Sida: << | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | >> | Nästa   av 276 sidor.
Bokmärke   Index   [Meny]    / visa    till
Startsida, Bolina, BoRevision, Riksbyggen, SBC - Allt om bostadsrätter

Nytt forum (ersätter gamla forumet)Sveriges största forum för alla i bostadsrätt

Ett nytt forum för bostadsrätter har startats upp.
Länken till detta forum är http://hotpot.se/forum.

- - - Efterlysning - - -
Tips önskas om bra bostadsrättsföreningar i Malmö!

Skriv till media ! NU !!!

Klicka här för att läsa hotelsebrevet från styrelsen i Myggans förening
Ogiltig stämma                     "Budord för styrelsen"
Vad gäller för ledningarna i din lägenhet?

Klicka här för att se priser för bredband i HSB Bolina-nätet

Utsatt för telefonspam? Tipsa gärna om telefonnummer i detta forum!TÄNKVÄRT

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka
för att lösa de problem vi skapat
med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


stephan

Arkitektförslag.

Dela Turning Torso i 2 byggnader vid plan 37.
Då hamnar den som bor på plan 38 idag, på botten.

Sätt sen den delen mitt i Öregrund, med båtförbud och ingen helikopterplatta.

13/12 2007 (3252) e
    Kommentar av Admin
Problemet med det är att då blir HSB Malmö kvar eftersom de är i besittning av våningarna 6-12. ;)Turning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forumMyggan

• Kommunen ansåg att den drivande kraften bakom Turning torso förtjänade en utmärkelse. Själv bor han på plan 38.HSB i Malmö äger Turning torso

• HSB Malmö är en förening som ägs av sina 41 359 medlemmar. Föreningen äger fastigheter som värderas till 3 592 miljoner kronor och gjorde förra året en vinst på drygt 50 miljoner kronor.

Föreningen äger fortfarande Turning torso. När det inte gick att sälja lägenheterna som bostadsrätter gjordes huset om till en hyresfastighet. Johnny Örbäck har inte fått någon plakett i entrén, men för två år sedan belönades han med Malmö stads hederstecken.

• Kommunen ansåg att den drivande kraften bakom Turning torso förtjänade en utmärkelse. Själv bor han på plan 38.

13/12 2007 (3251) e
    Kommentar av AdminTurning Torso

HSB Malmös högkvarter

Byggt av medlemmarnas pengar

hotpot.se/forum


Myggan
Hemsida

"Ett fruktansvärt misstag"


13/12 2007 (3250) e
    Kommentar av Admin
"– Den besvikelse han gett uttryck för stöter jag oerhört sällan på. Det är förskräckligt. "

Hmm, det är inte förskräckligt att HSB Malmös medlemmar luras på 40-50 miljoner kronor, men att man straffas för detta (även om straffet är ynkligt förhållande till skadan) så är det förskräckligt att den åtalade är besviken?

Förstår inte.


Myggan
Hemsida

”Jag har nog aldrig blivit så chockad i hela mitt liv”


Johnny Örbäck,om domen.

Var det inte så att han blev chockad när han inte fick anvarsfrihet ochså?
Om mannen trodde och tror att hans beteende är rätt så får nog den gode Örbäck tänka om!13/12 2007 (3249) e
    Kommentar av Admin
När rättssystemet för en gångs skull fungerar i detta lilla land så kan man i och för sig bli lite chockad, det har jag förståelse för. Händer inte precis varje dag.


Myggan

Valberedningen i HSB Malmö säger:

"Ytterligare en parameter som valberedningen måste ta hänsyn till när de föreslår vilka föreningsmedlemmar som ska väljas in i styrelsen är ålders-sammansättningen. Mixen mellan unga och lite mer erfarna styrelseledamöter är dessutom oftast bra för utvecklingen av styrelsens arbete."

Varför har då valberedningen en snittålder på 60+?


12/12 2007 (3248) e
    Kommentar av Admin
Det är kanske därför styrelseledamöterna som väljs in ligger på motsvarande åldersnivå?


"Vi lovar att du sparar 100-tals kronor, varje år!"


HSB Malmös medlemmar har fått ett erbjudande om att teckna hemförsäkring med Länsförsäkringar. Vi har här tidigare sagt att HSB:s erbjudanden alltid är dyrare än andras. Men rätt ska vara rätt. I detta fall är faktiskt Länsförsäkringar billigare än mitt nuvarande försäkringsbolag där jag betalar 1.180 kr per år för en trea (dock utan att jag sökt efter det billigaste alternativet och utan att jag försökt "pruta"). Om jag skulle byta till Länsförsäkringar så skulle jag spara 4 kr per månad.

Men Börje!
Om du skriver att HSB Malmö lovar att jag sparar 100 tals kronor varje år så är detta en solklar lögn! Varför inte vara ärlig i stället för dylik vilseledande marknadsföring till förmån för ett försäkringsbolag?

Sedan är det faktiskt 10 % rabatt på hemförsäkringen (från Länsförsäkringar såväl som från Trygg-Hansa och förmodligen de flesta försäkringsbolag) om man har en säkerhetsdörr. Det har jag.

Men Börje, när du skriver att medlemmarna kan beställa en säkerhetsdörr "förmånligt" via HSB Malmö så är inte heller detta med sanningen överensstämmande. Jag och de andra som köpt säkerhetsdörrar i min förening har köpt dessa till ungefär 5.000 kr billigare än om vi köpt dörrarna via HSB Malmö.

Med andra ord, om jag hade beställt en säkerhetsdörr för 5.000 kr mer än nödvändigt så hade de 4 kronorna per månad som jag skulle sparat in med Länsförsäkringar i stället blivit en hemförsäkring som var ohyggligt mycket dyrare än med Trygg-Hansas hemförsäkring.Myggan

Länken på föregående inlägg fungerar inte så jag kopierar in texten här.

HSB Malmö
Lars Danielsson kommenterar domen mot HSB Malmös f.d. vd
2007-12-12 13:20
HSB Malmös förre vd Johnny Örbäck samt förre affärsutvecklingschefen Hans Lindqvist döms till fängelse i ett år och sex månader för grov trolöshet mot huvudman.

Fastighetsmäklaren Mats Carlsson döms till samma straff för medhjälp till grov trolöshet. Johnny Örbäck döms därtill till näringsförbud för en tid av tre år. Det meddelade Malmö Tingsrätt i sin dom idag.

Med anledning av den fällande domen i Malmö Tingsrätt avser HSB Malmö först att gå igenom domen och diskutera vidare åtgärder med vår advokat, säger Lars Danielsson verkställande direktör i HSB Malmö i en omedelbar kommentar.

– Jag vill också starkt understryka att de regler och rutiner vi arbetar efter idag är helt annorlunda jämfört med tidigare för att undvika att något liknande skall kunna upprepas, fortsätter Lars Danielsson.

HSB Malmö har under de senaste åren skapat interna kontrollsystem som bland annat innebär att inga affärer kan genomföras via fullmakt. HSB Malmö anlitar också alltid ett juridiskt ombud vid fastighetsaffärer för att säkra affärernas juridiska aspekter.

- Jag konstaterar att idag sköts HSB Malmös affärer på ett professionellt, avslutar Lars Danielsson.

HSB Malmö är en medlemsägd organisation, och det är medlemmarnas resurser som är grunden för verksamheten. Därför är det extra viktigt att alla ekonomiska transaktioner sköts på ett oklanderligt sätt. Genom samarbete med bland annat revisionsföretaget Ernst & Young har de interna rutinerna säkerställts. Verksamheten genomgår kontinuerliga internrevisioner för att säkra att rutinerna följs.

För ytterligare kommentar kontakta:
Lars Danielsson, verkställande direktör, 0730-86 00 87

Avsändare
Bengt Skånhamre, informationschef, mobil 0708-70 55 35

Källa:Newsdesk

12/12 2007 (3247) e
    Kommentar av Admin

Ja, HSB Malmö har inte själva vågat anmäla Johnny Örbäck, vilket man kan tycka är ytterst märkligt. Men Lars Danielsson säger att om domen står fast i Hovrätten (Johnny Örbäck har tydligen sagt att han kommer att överklaga) så kommer HSB att ställa ekonomiska krav på Johnny Örbäck & Co.

Som du nämnt tidigare, Myggan, så lever Johnny Örbäck under existensminimum, men som kanske vi alla vet så lär Johnny Örbäck ha stora förmögenheter, utöver sin del av de 50 miljoner kronor som han blåst HSB Malmös medlemmar på. Det gäller då att man kan hitta var Johnny Örbäck gömt pengarna. Det lär inte vara i madrassen... men det skadar inte att kika även där.

Vi såg för någon dag sedan hur Malmökirurgen som våldtagit sina patienter fick sitt straff skärpt i Hovrätten, och jag hoppas innerligt det också blir resultatet av Johnny Örbäcks överklagan. Det lönar sig inte alltid att överklaga. Att bara få 1½ års fängelse är ett hån mot HSB Malmös medlemmar. Hade han lämnat tillbaka pengarna han stulit så kanske det hade varit ok med bara 1½ år annars är det maxstraffet som självfallet ska gälla. Sex år!

Hade jag varit Johnny Örbäck så hade jag suttit av de 9-12 månader som han behöver skaka galler, och sedan hade jag levt gott på alla de miljoner jag kammat hem. För 10 miljoner hade jag gärna tagit en kortare semester i någon av Sveriges rekreationscenter som allmänt benämns fängelser.

"Jag vill också starkt understryka att de regler och rutiner vi arbetar efter idag är helt annorlunda jämfört med tidigare för att undvika att något liknande skall kunna upprepas, fortsätter Lars Danielsson".
Hmm, om det bara hade varit så väl!
Jag kan garantera att om det inte är lika lätt att fiffla som tidigare så är skillnaden i alla fall minimal.

"Jag konstaterar att idag sköts HSB Malmös affärer på ett professionellt, avslutar Lars Danielsson".
Ja, vad annat kan HSB Malmös VD säga?
Men det kan vara bra att komma ihåg denna formulering för framtiden.
Sedan kan man fråga sig om t.ex. HSB-skandalen med bygget i Trelleborg var ett professionellt utfört arbete av Lars Danielsson och styrelsen för HSB Malmö?


Information från valberedningen

I april är det fullmäktigesammanträde och där väljs styrelseledamöter och revisorer till HSB Malmö. Valberedningens arbete har börjat och nu är det dags att nominera.

Den 11 februari 2008 kl 12.00 är sista datum och tidpunkt för att inkomma med förslag på personer för val till valberedningen.

Det nämns inget om de restriktioner som finns för vem som får nominera ledamöter eller om de hårda regler som gäller för hur nominering ska gå till.

Men vi skiter i regelverket och ger våra förslag ändå, eller hur?


Det finns en del intressant tilläggsinformation från HSB Malmö:

1.
"Världens bästa styrelse

Styrelsen är den grupp människor som fått medlemmarnas förtroende. Det är den samlade kraften i gruppen som är viktig och som ger det bästa resultatet!

Att ingå i en styrelse är ett ansvarsfullt uppdrag. Styrelsen i en förening är den grupp människor som blivit utsedda av årsmötet att bland annat ansvara för den löpande
verksamheten i föreningen, verkställa beslut, ansvara för föreningens medel och företräda den utåt i samhället."

2.
"Kompetens – engagemang – personkemi – tid

En styrelse består av medlemmar och viktiga kriterier för en styrelseledamot är kompetens, engagemang och intresse i verksamheten. Men det finns ytterligare två kriterier att tänka på då en ny styrelsemedlem ska väljas in.

Personkemin är det ena. Personer som ska ingå i en styrelse måste fungera i gruppen och inse att det är samarbetet i gruppen som ger det bästa resultatet. Det är tillsammans som styrelsen fattar sina beslut. Vid styrelsemötena förs diskussioner, nya idéer poppar upp, någon drar en slutsats utifrån det som sagts, andra får associationer. Kunskap och erfarenhet samverkar och samspelar mellan individerna på ett sådant sätt att de beslut som fattas är av hög kvalitet.
Styrelsens förmåga som helhet är större än summan av medlemmarnas enskilda förmåga.

Det andra kriteriet är tillgänglig tid. Den nya styrelseledamoten måste kunna avsätta den tid som uppdraget kräver. Det är inte ovanligt att ett styrelseuppdrag innebär mer än bara möten
- många gånger handlar det lika mycket om förberedelser och genomförande av aktiviteter."

3.
"Styrelsen bör spegla HSB-föreningen

Något annat som man ska ta hänsyn till är att sammansättningen i styrelsen stämmer väl överens med hur föreningen ser ut i stort.

Det är därför viktigt att föreningens olika intresse-grupper finns representerade i styrelsen. Ytterligare en parameter som valberedningen måste ta hänsyn till när de föreslår vilka föreningsmedlemmar som ska väljas in i styrelsen är ålders-sammansättningen. Mixen mellan unga och lite mer erfarna styrelseledamöter är dessutom oftast bra för utvecklingen av styrelsens arbete."

4.
"Valberedningen i HSB Malmö

Från vänster:

Rolf Brandt
tfn 040-96 79 56

Preben Karlsson
tfn 040-96 89 31

Ingrid Holmberg
tfn 040-54 91 46

Lennart Westerlund
tfn 040-26 13 66

Ingela Persson
tfn 040-611 65 42 eller 0702-862 500

Sven-Erik Rowa
tfn 040-16 06 74"

Jag har inte kollat om de lyckats få rätt på sina telefonnummer denna gång, men förra gången så var ungefär hälften av kontaktvägarna felaktiga.

Till Bengt!
Innan du lägger ut information så kör gärna en stavningskontroll först!
Och, Bengt, jag väntar fortfarande på svar på den lilla enkla fråga jag ställt till dig ett otal gånger de senaste månaderna.


Avslutningsvis:
Formuläret för nominering till förtroendeposter för HSB Malmö är ett skämt!
Den som nominerar någon ska alltså veta ålder på den nominerade, samt utbildningar och yrken, etc.

Valberedningen ska inte prestera något själva för Sveriges genom tiderna högsta arvode!

Skärpning !!!!


Två timmar senare:
Bengt, tack för protokollet som styrelsen nu har överlämnat. Några månader för sent, men ändå.


Myggan

"HSB-datorn - ett erbjudande för dig som är medlem i HSB"
Dator för 10500 kr kan du hyra genom HSB för endast 18434 kr!
Hyran läggs på din månadsavgift.
Kan inte HSB göra en bättre upphandling så går skam på torra land!
Går medlemmarna på att betala 80% mer än det egentliga priset är?
Svaret på den frågan är JA!
Varför?
Jo det är ju ett medlemmserbjudande och därför är det bra och billigt.
Nej kära medlem i HSB NV Götaland gå in på PRISJAKT och kolla vad du behöver betala för exakt samma dator!

12/12 2007 (3245) e
    Kommentar av Admin

Ja, det är ingen tvekan om att vem som helst skulle kunna få en bättre deal bara genom att gå in i vilken datorbutik som helst.

HSB borde få en plats i Guiness rekordbok som världens sämsta förhandlare. De på HSB har antingen inte någon som helst susning om ekonomi eller så är de helt enkelt helt ointresserade av vad som är bäst för medlemmarna.

Det har aldrig funnits något som man kunnat köpa genom HSB som inte varje enskild person skulle kunnat få ett bättre pris på, på egen hand.

Det som är särskilt skrämmande här är alla de föreningar som anlitar HSB, utan att medlemmarna är medvetna om att de betalar överpriser.

Varje gång HSB utsätts för konkurrens så sjunker priserna från HSB drastiskt. Men trots att priserna då kanske till och med halveras så är de ofta ändå fortfarande dyrast.

Tyvärr så sitter ofta ett gäng oengagerade styrelser som inte förstår bättre, och därför får medlemmerna betala stora pengar i onödan.


På HSB Malmös webbplats kan man se att HSB Malmö ägnar sig åt detaljhandel;

Inför julen har vi utökat vårt sortiment med olika produkter som hör julen till. Som vanligt handlar du som medlem till medlemspriser på HSB MedlemsCenter.

Muminmugg
Pris 139kr - Keramikmugg från Arabia med juligt muminmotiv.

Mumin julbestick
Pris 269kr - Bestickset till barn med juliga muminmotiv från Hackman.

2 burkar med bricka
Pris 299kr - 2 st burkar med tättslutande lock på träbricka. Finns i två olika färger.

Glöggmuggar
Pris 179kr - Presentförpackning med 4 st glöggmuggar från Rörstrand. Finns med två olika motiv.

Ljuslykta
Pris 89kr - Ljuslykta i byggsats från BodaNova. Säljes i vadderad påse med etikett. Finns i två olika färger.

Fantastiska priser? Ack, nej!Myggan
Hemsida

Fängelse i ett år och sex månader

HSB Malmös förre vd Johnny Örbäck döms till ett år och sex månaders fängelse grov trolöshet mot huvudman.
Åtalet handlade om fastighetsaffärer som enligt åklagaren var medvetet usla och ledde till att HSB snuvades på 38 miljoner kronor.

Samma straff tilldömer tingsrätten även en annan före detta HSB-chef som åtalats för samma brott samt en fastighetsmäklare åtalad för medhjälp till brottet.
De före detta HSB-cheferna åtalades för att tillsammans med en fastighetsmäklare i början av 2000-talet ha genomfört fastighetsaffärer där HSB ska ha gått miste om 38 miljoner kronor, enligt Ekobrottsmyndighetens vice chefsåklagare Lars Olson.

38mille borte-
18mån fängelse-
sitter altså 12 mån
Det blir 1 mille i mån pr gubbe!
Pengarna kommer ju inte att kunna betalas tillbaka då i vart fall Örbäck inte har mer än existensminimum att leva på efter senaste deklarationen.
Inte lönt av åklagare att överklaga denna dom då han bara krävde 2 års fängelse i stället för maxstraffet 6år.

Å andra sidan så får man vara nöjd att dom överhuvetaget blev dömda.

Blå bollen

12/12 2007 (3243) e


stephan
Hemsida

Lagom straff för HSB:are?

Örbäck får fängelse för HSB-bedrägeri

Att lura över 40000 HSB-medlemmar på totalt 22 miljoner kronor ska straffas med fängelse i ett och ett halvt år.

MALMÖ. Malmö tingsrätt slår fast att HSB:s förre vd Johnny Örbäck, HSB:s förre fastighetsekonom Hans Lindquist och fastighetsmäklaren Mats Carlson är ekonomiska brottslingar som ska berövas sin frihet.12/12 2007 (3241) e


stephan

idag talas mycket om elenrgi och kostanderna därav.
Detta framgår tydligt på dssa sidor där elfrågan ständigt dyker upp.

Däremot vatten har vi inte diskuterat så mycket.
Då tänker jag mest på varmvattnet. Här finns mycket större besparningar att göra.
Av bekvämligthetsskäl sköljs det mesta av "engångsdisken" i varmvatten?
Har man engreppsblandare är den inställd på "ljummet", vilket gör att tillfälliga sköljningar spar in?

11/12 2007 (3240) e

Upp - Nästa sida
   

Sveriges enda forum för alla brf-medlemmar

Sveriges största forum för alla i bostadsrätt (HSB, Riksbyggen, SBC).
Här diskuteras allt som hör till bostadsrätter;
demokrati, öppenhet, insyn, information, medbestämmande,
rättigheter, lagar, styrelsens ansvar, stamrörsbyte, etc.
Startsidan om bostadsrättsföreningar

Riksbyggen

Länka gärna till detta forum


Sök bland detta forums inlägg
Sök bland Admins kommentarer
Du kan för närvarande enbart söka på en söksträng åt gången (dvs du kan inte söka på ord som inte kommer direkt efter varandra).Det kan vara intressant att se vem som hittar till
detta forum, så fyll gärna i vilken kategori du tillhör.

Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9
Sida 10 Sida 11
Sida 12
Sida 13
Sida 14
Sida 15
Sida 16
Sida 17
Sida 18
Sida 19
Sida 20 Sida 21
Sida 22
Sida 23
Sida 24
Sida 25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271


Tid: 2/06-2023 21:27:54 GMT (UTC+2 sista sön i mars - sista lör i okt, annars UTC+1)

1 användare totalt idag - 1 online - Senaste besök: