Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include(block.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'block.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 3
Forum / gstbok - Om HSB/Brf, BoRevision och BoLina - anslagstavla
Sida: << | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Admin
Hemsida

Läsarna skriver om rysarstyrelser

Klicka på den blåa bollen här ovan för att läsa i SDS om "rysarstyrelser" !

28/01 2007 (1788) e
    Kommentar av Admin
Se även;

Fler klagar på bostadsrätters styre


Här kan du läsa om tillvägagångssättet för att länsstyrelsen ska ingripa och kalla till årsstämma, utse en medrevisor eller en särskild granskare samt vilka hinder för detta som styrelser kan sätta upp för medlemmarna.

Notera även vad det står här!

Det finns ingen tillsynsmyndighet för bostadsrättsföreningar.


Detta är något som jag (och andra med mig) har efterfrågat. Det måste nog finnas en dylik tillsynsmyndighet om det ska bli någon ordning i föreningarna.

Inte ett ljud från HSB med anledning av alla de problem i bostadsrättsföreningar som SDS nu tar upp. HSB vill kanske bara att stormen ska blåsa över, och förutsätter att medlemmarna glömt allt om detta efter några månader? Vi får verkligen hoppas att HSB i så fall inte får rätt i detta.

Maila till SDS om hur det fungerar i din förening;

MEJLFRÅGA:Hur funkar det i din bostadsrättsförening?stephan

BoRevision

Ingen ändring av verksamheten efter en månad med ny företagsledning, men vem hade trott det då det är samma "gubbar" i chefspositionen.

Jag har nu skrivit 3 Mycket allvarliga brev hur en styrelse sköter sig till revisorn. Men efter som det snöat mycket i Stockholm senaste tiden får man väl dra växeln med att de inte svarar med "att det låtsas som det regnar"

Skulle vara intressant att veta något om det avtal som skedde vid ägarbytet, men det får väl vi dödliga aldrig veta. Skulle också vara intressant om något annat företag skulle kunna gjort en försäljning liknande detta?

Konkurrensverket skulle de inte kunna ha något att säga? Men framförallt kan HSB visa något på att de inte ljuger när de sägaer att andra intressenter fått chansen. Och har de i så fall fått samma chanser.

Här räcker det nog inte med "att den som lever får se"

28/01 2007 (1787) e
    Kommentar av Admin
Inte bara att det är samma gubbar som chefer i BoRevision.
All personal är samma som tidigare.

BoRevision lär med andra ord knappast ha förändrats till det bättre bara pga avknoppningen från HSB. Visst är det ett steg i rätt riktning att BoRevision inte längre är en direkt del av HSB, men utöver att BoRevision fortfarande har ett intimt förhållande med HSB så har kompetensen inom BoRevision inte ökat. Den dåliga revisionen av föreningarna kommer alltså tyvärr att fortsätta.


Undrar

Till stephan
jag skulle hellre fördra borevision för 14000 kr än öhrlings som tar 75000 kr. Bara för att förstå rätt, är inte förvaltaren adex? du nämner en kille vid namn tony? Tillhör han adex?

26/01 2007 (1784) e
    Kommentar av Admin
Tänk så här i stället.

Om föreningen har en kompetent revisor, och föreningen därmed sparar hundratusentals kronor... eller kanske flera miljoner kronor per år, är då inte mellanskillnaden på 60.000 kr försumbar i sammanhanget?


stephan

Det bästa för föreningen är att just ha en internrevisor som har lite kunskap om reodovisningar. som en gång i månaden kan gå in och följa att styrelsen gör det den skall göra och inget annat.

Så hade Väduren fram till en av ledamöterna "fick i uppdrag av förvaltaren" att föreslå en revisionsbyrå Öhrling till revisor. Samma revisor har nu förvaltaren "lyckats" få till alla hans föreningen han förvaltaren. Extern revisor är BoRevision som kostar cirka 14 000kr om året, de 2 senaste åren då Väduren haft Öhrlings har kostnaden för revision blivit en helt annan än med en boende som intrenrevisor, som i snitt får mellan5-7000kr?
Öhrlings tar virka 75 000kr. Vad får man då för dessa pengar. Mest är det förvaltaren som talar med revisorn och ser till att han får "de handlingae" han bör få? Mycket tveksamt eftersom förvaltaren ensam kunde skriva på fakturor som "obenhörligen skulle betalas". Detta för arbeten som inte ens var påbörjade. Men vad jag vet sitter revisorerna under sina korkekar och luktar på blommorna än idag.

Fakturorna som beskrivs ovan var på sammanlagt 3 100 000kr, finansbolaget krävde dessutom 24% i ränta under det år ärendet pågått hos kronofogden och Tingsrätten. En timme innan Tingsrättsförhandlingar skulle ske, förlikades ärendet. Gissa om jag tror styrelsen och revisror kommer säga sanningen någon gång?
Förvaltaren fick under tiden ett nytt 3årsavtal. Men det är klart han har ju alla brev jag hänvisat till och kommer att redovisa, där f.d. ordförande mer eller mindre "mutat" med utlåtande som jag tycker du skall ta över tillexempel markskötsel som förvaltaren gjorde i "vår" grannförening. Avtal som är i 1 500 000kronorsklassen. Trots att Adex är ett ekonomiskt förvaltarbolag. I grannföreningen snatällde ADEX en avgående styrelseledamot????? Företaget som hade markskötsel där innan var mannen till den sittande ordföranden.
Det luktar om korkeken!

26/01 2007 (1782) e


undrar

1000 kr för två timmars kaffekokaande är förjävligt.

Det är därför det är viktigt med granskning inom styrelsen.

Måste det vara borevision som kollar räkningar? Kan det inte vara ngn annan inom föreningen som är ekonom och väljs till revisor?`

26/01 2007 (1781) e
    Kommentar av Admin
Föreningar har normalt en revisor inom föreningen, men de som väljs till revsiorer inom föreningen kan vara helt okunniga inom området. Revisorerna kan också vara på styrelsens sida, om man har otur.

Därför är det viktigt att medlemmarna är uppmärksamma och väljer rätt personer till rätt poster.


Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include(http://hotpot.se/ad/adrotate.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://hotpot.se/ad/adrotate.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/hotpot.se/public_html/php/gbhsb/index.php on line 1455

stephan

kaffe

1000kr per 2 timmars.

26/01 2007 (1780) e
    Kommentar av Admin
Hur kan medlemmarna accpetera att någon plockar ut 500 kr/timme i arvode?

Du säger att det är två personer. Så det kostar alltså medlemmarna 2 000 kr per tillfälle som kaffe kokas! Dvs runt 100 000 kr per år bara för att koka kaffe en gång i veckan ???


stephan

Åka båt

Efter stämman hade styrelsen ett möte. när vi kom fram till valet hade några förberett ochlade fram en A4 till alla i styrelsen, på pappret stod det ordförande.... vice ordf...... sekreterare.... och studieorganisatör.
Förslag om sluten omröstning lades, och var och en av de ordinarie ledamöterna skulle skriva ett namn vid varje post. De 2 suppleanterna skulle vara rösträknare, och skulle inte kunna bli valda till någon post. Här begås ett allvarligt fel, även en suppleant kan i normalfall väljas i alla fall till sekreterare eller studieorganisatör, vilket det senare är ganska troligt tror jag?.
I vanliga fall röstar man först vem som skall vara ordförande, och om det tillexempel är 2 det står mellan, så väljs väl den som "förlorar" i 9 fall av 10 till vice ordf.?
Eftersom jag nu "förlorade" med 4-4 och den som satt ordförande på mötet var den som lade förslaget om sluten omröstning hade utslagsrösten blev det som det blev. Ingen hade röstat på mig som något annat, ganska logiskt (och möjligen smart men fegt av som jag tror (HSB hade hjälpt till att planera).
När sedan styrelsen röstade för att de 4 valda också skulle vara ekonomigrupp, Arbetsutskott, firmatecknare, avtalsgrupp, så blev det som Myggan menar en styrelse i styrelsen, vi 4 andra kunde inte få igenom något om dessa 4 "höll ihop", eller "kom överens" som tillexempel arvodesfrågan, där de som kokade kaffe till pensionärerna skulle få 1000kr var för denna kaffekokning samt vara i cafelokalen 2 timmar i veckan. Därav har Vädurens kanske världens dyraste kaffe, jag tror jag kom fram till 163kr koppen, om man tar med lokaluthyrningförlust, arvode och kaffekostnader.

Slå det om Ni kan??????

25/01 2007 (1779) e
    Kommentar av Admin
En suppleant kan egentligen inte väljas som sekreterare i styrelsen!
Jag vet inte om detta någonsin har skett i någon förening, men jag hoppas verkligen inte så !!!!
En suppleant är vald av stämman som en suppleant och inget annat.

Däremot finns det stora brister i regelverket om suppleanternas roll, varför ingen egentligen kan säga vad som gäller i praktiken.

Vad gäller kaffepriset så låter det naturligtvis orimligt högt och detta måste ses över, men 1.000 kr för 104 timmars "arbete" är ju inte särskilt mycket?


Myggan

Var det inte så stephan att ni har en styrelse inne i styrelsen?
Den "innersta kärnan"+ den yttre som inte behöver veta så mycket?
Du nämner ju "bilda en pakt" och det har jag fattat i dina inlägg att det har bildats en styrelse inom styrelsen?
Så jag tror att Fd. ledamot i brf och Sven (medlem) har missuppfattat.
Annars är det jag som är ute å åker båt?

25/01 2007 (1778) e
    Kommentar av Admin
Intressant det du tar upp med en "styrelse inom styrelsen", eller fraktioner inom styrelsen som håller ihop i vått och torrt. Det kan göra det meningslöst för minoriteten av styrelsen att deltaga.

Det vanligaste tror jag är att nytillkomna ledamöter får gå i de "äldres" ledband. De har inget att säga till om, de kan inte påverka, och de är fullt ut beroende av de "gamla rävarna".

Hur det fungerar inom styrelsen kommer nästan aldrig till övriga medlemmars kännedom pga dagens system där man inte spelar med öppna kort.


Sven (medlem)

Det sker på samma sätt i vår förening också. På stämman ställs frågan till medlemmarna om styrelsen får förtroendet att fördela posterna. På de stämmor jag har varit på har alltid styrelsen fått det förtroendet. Sedan fördelar styrelsen posterna mellan sig på ett konstituerande möte direkt efter stämman.

25/01 2007 (1777) e
    Kommentar av Admin
Ja, det är normalfallet.

Att det fungerar så beror på att det inte finns en tillräckligt stark valberedning.
Med en fungerande valberedning kan medlemmarna välja vem som ska ha respektive post utifrån valberedningens presentation.


Fd. ledamot i brf

Det är inte alls olagligt att välja ordf. etc inom styrelsen. Våran styrelse konstituerar alltid sig själv dvs. utser ordf, v.ordf, sekr o studiorg. O aldrig har det varit några som helst problem.

25/01 2007 (1776) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).


Databas hittas ej.