en sak till, skydda deras egen styrelseledamot. 1 1 1


30/03 2007 (2217) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:45:28 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: